Dodaj do ulubionych

Albo ładna buzia albo ładna figura

22.02.11, 10:03
Tak mi odpowiedziała kosmetyczka na moje lamenty, że strasznie się sypię na twarzy. Schudłam jakieś 25 kg, ale na boga to nie moja twarz! Jakieś bruzdy, nie ta cera, i te zmarszczki. Buuu. Podobno tłuszczyk jest naturalnym wypełniaczem zmarszczek i nie robią one się tak szybko osobom z nadwagą jak na szczupłej facjacie. Nie mam 30, a zaczynam zbliżać się do gatunku " z tyłu liceum, z przodu muzeum".
PS. Nie palę, nie piję, staram się wysypiać.
PS.2. wszystkie piękne i te, które są proszone o dowód przy zakupie alkoholu mimo +30 w metryce, możecie sobie poużywać tongue_out big_grin
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:14
      Jest przedwiośnie, jakbyś się nie starała o rozsądną dietę, na pewno trochę ci brak witamin. Mróz cię szczypie na dworze, kaloryfery grzeją w domu. Dobry krem i trochę cierpliwości i będzie dobrze.
      • sadosia75 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:16
        Przedwiosnie? smile U mnie dzisiaj z rana bylo 21 na minusie. w nocy 22 na minusie znowu ma byc smile
        To przedwiosnie leci z nami w kulki smile
      • bea.bea Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:20
        Współczuję Ci, ale chudość czasami zabiera urodę z twarzy,więc może lepiej troszkę przytyć?
        Ja niestety jestem już w wieku w którym dokonuje się drastycznych wyborów, jak mówiła Geslerowa " trzeba się zastanowić, gęba, czy dupa"..smile
        Jeśli schudłaś wiele kilogramów, to potrzeba czasu by skóra dostosowała się do mniejszej wagi...choć nie zawsze tak sie udaje...Powodzenia.
    • rupiowa Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:15
      ja zbllizajac sie do 30-stki jestem proszona o dowod poniewaz wygladam jak nastolatka z powodu mojej cery tradzikowej, nikt mi nie wierzy ze moje dzieci sa moje a nadwage mam jakies 20 kg. Nie zgadzam sie zatem z Twoja kosmetyczka bo u mnie i cera i figura do d...
    • matsuda że zapytam: 22.02.11, 10:15
      w tym wieku utrata takiej wagi musi pociągać za sobą chyba jeszcze coś poza pogorszeniem się cery, mam na myśli zwisy skórne. Więc jaki rachunek: ani cery, ani figury - chyba że pod gorsetem
      • epistilbit Re: że zapytam: 22.02.11, 10:21
        a tu Cię zmartwię, nie mam zwisów tongue_out
        Ani obwisłych piersi tongue_out big_grin
        szukaj gdzie indziej
        • matsuda Re: że zapytam: 22.02.11, 10:25
          mnie to nie martwi, nie mnie, ale wmawiaj sobie i innym dalej.
          • epistilbit Re: że zapytam: 22.02.11, 10:36
            tak, tak tongue_out
      • el_jot Re: że zapytam: 22.02.11, 10:37
        Ale bzdury opowiadaszabig_grin Dziewczyna nie ma 30-stki, nie musi mieć żadnej zwisającej skóry. Ja przed 30-stką schudłam bardzo dużo, wyglądałam wtedy najlepiej w swoim życiu. Dieta nie była radykalna, ale bardzo dużo ćwiczyłam. Gdybyśmy dyskutowały o babce po 40-stce to bym się może zgodziła z tobą, ale to dziewczyna przed 30-stką więc może nie mieć tych zwisów, na których ci tak zależy.
        • matsuda ok, zwracam honor 22.02.11, 10:48
          myślałam, że ta 30 -tka to wzywyż. Wtedy szansa jest. Co do Ciebie el_jot to Ty chyba w dalszym ciągu masz sporą nadwagę?- coś mi się przypomiona.
          • el_jot Re: ok, zwracam honor 22.02.11, 10:51
            matsuda napisała:

> myślałam, że ta 30 -tka to wzywyż. Wtedy szansa jest. Co do Ciebie el_jot to Ty
            > chyba w dalszym ciągu masz sporą nadwagę?- coś mi się przypomiona.
            Reportaż o mnie piszesz, czy jak?
            • matsuda temat zbyt banalny n/t 22.02.11, 10:52
              • el_jot Też tak sądzę n/t 22.02.11, 11:09
    • rita75 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:16
      Schudłam jakieś 25 kg, ale na boga to nie moja twarz! Jakieś bruzdy, nie t
      > a cera, i te zmarszczki. Buuu. Podobno tłuszczyk jest naturalnym wypełniaczem z
      > marszczek i nie robią one się tak szybko osobom z nadwagą jak na szczupłej fac
      > jacie.

Sporo schudlas- stad problem - skóra byla rozciagnieta przez tluszcz, teraz tluszczu jest mniej, wiec stad zwisy. Musisz popracowac nad ujedrnieniem cery- dobre sa algi, preparaty z wit. c, kwasy. Polecam sklepy z polproduktami kosmetycznymi, mozna cos samemu ukrecic. Wyprobowane smile A kosmetyczka sie nie przejmuj, w wiekszosci to glupie p...dy.
      • glagonia Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:54
        Polecam też siemię lniane. Może być i wewnetrznie i jakos w maseczkach na twarz.
        • ewag12 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 11:05
          A no co dobrze robi siemie lniane? Bo mam ale jakoś nie moge się przekonać. Napewno tych glutów pic nie będę fuuu...
    • kali_pso Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:36

Ja dopóki nie schudłam( jakieś 5 lat temu) - dość szybko, ale mniej niż Ty, nie miałam żadnej zmarszczki na twarzy- stres, niedojadanie a raczej jedzenie mniejszych porcji i rzadziej, kłopoty w domu przysporzyły mi i siwych włosów( te urkywam jak na razie, bo mam ich duzo, więc siwe na skroniach jeszcze udaje mi się zakamuflować, ale zwiazywania ich już razeczj unikamwink i zmarszczek wokół ust. Twarz mam bardzo szczupłą- kości policzkowe fajnie się zarysowują, ale te zmarchy..brrrwink

Na figurę nie narzekam specjalnie. U mnie więc ta zasada się sprawdzasmile
    • na_pustyni Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:42
      Ja z tych, które jak schudną dwa kilo, każdy wita okrzykiem "łojezu, ale ty schudłaś!", bo leci mi tylko z twarzy, a reszta pozostaje bez zmian. Twarz mi chudnie, zapada się, kości policzkowe wystają jeszcze bardziej - wyglądam chudo i staro. Także gdybym schudła Twoje 25kg moja twarz pewnie by znikła wink
    • imasumak Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:50
      Nie do końca jest tak, jak prawi pani kosmetyczka. Duże też zależy od uwarunkowań genetycznych. Moja mama ma 66 lat i nie ma zmarszczek. Owszem owal twarzy już nie ten, rysy jej się zaostrzyły, ale zmarszczek nie ma. Przy czym jest szczupła. Ja też jeszcze się nie marszczę, chociaż nie daje sobie głupot wciskać, że wyglądam na 20 lat wink
    • nihiru Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 10:59
      A ja raczej bym się zgodziła z kosmetyczką: kilka znajomyych mamy, w wieku ok.50 lat, po schudnięciu kilkunastu kilo bardzo się posypało na twarzy, tzn: zmarszczki staly się bardziej widoczne.
      przy czym to chyba nie jest tak, że tych zmarszczek dostaje się od chudnięcia - one tam są, tylko do tej pory były ukryte pod tłuszczykiemsmile.

a jeśli chodzi o przedwczesne starzenie się, to ja też płaczę rzewnymi łzami: w wieku tzw "chrystusowym"wink mam wrażenie że twarz mi się marszczy dramatycznie i do tego zaczyna już "spływać". a wagę trzymam mniej więcej taką samą od młodości.
    • aandzia43 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 11:14
      Po czterdziestce zdarzyło mi się schudnąć ok. 10 kg. Jako że trwało to chudnięcie jakieś 2 lata nie pozostawiło żadnych zwisów i zmarszczek, mimo mego zaawansowanego wieku wink No i okazało się bardzo trwałe - żadnego jojo.
      Ostatniej jesieni i zimy z wielkim zapałem i apetytem pracowałam na spasienie się o jakieś 4 kilo. Och, jakież to żarcie było smakowite wink Zrzucam teraz nadmiary dietą białkowo-zieleninową. Dałam sobie na to 2-3 miesiące. Nie ma pośpiechu - co nagle, to po diable. Pomarszczona jestem na twarzy stosownie do mojego wieku, ale podietowych zmian nie stwierdzam. Reszta ciała jest ok.
    • joanna_poz Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 11:23
      twierdzenie prawdziwe, nalezy tylko dodać - jeśli chodzi o kobiety w wieku po 40-tce.
      tez swego czasu o tym czytałam artykuł w Wysokich Obcasach bodajże.
    • adellante12 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 11:31
      epistilbit napisała:
      Schudłam jakieś 25 kg, ale na boga to nie moja twarz!(...)
      Nie mam 30, a zaczynam zbliżać się do gatunku " z tyłu liceum, z przodu
      muzeum".

No jeszcze się dziwisz, dojeżdżasz z wagą w okolice stówki - jazda w dół a później zdziwienie ze to wyniszczyło organizm... No co za niespodzianka, kto by pomyslał....
      Niestety zapasienie organizmu wykańcza go.
      • epistilbit Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 11:48
        Nie w okolicach setki, mój drogi, tylko w okolice 75 kg. A proces zrzucania trwał +-2 lata. Nie wiesz co piszesz tongue_out
        • bea.bea Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 11:55
          Nie wiem ile masz wzrostu, ale 75-25 = 50 ... Czy to nie za mało ?
        • adellante12 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 14:03
          Nie no to nie ma o czym mówić . Faktycznie skoro spasłaś się tylko o 25 kilogramów to drobiazg. W sumie do setki brakuje sporo... Jesli to nie setka to OK. Nic się nie przejmuj..
          Co za chore podejście....
      • matsuda Re: 22.02.11, 11:50
        tym bardziej szok , przed 30-tką i 100 kg- ja pierdzielę, następne będzie menopauza i już bez zrzutu najpewniej.
    • lilly_about Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 11:56
      Hmmm no tak, tylko na co ty liczyłaś? Napisałabym, że gratuluję samozaparcia i schudnięcia, ale na boga jak ty doprowadziłaś się w tym wieku do takiego stanu?
      • black.sally Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 12:16
        lilly_about napisała:

> Hmmm no tak, tylko na co ty liczyłaś? Napisałabym, że gratuluję samozaparcia i
        > schudnięcia, ale na boga jak ty doprowadziłaś się w tym wieku do takiego stanu?

ale że z czym się doprowadziła?bo nie rozumiem?z wagą 75 przed 30tką czy ze schudnięciem 25kg?uncertain
        • lilly_about Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 12:27
          To chyba źle zrozumiałam. Myślałam, że ważyła stówkę.
        • epistilbit Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 12:29
          Doprowadziłam się i już. Było to w okresie, kiedy wiele złego działo się w moim życiu. Nie mam zamiaru tłumaczyć się emamom, czego innego dotyczył wątek, teraz dyskusja zmierza w jakieś wycieczki, żeby mi dokopać.
          • el_jot Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 12:38

epistilbit napisała:

Nie mam zamiaru tłumaczyć się emamom, czego innego dotyczył wątek, tera
            > z dyskusja zmierza w jakieś wycieczki, żeby mi dokopać.

Na tym polega to forumsad Wypadek w szkole - wina dziecka, bo nie urosłobig_grin wymuszenie pierwszeństwa - wina tego na głównej, bo nie przepuściłbig_grin schudłaś 25 kg - twoja wina bo przytyłaśbig_grin Ja cię kręcę, a tu podobno panie po 30-ste, większość, no ludziebig_grin
    • tully.makker Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 12:04
      Idz do dermatologa estetycznego, nie do kosmetyczki, niech ci zaproponuje jakis program regeneracji cery w rozsadnej cenie, poczynajac od zluszczania, przez mezoterapie i ewentualnie jakis wypelniacz.
    • super-mikunia Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 12:26
      Podobno tłuszczyk jest naturalnym wypełniaczem z
      > marszczek i nie robią one się tak szybko osobom z nadwagą jak na szczupłej fac
      > jacie.

nawet jak przytyłam w ciąży 17 no w porywach 19 kg to mój tłuszcz jakoś nie wpadł na pomysł by wypełnić moje zmarszczki mimiczne tylko złosliwie odłożył się gdzieś indziej big_grin
      i sądzę, że gdybym przytyła 50 kg byłoby podobnie... ot mam suchą skórę i często się śmieję i niestety geny, geny... Pamętam jak kiedyś dziwiłam się ciotce koło 30, że ma już tyle zmszczek wokół oczu no i mam za swoje suspicious
    • powerextension Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 13:14
      Bzdura - można mieć i to i to.
      Polecam wizytę u dobrego dermatologa specjalisty od medycyny kosmetycznej.
      Bruzdy na twarzy się wypełnia.
    • lola211 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 13:28
      Zle wygladaja kobiety chude, ale nie takie w rozmiarze M-L.
      Mozna sie pocieszac i usprawiedliwiac nadmiar tłuszczu dbaniem o twarz- ale co z tego, jesli ogolnie z uwagi na nadmiar ciala i tak wyglada sie nieatrakcyjnie.Zero zmarszczek, ale za to podgardle.
      Sylwetka ma znaczenie najwieksze jesli chodzi o ocene wieku, z twarza mozna sobie radzic- jest caly arsenal srodkow na to.
    • 18_lipcowa1 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 15:14
      Podobno tłuszczyk jest naturalnym wypełniaczem z
      > jacie.

Tak tak
      to koronny argument grubasów
      ''zobacz jaka chuda zdzira, co z tego że chuda jak zmarszczka na zmarszczce''
      nie to co my- powypełnianiu tłuszczykiem od stop do głow

I tam nie wierzę w to
      gruby to gruby zawsze bedzie staro wyglądał
      • marzeka1 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 15:43
        Tyle że ni chodzi tylko o opcję: chudy- gruby. W tzw. pewnym wieku lepiej wygląda się lekko zaokrąglonym, niż nadmiernie chudym. C. Deneuve mówiła, że w pewnym wieku albo twarz, albo figura, sama wybrała wariant pośredni.
        Zawsze nosiłam rozmiar 36, teraz mając 43 lata, lepiej wyglądam w 38, trochę więcej, jak schudnę, odbija mi się to na twarzy, a tego nie chcę.
      • el_jot Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 16:29
        No chyba nie do końca jest, że gruby staro wygląda, a chudy młodowink Znam panią, co ma 39 lat, dawałam jej 45, inna - myślałam, że ma ok. 50-tki, a okazało się, że jakieś 35.Obie chude i pomarszczona twarz.
        • lola211 Re: Albo ładna buzia albo ładna figura 22.02.11, 17:13
          Chude owszem.Najlepiej byc po prostu szczupłym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka