Dodaj do ulubionych

Donek w II sniadaniu mistrzów

25.03.11, 19:28
Premier pokazuje, że ma jaja. Ludzie mediów i kultury mieli uwagi do premiera to ten powiedział "OK, spotkajmy się i pogadajmy". Poraz kolejny pokazuje że jest mężem stanu.

Po drugiej stronie mamy tego co brata na Wawelu a kwiaty składa pod jego miejscem pracy. Prezes udziela wywiadów na stronie PiSu albo w zaprzyjaźnionych mediach. WIadomo ze tam nie padną trudne pytania.
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:41
      Zasadniczo, to się zgadzam, ale:
      1. z tym mężem stanu to przesadziłaś
      2. zobaczymy, jak sobie poradzi
      • krejzimama Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:45
        >1. z tym mężem stanu to przesadziłaś
        Nieco mnie poniosło.
        > 2. zobaczymy, jak sobie poradz
        Jestem też ciekawa.
        • lilly_about Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:51
          Ale osobiście uważam, że Donek gadać umie, to powie. A Jaro już pewnie czeka w blokach startowych przed tv, żeby odpowiedzieć dokładnie odwrotnie niż Donek. To w nim lubię, w Jarku, konsekwencję bycia na tak, jesli Donek jest na nie i odwrotniewink
    • kali_pso Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:56

A jak myślisz, o co go będą pytać?
      • krejzimama Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:59
        Nie mam pojęcia. Dlatego obejrze.
    • anorektycznazdzira Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:58
      Pomijam prezesa, bo to egzotyczny przypadek, ale jak Donio ma jaja, to ja mam giga-jajca i to poczwórne, po dwa z przodu i z tyłu.
      • krejzimama Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:59
        To musisz miec spory zarost też. Tyle testosteronu.
    • angazetka Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 19:59
      Nie sądzę, żeby ten program był na moje nerwy, ale chętnie poczytam relacje.
      • krejzimama Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 20:04
        Eno tam nię będzie nikogo z pisu wiec dasz rade.
        No Kukiz może bredzić bo mu nieco pisiorsko odbiło.
    • adwarp Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 25.03.11, 20:14
      tu można poczytać trochę pytańsmile
      kontakt24.tvn.pl/temat,tusk-kontra-rozzaleni-quot-mistrzowie-quot-o-co-powinni-zapytac-premiera,87275.html
    • krejzimama Swietnie wypada premier 26.03.11, 12:59
      Nie ma bata na Donka. Świetnie wypada w dyskusji w II śniadaniu.
      • kolpik124 Hołdys rozjechał premierzynę 26.03.11, 13:10
        Thuskego stać tylko okręgłe sloganyi standardowe politwywiady w miediach , pytanie Hołdysa go delikatnie mówiąc, wytrąciło z nagranego słowotoku
        • krejzimama Re: Hołdys rozjechał premierzynę 26.03.11, 16:23
          Desiu fajnego masz nowego nicka.
      • erillzw Re: Swietnie wypada premier 26.03.11, 13:11
        No świetnie to może przesada, ale radzi sobie.
        Ja jestem osobiście załamana tym jaką glebę intelektualną-mentalno-człowieczą reprezentuje sobą pan Kukiz "jestem wielkim patriota, prawicowem, zawsze walczyłem po prawej stronie a fakt, że pzpr sponsorował moja nauke i pierwszy się k*** na czele statku PO to drobny detal nie warty wspominania"..
        • tacomabelle bardzo średnio 26.03.11, 13:34
          Klasyka. Dobry car-premier i źli bojarzy-urzędnicy. "Urzędnicy z deficji moga zrobić ludziom krzywdę". Tusk chyba zapomniał, że premier to też urzędnik i krzywdę może zrobić.

Jako przedsiębiorca jestem zażenowana jego wypowiedzią z początku programu. "Jedno okienko" i apologia działań rządu w zakresie wspierania przedsiębiorczości rozśmieszyły mnie do łez, chociaż nie wiem czy w tym przypadku plącz byłby stosowniejszy.
          • iuscogens Re: bardzo średnio 26.03.11, 13:45
            Ja bym sugerowała, żeby premier sobie powtórzył VI rozdział Konstytucji i ustawę o służbie cywilnej. Takie gadanie o urzędnikach (w swoim genialnym artykule też w tym kierunku szedł) to może wciskać ludziom, którzy mają zerową wiedzę o funkcjonowaniu państwa. Zapomniał biedak kto jest zwierzchnikiem korpusu służby cywilnej, kto wybiera Szefa Służby Cywilnej??
            Jakby co to mogę przypomnieć wink
            • krejzimama Re: bardzo średnio 26.03.11, 16:24
              Oh wy pisowscy macie wiedze o wszystkim.
          • krejzimama Re: bardzo średnio 26.03.11, 16:23
            Desiu ale ty jestes urzednik a nie przedsiebiorca.
    • morgen_stern Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 13:53
      Bardzo dobry program, przesiedzieliśmy z chłopem ponad półtorej godziny wsłuchani bez szemrania. Jak dla mnie, mogliby się spotykać co miesiąc wink
      Nie rozpisując się za bardzo, na parę moich pytań uzyskałam odpowiedź, na parę nie, czuję niedosyt, ale to raczej zarzut na plus. Wspaniale było obejrzeć taki program bez politycznych przepychanek i pyskówek, nawet z Kukizem smile
    • whitney85 Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 15:03
      No pewnie, świetna dyskusja. A poruszane tematy super ważne, np. legalizacja marichuany. Po co w sumie mieliby rozmawiać na temat bezrobocia, sytuacji rodziny, problemach matek z powrotem do pracy albo o emeryturach. Przecież nie to interesuje obywateli tylko to, że koncertów coraz mniej.
      • vivibon Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 15:10
        O tym właśnie mówię. G* mnie obchodzi jakie problemy ma Hołdys, bo umówmy się nie są to problemy większości społeczeństwa . Ale samotna matka, która nie ma z kim zostawić dziecka nie jest taka medialna, no i nie ma takiego ślicznego kolorowego zarostu.
        • krejzimama Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 16:26
          Ale to chyba problem samotnej matki z kim ma zostawić dziecko. Co ma premier jej dzieciaka pilnować?
      • alanis11 Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 15:56
        Dokładnie ,lament bo mniejsze eciepecie z koncertów ,nie ma legalnego dostępu do trawy cięzko w kraju z tanim winem, nooo moze jeszcze stan polskich dróg uniemożliwia waćpanom dojazd na granie ,nad problemami elit faktycznie należy sie pochylać panie premierze !
        • alanis11 Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 16:00
          A dziennikarze zawiedzeni bo rozczarowani że Tuski podsłuchują tak jak Kaczory a miało przecie być inaczej ...
          ŻEN!
    • vivibon Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 15:07
      krejzimama napisał:

> Premier pokazuje, że ma jaja. Ludzie mediów i kultury mieli uwagi do premiera t
      > o ten powiedział "OK, spotkajmy się i pogadajmy". Poraz kolejny pokazuje że jes
      > t mężem stanu.

Zwykła PR-owa zagrywka, żadne jaja. Będzie się teraz cyklicznie spotykał na antenie z przedstawicielami wszystkich grup społecznych i zawodów? Tia...
    • anorektycznazdzira bez przepychanek 26.03.11, 15:16
      Musiało być bez przepychanek, żeby premier dobrze wypadł. Prowadzący show go ostatnio coś tam objechał na blogu i musiał odpracować.
      Spora część tematów- porażka. Niby pod "młodych". Chyba pod wiecznie młodych, co to nigdy odpowiedzialnośći, rodziny, czy prowadzenia dorosłego życia się nie podejmą.
    • solaris31 Re: Donek w II sniadaniu mistrzów 26.03.11, 15:51
      ani z Donka mąż stanu, ani sobie tak świetnie nie radził wink

czekałam na ten program, zresztą, bardzo go lubię oglądac tak ogólnie wink i się jednak nieco rozczarowałam, strasznie się panowie "szarpidruty" wink pilonowali, co i jak mówią wink

faktycznie, tam, gdzie pytania były oczywiste, premier się jeszcze jakoś łapał, ale jak przyszło do spraw mniej oczywistych i tych mniej populistycznych - no to niestety z tym radzeniem sobie było znacznie gorzej.

w kulturze pracuję, rzeczywiście, jest coraz gorzej. jedno mnie tylko wkurzyło - Hołdys tak mówil o tych kosztach uzysku - nie powiedzial tylko od JAKIEJ kwoty wink przecież nawet dziecko wie, ile artysta takiego rzędu bierze za koncert, więc w jego ustach zarzut o zniesieniu tych kosztów brzmiał po prostu słabiutko i niewiarygodnie.

ale koszty uzysku 50% nie dotyczyły tylko arystów znanych, biorących 20 tys. za koncert, ale także takich skromnych, mniej znanych, którzy za recital klasyczny biorą z górą 500 w porywach do 1000 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka