sowa_hu_hu 03.02.11, 14:43 a jesli tak to jakie smaki polecacie? oprócz oliwkowo-bazyliowego... a może macie przepis na jakieś wyjątkowe pesto własnej roboty? byleby nie było jakieś mega skomplikowane i pomyśleć ,że kiedyś nie znosiłam makaronów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:49 Ja dodaję pesto wcale nie do makaronu, tylko do gulaszu. Pyszny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fonula Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:55 które? pomidorowe czy bazyliowe? Zabrzmiało smakowicie Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu marghe 03.02.11, 15:00 wiedziałam ,że sie odezwiesz ale przy tobie to popadam w kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
tysia77 Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:50 Ja robię ostatnio pesto z suszonych pomidorów,jest bardzo łatwe do zrobienia. Podaję link do przepisu. Bazyliowe też robiłam,ale pomidorowe bardziej mi smakuje. www.smakimprezy.pl/2008/08/17/domowe-pesto-pomidorowe-i-bazyliowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
tysia77 Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:50 Ja nie daję już soli,a zamiast migdałów dałam orzechy nerkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:53 uwielbiam suszone pomidory i na pewno sie skusze pamiętam że kiedyś w sklepie na półce wiziałam bardzo duzo rodzajów pesto i dlatego interesuje mnie czy ktoś próbował i może polecić. Ja właśnie zeżarłam talerz tagiatelle z pesto bazyliowym + parmezan mmmmm Ostatnio też była tu jedna pani (a może nawet dwie!!!), co pod zwierzęcymi nikami tropiły pewną ptaszynę-jakieś takie pacynki czy coś ledzeppelin3 Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:51 Używamy i bardzo lubimy dzisiaj zjadłam razowy makaron z pesto z pomidorów, pycha. Lubię też pesto na bazie oliwek i bazylii, rodzina woli na bazie pomidorów. Odpowiedz Link Zgłoś
mmena Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:52 Nie uzywam. Zbyt malo pesto w tym pesto sloikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 14:54 ze słoika rzadko. Wolę zrobić sama . Najbardziej lubimy z suszonych pomidorów i to ze szpinaku zerknij sobie miszmasz-marghe.blogspot.com//#uds-search-results może coś Ci się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 15:02 Uwielbiam Twojego bloga!!!! Ciasto jogurtowe i pieczone ziemniaki to doslownie hit w mojej kuchni!A babeczki czekoladowe... uuuu marzenie Zamieszkaj ze mna gotuj mi Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 23:16 no to sobie dołożyłam tego ZAJE...GO bloga do ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 23:42 Z wszystkiego co pod ręką Jakieś orzechy, jakaś zielenina, pomidory w zalewie, kapary lub oliwki, czasem mieszam z ricottą lub innym mascarpone, ale rzadko, bo dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: używacie pesto ze słoików? 03.02.11, 23:50 Sadosiu, Mamoemmy, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś