Dodaj do ulubionych

X factor - jestem nietolerancyjna

25.04.11, 08:05
No nazwijcie mnie nietolerancyjną prowincjuszką bez otwartego umysłu czy betonem, ale jak widzę tego osobnika:
xfactor.plejada.p/3527,wideo,1,253789,1,uczestnicy_detal.html#autoplay to mnie się nóż w kieszeni otwiera.
Jak nie widzę , a tylko słyszę to mi się nawet podoba. Ale te paznokcie, makijaż ....
od razu mi się przypomina ten chłopiec z Tokio Hotel, co to też nie wiadomo czy chłopak czy dziewczynka. wrrrr
Obserwuj wątek
    • vampire-freak Re: link 25.04.11, 08:07
      www.youtube.com/watch?v=Yh6_mT3W5OM
      • grave_digger Re: link 25.04.11, 08:56
        a ja go lubię.
        jest dziwny, owszem. ale co z tego. smile
    • setia Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 08:55
      vampire-freak napisała:
      ale jak widzę tego osobnika:
      >
      rel="nofollow">xfactor.plejada.p/3527,wideo,1,253789,1,uczestnicy_detal.html#autoplay to mnie się nóż w kieszeni otwiera.

zupełnie nie rozumiem tego sformułowania; że co: chłopak Ci jakąś krzywdę zrobił, zalazł Ci za skórę, masz mu coś do zarzucenia poza wyglądem?
      tak, jesteś betonem. i pewnie wielbicielką Jarka K tongue_out ten sam rodzaj ograniczenia reprezentujecie.
      osobiście chłopaka uwielbiam, podobnie jak drugiego największego świra w tym programie, czyli Wojewódzkiego.

• irina_katodina Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 09:53
        setia napisała:

>
        > tak, jesteś betonem. i pewnie wielbicielką Jarka K tongue_out ten sam rodzaj ograniczen
        > ia reprezentujecie.

Ciekawe wnioski wyciągasz.

Wracając do meritum: mnie się Michał w zasadzie podoba, tzn. jego włosy, makijaż, głos.

Co bym zmieniła? No, jednak paznokcie na krótsze. I na jego miejscu ograniczyłabym epatowanie megalomanią, jaką pokazał na koniec wczorajszego występu.
        • katia.seitz Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:25
          >I na jego miejscu ograniczyła
          > bym epatowanie megalomanią, jaką pokazał na koniec wczorajszego występu.

O to, to. Obawiam się, że to mu na dobre nie wyjdzie.
          Bardzo kibicowałam mu od początku, ale wczoraj mnie cokolwiek zirytował.
      • imogen0 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:10
        Mi Kasia Cichopek krzywdy nie zrobiła,nie znam jej osobiście a nie mogę na nią patrzeć...Czasem tak jest że ktoś kogoś drażni samym wyglądem,zachowaniem,sposobem mówienia...
        Jak dla mnie ten chłopak jest akurat ok...
        • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:16
          Oczywiście ,że może nas drażnić czyjeś zachowanie (ja też uważam ,że jego zachowanie chwilami trąci narcyzmem) ale tekst typu "ni to chłopak ni to dziewczynka"..........?
      • vampire-freak Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:22
        setia napisała:

> tak, jesteś betonem. i pewnie wielbicielką Jarka K tongue_out ten sam rodzaj ograniczen
        > ia reprezentujecie.

zapomniałaś o ojcu Rydzyku, moherach i paru innych o wzorze tolerancji wink
        • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:26
          Jest jedna rada - nie oglądaj smile

ps: z gejami masz może jakiś problem? bo on troche w tym kierunku ,przynajmniej zewnętrznie... więc może to cie tak drażni?
          • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:28
            ps: z gejami masz może jakiś problem? bo on troche w tym kierunku ,przynajmniej
            > zewnętrznie...

Proszę??
            • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:32
              a to nie do ciebie kawka.
              ale co cie tak dziwi?
              znam gejów którzy właśnie mają taki sposób zachowania ,to jest akurat bardzo charakterystyczne ,choć wiadomo, że nie wszyscy tak mają. Równie dobrze może nim być jak i nie być. Ale ruchy ,gesty ma zniewieściałe...
              • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:37
                to jest akurat bardzo ch
                > arakterystyczne

Co, że się malują i fryzują włosy?
                • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:44
                  Nie ,przeczytaj raz jeszcze co napisałam.
                  Zniewieściałe ruchy ,gesty...

Akurat facet może sie malować ,przebierać ,nawet w spódnicy łazić i być zarazem bardzo męski... Michał nie jest. Jak dla mnie jest zniewieściały. Ale żeby nie było ,nie przeszkadza mi to.
                  I jak już mówiłam -facet zachowujący sie zniewieściale może być gejem a nie musi ,facet bardzo męski to samo. Nie ma reguły. Ale wiem ,że niektórzy widząc kogoś takiego ,z takimi zachowaniami od razu wrzuca go do worka GEJ , już sie spotkałam z takimi opiniamii.
                  • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:10
                    niektórzy widząc kog
                    > oś takiego ,z takimi zachowaniami od razu wrzuca go do worka GEJ , już sie spot
                    > kałam z takimi opiniamii.

Jak na razie, Sówko, tylko Ty o tym piszesz ;p
                    • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:17
                      Ale ja nie mówie o ludziach z tego forum. X factora oglądają miliony przecież smile
                      I ja pisze o opiniach typu "pedał ,gej na 100% ,baba..."
                      Dla mnie może być i gejem i hetero i bi... mam to gdzieś.
                      Są jednak tacy dla których talent sie nie liczy... ale właśnie to jak sie ubiera ,czy sie maluje ,czy ma długie pazury ,czy jest homo czy nie...
                      I pisze o tym bo sie spotkałam z takimi opiniamii po prostu.
                      I dlatego ,że sama uważam że w ruchach zniewieściały jest ,co jak pisałam o niczym świadczyć nie musi.

UFFF

smile
                      • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:22
                        napisała:

> Ale ja nie mówie o ludziach z tego forum.

Ale dyskusja toczy się między ludźmi z tego forum.
                        Czy to nie Ty pytałaś, czy autorka wątku ma jakiś problem z gejami? Nikomu poza Tobą skojarzenie 'Michał=gej' nie przyszło do głowy.
                        • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:27
                          Dlaczego postawiłaś znak równości??? no tego to już nie rozumiem...
                          Powiedziałam ,że ma zniewieściałe gesty co bywa charakterystyczne dla gejów ale wcale nim być nie musi...
                          Jka można tak nadinterpretować?
                          Zaraz sie okaże ,że homofobem jestem....
                          • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:31
                            Pytasz się, czy autorka wątku ma problem z gejami, bo Michał trochę w tym kierunku - jak to zrozumieć?
                            O homofobię Cię nie oskarżam, mówię tylko, że jesteś jedyną osobą, której to w ogóle przyszło na myśl, dlatego się nad tym zastanowiłam.
                            • yenna_m Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:39
                              kawka, komu przeszlo temu przeszlo - pytanie, czy wszyscy, ktorym przeszlo, odwaza sie to napisac wink
                              • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:43
                                Sugerujesz, że Sowa powinna dostać medal za odwagę? ;p
                                • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:00
                                  taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
                                  takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk chcę medal big_grin
                                  jeszcze nigdy żadnego nie dostałam smile

• yenna_m Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:47
                                    sowa_hu_hu napisała:

> taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
                                    > takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk chcę medal big_grin
                                    > jeszcze nigdy żadnego nie dostałam smile
                                    >

może być z ziemniaka? wink
                                    • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:56
                                      yenna_m napisała:

> sowa_hu_hu napisała:
                                      >
                                      > > taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
                                      > > takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk chcę medal big_grin
                                      > > jeszcze nigdy żadnego nie dostałam smile
                                      > >
                                      >
                                      > może być z ziemniaka? wink

no ja rozumiem ,żem dziopa z wioski ale może bez przesady co? wink

a tak na poważnie to mogłoby być nawet z ziemniaka ale boje się że go zgnilizna ogarnie a tego to nie przeżyję....
                      • yenna_m Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:37
                        jest ewidentnie zniewiescialy big_grin
                        i przekreowany, ale rownoczesnie bardzo zapamietywalny i to wbrew pozorom poki co mu ulatwia bycie w programie

ale - czy ma talent porownywalny do talentu Gienka Loski? Wątpię.
                        • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:50
                          Swoją drogą ta dyskusja jest świetnym dowodem na to, że Michał wie, co robi, i wie, że przyniesie mu to efekty. Bo komu został poświęcony wątek? Nie świetnemu Genkowi Losce, nie bezbarwnej pani Małgosi, nie ciężko wystraszonej Adzie czy nawet nie wybitnym Dziewczynom, tylko facecikowi z włosami do pasa, który wygląda jak żywcem wyjęty z 'Gwiezdnych wrót' i ma głos niezły, ale w porównaniu z paroma innymi osobami - całkiem przeciętny.
                          Działa? Działa! smile
                  • vampire-freak Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:14
                    Ale ja go nigdzie nie wrzucam, oprócz mojego worka pt. "denerwuje mnie".
                    Nie obchodzi mnie jego orientacja seksualna, ani jego płeć. Krytykuję i drażni mnie jego imidż sceniczny, a w szczególności te paznokcie (wiem, czepiłam się). Brakuje tylko sukienki z mięsa i mamy światowy poziom. Tylko co potem? Może to ja miałam za duże nadzieje co do tego programu, bo myślałam, że będzie następna Brodka albo Ania Dąbrowska, a widzę, że stawiamy na szoł zamiast talentu.
                    Mogę nie patrzeć owszem, tylko, że chcę patrzeć i oceniać, bo sorry, ale od tego ten program jest i po to się tam ludzie zgłaszają.
                    • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:19
                      vampire-freak napisała:

> Ale ja go nigdzie nie wrzucam, oprócz mojego worka pt. "denerwuje mnie".
                      > Nie obchodzi mnie jego orientacja seksualna, ani jego płeć. Krytykuję i drażni
                      > mnie jego imidż sceniczny, a w szczególności te paznokcie (wiem, czepiłam się).
                      > Brakuje tylko sukienki z mięsa i mamy światowy poziom. Tylko co potem? Może to
                      > ja miałam za duże nadzieje co do tego programu, bo myślałam, że będzie następn
                      > a Brodka albo Ania Dąbrowska, a widzę, że stawiamy na szoł zamiast talentu.
                      > Mogę nie patrzeć owszem, tylko, że chcę patrzeć i oceniać, bo sorry, ale od teg
                      > o ten program jest i po to się tam ludzie zgłaszają.

Ale przecież on ma talent. Tyle ,że tobie go przesłoniły paznokcie smile

A Brodka i Dąbrowska super - popieram smile
                      • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:25
                        > Ale przecież on ma talent.

Talent do kreowania wizerunku - na pewno.
                      • vampire-freak Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:32
                        sowa_hu_hu napisała:

> Ale przecież on ma talent. Tyle ,że tobie go przesłoniły paznokcie smile

No właśnie się teraz zastanowiłam czy jest ten talent czy nie. Może i jest ale jak dla mnie za mały na takie paznokcie wink
                  • a.nancy Re: X factor - jestem nietolerancyjna 26.04.11, 09:29
                    on nie jest zniewieściały smile on jest kobiecy smile
                • nutka07 Widownia 25.04.11, 14:56
                  Co do widowni to proponuje zwrocic uwage jak jest to wszystko montowane. Wystep i reakcje publicznosci czy jury to nie jest ciagla akcja. Sa to posklejane wycinki. Kiedys widzialam chyba w tym programie Mam talent, jak dwa razy dali ta sama scene z reakcja publicznosci. Manipulu ja po prostu wink
                  • nutka07 Re: Widownia 25.04.11, 15:09
                    *manipuluja wink
      • freakwave Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 18:18
        oczywiscie jak sie komus nie podoba to musi byc zwolennikiem jarka
        idz wasko myslisz kobieto
        w naszym chorym kraju aby zrobic kariere wystarczy dysponowac poprawnym glosem i pomyslem na siebie w postaci przerysowanego androgynizmu, juz tony lasek sie slinia i piszcza, kim bylby ten typek bez swojej zniewiescialej maski? nikim
        gienek loska wymiata stokroc bardziej, szpak jest zwyklym cieciem
    • moofka Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 09:02
      mnie sie bardzo podoba, jest barwny, naturalny i nie boli sie byc sobą
      przy tym spiewa pieknie
      • abdullah_abdullah Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:01
        > mnie sie bardzo podoba, jest barwny, naturalny i nie boli sie byc sobą
        > przy tym spiewa pieknie

taaa, z pewnoscia naturalny i nie boli sie byc soba smile
        • moofka Re: X factor - jestem nietoler 25.04.11, 10:06

az takie wrazenie zrobila na tobie moja literowka?
          • abdullah_abdullah Re: X factor - jestem nietoler 25.04.11, 10:14
            nie, raczej sens zdania
            • moofka Re: X factor - jestem nietoler 25.04.11, 10:18
              to napisz swoje, lepsze

ja tak go odbieram i wolno mi
              • abdullah_abdullah Re: X factor - jestem nietoler 25.04.11, 10:27
                daj spokoj, - naturalny ? nie boi sie byc soba? przeciez chlopak kopiuje cos co oryginalne nowatorskie i swieze moglo byc moze z 30-40 lat temu, dzis to kopia kopi. Dziwne ze na taki banalny i tani chwyt mozna nabierac jeszcze ludzi w dzisiejszych czasach. warunkow wokalnych nie mi oceniac, ale wspomaganie sie takim "naturalnym" image to troche zenada
                • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietoler 25.04.11, 11:12
                  abdullah_abdullah napisał:

> daj spokoj, - naturalny ? nie boi sie byc soba? przeciez chlopak kopiuje cos co
                  > oryginalne nowatorskie i swieze moglo byc moze z 30-40 lat temu, dzis to kopia
                  > kopi. Dziwne ze na taki banalny i tani chwyt mozna nabierac jeszcze ludzi w dz
                  > isiejszych czasach. warunkow wokalnych nie mi oceniac, ale wspomaganie sie taki
                  > m "naturalnym" image to troche zenada

Żenadą jest ,że chłopak ma swój styl??? nawet jeśli na podobieństwo tego co już było???
                  Co musiałby zrobić żeby żenującym nie być??? nosić sie tak jak jeszcze nikt wcześniej?

Ciekawa jestem jak ty jesteś wystylizowana...
    • beata.1968 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 09:04
      A ja go bardzo lubię ! Przypomina mi młodego Micka Jaggera , ma mnóstwo energii, piękny uśmiech. Lubię takie niebanalne postaci, kiedyś przez długi czas chodziłam na musical Rocky Horror Show w teatrze rozrywki w Chorzowie i Michał wygląda jak postać z tego musicalu. Poza tym nie boi się sceny i publiczności.
      • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 09:28
        Chłopak jest rewelacyjny!!!
        Co ci do jego paznokci ,biżuterii, makijażu?
        Rozumiem ,że może cie drażnić jego poza... ale bez przesady.
    • angazetka Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 09:58
      Krzywda ci się dzieje z powodu tego, że on tak wygląda? Nie ogarniam, jak można kogoś nie tolerować, bo jest nieco inny niż przeciętny człowiek. Smutne.
      BTW transseksualistów też nie tolerujesz?
      • vampire-freak Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:33
        angazetka napisała:

Nie ogarniam, jak można
        > kogoś nie tolerować

No widzsz...też ograniczona jesteś wink
        • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:35
          No niestety tak to już jest... jak pierwszy raz na scene wyszedł na castingach to widownia zaczeła chichotać... ludzie mają problem z akceptowaniem inności.
          • nutka07 Widownia 25.04.11, 14:59
            Zle sie podpielam forum.gazeta.pl/forum/w,567,124617284,124622936,Widownia.html
    • thorgalla Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:04
      >>od razu mi się przypomina ten chłopiec z Tokio Hotel
      Mi się kojarzy z wokalistą Europe.
      • katia.seitz Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:27
        > Mi się kojarzy z wokalistą Europe.
        Mi też smile I w ogóle z tym stylem campu chyba, późne lata 70. i wczesne 80.
        Polska musiała trochę poczekać, żeby się doczekać swojego reprezentanta tego nurtu wink
      • majka200 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 18:35
        Jak go zobaczyłam któryś tam raz z kolei, to męczyło mnie skąd ja go znam i nagle olśnienie, kiedyś dawno temu był taki zespół Army of Lovers (nie jestem pewna czy dobrze nazwę kojarzę) i śpiewał tam taki brunet, na którym mam wrażenie że wzoruje się Szpak, mam problemy z pamięcią ale tak jakoś mi się wydaje (widocznie wrażenie na mnie zostawił tamten facet ;o). Ale tak serio, to podoba mi się Michał, ten jego artyzm i image (mam nadzieję, że jest to prawdziwe), ale on żeby być zauważonym, musi zrobić show, a Genek wyszedł, stanął, zaśpiewał i TO było COŚ!!!!
    • sanciasancia Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:20
      Kamieniami też masz ochotę w niego rzucać?
      • vampire-freak Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:32
        W tej chwili bardziej w Ciebie wink
        • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:36
          vampire-freak napisała:

> W tej chwili bardziej w Ciebie wink

A na jakiej podstawie taki wniosek?
        • sanciasancia Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:56
          > W tej chwili bardziej w Ciebie wink
          Czasami mam wrażenie, że żyję w jakiejś wsi pod Teheranem.
    • mama303 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 10:58
      E tam, jadna z bardziej barwnych postaci X-factor. Bardzo mu kibicuję i Genkowi smile
      • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:08
        o tak tak ,Genek rewelacja smile

ale wczorajszy odcinek maxymalnie mnie rozczarował ,dobór reperturu był katastrofalny sad chyba tylko Genek i Michał mieli odpowiedni ,no i może dziewczyny.
        Reszta totalna klapa.

ps. i najlepszy był wczoraj Wojewódzki wink
        • mirmunn Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:17
          dla mnie też najlepsza trójka to Gienek Loska i Michał Szpak oraz Dziewczyny
          śpiewają wszyscy świetnie
          podoba mi się skromność Gienka i dziewczyn
          Gienek naprawdę porywa publiczność - czapki z głów
          Michał śpiewa super, wygląd mnie nie szokuje
          zdegustowało mnie ostatnio coraz większe gwiazdorzenie - jakby już był na topie
          dopóki śpiewa jest ok, ale jak zaczyna te głupie gadki, cedzenie słów i wyginanie się, to mnie drażni
          obawiam się, że to się na nim zemści
          żeby gwiazdorzyć na scenie jak Freddie Mercury, trzeba najpierw nim być
          • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:19
            mirmunn napisała:

> dla mnie też najlepsza trójka to Gienek Loska i Michał Szpak oraz Dziewczyny
            > śpiewają wszyscy świetnie
            > podoba mi się skromność Gienka i dziewczyn
            > Gienek naprawdę porywa publiczność - czapki z głów
            > Michał śpiewa super, wygląd mnie nie szokuje
            > zdegustowało mnie ostatnio coraz większe gwiazdorzenie - jakby już był na topie
            > dopóki śpiewa jest ok, ale jak zaczyna te głupie gadki, cedzenie słów i wygina
            > nie się, to mnie drażni
            > obawiam się, że to się na nim zemści
            > żeby gwiazdorzyć na scenie jak Freddie Mercury, trzeba najpierw nim być

podpisuję się. dlatego wygranej bardziej życzyłabym Gienkowi.
          • mama303 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:20
            mirmunn napisała:

> żeby gwiazdorzyć na scenie jak Freddie Mercury, trzeba najpierw nim być

Michałowi akurat moim zdaniem to gwiazdorzenie pasuje i to bardzo. Super chłopak, niezły aktor i prowokator.
            • mirmunn Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:30
              ja to odbieram raczej jako głupkowate kaprysy
              nie na tym etapie
              a na scenie - wymieniam szybciutko

prowokator to jest Mick Jagger
              prowokator to jest Prince
              prowokator to jest Nergal

ale żaden z nich nie lekceważy publiczności, jakby im łaskę robił
              a tak odbieram zachowania Szpaka
              • mama303 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:39
                mirmunn napisała:

> prowokator to jest Mick Jagger
                > prowokator to jest Prince
                No i Michał to taki poczatkujący Prince, noi absolutnie publiczności nie lekceważy, on bez publicznosci nie istnieje smile
        • yenna_m Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:30
          Wczoraj Gienek, Michał, moze Dziewczyny i dlugo, dlugo nic wink (bo reszta plastikowa jajas)

mam wrazenie, ze must be the music zdecydowanie bardziej obfituje w charyzmatycznych wykonawcow
    • yenna_m Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:28
      Wsadzilabym chlopaka na polke z dziwadlami w stylu Michaela AJacksona wink
      Ale widac, ze chlopak na scenie rozkwita i scena go kocha smile
    • kozica111 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:29
      Lubie go, przypomina mi klimaty Army of Lovers bodajże...
      • mirmunn Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:37
        a mnie przypomina Petera Burnsa z Dead or Alive
        i Army of Lovers jak najbardziej
        nie do końca oryginalnysmile zatem, ale z niewątpliwym talentem
        tylko żeby się trochę chłopak ogarnął z tym gwiazdorzeniem

przykład Gienka
        wychodzi ,staje przed ludźmi i spiewa
        wszystko ma w oczach, nic nie musi dodawać
        jest autentyczny

Joe Cocker też wychodzi, staje i wszystko jasne

• vampire-freak Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:19
          o to to to właśnie taki kontrast między nim a Gienkiem jest. Można pokazać talent bez bycia kolorowym ptakiem jak sam siebie nazwał. Ja oceniam jego imidż sceniczny, a nie to jaki on jest lub nie, bo chłopaka nie znam.
          O ile tolerowałam (jako odbiorca sztuki nazwijmy to) ten jego specyficzny styl, bo nieźle śpiewał, to wczoraj już wyglądał jakby się czegoś przed tym występem naćpał i to już mnie drażni, mam rozdwojenie jaźni jak biega po tej scenie, macha włosami we wszystkie strony no i te paznokcie no.... co ja poradzę, że mnie drażni?
          Ogólnie denerwuje mnie zacieranie różnic między płciami. Fizycznych szczególnie. To też betonowe wiem.

• yenna_m Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:31
            przy calej sympatii do chlopaka powiem, ze tez mi sie wydawalo, ze gosc jest przycpany
            • sowa_hu_hu Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:33
              Widziałam go ostatniow galerii handlowej ,w inglocie akupy robił. Zachowywał sie normalnie i symatycznie.
            • mama303 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:06
              yenna_m napisała:

> przy calej sympatii do chlopaka powiem, ze tez mi sie wydawalo, ze gosc jest pr
              > zycpany

I o to mu chodzi, dobry aktor.
    • mamula_to_ja Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:35
      Hmm...Ale właściwie dlaczego?
      Ja kolesia nie znam-więc nie wiem czy lubię.
      A to czy wygląda jak dziewczyna-to mnie niewiele interesuje.
      Bo to jest jego sprawa.

Nóż w kieszeni mi się nie otwiera z tak błahych powodów jak czyjś wygląd.
    • kawka74 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:40
      Śpiewa tak sobie, natomiast nie da się go przeoczyć i jest nadzwyczaj konsekwentny w budowaniu swojego wizerunku. A włosów to już mu na pewno zazdroszczę smile
    • jeza_bell Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 11:55
      Ja też nie jestem nim zachwycona- nadęty bufon przekonany o swojej wyjątkowości.
    • mamand Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:10
      nadęty dzieciak przekonany o swojej wyjątkowości

a do tego za każdym razem mam wrażenie, że gdzieś to już widziałam ( Jaye Davidson )
    • jul-kaa Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:16
      Jesteś nietolerancyjną prowincjuszką bez otwartego umysłu. No jesteś, sorry.
    • sebaga Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 12:55
      ee, z tym nozem to przesadzasz. Michal bardzo dobrze spiewa, poza tym to urodzony showman. Swietnie się odnajduje na scenie, ale.. chyba jest zarozumialy, albo to taka kreacja. Co do wyglądu, nie lubię drag quinn, a on jest dokladnie taki.

Dla mnie najlepszy jest Gienek, po prostu rewelacyjny od a do z. I ta mina, taka smutna trochę smile Slyszalam go wielokrotnie na Rynku w Krakowie i juz tam przyciagal uwagę, ale nie wiedzialam, ze tak dobrze spiewa. Zyczę mu wygranej.
      • mama303 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:09
        sebaga napisała:

> Dla mnie najlepszy jest Gienek, po prostu rewelacyjny od a do z. I ta mina, ta
        > ka smutna trochę smile

Polska lubuje się w skromnych i nieświadomych swego talentu. Jak jeszcze się popłacze /a niedaleko mu do tego/ to ma ludzi w kieszeni
        • sebaga Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:57
          > Polska lubuje się w skromnych i nieświadomych swego talentu.

oj chyba jednak nie, popatrz sobie kto jest popularny w naszym kraju. Obawiam się, ze Gienek, mimo ze talent ma ogromny i ta plyta mu sie nalezy (wg mnie) to kariery nie zrobi.
          • mama303 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 19:52
            sebaga napisała:

> oj chyba jednak nie, popatrz sobie kto jest popularny w naszym kraju. Obawiam s
            > ię, ze Gienek, mimo ze talent ma ogromny i ta plyta mu sie nalezy (wg mnie) to
            > kariery nie zrobi.
            To że on kariery nie zrobi to wg mnie pewne, ale że Polska go pokocha to też pewne
    • solaris31 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 13:00
      scena nie lubi banału niestety - myślę, że stąd takie pomysły na siebie coniektórzy mają wink

mnie chłopak drażni nie wyglądem ani paznokciami, ale raczej sposobem bycia, chce byc trendy, nie zawsze mu wychodzi, gwiazdą jeszcze nie jest, a gwiazdorzy też w złym jak dla mnie stylu, prowokuje raczej słabo i nie w tę stronę - młody jeszcze wink

ale śpiewa dobrze, jest w jakiś sposób charyzmatyczny, to nie ulega wątpliwości i to mi się w nim bardzo podoba wink no a grzywa - ech, no zazdroszczę także smile aż szkoda, że mu kiedys te piękne kudełki wylecą big_grin
      • anulka.p Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:01
        Wczoraj nie widziałam, ale z wcześniejszych występów - potwornie pretensjonalny, mimo młodego wieku już manieryczny i minoderyjny. No i Princa ""Purple Rain" zwyczajnie zmasakrował.
        • yenna_m Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:49
          anulka.p napisała:

> Wczoraj nie widziałam, ale z wcześniejszych występów - potwornie pretensjonalny
          > , mimo młodego wieku już manieryczny i minoderyjny. No i Princa ""Purple Rain"
          > zwyczajnie zmasakrował.

Poprzednią piosenkę też zmasakrował. Byłam przekonana, że za tamten wykon nie przejdzie. Myślę, że du*psko uratował mu niebanalny image smile
    • jamesonwhiskey Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:08
      > No nazwijcie mnie nietolerancyjną prowincjuszką bez ot

brawo , jestes prawdziwym polskim katolem . otwartym na wszytko i wszytkich byle by tez byli fanatycznymi katolami , kazda odmiennosc to szatan i zlo
      • vampire-freak Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:12
        No widzę, że zaoszczędzę na psychoterapii, bo przyczynę wszelkich nieszczęść w mym życiu już znalazłeś. Dzięki wink
        • nutka07 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 15:06
          Sluchaj jak diagnoze potrafia postawic to i moze sposob leczenia zaproponuja wink
          • jamesonwhiskey Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 17:46
            > Sluchaj jak diagnoze potrafia postawic to i moze sposob leczenia zaproponuja wink

haha ale zarcik, jestes tak samo ograniczona czy o co ci chodzi

tego sie nie da leczyc poprostu kolejny malo tolerancyjny obywatel katolickiego kraju nad wisla
            • nutka07 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 18:03
              Ja nie jestem jakos specjalnie ograniczona, ale moze moje niektore zarciki sa.
      • i_love_my_babies whiskey 25.04.11, 22:40
        nie żebym się chciała podlizać, ale zgadzam się w 100 %, chociaż też katolem jestem

mamy w szkole ucznia (szkoła z dziećmi raczej inteligentnymi przeciętnie), który pisze rewelacyjne artykuły do gazetki szkolnej - chyba jedyna myśląca istota wśród jakichś 250 osób

ostatnio napisał bardzo dobry (moim skromnym zdaniem) artykuł na temat komercjalizacji świąt bożego narodzenia, który moja koleżanka-pedagog z tejże samej szkoły skomentowała mniej więcej w ten sposób: "no już on to w ogóle nie powinien pisać artykułów, co to za bzdury były, on obraża uczucia religijne!!!"

myślę, że to doskonale obrazuje również toczącą się tu dyskusję - nikt "kolorowy" nie ma prawa bytu: bo kudłami za bardzo macha, bo paznokcie jajowato-obrzydliwe, bo mordę za bardzo cieszy, bo czego on tak po tej scenie jak posrany lata - no dramat po prostu, weźcie się same poczytajcie emamy drogie

a w ogóle to same po szkołach muzycznych jurorki, które doskonale wiedzą, jak to źle śpiewa, jak to piosenkę zmasakrował - no bo inaczej zaśpiewał przecież, znowu się wyłamał, jak to straszzzznie boli...
        szkoda tylko, że to tacy "fachowcy" oceniają, kto ostatecznie wygra

ale jak się tak dłużej i szerzej poczyta, same tu czytające ulissesa, bo innym czytadłem się nie hańbią, dzieci ponadprzeciętnie zdolne, mężowie-partnerzy na rękach je noszą, to gdzie tu miejsce dla takiego Szpaka???

w pełni zgadzam się z tymi, którym Michał się podoba - chłopak śpiewa świetnie, ma bardzo charakterystyczny głos, zawsze swój pomysł na wykonanie utworu i na siebie, a o to właśnie chodzi w "byciu artystą"

naprawdę żal tylko, że to tępienie wszelkich przejawów indywidualizmu jest tak typowo polskie, najlepiej widać to w szkołach niestetycrying
        • yenna_m Re: whiskey 25.04.11, 23:13
          wicie, rozumicie - malowanym ptakiem jest takze Wisniewski (ten od sępa miłości)

nie wiem, ale ja troche nie kupuje Szpaka na tle Loski. Na tle pozostałych "wykonawcow" - kupuje jak najbardziej, bo reszta to mdły plastik, ble i generalnie jak sie ich sluchalo to sie AZ chcialo przelaczyc tv na inny kanal wink Jak napisalam - poziom X-Factor marniutki i strasznie to, co ci ludzie spiewaja nieautentyczne jest (na tle takiego must be the music i w czesci autorskiego repertuaru wystepujacych tam wykonawcow)

Co ten Michal bedzie spiewal w przyszlosci? O sępie milosci? Zobaczy orla cien? A moze bedzie piłował tego nieszczesnego Niemena? wink Nie widze po prostu docelowage mozliwego repertuaru dla tego chlopaka.

Poza tym pomijajac charyzmatycznosc chlopaka to jednak jest w nim troche poetyki Michala Wisniewskiego (z takim nie do konca naturalnym stylem bycia, ktory zaczyna wychodzic gdy chlopak SKONCZY spiewac - bo spiewajac jest TOTALNIE naturalny) czy stylistyki Michaela Jacksona. Dla mnie - za duzo patosu. Ale mnie generalnie bardziej urzeka Janis Joplin, Dzem, Perfect, Quin, Nirvana czy Republika. I pewnie tutaj chodzi o tzw gusta muzyczne.

Chlopak spiewa nierowno. Raz spiewa swietnie, raz jest obrzydliwie pompatyczny. Wczoraj zaspiewal o wiele lepiej niz poprzednio i wczoraj szczerze mu kibicowalam, zeby przeszedl dalej, bo NA TLE pozostalych "artysow" - wylaczajac Loske - jest swietny. Ale nie zmienia to faktu, ze to przy Losce mnie ciarki przechodzily a nie przy Szpaku.

Tyle, ze kto powiedzial, ze koniecznie musze kochac Lady Gage czy Prince'a. Albo George'a Michaela. No nie musze. A przeciez to artysci wysokiej klasy. I swiatowa wrecz czolowka (znaczy: spiewac potrafia).
          • aneta-skarpeta Re: whiskey 26.04.11, 11:44
            powiem tak
            na samym poczatku bylam zakochana w szpaku, jego image był fajny, inny, swiezy, spiewa cudnie- znalazlam jego piosenki autorskie- jedna- boska

moj mąż, choc nie lubi "kobiecych blyskotek" tez byl oczarowany

ale w pewnym momencie cos dziwnego zaczelo sie z nim dziać- zaczyna przekraczać ta niewidzialną granicę jaką dzieli zajebista oryginalnośc od smiesznosci i pozerstwa

za szybko poczuł sie pewny i za bardzo sie rozkreca-szkoda tylko, ze nie w tą strone co trzeba, bo spiewa jakby gorzej, a popisy są coraz bardziej żalosne

loska to zupelnie inna kategoria- ten facet jest typowym streetfighterem i to widac, ze w zyciu duzo przeszedł i ciarki są jak po prostu stanie i zaspiewa

dlatego szpak powinien bardziej isc w strone spiewania niz popisow i pajacowania- na to za wczesniej

tymbardziej, ze takim zachowaniem szybko ludzi zmeczy sobą
        • vampire-freak Re: whiskey 26.04.11, 07:34
          Bo w naszym kraju zawsze się tępi indywidualności. W naszej polskiej mentalności katolowej nikt nie potrafi dostrzec talentu i wyróżniającego się malowanego ptaka. Polscy katole to tacy ograniczeni są i w szkołach dzieci tłamszą katolowe pedagogi od siedmiu boleści. Ogólnie katole to głupie są, a w naszym kraju to już całkiem.
          Ja nie wiem jak się komuś pazury długie u młodego chłopaka mogą nie podobać. Albo to jak śpiewa czy zachowuje się na scenie w programie oceniającym sceniczne predyspozycje i talent. No nie wiem. Jak już fachowiec Kuba powie, że oryginalny, to oryginalny i ma talent i basta! Dla mnie też jest. A jak już dla mnie jest indywidualnością oryginalną (tak bardzo oryginalnie oryginalną, że wcale nie przypomina nikomu innych artystów) to się musi podobać, bo to trzeba indywidualności wspierać, a nie jak katole tłamsić. Na zachodzie to potrafią, ale u nas? W katolandzie?

Ja tu czuję jakieś kompleksy, ze szczególnym nasileniem tego niższości. A co...jak jamesonwhiskey może się w psychoterapeutę bawić to ja też.
          • jamesonwhiskey Re: whiskey 26.04.11, 12:31
            to nie chodzi o to czy czy kolezka sie podoba czy nie
            tylko o to ze swoim malomiasteczkowym zwyczajem opie...sz mu dupe bo ma pomalowane paznokcie i to jest zalosne
            • vampire-freak Re: whiskey 26.04.11, 19:33
              Żałosne to jest Twoje wyzywanie mnie od zacofanych katoli, bo miałam czelność wyrazić swoje zdanie na temat "artysty" występującego w programie, którego celem jest wyłonienie zwycięscy przez telewidzów, którzy muszą jakoś uczestników ocenić. To jest żałosne.
              Bez odbioru wink
              • jamesonwhiskey Re: whiskey 26.04.11, 20:43
                chyba nie bardzo pamietasz co piszesz

"to mnie się nóż w kieszeni otwiera.
                Jak nie widzę , a tylko słyszę to mi się nawet podoba. Ale te paznokcie, makijaż .... "

jak dla mnie to nie jest krytyka tylko opie...nie dupy
                ok,moze nie widzisz w tym niczego zlego bo jak sie domyslam pochodzi z jakiejs wiochy ewentualnie miasteczka do 20 tys mieszancow gdzie glownym problemem jest
                "co ludzie powiedza" i masz maly "prog odpornosci" na roznych dziwakow,
                ale mozna tez probowac byc otwartym na dziwactwa innych i wtedy paznokcie, kolczyki staja sie nie zauwazalne

• aneta-skarpeta Re: whiskey 26.04.11, 20:55
                  a jak mnie irytuje odrzucanie głową grzywki przez wisniewskiego to tez jestem katolem z malej miesciny?

kazdy ma prawo miec wlasny gust i nie kazdemu musi sie odobac image szpaka

tak jak mi sie flaki wywracają jak patrze na lady gage

co nie zmienia faktu, ze ma prawo chodzic ubrana jak chce- ale ja mam prawo mowic, ze mi sie bebechy w srodku wywarcają jak na nia patrzetongue_out
                  • jamesonwhiskey Re: whiskey 26.04.11, 22:10
                    > co nie zmienia faktu, ze ma prawo chodzic ubrana jak chce- ale ja mam prawo mow
                    > ic, ze mi sie bebechy w srodku wywarcają jak na nia patrze

dziwny rodzaj masochizmu, jak mnie cos obrzydza to tego nie ogladam ,

poza tym, chodzi o elementarne zasady kultury gdzie nie komentujemy czyjegos wygladu

a porownywanie kolezki ktory raz sie pojawil w TV z gaga uwazam za mocno nie trafione
                • vampire-freak Re: whiskey 26.04.11, 21:10
                  A Ty chyba jednak nie do końca pojmujesz. Oceniłam jego imidż sceniczny. Facet prezentuje sobą jakiś styl, całość. Obrabiać d..ę to ja mogę sąsiadce i mimo to nadal nie widziałabym związku z tym faktem, a moim miejscem zamieszkania. Ale żeby już do końca obalić Twoją teorię co do zależności między miejscem zamieszkania a oceną artysty - obecnie mieszkam w Dusseldorfie od trzech lat. Pochodzę z Wrocławia. Ale zaraz to też można wytłumaczyć wyjątkiem potwierdzającym regułę.
                  Jeśli już bawimy się w tworzenie profili psychologicznych to i ja sobie pozwolę. Twoją zawziętość i histeryczne wręcz obrażanie mnie bo napisałam, że mi się czyjeś pazury (wrrr, na samo wspomnienie mnie telepie) nie podobają uważam za mechanizm obronny. Sam tak pewnie wyglądasz, ludzie Cię nie akceptują i teraz bronisz każdego dziwaka, jakby to Ciebie atakowano, a nie ich.

I jeszcze jedno. Z nas dwojga kto tu jest nietolerancyjny?
                  • i_love_my_babies Re: whiskey 26.04.11, 21:41
                    ja jednego nie pojmuję

najpierw każesz nazwać się nietolerancyjną prowincjuszką albo betonem, a jak Cię kolo objechał, to się obruszasz...

owszem, obrabiasz dupę, no bo co ty możesz o nim wiedzieć? a może jest dobrym człowiekiem? a może jest bardzo wrażliwy? a może pomaga innym? a może wiele w życiu przeszedł?
                    nie, dla Wielkiej Pani z Dusseldorfu A Wcześniej Z Wrocławia (a propos - kompleksy jakieś masz?) liczy się tylko to, że ma obleśny makijaż i jeszcze obleśniejsze paznokcie - tylko o czym to świadczy?

ja też bronię tego dziwaka, ludzie mnie akceptują, ładna też jestem, i spełniona - psycholog marny z ciebie
                    sama się najpierw zpsychoanalizuj, przyda się..
                    • vampire-freak Re: whiskey 26.04.11, 22:01
                      Po pierwsze czytaj uważnie - napisałam skąd jestem, bo mi kolo zarzuca, że z prowincji (o jakby to był jakiś nietakt, że ktoś pochodzi z małej mieściny), aby udowodnić, że takie poglądy jak moje to nie tylko wieśniaki z pipidówki dolnej mają.

Po drugie czytaj uważniej jeszcze raz....nie wiem jakim jest człowiekiem Szpak i mało mnie to obchodzi. Wyraziłam opinię o jego wyglądzie, który mnie (uwaga - MNIE, jako potencjalnego odbiorcę jego twórczości, kreacji scenicznej itd.) drażni. Mam do tego prawo tak jak Ty masz prawo się ze mną nie zgadzać. Jednak to Ty i kolega jamesonwhiskey zaczęliście mnie obrażać za moje poglądy. No coś tu nie halo....

Po trzecie czytaj jeszcze raz uważnie i wszystkie wpisy jeśli już chcesz mnie atakować. Moja psychoanaliza to tak w cudzysłowie i bardziej w ramach odpowiedzi na to, że jakiś kolo z forum wystawia mi opinię z kategoryczną nieomylnością znanego psychiatry obrażając mnie przy tym powtarzam jeszcze raz i to w ramach obrony uciśnionych. No hipokryzja jak się patrzy.
                      • i_love_my_babies Re: whiskey 26.04.11, 22:13
                        nie, to ty przeczytaj uważnie, co SAMA napisałaś:

" No nazwijcie mnie nietolerancyjną prowincjuszką bez otwartego umysłu"

no to cię nazwaliśmy, więc o co ci tak właściwie chodzi???

> Po drugie czytaj uważniej jeszcze raz....nie wiem jakim jest człowiekiem Szpak
                        > i mało mnie to obchodzi. Wyraziłam opinię o jego wyglądzie, który mnie (uwaga -
                        > MNIE, jako potencjalnego odbiorcę jego twórczości, kreacji scenicznej itd.) dr
                        > ażni

ale to właśnie świadczy o powyższym, czyli o tym, że jesteś tym, kim sama się określiłaś w pierwszym wpisie! skoro nie obchodzi cię to, jakim jest człowiekiem, a oceniasz go po wyglądzie, to przykro mi, ale jesteś prowincjuszką i betonem i tyle...

ach, i obraziłam cię DOPIERO teraz, zresztą tylko i wyłącznie na twe własne prywatne życzenie...
                        a to, że ktoś się z tobą nie zgadza, albo cię atakuje, nie ma nic wspólnego z tzw." obrażaniem" kogokolwiek...
                        • vampire-freak Re: whiskey 27.04.11, 07:01
                          Masz rację, tak przyznaję - niefortunnie wątek zaczęłam, nie wiem czym się kierowałam. Tego zdania cytowanego nie powinno tam być, bo chyba niektórym trudno pojąć, że to ironia miała być. Ja nikogo nie nazywam prowincjuszką i betonem, ale spodziewałam się, że ktoś taki jak Ty czy kolega whiskey może może tych argumentów użyć. Mój błąd. Powinnam zacząć wątek od tego, że mnie Szpak drażni i to ogromnie.

A co do obrażania kogokolwiek, to chyba jednak mamy różne definicje i tu do konsensusu nie dojdziemy.
                  • jamesonwhiskey Re: whiskey 26.04.11, 22:14
                    ciezko uwierzyc ze mieszkasz w niemczech, to z domu nie wychodzisz czy jak
                    bo tak wygladajacych ludzi a nawet gorzej jest tam pelno
                    • vampire-freak Re: whiskey 27.04.11, 06:57
                      A w co Ty uwierzysz, to już nie mój problem wink
    • anorektycznazdzira Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 14:13
      Nie widzę w ogóle zagadnienia do tolerancji. Gość jest bardzo OK, tolerancja by mi była potrzebna gdyby kaleczył, fałszował i gwiazdorzył jednocześnie.
      • emilly4 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 16:03

Chlopak jest niesamowity. Myslicie, ze gdyby scial wlosy na krotko, postawil je na zel, wyszedl w skrojonym garniaku to czy ktos by go zauwazyl ??
        Gienek - kolejne objawienie. Ten facet chyba nie wie, jak dobrze spiewa, co robi z publicznoscia. Na przesluchaniu, Czeslaw zastanawial sie, czy Gienek bedzie potrafil wyjsc z cienia bluesa i zaspiewac cos w innym stylu...nosz kurna..czy gdyby Rysiek spiewal disco, mielibysmy taki "Dzem"?? Brakuje mi w Polsce dobrej muzyki, takiej niekomercyjnej. Dosyc mam glupawych tekstow, podrobek gagi!
        Dla mnie oni oboje powinni opuscic program i zaczac nagrywac swoje plyty...nie moge sie doczekac kiedy beda juz w sprzedazy smile
        • jul-kaa Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 18:07
          Ciekawy taki Gienek - od tylu lat wędruje po różnych programach telewizyjnych, stara się zaistnieć, a tu nic... Może problem właśnie w jego niepozorności, skromności, publiczność takich nie lubi sad
    • gacusia1 No jestes,jestes 25.04.11, 15:51
      Mnie sie podoba. Podoba mi sie to,ze chlopak jest odwazny (zakladam,ze o niego chodzi bo mi sie linkk nie otwiera). Podoba mi sie,ze nie ulega presjii ludzi takich jak ty. Mam nadzieje,ze zajdzie daleko. Chocby dlatego by przelamac stereotypy,ze kazdy facet powinien nosic garnitur i malowane paznokcie naleza sie jedynie kobiecie.
      • ala_bama1 Re: No jestes,jestes 25.04.11, 16:12
        Młody Szpak autentyczny i naturalny ??? To ostanie co mi przychodzi do głowy patrząc na niego. Dla mnie sztuczny , plastikowy i nieprawdziwy. Manieryczny i egzaltowany, przekonany o swojej wyjątkowości. Jego kreacja jest tak nieprawdziwa że aż razi, gesty mega teatralne. To wyginanie całego ciała, rąk raczej irytuje. Widać że bardzo chce być owym "kolorowym ptakiem" ale to ciśnienie jest chyba za moce. Przestylizowany chłopczyk, coś tam sobie wymyślił i powtarza jak mantrę: jestem naturalny. Ciekawe ile owa naturalność kosztuje go czasu przed lustrem... dla mnie żenada. Co do talentu - niewątpliwie ma, ale jego wizerunek sceniczny dla mnie nie do przejścia. Kicz do kwadratu
      • rulsanka Re: No jestes,jestes 25.04.11, 17:10
        Mnie się też spodobał i ja widzę w nim autentyczność, nie manierę.
      • gabi683 Kolorowy ptak 25.04.11, 18:12
        ma swój świat wie czego chce ,jest jaki jest .Czasem mnie irytuje ale ogólnie ok smile
    • fanka.peppy Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 17:38
      Dla mnie Michał Szpak jest wymyślony - brakuje mu autentyczności, jakiegoś wewnętrznego luzu. Gdy śpiewał Niemena to nawet mi się podobał, ale z każdym kolejnym występem coraz mniej mu wierzę. I nie chodzi o makijaż, ubiór czy pazury, to chyba w jego mowie ciała jest coś fałszywego.
      Wspominany Gienek Loska też jest dziwaczny i pokręcony, ale jemu imo to jakoś bardziej pasuje (pomijam już jego niekonsekwencję w Mam Talent). A wczorajsze "Men's world" podobało mi się bardziej oo oryginału.
    • mariolka55 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 18:05
      a ja go uwielbiam od pierwszego wejrzenia i usłyszeniawink
      (chociaz wczoraj w programie na zywo, troche za pewny siebie był i boje sie że go to zgubi)
      według mnie powinien wygrac,jest niesamowitysmile
      drugie miejsce Gienek Loskasmile
    • nutka07 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 18:07
      Chcialabym tu tak dodac, ze tacy ludzie jak ten chlopak naprawde istnieja i tacy po prostu sa.
      Jakbyscie ogladali niemiecka tv albo spacerowali niemieckimi ulicami wink to ten chlopak bylby dla Was jednym z wielu, mam tu na mysli zachowanie i wyglad.
      • gabrielle76 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 20:38
        A mi sie ten chłopak bardzo podoba smile lubię oryginalność, podoba mi sie że jest sobą, że rodzice go nie stłamsili i nie zmuszali do zmiany, chłopak ma talent i właśnie jemu kibicuję z wygrana smile
    • lilly811 Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 21:04
      Mnie się on strasznie podoba- jest oryginalny i przy tym prawdziwy, ogólnie fajny- nie razi mnie w ogóle jego sposób bycia- wręcz przeciwnie. Choć w ostatnim odcinku to mi się skojarzył z męską odmianą Dody wink ale ogólnie - fajny gość i chciałabym aby własnie on wygrał X Factor.
      • i_love_my_babies Re: X factor - jestem nietolerancyjna 25.04.11, 22:58
        podpisuję się jak najbardziejwink

świetny materiał na artystę, milion razy ciekawszy pomysł na siebie niż np. durnowata przypałowata DODA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka