Dodaj do ulubionych

Sms od Policji

11.05.11, 17:22
Dostalam wlaśnie:
Treść:
Kierowco! Nie wszystko naraz!
JEDZIESZ NIE KLIKAJ. Pisanie sms + jazda samochodem= WYPADEK.
Zastanów się!
Ostrzega Twój operator sieci PLUS i Mazowiecka Policja.

Też dostalyscie?
Jestem pozytywnie zaskoczona.

A swoją drogą przestraszylam się- w lutym mnie okradli więc myślalam, że to w tej sprawie sms.
Obserwuj wątek
    • bri Re: Sms od Policji 11.05.11, 17:24
      Ciekawe czy wlepiliby mi mandat, gdybym w trakcie jazdy odebrała właśnie tego smsa.

Dla mnie tego typu wiadomości to spam, którego sobie nie życzę.
      • angazetka Re: Sms od Policji 11.05.11, 18:30
        A co za różnica, jakiego smsa byś czytała? Zawsze nie wolno wink
      • nanuk24 Re: Sms od Policji 11.05.11, 19:20
        A musisz od razu lapac za telefon i czytac?
        • bri Re: Sms od Policji 12.05.11, 09:52
          Może właśnie muszę? Co za różnica. Spam to spam i szlachetne intencje nic nie zmieniają.
    • ola Re: Sms od Policji 11.05.11, 18:41
      taaaa,
      bardzo pożyteczbne
      zwłaszcza, kiedy dostaniesz tego sms-a akurat wtedy kiedy prowadzisz, i postanowisz odczytać...
      • andaba Re: Sms od Policji 11.05.11, 18:42
        Też dostałam...

myslicie, ze to policja?
        Bo ja trochę wątpię.
      • nanuk24 Re: Sms od Policji 11.05.11, 19:22
        Litosci! Umrzesz jak przeczytasz pozniej?
      • madzioreck Re: Sms od Policji 11.05.11, 20:14
        > taaaa,
        > bardzo pożyteczbne
        > zwłaszcza, kiedy dostaniesz tego sms-a akurat wtedy kiedy prowadzisz, i postano
        > wisz odczytać...

Aha, bo to bardzo mądre, czytać smsy w czasie jazdy. Telefon zapika i walić bezpieczeństwo jazdy, trzeba zobaczyć, kto zacz, nie?uncertain
        • lola211 Re: Sms od Policji 11.05.11, 23:36
          Osobiscie odczytuje a i czasem pisuje -stojac na swiatlach.W trasie telefonu nie uzywam,ale jesli ktos czesto jezdzi i musi byc z kims w stalym kontakcie to z pewnoscia odbierze.
          • kropkacom Re: Sms od Policji 12.05.11, 09:08
            Są zestawy głośnomówiące.
    • kropkaaga Re: Sms od Policji 11.05.11, 20:07
      Też dostałam tego sms-a.To tak na prawdę sms od operatora.Operator wspólnie z Policją rozsyłają takie ostrzeżenia.Nie wiem czy w każdej sieci.Ja mam z Plusa.Mąż też ale sms-a nie dostał.
    • madda_lenka Re: Sms od Policji 12.05.11, 08:59
      www.kwp.radom.pl/?id=106&art=5778
    • anika772 Re: Sms od Policji 12.05.11, 09:15
      Właśnie słyszałam o tej akcji w radio.
      Niby ok, ale też kontrowersyjnie- bo odbierając wiadomość w czasie jazdy, ryzykujesz wypadek.
      A odbieranie smsów jest wg badań bardziej niebezpieczne niż rozmowa przez telefon czy nawet pisanie smsa.
      • angazetka Re: Sms od Policji 12.05.11, 09:17
        No to nie odbieraj wiadomości w czasie jazdy i po problemie.
        • anika772 Re: Sms od Policji 12.05.11, 09:19
          Genialnie prostesmile
          • nanuk24 Re: Sms od Policji 12.05.11, 16:16
            Bardzo proste, az dziwie sie ze na to nie wpadlas.
    • solaris31 Re: Sms od Policji 12.05.11, 09:39
      każdy sposób żeby chociaż u części ludzi zatrzymać galopującą głupotę jest dobry.

ja sama odpbieram sms-y w samochodzie jak stoję w korku czy na długich światłach. podczas jazdy - nigdy. nawet rozmowa przez zestaw mnie dekoncentruje, więc jeśli jest coś pilnego, oddzwaniam jak dojadę. a jak mam długa podróż, staję i wtedy gadam.

nienawidzę komórek w rękach kierowców, nienawidzę uncertain w ostatnim tygodniu 2 razy prawie na mnie najechano - dosłownie centymetrów brakowało - zgadnijcie, czym zajmowali się kierowcy confused
    • umeyo Re: Sms od Policji 12.05.11, 10:28
      Jeżeli policja chce w ten sposób podnieść swoje notowania i autorytet w oczach opinni publicznej to kiepski wybrali sposób. Mogą mi przysłac ze sto takich esemesów a moje zdanie na temat tych nierobów, nygusów i pasozytów nie zmieni się.
      • solaris31 Re: Sms od Policji 12.05.11, 10:35
        umeyo napisał:

> Jeżeli policja chce w ten sposób podnieść swoje notowania i autorytet w oczach
        > opinni publicznej to kiepski wybrali sposób. Mogą mi przysłac ze sto takich ese
        > mesów a moje zdanie na temat tych nierobów, nygusów i pasozytów nie zmieni się.
        >

cóż za idiotyzm uncertain

a telefon jadąc samochodem odłożysz? bo jak sądze, raczej o to chodzi confused
        • umeyo Re: Sms od Policji 12.05.11, 10:39
          Mianowicie co nazywasz idiotyzmem? Moją opinie na temat naszej polskiej pożal się Boże policji? Czy sugestię, że zamierza podnieść swoje notowania?
          • solaris31 Re: Sms od Policji 12.05.11, 10:41
            idiotyzmem nazywam niezrozumienie pewnej kampanii społecznej, niestety- bardzo potrzebnej confused

ocena policji nie ma tu nic do rzeczy. na ten temat to możesz osobny watek załozyć - ale tu rozmawiamy o kampanii społecznej na rzecz nieuzywania telefonów podczas jazdy.
      • iwles Re: Sms od Policji 12.05.11, 10:50

> Mogą mi przysłac ze sto takich ese
        > mesów a moje zdanie na temat tych nierobów, nygusów i pasozytów nie zmieni się.

a ty jakąż to pożyteczną pracę dla społeczeństwa wykonujesz i to w sposób bardzo sumienny?
        Tylko nie mów, że piszesz wiersze, bo już z taką opinią pewnej pani "poetki" się spotkałam (jak to ona poświęca się służbie społeczeństwu, wydając swoją poezję).
    • kamelia04.08.2007 a mnie to zastanawia 12.05.11, 11:07
      dla czego akurat policja mazowiecka, a nie podlaska czy mazurska?

zastanawiam sie czy dostały tego sms-a osoby majace adrse zamieszkania poza województwem mazowieckiem, jeżeli nie to skad i dlaczego jest ten sms.

ja akurat jestem za granicą
      • pina_colada88 Re: a mnie to zastanawia 12.05.11, 13:08
        Ja nie mieszkam w mazowieckim tylko lubelskim.
      • gryzelda71 Re: a mnie to zastanawia 12.05.11, 13:15
        Dostały.
      • madda_lenka Re: a mnie to zastanawia 13.05.11, 11:25
        mazowiecka, bo akurat w mazowieckiej komendzie policji powstał pomysł smile
    • sadosia75 Re: Sms od Policji 12.05.11, 12:21
      Akcja społeczna ale w naszej rzeczywistości nie ma racji bytu. Znajdą się zaraz inteligentni, którzy będą mówić, że taki sms to nic nie daje a bo to a bo tamto.
      Wg. mnie ciekawa akcja.
      • kobieta_z_polnocy Re: Sms od Policji 12.05.11, 16:36
        To akcja społeczna i jak najbardziej pozytywna.

Nie pojmuję uwag na temat odbierania tych smsów w czasie prowadzenia auta. Ci co wysuwają ten argument sami wystawiają świadectwo swojej inteligencji.
        • edelstein Re: Sms od Policji 12.05.11, 17:03
          Hmm troche policja za technika nie nadazatongue_out Teraz smsy mozna dyktowac i telefon pisze za ciebie, lub odbierac poleceniem glosowym i ci go odczyta. By uzywac telefonu podczas jazdy wystarczy uzyc glosu nic wiecej. Nic nie trzeba klikac. Hyba juz wszystkie smartphony maja ta funkcje.Moj HTC ma.
          • edelstein Chyba:-P n/t 12.05.11, 17:04
            n/t
          • angazetka Re: Sms od Policji 12.05.11, 17:06
            Tak, i absolutnie wszyscy mają taką opcję tongue_out
            • edelstein Re: Sms od Policji 12.05.11, 17:43
              Niedlugo beda mieli wszyscy, bo nie bedzie sie oplacac produkowac telefonow bez, technika idzie do przodu, ceny spadaja. Klase srednia stac na samsunga galaxy, taba, xperie, htc czy inny z funkcja dyktowania, wsrod znajomych i rodziny nie ma ani jednej osoby, ktora by takowego telefonu nie posiadala, a wiec...pisanie smsow to przezytek.
              • angazetka Re: Sms od Policji 12.05.11, 21:28
                No cóż, ale póki co nie każdy ma (ba! większość nie ma, poza twoją rodziną). Uwierz.
          • gryzelda71 Re: Sms od Policji 12.05.11, 17:20
            A mój samsung nie ma,straszne nie mogę dyktowaćsmile
            • edelstein Re: Sms od Policji 12.05.11, 17:44
              Czas zakupic, nie bedzie potrzeby wydawania kasy na kampanie spolecznatongue_out
              • stef63 Re: Sms od Policji 12.05.11, 21:22
                Dostałam dzisiaj takiego sms-a. Nie jestem kierowcą i nie mieszkam w woj. mazowieckim.
              • madda_lenka Re: Sms od Policji 13.05.11, 11:27
                to ja cię uspokoję: policja z Twoich podatków nie wydała ani złotówki na tę kampanię smile
                • edelstein Re: Sms od Policji 13.05.11, 20:03
                  Nie musisz mnie uspokajac, nigdy nie zaplacilam ni grosza podatku w Polscebig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka