Dodaj do ulubionych

Czy do Was też tak wydzwaniają?

05.05.11, 19:37
Bo do mnie ciągle , a to z banku z ofertą lokaty lub kredytu, a to operator telefonii komórkowej z jakąś promocją, innym razem agent ubezpieczeniowy, lub paniusia która chce mi wcisnąć jakąś prenumeratę. Dziś już postanowiłam że przestanę odbierać telefony z zastrzeżonych lub nieznanych numerów.
Mąż twierdzi że to na pewno dlatego że kilka razy wypełniałam jakieś ankiety np przy urodzeniu dziecka lub w jakimś konkursie myślę że jest w tym trochę prawdy ale do niego nigdy nie wydzwaniają nawet operator telefonii komórkowej który przecież zna jego numer na 100%, w banku również telefon podawał.
Obserwuj wątek
    • dziub_dziubasek Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 19:40
      Nie, raz dzwonił jakiś fundusz emerytalny, a że ja nikomu telefonu nie podawałam (zresztą nie był na mnie, a paniusia mnie poszukiwała) narobiłam wiatru łącznie z pismem do zarządu funduszu, ze taka sytuacja ma miejsce i nie wiem skąd owa pani posiada moje dane. Przeprosili, pani przestała dzwonić. Z banku nie dzwonią, bo ostatnio dosyć mocno spuściłam ich na drzewo z ich wspaniałą ofertą karty kredytowej.
    • gagunia Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 19:42
      Nie wydzwaniają. Ze 2 razy w roku od operatora. W banku zastrzegłam, że sobie nie życzę i przestali. Smsy z konkursami dostaję dosyć regularnie, ale do przełknięcia- kilka razy w miesiącu.
    • demonii.larua Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 19:46
      Już nie, zablokowałam przychodzące zastrzeżone i mam święty spokój - odkąd mój nr stał się publicznie dostępny do momentu blokady miałam kilka telefonów dziennie. Do szału mnie to doprowadzało.
      • trinkino Demonii.larua 05.05.11, 19:54
        A orientujesz się może, co słyszy taki dzwoniący z zastrzeżonego numeru, kiedy jest taka blokada? jakiś komunikat, że prywatnych połączeń abonent nie odbiera, czy jakoś?
        Bo ja, po natręctwach mojego operatora, przestałam odbierać zastrzeżone, ale chciałabym zablokować ich zupelnie.

Kapela roku
        • verdana Re: Demonii.larua 05.05.11, 20:10
          Wyjechałam na święta, przed świetami robilismy zakupy w sklepie, z wyjątkowo sympatycznym sprzedawcą. Zadzwoniła jego komorka, facet dosyc długo patrzył na numer, po czym odebrał mówiac "Prosektorium, słucham?".
          Twierdzi, że tak spławia wszelkie telefony z ofertami.
          • czarnaalineczka Re: Demonii.larua 05.05.11, 20:23
            big_grin
            dobre chyba tez tak zaczne big_grin
            albo pytac co pan ma na sobie tongue_out
          • gazeta_mi_placi Re: Demonii.larua 05.05.11, 20:54
            Dobre smile
          • trinkino Re: Demonii.larua 05.05.11, 21:46
            "Zadzwoniła jego komorka, facet dosyc długo patrzył na numer, po czym odebrał mówiac "Prosektorium, słucham?". "

Hehe, dobry pomysł, tylko trza to mocno 'grobowym' głosem wypowiedziećwink
        • dziennik-niecodziennik Re: Demonii.larua 06.05.11, 11:44
          komunikat brzmi mneij wiecej tak "nie mozemy zrealizować tego połączenia bo abonent zablokował mozliwosc połaczeń rozmów z numerami niezidentyfikowanymi" czy jakos tak.
    • angazetka Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 20:20
      Nie wydzwaniają. Może raz na miesiąc, delikatnie spławiam.
    • baltycki Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 20:23
      edit38 napisała:

> Bo do mnie ciągle ,
      > kilka razy wypełniałam jakieś ankiety np w jakimś konkursie
      Po to organizuja konkursy, zeby zdobyc Twoj nr telefonu i zgode na uzyczenie innym firmom w celach marketingowych (drobny druk ktorego nawet nie czytasz)
    • czarnaalineczka Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 20:24
      dzwonia
      grrr
    • moofka Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 20:24
      wydzwaniaja
      ale jakos mnie to nie rozstraja
      najczesciej mowie ze nie jestem zainteresowana i z ta oferta maja wiecej nie dzwonic
      przy czym jesli to moj operator i pyta czy z innymi moga to pozwalam smile
    • perd-ido Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 20:27
      Wydzwaniaja niestetysad, nie odbieram, rozlaczam, albo odbiore i splawiam. Czasem mowie, ze pomylkasmile
      • czarnaalineczka Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 21:55
        dobrym pomyslem jest tez danie do tel gadatliwego 4-5 latka ktory opowie panu co w przedszkolu na obiad bylo tongue_out
    • gazeta_mi_placi Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 20:53
      Ponoć obowiązuje ich zasada, że jak dzwonią nie mogą się odezwać pierwsi tylko czekają aż odezwie się druga strona.
      Czasem jak dzwoni do mnie zastrzeżony (a z zastrzeżonego ze znajomych dzwoni do mnie tylko jedna osoba) to odbieram i milczę smile
      I milczę, i milczę, mija minuta i telemarket nie wytrzymując napięcia się wyłącza (faktycznie nigdy nie odezwał się pierwszy mimo, że czasem w tle robiłam jakieś szuranie itp.).
      Częściej takie oferty były na numer stacjonarny którego już nie mam na szczęście,
      • katia.seitz Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 14:14
        > Ponoć obowiązuje ich zasada, że jak dzwonią nie mogą się odezwać pierwsi tylko
        > czekają aż odezwie się druga strona.
        > Czasem jak dzwoni do mnie zastrzeżony (a z zastrzeżonego ze znajomych dzwoni do
        > mnie tylko jedna osoba) to odbieram i milczę smile

To prawda. Też to czasem uskuteczniam - odbieram, oni milczą, ja milczę, a po chwili się rozłączają.
    • joxanna Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 21:54
      Banki nie dzwonią od lat, odkąd poprosiłam, żeby przestali.Natomiast operator telefoniczny doprowadza mnie do szału. Nie dają sobie przetłumaczyć, że nie chcę rozmawiać, nie skorzystam z Żadnej oferty i nie będę miała czasu na rozmowę przez jakieś kolejne 30 lat, do emerytury. Moja koleżanka już zrezygnowała z tego operatora, cała jej rodzina, ja coraz bardziej się do tego skłaniam, ale u nas też cała rodzina jest. Jeśli dalej będą dzwonić, to nas wypiszę. Jeśli ktoś tu pracuje u operatora na E, to bardzo proszę wspomnieć szefostwu call center, że klienci się wykruszają nawet nie przez szczególne natręctwo, ale przez to, że w ogóle dzwonią z jakimis ofertami.
      • czarnaalineczka Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 21:58
        jak sie pytaja kiedy moga zadzwonic to sie zawsze umawiam :d
        np na 31 kwietnia tongue_out
    • setia Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 05.05.11, 22:04
      dzwonią tylko z banku, w którym kiedyś pracowałam więc rozmawiam z nimi grzecznie, bo znam ten ból smile
    • dorotakatarzyna Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 09:50
      Do mnie wydzwania Orange i doprowadza mnie do szału. Wzięłam umowę na rok, i już po trzech miesiącach zaczęło się wydzwanianie że "już mi się należy nowa". I tak jeszcze do lipca... Wrrr, już przestałam odbierać wszystkie zastrzeżone i nieznane mi numery.
      Na stacjonarny dzwoni też Play, i często jakieś zaproszenia na "pokaz" jakiejś firmy. Ale oni są kulturalni i rozumieją "nie, dziękuję". Orange nie rozumie - chyba się z nimi rozstanę, bo mam ich dość. Czuję się nękana.
    • joanna_poz Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 09:52
      bardzo rzadko, zeby nie powiedzieć prawie w ogole.
    • katia.seitz Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 14:15
      Do mnie ostatnio ciągle - 2-3 razy dziennie. Jeden lub drugi z "moich" banków lub ubezpieczyciel. Do Citibanku nie dociera, że już 3 razy powiedziałam trzem różnym osobom, że nie mam czasu na rozmowę i nie interesuje mnie ich oferta. Grr.
      • asocial Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 14:27
        dzownili kiedys namietnie z firmy X i namawiali na ich uslugi. Przestali dopiero jak zdolalam wcisnac chlopakowi, ze jestem ich klientka od dawna(to nieprawda, ale najwyrazniej bylam przekonujaca), przestali dzwonic. Niedawno zalozylam tez blokade i mam spokoj.
    • mdro Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 14:34
      Z racji tego, że numer stacjonarny w starych książkach telefonicznych jest, dzwonią sporo z "zaproszeniami" na różne "promocje" i "spotkania", ale z miejsca mówię "dziekuję" i się rozłączam. Czasem bywają podstępni i proszą po nazwisku (dawny numer rodziców, więc nie mam od razu pewności, czy to nie jakiś ich stary znajomy dzwoni). Ale najbardziej wkurzający jest telefon, gdzie autormat oznajmia "proszę o sygnał faksu". I jak już raz zacznie (tak z raz na miesiąc), to co 15 minut dzwoni. Muszę sobie w końcu zamówić identyfikację numeru i zadzwonić tam z awanturą, bo już się to dwa lata ciągnie. Albo ten faks podłączyć wink.

Na komórkę dzwoni tylko operator, ale czasem z przedziwnymi ofertami. Raz jakieś chłopię przekonywało mnie, że powinnam wykupić trzy razy droższy abonament, bo to świetna okazja i będę miała dużo "darmowych" minut, tańsze połaczenia i multum esemesów. Jak się go grzecznie się spytałam, czy ma przed oczyma moje konto i czy uważa, że osoba niewykorzystująca w całości dotychczasowego abonamentu i praktycznie niewysyłająca esemesów jest taka głupia, że skusi się na taką ofertę, to się obraził wink.
    • mmena Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 15:32
      Nie, jesli gdziekolwiek podaje swoj nr tel to zaznaczam od razu "nie wyrazam zgody" przy pytaniu o mozliwosc przedstawiania ofert.
    • gazeta_mi_placi Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 06.05.11, 22:46
      Szczytem była Pani z banku z ofertą pożyczki. Gdy usłyszałam, że chodzi o pożyczkę (wiem że nieładnie tongue_out) w pół zdania jej przerwałam mówiąc że ja mam pieniądze więc nie potrzebuję pożyczek.
      Na to Pani urażonym tonem zapytała skąd mogę wiedzieć czy dana pożyczka mi się nie przyda skoro jeszcze nie przedstawiła oferty.
      Powiedziałam, że pożyczają ludzie którym brak pieniędzy a ja je mam więc po co mam pożyczać skoro mam big_grin Pani za bardzo nie umiała uzasadnić i dość szybko się pożegnała a tak chciałam z nią trochę pokonwersować o zasadności takiej pożyczki sad
      Przecież nawet jeśli mam to opłaci mi się pożyczyć co? Zwłaszcza że odsetki od pożyczki darmowe nie są big_grin
      • majowa_kotka Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 08.05.11, 18:32
        Nie martw się, do mnie też kiedyś dzwonił pan z banku oferując pożyczkę. Gdy usłyszał, że nie potrzebuję, natychmiast zaproponował mi lokatę wink
    • cherry.coke Re: Czy do Was też tak wydzwaniają? 08.05.11, 18:39
      Juz nie dzwonia, bo nie jestem w kraju smile Ale zalapalam sie jeszcze na pierwsza fale tych cholerskich telefonow, a potem zdarzalo mi sie widziec, jak czesto wydzwaniaja do rodziny - kilka razy dziennie na stacjonarny.
      Swojego czasu wystarczalo powiedziec uprzejmie a zdecydowanie, ze prosze o wykasowanie mojego numeru z bazy danych ich firmy i niekontaktowanie sie ponowne. Drugi raz nikt nie zadzwonil. Czy oni nie maja obowiazku usunac adresu z bazy przy takiej prosbie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka