Dodaj do ulubionych

ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy

21.12.10, 15:54
www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53668,8829461,Pan_jezy.html

Jeśli jeszcze nie czytałyście załączam link do artykułu.
Niesamowity, pełen poświęcenia facet i został z tymi jeżami kompletnie sam. Może któraś chciałaby wesprzeć, jestem pewna, że przyda mu się każda złotówka.
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 15:59
      pisałam kiedys do gościa, pytałam co mozna im podesłać, co te jeże jedzą, co by potrzebował - juz ponad rok czekam na odpowiedź smile
      wyslałam kase, ale gdyby choc słówko napisał miałby co miesiąc dostawę a tak....
      • morgen_stern Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 16:05
        Daj spokój.. laurkę ma ci wysyłać z podziękowaniami?
        • bsl Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 16:11
          nie, ale słowo "dziękuję" nie kosztuje nic
          • morgen_stern Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 16:33
            Owszem, byłoby miło, ale nie uzależniam pomocy fundacji od przekazania osobistych podziękowań, żeby było mi miło, szczególnie, gdy taka fundacja jest prowadzona przez jednego człowieka. Może być zapracowany, zabiegany, a on raczej jest, mógł zapomnieć.
            Przymusu pomagania nie ma. To tylko propozycja.
            • gryzelda71 Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 16:36
              Ale brakiem odzewu traci możliwość otrzymania kolejnej pomocy.
              • chloe30 Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 17:09
                gryzelda71 napisała:

> Ale brakiem odzewu traci możliwość otrzymania kolejnej pomocy.

no o to mi chodzi, o żadne nawet dziękuję, tylko o kontakt
                gdzie i co miałam wysyłać - marchewki na berdyczów?
                moge zawsze kase wysłać, mogę tez konkretnego coś i o to go pytałam
    • woman_in_love grasowal oszust 21.12.10, 17:17
      wiec moze te co nie dostaly odpowiedzi / podziekowan to wspieraly oszusta?

www.jeze.com.pl/kontakt/
      • chloe30 Re: grasowal oszust 21.12.10, 17:24
        woman_in_love napisała:

> wiec moze te co nie dostaly odpowiedzi / podziekowan to wspieraly oszusta?

Ufff, nie..
        numer konta miałam z Polityki, w zeszłym roku był artykuł, a adres mailwoy z całkiem innej strony
        a takie zwyczajnego adresu nie znalazłam
        • woman_in_love Re: grasowal oszust 21.12.10, 17:27
          to moze adres mailowy byl oszusta
          • chloe30 Re: grasowal oszust 21.12.10, 17:29
            woman_in_love napisała:

> to moze adres mailowy byl oszusta
            kurcze możliwe....
            to pisze jeszcze raz smile
      • chloe30 Woman, dzięki! 21.12.10, 20:43
        Musiałam mieć wtedy zły adres, pewnie tego oszusta - jaki cud, że konto dobre było!

Teraz odpisał mi błyskawicznie
        jednej rzeczy nie załatwię, ale może jakaś dobra dusza z niemiec by chciała pomóc??
        Potrzeba takiej karmy:
        www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pokarm_dla_gryzoni/jez/204539
        w Polsce jest ponoć nie do dostania, no chodze po zoologicznych dużo i karmy dla jeży nie widziałam
        jeśli mógłby to ktoś załatwić, ale nie chciał wydawać forsy to prosze do mnie na mail napisać
        • chloe30 Re: Woman, dzięki! 21.12.10, 21:18
          kurde, ja to dzisiaj jakaś śnięta jestem - nie zauważyłam że link jest do polskiego sklepu smile
          w takim razie sama se poradze big_grin
          • woman_in_love Re: Woman, dzięki! 21.12.10, 21:42
            Karme moge tez zamowic, ale nie wiem ile ma okresu trwalosci, wiec moze poprzestane na przelewie. A co oni jeszcze potrzebuja?
            • chloe30 Re: Woman, dzięki! 21.12.10, 21:48
              Pisze o takiej karmie:
              Royal Canin - RENAL (wersja dla kota, saszetki 100g pakowane w pudelka po 12 szt, wylacznie z wolowina
              poza tym duże ilości szarego papieru toaletowego, twardych ręczników papierowych, i miękkiego sianka - ale to byłby problem z wysyłką, no bo trzy paki papieru to bylaby mega paczka, więc chyba lepiej wysłać kase
              sianko można zamówić w sklepie netowym (ja kupuje w animalia.pl) i podac jego adres - niech zaoszczędzi latania po sklepach może?
              a o tej karmie dla jeży wyraźnie pisze w mailu że nie do dostania w polsce, musze popatrzeć w tego linka jeszcze raz
              • woman_in_love Re: Woman, dzięki! 21.12.10, 21:53
                Ja zamawiam w tym sklepie. To tak naprawde niemiecki sklep, z polska strona i kontem bankowym w PL. Ale przesylka przyjdzie z Niemiec.
                • chloe30 Re: Woman, dzięki! 21.12.10, 21:58
                  woman_in_love napisała:

> Ja zamawiam w tym sklepie. To tak naprawde niemiecki sklep, z polska strona i k
                  > ontem bankowym w PL. Ale przesylka przyjdzie z Niemiec.

aha, bo ja tylko tak okiem rzuciłam, to dobrze, bo ma dwa jeże, które tylko tą karmę jedzą, to ja tez zamówie
                  • woman_in_love Re: Woman, dzięki! 21.12.10, 22:07
                    To ja juz tej niemieckiej karmy nie zamowie, bo szkoda 15 PLN na kuriera - bylaby za to 1 karma. Wysle im pieniadze. Zamowisz im ją? Tym bardziej, że dostaniesz rabat jako nowy klient smile.
                    • chloe30 Re: Woman, dzięki! 21.12.10, 22:11
                      woman_in_love napisała:

> To ja juz tej niemieckiej karmy nie zamowie, bo szkoda 15 PLN na kuriera - byla
                      > by za to 1 karma. Wysle im pieniadze. Zamowisz im ją? Tym bardziej, że dostanie
                      > sz rabat jako nowy klient smile.

właśnie ci maila pisałam w tym temiacie smile odbierasz na gazecie?
                      • woman_in_love odp. na maila 21.12.10, 22:47
                      • morgen_stern Re: Woman, dzięki! 22.12.10, 11:10
                        Chloe30, super, że się wyjaśniło smile
    • gazeta_mi_placi Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 19:12
      Wygląda na dość nerwową osóbkę więc nie dziwię się, że nie ma wolontariuszy do pomocy big_grin
      • lunarei Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 19:42
        Ani to zabawne, ani dziwne.
        Myślę, że wieloletnie poświecenie bezbronnym zwierzętom połączone z codzienną walką o przetrwanie ośrodka, jak i straszne zmęczenie ciągłą pracą i brakiem snu z każdego stworzyłoby osobę "dziwną" i mało kontaktową.
        Mieszkam i pracuję w Krakowie. Właśnie w pracy kilka miesięcy temu usłyszałam pierwszy raz o tym człowieku. I pomimo licznych słów krytyki "pomagaczy" i "ekspertów" jestem pełna podziwu jego działalności.
        Nie powinien krytykować ten, kto sam nie zetknął się z pracą z rannymi i chorymi zwierzętami oraz znieczulicą społeczną, szczególnie uderzającą u dzieci.
        Ten ośrodek istnieje i sprawnie funkcjonuje pomimo dramatycznie trudnej sytuacji finansowej. Jego działalność została zweryfikowana przez organy ochrony przyrody. Wszystkie zwierzęta rzeczywiście mają "papiery", bez których ten Pan nie mógłby ich przetrzymywać w celu rehabilitacji.
        Jeśli macie wątpliwości to dzwońcie lub piszcie do Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Krakowie, skąd z pewnością uzyskacie informacje o wiarygodności Fundacji.
        Pozdrawiam
        • ewelsia Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 20:12
          Ja też czytałam artykuł, jestem pod wielkim wrażeniem tego człowieka i jego pracy. Żeby na świecie było więcej takich pasjonatów...
          Krytyka w tym przypadku wydaje mi się zwyczajnie nie na miejscu, to oczekiwanie na jakieś podziękowania...żenujące.
          • chloe30 Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 20:29
            ewelsia napisała:
            to oczekiwanie
            > na jakieś podziękowania...żenujące.

to pewnie do mnie?? To może przeczytaj jeszcze raz na co czekałam, a nie dopisuj sobie pasującej ideologii żeby użyć modnego słówka
            • ewelsia Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 20:33
              A gdzie ja napisałam , że to o Ciebie chodzi?
              • chloe30 Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 20:39
                ewelsia napisała:

> A gdzie ja napisałam , że to o Ciebie chodzi?
                nietrudno sie domyśleć, skoro w całym wątku tylko ja zostałam posądzona o tak niskie pobudki
    • ardzuna Re: ratujmy jeże! - sobotnie Wysokie Obcasy 21.12.10, 20:17
      Już mu wpłaciłam w likend.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka