gazeta_mi_placi 26.03.11, 22:50 podpasek? Ja ani jednej, lepsze są tampony. Nie rozumiem jak można chodzić w śmierdzących niewygodnych podpaskach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wegatka Re: Ile z Was używa 26.03.11, 22:54 To przykre (pewnie nie tylko dla Ciebie ale i dla otoczenia), że nosiłaś śmierdzące podpaski. Może trzeba się było częściej myć? Ja tam nie dopuszczam do tego, żeby podpaska śmierdziała. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Ale obcasiki z brudu to się już 26.03.11, 23:03 A obcasiki to insza inszość Wszak dama powinna na obcasach chadzać Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak A powiedz mi WeWgatko 26.03.11, 23:12 co robisz, żeby Ci się obcasiki dobrze trzymały? Bo mi po jakimś czasie niestety się kruszą Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: A powiedz mi WeWgatko 26.03.11, 23:26 Od czasu do czasu maczam pięty w cemencie - efektowniej wtedy stukają. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: A powiedz mi WeWgatko 28.03.11, 16:14 Otoz to. Ja mam w domu remont, wiec wystraczy ze na boso po domu pobiegam i juz sie wszystko trzyma jak nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ile z Was używa 27.03.11, 14:17 Czyli jak zakładałaś podpaskę na noc to następnego dnia rano była ona pachnąca? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Ile z Was używa 27.03.11, 15:13 gazeta_mi_placi napisała: > Czyli jak zakładałaś podpaskę na noc to następnego dnia rano była ona pachnąca? Oczywiście, jestem tego świadkiem. Nie dość, że pachnąca, to jeszcze zabarwiona na niebiesko Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Ile z Was używa 28.03.11, 00:58 No no, bo ja mam błękitną krew - imasumak jest tego świadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Ile z Was używa 28.03.11, 00:56 Podpaskę na noc zakładam po uprzednim umyciu się, więc do rana porośnięcie pleśnią raczej mi nie grozi. Poza tym w zależności od intensywności krwawienia zdarza mi się również zmieniać podpaskę w nocy. A powiedz mi mądralo czym się różni od podpaski pod względem aromatu tampon założony na noc i wyjęty następnego dnia rano. Jak rozumiem o poranku wyrastają ci na nim fiołki i róże, taaak? Odpowiedz Link Zgłoś
minia0000 Re: Ile z Was używa 28.03.11, 23:05 > Czyli jak zakładałaś podpaskę na noc to następnego dnia rano była ona pachnąca? A ja nie wącham podpasek. A tampony to myśle, że też nie waniają fiołkami. Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Ile z Was używa 26.03.11, 22:55 Jestem lepsza niz ty, nie uzywam ani jednego ani drugiego, nie mam okresu Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Ile z Was używa 26.03.11, 23:16 Nie, po wizycie u lekarza, ktory dobral mi odpowiednie tabletki anty Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak A ja jestem jeszcze lepsza 26.03.11, 23:01 bo w "te" dni cały czas siedze na bidecie Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: A ja jestem jeszcze lepsza 26.03.11, 23:07 A jak już Ci okres minie, to naklejasz plaster przeciwodciskowy na dupencję i znowu śmigasz jak talala Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 A gdzie wkładasz sobie te tampony? W odbyt? 26.03.11, 23:00 Jako, żeś chłop to pewnie nie wiesz, że tampony się wkłada każdy oddzielnie, a nie jeden za drugim, tak? Bo inaczej zrobi ci się drugi kręgosłup. gazeta_mi_placi napisała: > podpasek? Ja ani jednej, lepsze są tampony. Nie rozumiem jak można chodzić w śm > ierdzących niewygodnych podpaskach... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Ile z Was używa 26.03.11, 23:25 Wlasnie gazeta, powiedz nam cos wiecej o meskich tamponach? Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Ile z Was używa 27.03.11, 13:24 Jak jestem w domu podpaski, tampony na wyjścia (impreza, jezioro itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_diabla Re: Ile z Was używa 27.03.11, 13:26 nie wszyscy moga uzywac tamponow - ja uzywam od wieeeelu lat tamponow, i po porodzie to byl dla mnie dramat latac z "ksiazka telefoniczna" w gaciach...brrrr.. Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: Ile z Was używa 27.03.11, 13:28 Ile chłopcze masz lat, że cię kręci temat tamponów? Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Ile z Was używa 27.03.11, 14:10 A ja nie rozumiem jak mozna chodzić w niewygodnych, śmierdzących tamponach. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ile z Was używa 27.03.11, 14:19 Tampon nie śmierdzi, bo jest w środku, na zewnątrz ( o ile nie przecieknie ) nie ma ani jednej kropelki krwi czy innych farfocli. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ile z Was używa 27.03.11, 14:40 śmierdzi krwią? To jak tampon może nie śmierdzieć? Ta sama wydzielina. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ile z Was używa 27.03.11, 15:01 Ale w środku, a bielizna i okolice wiadomo czego czyściutkie i suche. A przy podpaskach wiadomo Cuchnie to i owo, mokro, a jak któraś się nie goli to jeszcze posklejane krwią włosy, brr... Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Ile z Was używa 27.03.11, 16:37 czyli nie ważne że śmierdzi wogóle ważne że śmierdzi w środku a nie na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Ile z Was używa 27.03.11, 16:41 aaa no i gaci nie trzeba tak często zmieniać co nie? masz tampon, nic Ci nie wycieka, sucho i pięknie. Można ze trzy dni te same nosić!!!! czysta ekonomia! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ile z Was używa 27.03.11, 17:24 Tampony się wymienia maksymalnie po 8 godzinach (lepiej oczywiście częściej). Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio głupie! 27.03.11, 23:00 jakbyście miały trochę oleju w głowie, wiedziałybyście, że krew miesięczna nie śmierdzi jak jest świeża, zaczyna śmierdzieć w kontakcie z powietrzem, dodatkowo na jej woń mają wpływ szybko rozwijające się bakterie tlenowe to i może śmierdzieć tylko na podpasce albo rzuconym poza kobietę zużytym tamponie. Dotknij jedna z drugą kiedyś siebie podczas okresu i poczuj ową świeżą krew - nie cuchnie w ogóle. Potem powąchaj podpaskę na swych majtach. Odpowiedz Link Zgłoś
minia0000 Re: Ile z Was używa 28.03.11, 23:12 > czyli nie ważne że śmierdzi wogóle ważne że śmierdzi w środku a nie na zewn > ątrz ha ha ha ale sie uśmiałam! Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Ile z Was używa 27.03.11, 22:56 Cuchnie to i owo, mokro, a jak któraś się nie goli > to jeszcze posklejane krwią włosy, brr... Hahahahaha, dokładnie mam te same wizualizacje, ostatni raz podpaska była w 7 klasie podst., nie czaję moich własnych, osobistych koleżanek noszących podpaski, naprawdę nie wiem jak można, bleeeeh. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Ile z Was używa 27.03.11, 14:43 gazeta_mi_placi napisała: > Tampon nie śmierdzi, bo jest w środku, na zewnątrz ( o ile nie przecieknie ) ni > e ma ani jednej kropelki krwi czy innych farfocli. Jasne. A jak go wyciągniesz to pachnie ci konwaliami. I nie ma na nim ani jednej kropelki krwi ani innych farfocli. No chyba że uzywasz go na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ile z Was używa 27.03.11, 15:05 Na pewno mniej śmierdzi niż zaparzona podpaska. Nieprzyjemny zapach bierze się w zetknięciu tlenu z krwią, tak jak jest w przypadku podpasek, zaś w przypadku tamponów tego nie ma bo powietrze nie ma dostępu, a od wyciągnięcia tamponu i ciśnięcia go do kibla mija mniej niż 3 sekundy. A z podpaskami to zabawa, trzeba odkleić, zawinąć w papier lub gazetę i wyrzucić do śmietnika. W pracy może to być krępujące albo np. u znajomych (nie wszędzie w łazience jest kosz na śmieci). No i trzeba pamiętać żeby szybko kosz wynieść bo taka śmierdząca podpaska w koszu to A tampon wrzucasz do kibelka i święty spokój, nie musisz się martwić gdzie wyrzuć jak w kiblu nie ma osobnego kosza, ani żeby zapakować. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 15:32 Oczywiście, że się wrzuca, nawet w ulotce tamponowej pisze. Tampon jest mały i nie zatyka rur kanalizacyjnych-podpaski tak. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 15:41 Widziałam tylko jedną ulotkę, na której jest informacja, że dopuszcza się wrzucenie tamponu do WC, bodajże przy tampaksach. Reszta producentów zabrania. Zresztą na zdrowy rozum - jeśli nawet tampon, a raczej dużo tamponów nie zatka rur kanalizacyjnych, gdzieś musi z tych rur wypłynąć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 16:04 Jacy producenci na przykład? Na ulotkach OB też jest napisane że można wrzucać do WC. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 17:18 Wrzucaj, wrzucaj, niech to później wszystko w rzekach płynie. To, że rur ci nie zatka, nie znaczy, że jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 17:27 A Twój mocz i odchody gdzie pływają? A masz świadomość, że pampersy używane przez Twoje dziecko będą się rozkładać przez 500 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 17:45 Odchody są biodegradowalne, w przeciwieństwie do tamponów. A moje dzieci od bardzo dawna nie używają pampersów, a jak używały, to nie wrzucałam ich do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 18:35 A myślisz, że pieluchy Twoich dzieci po wrzuceniu do kosza magicznie się zdematerializowały? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 18:06 a od czego są oczyszczalnie ścieków ? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 18:15 pobożne życzenia. Oczyszczalnia oczyszczalni nie równa. Proponuje ci się wybrać kiedyś na spacer w okolice ujścia kolektora oczyszczalni ścieków. Napisz nam potem, jak wrażenia. ,u Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 18:23 i twoim zdaniem z oczyszczalni wyplywaja do rzeki tampony ? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 18:33 Pisałam, oczyszczalnia, oczyszczalni nie równa, nie wszystkie niestety spełniają normy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 18:33 Oczywiście. I zatruwają całe połacie rzek krwią miesięczną która jest bardziej toksyczna od ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Sprawdziłam przed momentem 27.03.11, 20:12 Mam dwa opakowania tamponów - jedne z rossmana, drugie niemieckie ob. Na obu pudełkach skreślony sedes. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 27.03.11, 23:02 > Widziałam tylko jedną ulotkę, na której jest informacja, że dopuszcza si > ę wrzucenie tamponu do WC, bodajże przy tampaksach. Reszta producentów zabrania > bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Chopie! Tamponów nie wrzuca się do WC! 28.03.11, 16:29 Saniro, przekreślony sedes czerwonym krzyżykiem to Twoim zdaniem znak zezwalający na wrzucenie do WC? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Ile z Was używa 27.03.11, 14:54 >Nie rozumiem jak można chodzić w śmierdzących niewygodnych podpaskach... A ja nie rozumiem facetów, którzy chodzą z tamponami. Gdzie Ty je sobie wkładasz? Do nosa? Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: Ale o ssssssoo chodzi?? 27.03.11, 23:54 iza232 napisała: > Gazeta jest facetem czy jak? Się właśnie dzisiaj oświeciłam iż najprawdopodobniej Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Ile z Was używa 27.03.11, 16:37 Wcale ci się nie dziwię. Z jądrami musi strasznie niewygodnie niewygodnie no i się przegrzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Ile z Was używa 27.03.11, 16:38 Tak niewygodnie, że aż podwójnie Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Ile z Was używa 28.03.11, 16:26 Sa jadra i wydmuszki. To posiadania jaj trzeba dorosnac, niestety niektorym sie to w ogole nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniawroclaw1 Re: Ile z Was używa 27.03.11, 23:03 Ojej ... Gazeto. Takaz kontrowersyjna Jestes. Oryginalna. Tak lubisz zwracać na siebie uwagę. Jak Juz Cos napiszesz ... to wszyscy Cie pamiętają. Bravo. Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: Ile z Was używa 28.03.11, 00:44 Człowiecze, ty się wybierz w najbliższym możliwym terminie do lekarza, dobrze radzę. Bo to naprawdę nie jest normalne, aby facet się interesował do tego stopnia krwią menstruacyjną. No, ale tak to jest, jak się jest od lat bezrobotnym żuczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Ile z Was używa 28.03.11, 01:01 Gazet wykazuje podobne zainteresowanie stanem pochwy po porodach, szyciem krocza itp. Wy tu mu piszecie o wyzszosci podpasek czy tamponow, a on sobie do tego wali gruche. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Ile z Was używa 28.03.11, 16:04 A ja nie rozumiem, po co zatrzymywać w swoim ciele krew, której ten musi sie pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Ile z Was używa 28.03.11, 16:16 Nic nie uzywam. Przecieram jedynie kiecka jak po nogach poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
malamimimimim mam dla ciebie rozwiazanie 28.03.11, 16:31 kup sobie kubeczek menstruacyjny - eco i jak higienicznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ankh_morkpork Trzeba zmieniać kilka razy dziennie, to nie będzie 29.03.11, 07:49 ... śmierdziało. A jak w łazience nie ma bidetu, to w drogeriach są już do kupienia takie chusteczki do higieny intymnej, można tą chusteczką wytrzeć, co trzeba, zanim się świeżą podpaske założy. I podpaski to nie tylko grube na 1,5 cm sztywne kloce z waty. Sa takie na 1 mm cieniutkie z bawełnianą powierzchnią. Postęp, ten tego, pani, postęp, cywilizacyja... Odpowiedz Link Zgłoś