czar_bajry 03.03.11, 20:18 a na e matce cisza? Jak myślicie czy Dior sobie poradzi bez lokomotywy w postaci Galliano? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:23 spokojnie. młodych, gniewnych i utalentowanych są tysiące. trzeba tylko umieć szukać. Nie ma ludzi niezastąpionych. Watro o tym pamietać, zanim się człowiek schleje jak świnia i zacznie wygadywać głuoty. Zawsze to mówię mojemu M. kiedy jedzie na szkolenia Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:28 Tak, bo nie ma ludzi niezastąpionych, a pan schrzanił sobie karierę na własne życzenie. Dior, mając np. oświadczenie Natalie Portman (Żydówki) i demonstracyjne odesłanie wszystkich rzeczy z logo Dior, wybierze jednak zadowolenie klientki, a nie pijaka, nawet tak zdolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:36 Gdyby obrazil jakakolwiek inna nacje nie byloby afery i rozeszloby sie po kosciach.No ale chodzi o Żydów- tu konsekwencje musza byc.. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:46 To nie ma nic do rzeczy. Jakby wygadywał zwykły Kowalski toby afery nie było. Od znanych należy wymagać więcej w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:52 g. prawda. żadnej innej nacji nie gazowano tysiącami w piecach krematoryjnych. to jest nie do porównania. co innego powiedzieć "nie lubie polaków, bo to lenie" a "Wasze matki i przodkowie powinni skończyć w pie... komorach gazowych"... Kto tego nie rozumie, ma zmysł empatii na poziomie pantofelka. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:03 Chyba nie zrozumiałaś. "Nic do rzeczy" odnosiło się do wypowiedzi Loli, która sugerowała, że aferę rozdmuchali wielbiciele Żydów w Juesej i że tylko ten trend jest odpowiedzialny za tą aferę, nie samo w sobie skandaliczne zachowanie i wyrażanie się tego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:53 A ja uwazam, ze ma zasadnicza.Gros klientów Diora to bogaci Zydzi, cale Hollywood (głownie zydowskie)- i stad ta histeryczna reakcja na niepoprawne zachowanie pijanego goscia. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 23:10 Tak jak lola sądzę że gdyby chodziło np. chińczyków to nikt by wrzasku nie podniósł. A tu Natalie Portman- żydówka a na dokładkę świeża zdobywczyni Oskara i twarz Diora zrywa współprace. Dior nie miał innego wyjścia jak go wywalić zresztą to nie był jego pierwszy wyskok tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 23:49 czar_bajry napisała: > Tak jak lola sądzę że gdyby chodziło np. chińczyków to nikt by wrzasku nie podn > iósł. Zalezy, jakie biznesy robi Dior w srodowisku chinskich milionerow > A tu Natalie Portman- żydówka a na dokładkę świeża zdobywczyni Oskara i twarz D > iora zrywa współprace. > Dior nie miał innego wyjścia jak go wywalić zresztą to nie był jego pierwszy wy > skok tego typu. Wydaje mi sie, ze przy pojedynczym takim wyskoku by go tak z punktu nie wywalili. Gosc by przeprosil i poszedl na przymusowy upubliczniony odwyk, Natalie by sie ulagodzilo i sprawe przyklepalo. Ale podobno to nie jedyna jego akcja tego typu, wiec pewnie sprawa byla w firmie juz znana, pare razy przyklepana i teraz wbil sobie tylko gwozdz do trumny. To tak jak z Melem Gibsonem - zaszalal raz, zaszalal drugi, a dopiero przy kolejnych sie rozpetalo na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 11:36 Prawda jest taka, ze chodzi nie o to CO powiedzial ale GDZIE to powiedzial. Gdyby powiedzial to w Polsce, poklepano by go po pleckach. We Francji dewiza narodowa to wolnosc, rownosc i braterstwo i czesto nie tylko na papierze. Tam dziala "la HALDE", wyzsza instancja walki o rownosc i przeciw dyskryminacji. Kazdy, kto doswiadcza dyskryminacji z jakiegokolwiek wzgledu moze sie do niej zgolsic i otrzymuje pomoc. W Polsce o czyms takim mozna tylko pomarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 14:10 No, Francuzi to sie juz na tej rownosci i braterstwie przejechali dosc ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 11:29 pier.dolisz, lola, zycze ci, aby ktos ciebie tez tak potraktowal jak ten burak faszysta swoja rozmowczynie, ktora nb Zydowka nie jest. Sprawa rozegrala sie we Francji i to ma kolosalne znaczenie. W tym kraju wypowiedzi rasistowskie, antysemickie i podrzegajace do nienawisci sa surowo pietnowane, kazdy taki wybryk znajduje final w sadzie. Ta sprawa nie jest jakims wyjatkiem. W Polsce przydalaby sie jakas instancja jak francuska HALDE, ktora dbalaby o to by zaden buc nie plul jadem bezkarnie na niewinnych ludzi. W Polsce jeszcze zbyt wiele dranstwa slownego uchodzi bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 14:06 W tym kraju wypowiedzi rasistowskie, anty > semickie i podrzegajace do nienawisci sa surowo pietnowane, kazdy taki wybryk z > najduje final w sadzie Mam gdzies twoje zyczenia. Jak bylo- wiedza tylko ci,ktorzy tam byli. Jakos nie przypominam sobie tego typu spraw naglasnianych w mediach, a chyba nie wierzysz ze galiano jest jedynym, ktory ma na sumieniu jakies dyskryminacyjne wyskoki. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 14:24 > Jakos nie przypominam sobie tego typu spraw naglasnianych w mediach Nie tak dawno temu - Mel Gibson. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 11:29 > A ja uwazam, ze ma zasadnicza.Gros klientów Diora to bogaci Zydzi, cale Hollywo > od (głownie zydowskie)- i stad ta histeryczna reakcja na niepoprawne zachowanie > pijanego goscia. Swoja drogą, facet wiedząc, jaka jest sytuacja, wygadywał takie rzeczy. To trzeba być idiotą bez instynktu samozachowawczego. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:47 lola211 napisała: > Gdyby obrazil jakakolwiek inna nacje nie byloby afery gdyby krzyczał o muzułmanach dopiero by była afera afery by nie było jakby opluwał KK, to wolno i nawet modne > > Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:54 ..heheheh..ano...i dopiero ruch na lotniskach by zamarł i kto wie...może Osama kreacje od Diora by oddałp Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 11:18 ...a ty slyszalas i zrozumialas co on wogole mowil? Nie wydaje mi sie. Mowil ze kocha Hitlera i zwymyslal kobiete w kawiarni z sasiedniego stolika, nazwal ja brudna Zydowka (ona Zydowka nie jest), powiedzial ze jest szpetna, ma prostackie buty, prostackie biodra, parszywe brwi i ze on nie jest w stanie zniesc jej widoku i ze takie zasrane mordy jak ona "dawniej" poszlyby do gazu, one i ich rodziny. Pomijajac kwestie zydowska, chcialabys aby cie ktos tak potraktowal? Czy na prawde myslisz ze chodzi o Zydow? Nawiasem mowiac przyjaciela tej laski nazwal je.banym zoltkiem (facet jest Azjata dla jasnosci). Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 11:27 > Gdyby obrazil jakakolwiek inna nacje nie byloby afery i rozeszloby sie po kosci > ach.No ale chodzi o Żydów- tu konsekwencje musza byc.. Bzdura. Gdyby powiedział, że nie lubi jakiejś nacji - mogłoby się rozejść po kościach, ale gdyby powiedział np. szkoda, że wszystkich Kurdów nie wybili, to byłaby tez afera. Inna sprawa, że trudno znaleźć inną nację, która była tak przetrzebiona, jak Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 14:17 Juz widze jakby go za to zwolnili. Chodzi tylko i wylacznie o kase- trzęsienie tyłkiem przed bogatymi klientami- pytanie ilu z nich jest zydami a ilu kurdami chyba nie jest trudne. Jesli popelnil przestepstwo- prosze bardzo- sad, sprawa, odszkodowanie itp.A tu -histeria.Powód jest prosty- zydowskie srodowisko to bardzo liczna klientela i w dodatku przewrazliwiona na swoim punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:44 pan krzyczał, że kocha Hitlera, będąc gejem. Pogratulować małego rozumku. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 20:55 A tam, ludzie rozne głupstwa wygaduja, zwlaszcza po alkoholu.Rozdmuchano afere i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:00 Tia? Ty też rzucasz ludziom w twarz po pijaku, że "powinni nie żyć"? I podlewasz to rasistowskim sosem? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:06 ja po pijaku tracę swoją wątłą poprawność polityczną i mówię to co naprawde myslę ponoć sporo osób tak ma, kto wie czy nie pan G. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:09 Wystarczy nie skuć się publicznie, jak wie się, że bywa się wtedy przesadnie szczerymp Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:14 znając swoją słabość tak właśnie czynię czasy szczerej wylewności zakończyłam na studiach Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:30 Jeśli ktoś po pijaku mowi to co mysli i nie jest to pijacki belkot, a szczere wyznanie,że jakąś nację nalezy wymordować - to b. dobrze, ze go wyleją. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 23:11 Pogratulować małego rozumku. Nie taki on mały. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:05 Dior chce miec klientow a nie Galliano, ktory och odstrasza. Wiec bez niego poradza sobie swietnie. mlodych i chetnych jest wielu wystarczy poszukac. I o ile Galliano to juz spalony kawal drewna o tyle Dior moze zyskac duzo wiecej na tym ruchu niz gdyby go zatrzymali Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:07 sadosia75 napisała: > Dior chce miec klientow a nie Galliano, ktory och odstrasza. Wiec bez niego por > adza sobie swietnie. mlodych i chetnych jest wielu wystarczy poszukac. w sumie to jak jest nabór to może zaryzykuję??? Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:08 Startuj Ja tam zdolnosci nie mam ale za to swietnie chodze i biegam w szpilkach 12cm to moze na modelke sie nadam? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:13 Sadosia, niech no tylko mnie przyjmą, a sądzę, że wysłanie sivi to czysta formalność - oni właściwie już mnie szukają - zostajesz twarzą DIORA a te osoby które lubię z forum dostaja limitowane kolekcje - no to sie nie wykosztuję za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:15 Serio? to ja cofam to co pisalam w waku o burdelmamie bedziesz najlepsza burdelmama ))) A ja zostane twarzyczkom dijora Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:19 sadosia75 napisała: > A ja zostane twarzyczkom dijora a teściowa chyba pęknie ze złości Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:10 Też się zastanawiam - rękę i oko mam dobre, a portfel chudy Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:20 kawka74 napisała: > Też się zastanawiam - rękę i oko mam dobre, a portfel chudy Kawka, to żeby nie był taki siostrobójczy wyścig, to może z góry ustalamy, że która wygra bierze drugą na wiceprezia? Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 23:14 w sumie to jak jest nabór to może zaryzykuję??? Startuj- tylko nie pij publicznie żebyś poprawności politycznej nie straciła Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 23:24 czar_bajry napisała: > > Startuj- tylko nie pij publicznie żebyś poprawności politycznej nie straciła jak pisałam, poprawność na trzeźwo jest wątła, więc pić mogę tylko z zaufanymi osobami, które w razie gdybym zaczęła wykrzykiwać: "@%$#^ na nich bombke spuścić, a na tych %^$&&%$# tez bombke tylko większą" - nie polecą z tym do mediów. także miejsce u Diora mam pewne Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:07 duzo wiecej na tym > ruchu niz gdyby go zatrzymali Oczywiście- szybkość reakcji jest porażająca... nasz premier powinien wziąć przykład z domu mody Dior)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:14 Galliano dla Diora jest cenny tylko wtedy, gdy zapewnia, a nie odstrasza klientów, którzy wybulą ciężką kasę z ubrania z metką Dior. Tu istniała zależność wzajemna: Dior odrodził się dzięki JG, ale i on- osiągnął tyle, bo związał się ze znaną i ekskluzywną marką. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: Afera z Johnem Galliano 03.03.11, 21:44 hi hi, teraz pewnie zostanie osobistym krawcem Mela Gibsona.......... Odpowiedz Link Zgłoś
tomojnowynick Re: Afera z Johnem Galliano 04.03.11, 07:15 a kto to jest i osso chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś