Dodaj do ulubionych

Do pensjonatu z kotem.

07.02.11, 16:11
Komu udało się znaleźc taki pensjonat, obojetne czy w górach czy nad morzem. Ostatnio szukałam i w kilkunastu powiedziano że pies tak a kot nie, w sumie nie dowiedziałam się dlaczego kot nie może u nich byc.
Wyjazd na weekend to nie problem, kot zostanie sam. Na tydzień to sie nie da.
Obserwuj wątek
    • kim5 Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 16:14
      Nasz kot bywał i w Bieszczadach, i w Kotlinie Kłodzkiej. Nie było problemusmile
    • katia.seitz Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 16:18
      My byliśmy w zeszłe wakacje na urlopie, gdzie w pokoju obok państwo przebywali z dwoma dorodnymi norweskimi leśnymi. Wyprowadzali je na smyczach na spacer. Miejscowe koty patrzyły na to ze zdumieniem wink
      Ale to nie był pensjonat w pełnym tego słowa znaczeniu, tylko agroturystyka "u sołtysa", nad jeziorem Wigry.
      • przeciwcialo Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 16:30
        Aaaa, i może to jest dobry kierunek poszukiwań.
    • agade666 Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 17:00
      Nie zdarzyło mi się aby mi odmówili wzięcia kota do pensjonatu.
      Może miałam szczęście. Ale gdzie nie dzwoniłam, wszędzie pozwalali. Przykład Szklarska Poręba. 4 pensjonaty, które odpowiadały mi ze względu na położenie = 4 pensjonaty, gdzie pozwolono wziąć kota. Wybrałam ten, gdzie pozwolono za darmo. Cenniki były różne.
    • sadosia75 Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 17:06
      Agroturystyka smile tam jak dobrze zagadasz i cene ustalisz to i z wlasna krowa zajedziesz smile
      • przeciwcialo Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 17:07
        Na stanie mam tylko kota. Faktycznie na majowy wyjazd poszukam jakiejs fajnej agroturystyki w górach.
        • sadosia75 Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 17:24
          W typowej argo to krowe powinni miec na stanie wink
          My nie mielismy problemow z psami,kotami i dziecmi na agroturystycznych wczasach. Nikt nam nigdy nie mowil, ze zwierzat to nie dziekujemy. obowiazkiem bylo zaswiadczenie o szczepeniach psow i kotow.
          wiec jak juz znajdziesz zwierzeto-przyjazna agroturystyke to dopytaj czy wymagaja ksiazeczki weterynaryjnej kota. lepiej miec niz pluc sobie w brode ze sie czlowiek nie dopytal.
    • gazeta_mi_placi Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 17:14
      Może jeszcze z kanarkiem?
      • jak_matrioszka Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 17:21
        Moja corka jezdzi z chomikiem, gdyby miala kanarka lub innego opierzonego, to tez by z nim jezdzila.

Prawde mowiac nie dziwie sie ze z psem latwiej niz z kotem, pies bardziej higieniczny jest (generalizujac).
        • tacomabelle Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 17:55
          Ulubione rybki też trzeba zabrać.

Nie ma to jak wakacje ustawione przez zwierzaka.
          • jak_matrioszka Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 18:39
            Co to znaczy "wakacje ustawione przez zwierzaka"? To nie chomik czy pies decyduje gdzie jedziemy, tylko jest zabierany, tak samo jak ubrania na zmiane. Wakacje ustawiaja nam: panstwo (wyznaczajac termin wakacji szkolnych potomstwa) i pracodawcy (koordynujac przydzielenie urlopu), decydujacy wplyw ma oczywiscie zasobnosc portfela (ja mnie nie stac na trzytygodniowe czasy w drogim hotelu w centrum Londynu, to na nie nie pojade, a jak mnie stac, to wezme i psa i rybki).
          • morgen_stern Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 21:11
            A w czym ci to, na Jowisza, przeszkadza? Nie twój cyrk, nie twój kot.
    • bombastycznie Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 19:46
      ja ostatnio szukałam pensjonatu nad morzem, który umożliwia pobyt z psem, po długich poszukiwaniach znalazłam. zależało nam z mężem aby to był ośrodek w tej miejscowości w której byliśmy rok temu bez psa. znalazłam pensjonat z domkami w przystępnej cenie i dowiedziałam się że nie ma dopłat za zwierzę i nie ważne czy to kot czy pies czy cokolwiek innego byle było łagodne i nie sprawiało większych problemów, głównie w przypadku psa, żeby przypadkiem kogoś nie pogryzł.
      • przeciwcialo Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 19:56
        A zdradzisz gdzie?
        • bombastycznie Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 19:59
          pensjonat mieści się w Pobierowie (zachodnia część wybrzeża, miasteczko leży między Dziwnowem a Rewalem) a tutaj jego strona nawara.pl/
          • krapheika Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 21:04
            Dziwisz sie, ze nie chca zwierzakow.Kto te kudly bedzie potem z wszystkiego zbieral, po takim kocie trzeba dokladnie wysprzatac caly pokoj, by najmniejszego sladu nie zostalo, a to kosztuje.Ja zawsze pytam czy przyjmuja ludzi ze zwoierzakami, jak przyjmuja to omijam szerokim lukiem.
            • przeciwcialo Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 21:08
              No i o to chodzi. Mnie czyjes zwierzaki nie przeszkadzaja ale doskonale rozumiem że komuś mój kot mógłby przeszkadzac dlatego szukam miejsc gdzie kot jest mile widziany,.
              • krapheika Re: Do pensjonatu z kotem. 07.02.11, 21:11
                Osobiscie uwazam, ze kot najlepiej czuje sie we wlasnym mieszkaniuwinki raczej wynajelabym kogos,by nim sie zajal przez tydzien niz targala go ze soba i stresowala.Kot ma w dooopie widok na Tatrybig_grin
                • default Re: Do pensjonatu z kotem. 08.02.11, 08:11
                  O, i to jest dobra rada - nie warto ciągać kota po świecie i narażać go na nerwy. Pies to co innego - dla niego najważniejszy jest PAN, więc chętnie z PANEM pojedzie na koniec świata smile Ale kot naprawdę woli zostać w domu - inna rzecz, że po powrocie prawdopodobnie zastaniemy Kota Totalnie Obrażonego - ale przejdzie mu szybko smile
    • viki711 Re: Do pensjonatu z kotem. 08.02.11, 11:28
      Właśniw wróciłam z suped hotelu w Białce Tatrzańskiej gdzie byłam tydzień z psem i kotem. Jeżeli chcesz podam namiary super miejsce przy samym wyciągu narciarskim.
    • aromat_jabola Re: Do pensjonatu z kotem. 08.02.11, 11:44
      przeciwcialo napisała:

> w kilkunastu powiedziano że pies tak a kot nie

Nosz kuchnia, a dlaczegóż to szczekający śmierdziel ma przywileje wobec zwierzęcia - arystokraty?!
      • ib_k Re: Do pensjonatu z kotem. 08.02.11, 18:30

>
        >
        > Nosz kuchnia, a dlaczegóż to szczekający śmierdziel ma przywileje wobec zwierzę
        > cia - arystokraty?!

bo nie ma takich obrzydliwych, kocich zwyczajów, śmierdzącego znaczenia terenu...
        • seniorita_24 Re: Do pensjonatu z kotem. 09.02.11, 10:13
          Zazwyczaj domowe koty są wykastrowane i nie znaczą.
          • gazeta_mi_placi Re: Do pensjonatu z kotem. 09.02.11, 15:27
            Koty przebywające w domu są praktycznie zawsze wykastrowane, bo nie ma chyba nosa który by zniósł smród kociego znaczenia w mieszkaniu.
    • mamam_net Re: Do pensjonatu z kotem. 08.02.11, 13:21
      Wszyscy piszą, że z kotem owszem, przyjmują... ja tam nie wiem, ale jak chciałam do pensjonatu zabrać niemowlę 10-cio miesięczne to w wielu mówiono mi, że niestety nie ma mowy. No ale może koty są lepiej traktowane przez właścicieli pensjonatów niż niemowlę ludzkie smile
      • gazeta_mi_placi Re: Do pensjonatu z kotem. 08.02.11, 18:20
        Najczęściej koty są o wiele cichsze od bachorów w tym wieku.
        Nie dziwię się właścicielom pensjonatu, każdy gość chciałby na wakacjach odpocząć i zrelaksować się a nie słuchać po nocach (i nie tylko) ryczącego niemowlaka.
        Po co właściwie go ciągasz? Sama nie wypoczniesz bo będziesz musiała się nim non stop zajmować (chyba, że jedziesz z wynajętą nianią) a niemowlak ma w nosie widok na Tatry i mu wszystko jedno czy robi pod siebie na Krupówkach czy u Ciebie w Pcimiu Dolnym.

• mamam_net Re: Do pensjonatu z kotem. 09.02.11, 07:58
          Gazeta, I love you smile
          p.s. znowu coś cię w tyłek ugryzło?
          • gazeta_mi_placi Re: Do pensjonatu z kotem. 09.02.11, 15:30
            Wyjaśniam tylko dlaczego niektóre pensjonaty nie przyjmują niemowlaków, chyba że Twój ma uszkodzone struny głosowe i nie płacze.
            Ty byś chciała pojechać do pensjonatu w którym zza ścianą ciągle ktoś urządzałby głośne imprezy w nocy? Chyba nie. Płacz niemowlaka jest równie uciążliwy i o ile do imprezujących osób można wezwać w ostateczności policję o tyle matka z płaczącym niemowlakiem jest bezkarna.
    • mondovi Re: Do pensjonatu z kotem. 08.02.11, 21:49
      jeździmy z kotami na wakacje. Nad morze(dźwirzyno) i nad jezioro(łagowo)
      • cleo1976 Re: Do pensjonatu z kotem. 09.02.11, 09:58
        Byliśmy z kotem nad morzem - w Cisowie:
        www.agrowczasy.e-agro.pl/
        Dwa domki dalej też był kot i chyba w czterech domkach psy. Generalnie wszyscy goście lubiący zwierzęta i doskonale się czujący w ich towarzystwie.
        • przeciwcialo Re: Do pensjonatu z kotem. 09.02.11, 14:28
          Widzę że kierunek poszukiwań dobry. Dzięki za podpowiedx.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka