Dodaj do ulubionych

kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi?

• mondovi Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 14.02.11, 20:25
      wodzem Indian, ewentualnie nauczycielką lub reżyserem filmowymwink
    • halapta Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 14.02.11, 20:36
      W przedszkolu chciałam być przedszkolanką, w szkole nauczycielką. Dziś myślę, że byłby to całkiem fajne zawody dla mnie, uwielbiam dzieci, tłumaczyć coś, pomagać odrabiać lekcje, wszystkie dzieci w rodzinie i znajomych zawsze mnie ciągną do swojego pokoju, żebym im w lekcjach pomogła. Swoje ciągle czegoś uczę, robię dla nich różne rebusy, puzzle i inne "pomoce naukowe" żeby stymulować rozwój ich mózgów.
      Gdyby nie kasa, pewnie bym dążyła do przekwalifikowania się.
    • esi1 Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 14.02.11, 20:36
      Stewardessą lub nauczycielką - niej jestem żadną z nich.
    • shellerka Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 14.02.11, 22:24
      klasa 1-3 - biurwa
      4-6 - zakonnica
      7-8 - fryzjerka
      w liceum to już różnie.... różniście big_grin
    • pszczolaasia Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 14.02.11, 22:48
      w sumie to nie pamietam... potem kucharkabig_grin
    • zabulin Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 12:00
      fryzjerka lub nauczycielka, czyli dokładnie tym, czym teraz za nic nie chciałabym byc.

• grzalka Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 12:49
        weterynarzem, najlepiej dzikich zwierząt w Ameryce Południowej smile

no i nie wyszło... wink
    • hellulah Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 12:55
      Chciałam być, bądź bawiłam się w nauczycielkę, aktorkę, archeologa i pisarkę, aa i jeszcze jako mały pimpek śpiewałam piosenki Dalidy i Aznavoura używając sekretnego języka, i owszem, wykonuję zawód, w którym łączę pewne elementy wspomnianych profesji i zajęć smile i owszem, był on na moim celowniku tak od końca podstawówki. Na studiach rozważałam bycie tłumaczem, ale bycie, przez czas jakiś, tłumaczem po studiach skutecznie mnie od bycia tłumaczem na czas dłuższy smile odwiodło.
    • lolinka2 Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 13:04
      różnie: piosenkarką, dziennikarką, reżyserem, lekarzem, tłumaczem (koniecznie przy "ważnej osobistości w rządzie" big_grin)

z tego: śpiewałam przez parę lat piosenki dla dzieci, pracowałam przez rok dla lokalnego tygodnika, prowadziłam imprezy masowe, reżyserowałam spektakle szkolne przez kilka lat, jestem tłumaczem medycznym (ale Balcerowicza też przekładałam w ramach spełniania marzeń) big_grin
    • imasumak Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 13:48
      Chciałam zostać pianistką i zostałam pianistką, cóż z tego, że od kilkunastu lat w stanie spoczynku big_grin
      A co do dzieci podstawówkowych i młodszych, to przypomniało mi się, że całą trójka siostrzeńców mojej mamy poszła zgodnie ze swoimi bardzo wczesnymi pragnieniami na medycynę, wszyscy ją skończyli i pracują z powodzeniem w zawodzie lekarza smile. Tylko jeden z kuzynów będąc jeszcze przedszkolakiem, nagabywany pytaniami kim chce zostać w przyszłości, wkurzył się solidnie i na przekór wykrzyknął, że śmieciarzem wink
    • demonii.larua Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 21:42
      Księdzem chciałam zostać, jednak los wybrał mi inną drogę big_grin
      • imasumak Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 21:59
        jedna z moich kuzynek też chciała zostać księdzem wink. A gdy po latach poznała swojego obecnego męża, próbowała go namówić na to, żeby to on został księdzem, a ona jego gospodynią wink. Jednak los im również wybrał inną drogę big_grin
        • demonii.larua Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 15.02.11, 22:03
          big_grin
    • fo.xy w podstawowce zawsze mowilam, ze stewardesa 25.02.11, 18:37
      nie wiem, skad mialam ten pomysl. Wiedzialam tylko z ksiazek, ze stewardesa lata razem z pilotem samolotem i wydawalo mi sie to takie romantyczne i egzotyczne - mozna sobie poleciec w kazde miejsce na swiecie ;P

Teraz czesto latam, ale jako pasazer i obserwujac stewardesy jakos specjalnie im nie zazdroszcze. Zwlaszcza, kiedy trafi im sie pijany, awanturujacy sie pasazer lub kiedy lot ma spore opoznienie i wiekszosc pasazerow ma najwiecej pretensji do nich wlasnie, bo sa pod reka sad
      • fo.xy Babcia miala dla mnie najlepsze zawody :-D 25.02.11, 18:42
        zawsze powtarzala moim rodzicom, zeby mnie nie meczyli tak bardzo i nie gonili do tej nauki...
        Ze dziewczynka to moze byc kelnerka, bo praca latwa i na pogrzebach wcale po tylku nie poklepuja... smile

A ja biedna nad tymi ksiazkami tak sie meczylam...
    • extrafresh Śmieciarzem! 25.02.11, 18:57
      Śmieciarzem chciałem być.
      • don_pompon Re: Śmieciarzem! 25.02.11, 21:08
        Gdybysmy wszyscy byli konsekwentni, to dzisiaj w MPO byloby 100 kandydatow na 1 miejsce w smieciarce. Cala meska czesc przedszkola chciala byc smieciarzami!!!
    • sajder86 detektywem, właścicielem hotelu 25.02.11, 19:03
      detektywem, właścicielem hotelu
    • nowitzka Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 19:05
      Chciałam być archeologiem (wiadomo Indiana Jones) - żałuję, że się nie udało. Uwielbiam historię.
    • annataylor Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 19:11
      chciałam być nauczycielką, teraz by mi to do głowy nie przyszło
    • patagarza Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 19:38
      Pania prezydent, piosenkarką, aktorką, koszykarką, pisarką.
      Potem postanowiłam zostać dziennikarką.
      wprawdzie nie poszłam na dziennikarstwo, ale obecnie pracuje w tym zawodzie smile
    • vww Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 19:52
      Od dziecka wiedziałam ,ze zostane PSYchologią, czyli krolową psow - sprawdzilo siesmile))
    • dubienka33 Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 19:58
      Na etapie przedszkolnym i wczesnoszkolnym chciałam łączyć pracę z zabawą. oczywiście musiałam znać arkana owych zawodów. W moim odczuciu zatem w pracy najlepiej bawiły sie: kucharka w przedszkolu, przedszkolanka, nauczycielka w szkole, referentka pocztowa i pani z warzywniaka. Dodatkowymi walorami były uniformy służbowe, możliwość "posiadania na własność' druczków bez liku, dziennika klasowego, wiadra z łyżką do nalewania zupy, wreszcie datownika.
      Potem chciałam zostać etatowym psychologiem jakiejś gazety, odpowiadajacym na listy czytelników.
      W miedzyczasie modelką lub stewardesą. Niestety nie posiadałam i nie posiadam warunków zewnętrznych.
      Nie robię nic z tych rzeczy, które mnie fascynowały w dzieciństwie. Dziś chcialabym być bibliotekarją. Praca lekka, kulturalni ludzie w ikł, książki uwielbiam...
    • goldenleo Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 20:41
      Ja chciałam być miss polonią. Nie wyszło (no cóż, ale w sumie nawet nie próbowałam smile
    • dele_mele Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 20:51
      Zawsze chciałam być lekarzem, od podstawówki. I marzenie zostało zrealizowane. Nie mam rodziców lekarzy, ani nikogo w rodzinie, więc nie była to żadna presja czy ukierunkowanie przez otoczenie. Jakoś tak zawsze miałam jasność że to i nic innego.
    • kawad Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 21:14
      Od 4 SP chciałam być nauczycielką. I jestem nią już od 14 lat smile Ponieważ chciałam też (od zawsze) pracować ze zwierzętami, bo je uwielbiam, działam aktywnie na rzecz pomocy zwierzakom.
    • prunio4 Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 21:20
      lekarzem lub weterynarzem smile .

Na szczęście w liceum do biologii i chemii
      nie ciągnęło mnie, więc marzenia w wieku, kiedy decyduje się o zawodzie zabiło samo życie.

*****/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*****
      www.youtube.com/watch?v=WVk5OfJ_D_o&feature=more_related
    • gonia28b pielęgniarką :D 25.02.11, 21:30
      uczestniczyłabym teraz w strajkach i pikietach i byłabym wredną "pigułą" big_grin
      ale na szczęście nie mam takiej natury...
    • babcia_petronela pańcią z pieskiem 25.02.11, 21:30
      czyli po prostu emerytką, tylko wtedy nie wiedziałam, że to się tak nazywa. Póki co zdobycie mojego wymarzonego "zawodu" jeszcze przede mną.
    • nople Re: kim chcialyscie zostac jak bylyscie dziecmi? 25.02.11, 22:06
      Strażakiem, lekarzem, nauczycielką, archeologiem, historykiem sztuki, policjantką - długo by wymieniać wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka