totorotot 15.04.11, 17:32 Posiadacie takową? Jakie czynności wykonuje, ile godz. dziennie/tygodniowo, za ile jej płacicie itp. itd. Tak, jestem leniwa i już mam dość sprzątania i zbierania bajzlu po bachorach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nellyssima Re: Pomoc domowa 15.04.11, 18:17 Mam panią do sprzątania raz w tygodniu na 8 godz. Pani sprząta, odkurza, myje podłogi, łazienki, okna. Ja tylko odkurzam w pozostałe dni i prasuję. I mam ogrodnika raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
majowadusza Re: Pomoc domowa 15.04.11, 18:38 Zależy jak bardzo jesteś leniwa i jaki masz budżet na pomoc do domu. Można mieć kogoś raz w tygodniu na takie konkretne sprzątanie. Wszystko w zależności jakie masz potrzeby i możliwości finansowe. Był wątek niedawno u były konkretne stawki w konkretnych miastach. Ja leniwa nie jestem ale zamiast sprzątania, gotowania i tego wszystkiego wole robić inne rzeczy. Wiec dopóki mnie stać, będę zatrudniała kogoś do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamela788 Re: Pomoc domowa 16.04.11, 02:08 To juz bylo. Pisalam nawet o tym. Mam pania,ktora przychodzi codziennie. Wolne ma weekendy. Sprzata,gotuje,pierze,prasuje,podaje do stolu,robi zakupy spozywcze. Place jej 4700zl miesiecznie,mieszkam w Warszawie. Czasami gdy mam jakas impreze w domu i prosze aby przyszla w sobote,doplacam 200-300zl,w zaleznosci jak duzo czasu u mnie spedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leon992 Re: Pomoc domowa 16.04.11, 05:56 >Sprzata,gotuje,pierze,prasuje,podaje do stolu,robi zakupy spozywcze. No najbardziej ,podoba mi się to - podaje do stołu. Toż to arystokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: Pomoc domowa 16.04.11, 06:51 > No najbardziej ,podoba mi się to - podaje do stołu. > Toż to arystokracja. To samo pomyslałam Odpowiedz Link Zgłoś