Dodaj do ulubionych

Pytanie mam.

24.05.11, 15:34
Polka ma dziecko z obcokrajowcem.Wróciła do PL i mieszka z dzieckiem w PL.Dziecko nosi nazwisko ojca.Ojciec z matką dziecka ślubu nie mają.Poznali się za granica i za granica ona zaszła w ciążę i tam urodziła dziecko.
Teraz On chce zakończyć"znajomość"ponieważ stwierdził,że" nic tu po nim".
Jak ?Co?zrobić by mieć alimenty na to dziecko.?
Obserwuj wątek
    • mancipi Re: Pytanie mam. 24.05.11, 15:42
      jeżeli on nie chce dobrowolnie łożyć na dziecko to musi go pozwać i tyle. może to zrobić i przed naszym sądem i przed sądem kraju gdzie mieszkali wspólnie, w zależności od tego jak jej wygodniej. jeżeli mieszkali na terenie UE to z egzekucją, o ile zna jego pracodawcę i miejsce zamieszkania nie będzie raczej problemu, stosuje sie tutaj przepisy wspólnotowe
    • alabama8 Re: Pytanie mam. 24.05.11, 15:43
      Napisz na "Samodzielna mama" tam są babki po rozwodach - więcej wiedzą.
      • ylunia78 Re: Pytanie mam. 24.05.11, 15:50
        Dzxiękismile
        Nawet nie wiedziałam że jest takie forumwink
    • bez_seller Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 15:56
      Co to jest ten braciszek z Twojego suwaka? Maskotka dla Antosia? smile)

• ylunia78 Re: Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 15:59
        Nie.A dlaczego???
        • bez_seller Re: Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 16:03
          ylunia78 napisała:

> Nie.A dlaczego???

Masz dwoje dzieci? Czy tylko Antosia....... i jego braciszka?

• mia_siochi Re: Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 16:06
            Może to taki imię?
          • ylunia78 Re: Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 16:10
            bez_seller napisała:
            > Masz dwoje dzieci? Czy tylko Antosia....... i jego braciszka?
            >
            A czy musze na forum ujawniac wszystko?winkMam dwoje dzieci.
            • bez_seller Re: Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 16:15
              ylunia78 napisała:

> A czy musze na forum ujawniac wszystko?winkMam dwoje dzieci.

Masz jedno. Antosia. Drugie dziecko jest braciszkiem Antosia.smile)
              • ylunia78 Re: Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 16:28
                Oj uczepiłas się mnieuncertain
                MAM DWOJE DZIECI.
                Nie czuję potrzeby pisania o tym na forum co i jak.
              • majenkir Bez seller, i ja mam pytanie 24.05.11, 18:18
                Czy ty masz cos z glowa? Czepiasz sie dziewczyny juz w drugim watku.
                Zazdroscisz jej tego drugiego dziecka czy co??
        • jamesonwhiskey Re: Ylunia, tez mam pytanie. 24.05.11, 16:05
          zalezy skad ten ojciec jak mocno opalony , hindus albo pak jakis afrykan no to szukaj wiatru w polu
    • mel.issa Re: spadaj 24.05.11, 16:43
      Antekcwaniak w przypadku par mieszanych czytaj: Polka+Murzyn ma trochę racji (pomijając jego wulgarny i prostacki język)
      sama byłam świadkiem sytuacji a właściwie tragedii Polek (moich koleżanek zresztą), które pozachodziły w ciążę z ciemnoskórymi panami i na tym się ta piękna bajka kończyła...
      nie wiem skąd wynika ta "ich murzyńska przypadłość", że spłodzi dziecko i znika?
      a Polki są naiwne i łatwowierne to fakt...
      W mieście - metropolii, w którym mieszkałam spotykałam wiele par mieszanych i w 100% były to niestety Polki...
      Nie pozanłam, żadnego przypadku aby Angielka, Francuzka, czy inna Europejka była z Murzynem...
      Nie wiem też skąd w Polkach ta chęć bycia z czarnym? a potem takie tragedie... jedna młodziutka dziewczyna otarła się prawie o śmierć... przykre...
      • ylunia78 Re: spadaj 24.05.11, 16:48
        Nie,nie,nie..To nie chodzi o żadnego czarnego.Chociaż?winkOna była za granicą 7lat,od 4lat była z nim.A że się nie układało,wróciła do PL z dzieckiem.Nie układało sie finansowo.Miał przyjeżdżać,odwiedzać itd.Ale jak nie przyjechał raz,drugi i teraz trzeci to się zaczęła zastanawiać.Miał też zarobić,więcej,bo sam,bo zamieszkał wspólnie z bratem.Ale nie.Zadzwoniła,a on powiedział,że skoro ona sobie życie w PL układa,to może powinni zakończyć ten związek?.Ale prawdopodobnie znalazł sobie inna pannę.
        I zapytała czy sie orientuję za co i od czego ma się zabrać,bo zapowiedział też,że sama będzie musiała sobie radzić z dzieckiem w PL.
        • mel.issa Re: spadaj 24.05.11, 16:56
          ylunia moje powyższe to tylko taka smutna dygresja... nie na temat
          jeśli natomiast chodzi o twoją koleżankę to sugerowałabym (jeśli to eurpoejczyk)
          złozyć sprawę o ojcostwo i cała reszta ruszy dalej...
          oczywiście w kraju w którym pracowała i w którym mieszkała te 7 lat
          • jamesonwhiskey Re: spadaj 24.05.11, 17:28
            > złozyć sprawę o ojcostwo i cała reszta ruszy dalej...
            > oczywiście w kraju w którym pracowała i w którym mieszkała te 7 lat

ale co ma ruszyc dalej
            panna spie...la z dzieckiem do jakiegos innego kraju
            uniemozliwiajac tym samym ojcu kontakt z nim, wiec nie sadze aby bylo jej tak strasznie
            latwo sprowadzic tego kolesia tylko do roli bankomatu
            • edelstein Re: spadaj 24.05.11, 17:51
              Skoro dziecko ma nazwisko ojca to twoja znajoma powinna miec dokument gdzie tenze ojciec potwoerdza, ze to jego potomek. Nie mozna tak sobie nadac nazwiscka faceta jesli ten nie potwierdzi ojcostwa, w takim przypadku pozostaje jedynie zlozyc sprawe o alimenty, skoro nie chce placic.
            • ylunia78 Re: spadaj 24.05.11, 18:18
              Przykro mi bardzo,ale ona nie spie...ła.Miał okazję jechać z nią.Trafiła jak trafiła.Koleś zmieniał pracę,ciągle cos mu nie pasowało.Jej mama wysyłała im kasę,żeby rachunki opłacili.On w swoim domu nie był już 6lat.Bo po prostu mu się nie chce.
              Miał możliwość pojechania z nią do PL.Pomimo jego podejścia(że nie będzie uczył sie polskiego)mógł pracowac w firmie jej brata.Ale on -nie!
              Ona mu uniemożliwiła kontakt?Heh!Bardzo śmiała teza,nie znawszy wcześniej sytuacji.
              Dla niej nie jest takie"hop-siup"w samolot i pojechac do niego.A on miał 3krotną okazję.Nawet jej rodzice proponowali pokryć połowę kosztów lotu,żeby był na święta.Ale on nie skorzystał.
              latwo sprowadzic tego kolesia tylko do roli bankomatu
              No tak,ale że jej rodzice pomagali w utrzymaniu ich to też jako dorosłemu 35letniemu facetowi to nie przeszkadzało.
      • titta Re: spadaj 24.05.11, 17:07
        >Nie pozanłam, żadnego przypadku aby Angielka, Francuzka, czy inna Europejka była z Murzynem...
        Widac nigdy za granica (poza ew. wczasami w "Egipcie" nie bylas...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka