pitrusza Kwestia interpretacji słowa "gruba" 16.06.11, 11:37 Jeśli gruba to taka powyżej 100 kg przy wzroście 1,50, to raczej seksi jest tylko dla wąskiej grupy amatorów. Natomiast gruba w rozmiarze 40-42 wg mnie może być seksi, kwestia ubioru i zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 11:41 Po 12 latach malzenstwa i 20 kg nadwagi, braku makijarzu, tipsow i innych upiekszaczy, maz nadal ma na mnie ochote Chyba jestem seksi Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 11:44 ale z ortografia juz gorzej: makijazu oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 11:44 Ja nie wiem.....Jestem kobietą ,nie czuję pociągu do swojej płci więc nie wiem....Sexapil nie jest zależy od kilogramów.Bardzo sexi może być kobietka filigranowa,delikatna,ładna...Na dodatek kochana..... Natomiast faktem jest ,że IQ jest skorelowana z BMI i dbałością o szczupłe ciało.Im wyższy jego poziom tym wyższe IQ,dążność do zdrowia i dłuższe przeżycie.To sa czynniki silnie ze sobą powiązane!!!!!! Tak wiec w tej materii chyba wszystko jest jasne i dosyc niezalezne od cudzych gustow.... Tak urodowo to grube i sexowne sa kobiety o latynoskim typie urody,środziemnomorskim:Bellucci jest dla mega sexowna kobieta,MEGA! Jenifer Lopez itd. Ale to mezczyzni powinni sie wypowiedziec..... Odpowiedz Link Zgłoś
pettit_grenouille Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 11:58 > Tak urodowo to grube i sexowne sa kobiety o latynoskim typie urody,środziemnomo > rskim:Bellucci jest dla mega sexowna kobieta,MEGA! Jenifer Lopez itd. Dokładnie, jeszcze Nigella Lawson i Caro Emerald. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:49 do pettit-prawda.Tylko trzeba zauwazyc,ze ten rozmiar 40 to te panie noszą grubo po 40 stce ,a Monika po 2 in vitro.....Bo urodą zaslynely w rozmiarze 36! Odpowiedz Link Zgłoś
pettit_grenouille Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:56 niceflower454 napisała: > do pettit-prawda.Tylko trzeba zauwazyc,ze ten rozmiar 40 to te panie noszą grub > o po 40 stce Caro Emerald ma 30 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:10 do petitt-a wyglada jakby miala 50. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:00 > Tak urodowo to grube i sexowne sa kobiety o latynoskim typie urody,środziemnomo > rskim:Bellucci jest dla mega sexowna kobieta,MEGA! Jenifer Lopez itd. Jenifer Lopez gruba? Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Bellucci i Lopez są GRUBE?? 16.06.11, 12:07 jeśli te panie są grube to tak, grube może być przepiękne i bardzo seksowne. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Bellucci i Lopez są GRUBE?? 16.06.11, 12:51 do damayah-Bellucci jak na siebie tak,bo to kobieta FILIGRANOWA.O wzroscie bodajze 177 cm i naturalnych proporcjach ciala r.34-max.36. Lopez jest nizsza,ma budowe meksykanska,czyli max 38 ,a wyglada jakby wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Bellucci i Lopez są GRUBE?? 16.06.11, 15:33 Bellucci nie jest filigranowa. Jest posągowa, najlepiej obrazują to te zdjęcia: - (jej mąż to niemały chłop) tu - i tu Jest absolutnie boska i perfekcyjna (wg. mnie), ale nie filigranowa. Może tak wyglądać na zdjęciach z magazynu, ale nie live. Filigranowa jest np. Vanessa Paradis. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Bellucci i Lopez są GRUBE?? 16.06.11, 16:11 Wiesz co to znaczy filigranowy? To znaczy, że ktoś jest DROBNY, a Monika Bellucci na pewno do drobnych kobiet nie należy! Drobną osobą nie może być ktoś, kto ma 177 cm wzrostu!, bo to jest WYSOKA osoba. Sprawdzaj znaczenia słów, których używasz. Po co się kolejny raz wygłupić? Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: Bellucci i Lopez są GRUBE?? 19.06.11, 12:39 Filigranowa może być wysoka, wystarczy,że jest bardzo drobnokoścista i szczuplutka. Wzrost nie ma ztym nic wspólnego. Filigranowa to nie oznacza z automaty niski. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 11:55 Może być pociągająca i bardzo atrakcyjna. Każda zadbana, dobrze zrobiona ( włosy, ciuchy, makijaż, dodatki itp ) kobieta, któa czuje się dobrze we własnym ciele albo z tym jak wygląda ( a pewność siebie przyjdzie pewnie później ) jest sexowna. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:00 sadosia75 napisała: > Może być pociągająca i bardzo atrakcyjna. Każda zadbana, dobrze zrobiona ( włos > y, ciuchy, makijaż, dodatki itp ) dobrze zrobiona? kobiety "robia sie dobrze" dla innych kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 11:58 dla konkretnych jednostek - pewnie tak, na mniej lub bardziej "masową" skalę - raczej nie, glównie z powodu zakorzenionych [whatever z jakiej przyczyny i źródeł] w świadomości społecznej kanonów współczesnego tzw piękna i seksapilu. Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 Może 16.06.11, 11:59 Ale wiele zależy od niej samej. Jeśli nie zadba o siebie to nie będzie. No i znaczenie też ma jak bardzo gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
na_forum_na Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:07 ładne jest to co się komu podoba Odpowiedz Link Zgłoś
t.yy.r Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:08 Nie wiem jak u reszty ale dla mnie gruba kobieta niestety nie jest atrakcyjna a wręcz ciężko się na nią patrzy. Dopasowany strój i makijaż pomaga, ale mimo wszystko mózg wrzuca do szufladki: no go Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:15 Gruba a gruba dla różnych ludzi, to nie to samo. Dla jednych "tłusta" będzie kobieta powyżej rozmiaru 40, dla innych powyżej 48, jeszcze dla innych będzie to 56 i w górę. Tak, kobieta gruba może być bardzo seksowna. To kwestia nie tyle ubioru, co sposobu bycia i "tego czegoś" co jedne niezależnie od rozmiaru mają, inne nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:27 moja serdeczna koleżanka ma dużą nadwagę-przy wzroście jakieś 160-165 cm waży coś ok. 95 kg. jest bardzo proporcjonalnie zbudowana-mimo wagi ma widoczne wcięcie,fajny,kształtny biust. do tego ładną i zawsze uśmiechniętą buzię-a uśmiech ma powalający- jest zawsze życzliwa,serdeczna i pogodna jest bardzo seksowna bo przy tym ma świetnie obcięte włosy,delikatny makijaż,strój stosowny do figury ale w miarę możliwości modny i młodzieżowy (nie kiecki-namioty) a przy tym ma to coś co sprawia,że facetom kolana miękną. jej mąż uwielbia większe kobiety,na swoją żonę patrzy tak jak sądzę w dniu ślubu,stanowią z tego co wiem udany i zgrany związek. tak więc można być seksowną babką w rozmiarze XXL Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:59 do lukrecja-no tak,tak.....ale mąż pewnie z prowincji lub ze wsi ,albo z zagranicy (jak blondynka). Ja sie w sumie ciesze,ze majac rozmiar 36 męska wiocha już nie ma u mnie żadnych szans (bez względu na swoj status spoleczny).gdybym byla gruba to zgola inaczej by sie przedstawialo.Mimo swoich atutow spoelcznych dostalabym za meza wiochmena ,prosta,nazywajac rzeczy po imieniu....I jeszcze sie z nim rozmnazac bleeeeeeeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robkita Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:29 Mysle ze kazdy ma swoje preferncje, ale osobiscie uwazam ze otyle kobiety nie sa sexy. Wiem ze nie zawsze jest to prawda ale zazwyczaj swiadczy to o tym ze osoba ta zaniedbuje sie i nie chce albo niepotrafi tego zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:33 Moim zdaniem może Np. uważam,ze seksowna jest aktorka która gra Callie w Chirurgach abc.go.com/shows/greys-anatomy/bio/callie-torres/94908 Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:13 d vocativa- ja tam nie wiem czy ona sexi czy nie sexi.Wiem jedno:tylko wiochmen lub prowincjusz tyka grubą babę (to znaczy te w r.powyzej 36). KONIEC I KROPKA.Reszta uwielbi LASECZKI! i to NIE BLĄD!!! NIE NIE NIE!! Nie musi sie zmagac z kompleksem WIOCHY lub PROWINCJI przy takie kobiecie.... BO WIOCHE MA SIE WE KRWI I WYGLADZIE,a nie dowodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:15 Wiochę to się ma w głowie, czego dowodem jest Twój post. I żadne zaklęcia o rozmiarze 36 i związku tegoż z IQ nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 17:37 Możesz to przekazać jeszcze raz, za dwie godzinki, na trzeźwo? Będzie łatwiej zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:34 Jestem gruba. Czy jestem sexy? Dla mojego osobistego chłopa tak - widzę to w jego oczach i zachowaniu. Dla innych - nie wiem. Sa chwilę że czuje się bardzo sexy a są chwile gdy czuje sie bardzo źle - jak każdy. Wiem że nie będę sie podobać wszystkim ale jestem z tym zupełnie pogodzona - nie jestem Platformą Obywatelską - nie muszą mnie chcieć wszyscy. Czasem mi źle że ktoś nie widzi we mnie seksi kobiety a czasem się z tego ciesze jak jestem w towarzystwie jakiś dresów i wsioków. Lubie o siebie dbać - ale robię to bo lubię te zabiegi. Jak jakiś nie lubię to ich nie wykonuje i luz. W byciu sexy dla mnie ważne jest to by być sexy dla najważniejszej dla siebie osoby a nie dla wszystkich. Co mnie obchodzi ogół ludzi mijanych na ulicy. Za 30 sekund będą przeszłością a z sobą muszę żyć i cieszyć się tym życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Doprecyzujmy 16.06.11, 12:41 o jaki rodzaj tuszy pytasz? "Gruba" w sensie "z lekka nadwaga", czy "otyla"? To dosc istotny szczegol. Odpowiadajac: kobieta o pieknej twarzy, sylwetka typu "szersza klepsydra" (wydatny biust, brak opony w talii, szerokie biodra), jedrna skora i paroma kilogramami nadwagi moze byc postrzegana jako seksbomba (sceptykom goraco polecam wycieczke krajoznawcza do ktoregos z krajow Ameryki Poludniowej)i wygladac o niebo lepiej, niz model "Nasza Szkapa". Pani otyla jako seksbomba raczej postrzegana nie bedzie. Nie ta epoka. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 12:49 i to jest najbardziej adekwatna odpowiedz w calym watku popieram Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 12:55 do brakpolskich liter-no coz...panowie z prowincji zawsze lubili kobiety pulchne,najlepiej nie brunetki, tylko blondynki....CZYLI WIOCHA jednym slowem.Taka przaśna maryna... Cala reszta juz nie! Ci z wyszych polek gustuja w innych typach kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 13:12 Masz chyba jakiś problem z pogodzeniem się z tym, że niektórym może się pulchna kobieta podobać. Obrażasz ludzi o takim guście, bo nie mieści Ci się w głowie, że komuś podoba się coś innego, niż Tobie, czy to jakiś głębszy problem? Jak się facetowi grubaska podoba, to zaraz, według Ciebie, wieśniak, bo przecież niemożliwe, żeby NORMALNEMU mężczyźnie się taka podobała. Strasznie jesteś ograniczona, przyjmij może do wiadomości, że nie każdy ma takie zdanie, jak Ty i nie znaczy to, że coś z nim jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 13:17 Możliwe. Niemożliwe to jest to, żeby to się w zmieściło w ciasnym móżdżku w rozmiarze chyba nawet mniejszym niż 36. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 13:31 do jowita-widac twoj mózdzek nie wybiega poza granice tego kraju..bynajmniej intelektem.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 16:49 A twój móżdżek wybiega poza granice tego kraju? W U.K. rzadko widzę naprawdę szczupłe Angielki. Bynajmniej w twojej wypowiedzi jest użyte niewłaściwie i sam sobie w stopę tym bykiem strzeliłaś. Wróć do szkoły, bo niewiele masz do powiedzenia, a to co mówisz nie trzyma się w ogóle sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 13:21 Cala reszta, powiadasz? Kazden jeden? Hmmm... Czy mowi Ci cos nazwisko Marilyn Monroe? Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 13:28 ale on z wiochy jest.....i tu wszystko sie zgadza, Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 13:45 Rozumiem. Marilyn Monroe jest facetem z wiochy. Co poznajemy po blond wlosach i gumofilcach. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 16:58 niceflower454 napisała: > ale on z wiochy jest.....i tu wszystko sie zgadza, Z twojej wiochy, prawda? I on? Wiesz, o kim piszesz, trollu? Wakacje się zaczęły, czy ke? Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 13:21 typ np.takiej Bellucci.Zaden wieśniak się na nią nie rzuci.Facet z wielkiego miasta od pokolen,o inteligenkich korzeniach,badz wybitnym IQ,Gdzie w jakim grajdole to taka ślicznote czeka albo staropanienstwo albo IN VITRO.Oby! Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Doprecyzujmy 16.06.11, 18:14 Ale pieprzysz głupoty. A wieśniak z bardzo wysokim IQ? Rzuci się, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 12:50 Może. Uważam, że grubej (może wyrażę się inaczej - kobiecie z nadwagą) łatwiej jest być "sexy" niż nadmiernie szczupłej. Sophie Dahl (pamietacie jeszcze taką grubą modelkę?) była o wiele apetyczniejsza w rozmiarze 42 niż kiedy schudła. Po schudnięciu stała się piękną kobietą o dużych oczach, ale zupełnie straciła seksapil. Kalina Jędrusik niezależnie od osiąganej wagi była sexy. Anja Rubik, Jagodzińska czy nieco starsza Twiggy, pomimo świadomości własnego ciała, są interesujące, dla niektórych piękne, ale nie są "sexy". Katarzyna Niezgoda z kolei nie jest ani piękna ani seksowna. Natomiast zarówno otyłość (otyłość, nie nadwaga), jak i nadmierna chudość nie są ani piękne, ani zdrowe, ani seksowne. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:01 do black-wydaje mie sie,ze nie o kg ty tutaj rozprawiasz tylko polskim konflikcie-aryjska-semicka (tak jakby niczego posrednio nie bylo). Tak wiec szybko odpowiem-WIOCHA-BLOND,rude,szatyn,BRUNETKA-MIASTO. I dzieki BOGU! Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:08 biedny,zależny,zniewolony-blondynka,szatynka,ruda, Samiec ALFA-BRUNETKA! to proste i w 100% widocznie w otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak A co powiesz o Agnieszcze Wagner trolu? 16.06.11, 18:28 Też wiocha? A np Aleksandra Śląska, Pola Raksa? Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:02 To ja się wypowiem jako otyła kobieta. Gruba jestem raz mniej, raz bardziej, ale od zawsze. Szczupła byłam przez jeden jedyny rok w swoim życiu, więc mam porównanie (rozmiar 36-38). Przez ten jeden rok faceci zwracali na mnie uwagę w dużej ilości, oglądali się na ulicy itd. Było to dla mnie dziwne i krępujące, ale domyslam się że za większościa kobiet tak się oglądają, bo żadna ze mnie piękność, ot przeciętna. Przez resztę życia dla obcych mężczyzn najczęściej jestem niewidzialna, tym bardziej niewidzialna im więcej ważę. Acz nie powiem, opalone nogi czy ładny dekolt zawsze przyciąga uwagę. Z drugiej strony zawsze miałam wokół siebie facetów. Zawsze z kimś chodziłam, z kimś się spotykałam. Teraz jestem mężatką. I byli to sensowni faceci, inteligentni, interesujący i (dla mnie) atrakcyjni fizycznie. Mój mąz też się cieszy powodzeneim, choć żaden z niego Adonis. Co im się we mnie podobało? Domyślam się że nie sam intelekt, bo wtedy bylibyśmy tylko kumplami. Sam seks też nie, bo pod tym względem mój mąż był dla mnie pierwszy. Sory ale nie dyskutowałam o szczegółach w stylu: co widzisz w moich wałkach tłuszczu, czy ta fałdka ci nie przeszkadza, a moze udajesz ze jej nie widac. Będąc w związku zawsze czułam się atrakcyjna dla tego konkretnego faceta i to mi wystarczy. Natomiast zawsze mnie szokowało, że tylu obcych ludzi rości sobie prawo do komentowania mojego wyglądu, np na ulicy. Żeby nie było - dbam o estetykę, nie noszę nieodpowiednich, przyciasnych ubrań, podkreślam tylko to co mam ładne, jestem schludna i umalowana. Zresztą nawet nie mogłabym inaczej, często spotykając się z pracowymi klientami. Mimo to przynajmniej raz na miesiąc słyszę za sobą komentarze: "grubas", "jak takie coś może chodzić po świecie", "zrób coś z sobą grubasie". Ostatnio mierzyłam w sklepie sukienke na wesele. Przechodziła koło mnie kobieta, najpierw agresywnie mierzyła mnie wzrokiem, wreszcie rzuciła do swojej znajomen tekst w stylu "zobacz grubaske". Nie rozumiem, nosząc rozmiar 46/48 nie mam prawa kupować sukienek, przeglądać się w lustrze? MOże najlepiej żebym siedziała w domu i nie narażała świata na estetyczny dyskomfort? Nie rozumiem dlaczego ludzie czują się upowaznieni do chamskiego komentowania mojego wyglądu, mojego zdrowia a nawet mojego zycia seksualnego. To czy nie mogę czy nie chcę schudnąć, jak wyglądam jest wyłącznie moją sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:06 do peggy-widze,ze jednak nie jesteście dobrze dobrani...tyle żalu w tej wypowiedzi..ty po prostu podswiadomie nie akceptujesz tego zwiazku i starasz sie komus PRZYPODOBAC wygladem-tyjesz chudniesz,zapewne wejdziesz w etap operacji plastycznych... No,coz dobry dobor to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:15 W sensie z kim nie jestem dobrze dobrana? Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoją wypowiedź. Ale szczupła byłam w czasach kiedy mojego męża jeszcze nie znałam. Teraz owszem chudnę i tyję na zmianę. Chciałabym schudnąć DLA SIEBIE bo nie ukrywam że szczupłość bardziej mi się podoba, ale nie ma to związku z akceptacja przez mojego męża. Z jego strony czuję pełne wsparcie niezależnie od tego na jakim etapie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
rupiowa Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:17 brawo! Taki z ciebie psycholog jak z koziej d.... traba Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:15 peggy_su napisała: > Nie rozumiem dlaczego ludzie czują się upowaznieni do chamskiego komentowania m > ojego wyglądu, mojego zdrowia a nawet mojego zycia seksualnego. Bo sa aroganckimi, agresywnymi bucami. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:17 DO BRAKPOLSKICLITER-a ona jest za bardzo zakochana w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:17 Peggy- jak inni ludzie chca byc dupkami, to im pozwol. Pozdrawiam.A Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 14:19 > Nie rozumiem dlaczego ludzie czują się upowaznieni do chamskiego komentowania m > ojego wyglądu, mojego zdrowia a nawet mojego zycia seksualnego. Bo brakuje im kindersztuby lub/i empatii i jeszcze paru innych rzeczy. Jak go zwał, tak go zwał - efektem jest zwykłe chamstwo, czyli brak hamulców w "wyrażaniu siebie" Proponuje pani rzucającej tekst "zobacz grubaskę" rzucić (niby do osoby ci towarzyszącej): "zobacz chama". Bez agresji i na zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
freelepka Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:26 Popieram w 100%. W Polsce ludziom się wydaje,że mają prawo do tego typu kometarzy. Niestety to że ktoś jest otyły jest faktem oczywistym i czytelnym dla każdego. Otyłość, wierzcie mi, jest jedną z mniej dokuczliwych wad człowieka. Są jeszcze ludzie głupi, palacy papierosy, niewyksztaceni , nie mówiąc już o chamskich. Ale tego nie widać na pierwszy rzut oka. Jesteś gruby to wg większości oczywiste, że jesteś niedbającym o siebie, śmierdzącym potem potworem z niskim IQ. Był wcześniej nawet taki post. A może by tak spojrzeć na siebie krytycznie? Jeśli zaś chodzi o to czy można być sexy będąc otyłym- o gustach podobno się nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:44 freelepka napisała: > Otyłość, wierzcie mi, jest jedną z mniej dokuczliwych wad człowieka. Są jes > zcze ludzie głupi, palacy papierosy, niewyksztaceni , nie mówiąc już o chamskic > h. Tyle, że nikt nikomu nie wmawia jak to ludzie śmierdzący papierosami są seksowni i jakim wabikiem seksualnym są przyżółkłe palce i zęby. Nie spotyka się też opowieści o koleżanka palących jak smoki na które rzucają się faceci by spijać z ich ust nikotynowy nektar. Podobnie nikt nie zachwala głupich czy chamskich. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:59 A skąd tyle złości w tobie?Jakiś grubas krzywdę tobie zrobił?Odbił faceta Odpowiedz Link Zgłoś
makarona1 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 13:35 Nie. Ale może być doskonałą przykrywką dla gejów wszelakiej maści i łowców posagów- o ile ma kasy tyle ile tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 14:03 Z opera mi nie po drodze ale Meascha'e wielbie od zawsze Owaz Measha miala najwieksze powodzenie gdy byla "wielka" kobieta, musiala zeszczuplec, bo miala klopoty z sercem i operacje (nie z powodu tuszy zreszta ale strata wagi pomogla w rehabilitacji). Wciaz jest sexy ale nawet Jej maz ponoc czule wspomina czasy gdy byla ... bardziej sexy www.measha.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 14:09 To zależy co rozumiesz przez gruba. Jeśli na jej widok po głowie latają ci skróty typu OMG, WTF to nie może być sexy. We wszystkich innych przypadkach to jak najbardziej może. Odpowiedz Link Zgłoś
quark_xpress Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 14:26 Jedno slowo: Nigella. A jesli jeszcze malo, to prosze bardzo, dwie kobiety 'grube' wg standardow ematkowych: www1.pictures.fp.zimbio.com/Laurence+Oliver+Awards+London+uAA9EO1f9Dml.jpg www1.hellomagazine.com/imagenes/news-in-pics/2010/01/15/tanya.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
squonk Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 14:44 Jakby się nie ubrała to by była goła, jakby się nie umalowała to by była au naturel itp. Nie zaśmiecaj polskiego języka rusycyzmami. Powinno się mówić: "jakkolwiek by się ubrała" albo "w cokolwiek by się ubrała". Gdy ta gruba się nie ubierze to nie ma powodu, aby dyskutować czy w danym stroju wygląda sexy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 17:31 A wiesz, że uznaję to za komplement. Zgadnij dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 14:47 A tak na prawdę, to uważam,że "sexi" to nie koniecznie zależy od tuszy, albo ktoś ma te 'wabiki" albo nie czasem dziwią kobiety ogólnie uważane za brzydkie, a panowie ślinią sie na ich widok i te na które ja patrzę jak na zjawiskowe, a moi koledzy twierdzą , że 7mio metrowym kijem nie chcieli by ich tknąć... i bądź tu mądry Myslę, ze kobiety robia wiele rzeczy nie dla facetów ale dla innych kobiet i wcale nie jest słuszne, że świat bez mężczyzn byłby pełen grubych szczęśliwych kobiet, a raczej pewne jest że kobieta kobiecie wilkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 15:17 To zależy od tego, jak dużą ma nadwagę, jakie proporcje i jaki typ urody. W niektórych przypadkach dodatkowe kilogramy oznaczają więcej kobiecych krągłości, w innych - ociężałą, toporną sylwetkę. Przykładem kobiety, której nadwaga nie odbiera wdzięku, jest Magda Gessler. Sonia Bohosiewicz też wyglądała lepiej, gdy miała parę kilo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 15:22 Chlopacy podobaja mi sie wylacznie chudzi, ale jesli chodzi o babki, to nie jestem tak wybredna I zawsze przy takich okazjach - rownie durnych tekscikow zapodaje moj ulubiony przyklad - Beth Ditto, ale i wspomniana gdzies wyzej Queen Latifah - jest imo super seksowna Poza tym, taka ...Beyonce tez dla niektorych Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:13 Napisze jeszcze raz:waga u kobiety i jej zapatrywania na swoja mase ciala są wprost proporcjonalne do wspolczynnika inteligencji!!!!!!!!! Oczywiscie bez popadania w skrajnosci...choc znane mi anorektyczki czy bulimiczki byly osobami skrajnie inteligentnymi....Tak wiec sie to pokrywa.... Męskie zapatrywanie na damskie cialo zalezy od miejsca wychowania-prowincja,wies zawsze lubi kobiety pulchne,miasto i wysokie sfery kobiety szczuple,chude.KONIEC I KROPKA. Tak samo jest z osobami o niskim statusie pochodzenia,czyli osobami,ktore maja gruba lub srednia kosc i problemy z masa ciala,a status swoj zakrywaja np.wyksztalceniem.....pochodza z niskich warstw spolecznych.I mimo wyksztalcenia i dobrych warunkow materialnych nie zyja zbyt dlugo.... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:22 Pozdrowienia od MM Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 18:13 Tak, jasne, im więcej użyjesz wykrzykników i dużych liter, tym bardziej to, co piszesz, stanie się prawdą. Dawaj! Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:19 Co za wyjątkowe pustogłowie się tu wypowiada... Większość komentarzy wyjątkowo prymitywna. Zapewne większość z was ma mięsień piwny większy od zakutego łba. Najpierw się waszym brzuchom od piwska i zflaczałym zarośniętym klatom przypatrzcie a potem kobiece kształty komentujcie. Totalna żenada, oczywiście że kobieta przy sobie może być sexi. Nie mówię oczywiscie o osobie ważącej 120 kg... Ale z nadwagą może być sexy. Na pewno za to seksowna nie jest panienka ważąca 45 kg przy 180... Na całe szczęście żadna kobieta czy to chuda czy przy sobie nie weźmie do łóżka przygłupa więc większość z was i tak ma małe szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:42 Trzeba mieć coś z głową aby porównywać Ditto z Beyonce- pierwsza to monstrulnie otyła osoba, która nie ma w sobie nic seksownego według mnie, druga jest apetyczną kobietą o pięknym ciele w rozmiarze 40p Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 17:21 kali_pso napisała: > > Trzeba mieć coś z głową aby porównywać Ditto z Beyonce- pierwsza to monstrulnie > otyła osoba, która nie ma w sobie nic seksownego według mnie, druga jest apety > czną kobietą o pięknym ciele w rozmiarze 40p Cos z glowa na pewno mam - kiedy czytam takie bzdetne teksty jak w tym watku. Czytaj uwazniej. Po pierwsze - wczesniej komentowalam post jakiegos goscia, ktory nazwal gruba kobiete metr 65 wazaca 70 kilo. Uwazasz, ze beyonce ile wazy i mierzy? Owszem, wg niektorych jest gruba, tak jak wg innych jest megasexi. W tym szkopul, ze tak samo Ditto. Ja np. wole Ditto, niz Beyonce, takze jesli chodzi o ogladanie, aczkolwiek nie pytaj dlaczego, bo nie wiem - i w tym rzecz takze -> nie to jest seksowne, co ci mowia inni, ze jest, ale co ciebie sama kreci. Dlatego post zalozycielski i takie stawianie sprawy jest gupie po prostu. Kanony, o ktorych ktos wspominal - ok, tylko kto tworzy te kanony piekna? - ze zacytuje Ewe Minge - swiatowej slawy projektanci mody zorientowani homoseksualnie, ktorzy nienawidza kobiet i najchetniej ubieraliby i ogladali innych chlopakow? No kto? Ja sie bede upierala przy swoim - dla mnie Beth jest seksowna; Beyonce bywa albo wulgarna, albo 'upiekszona' cieleco glupawym wyrazem twarzy, phi, tez mi seks. Aha - o tym pewnie tez wiesz, ze odchudza sie pieknie przed premiera plyty, kapie w mleku oslow kaukazkich, pije podpuszczke z grasic poronionych wiewiorek ziemnych i faszeruje sie hormonami szynszyli a potem, po zarobieniu tej calej kasy idzie na urlop i - jak to tu pisza - zapuszcza sie. Przejrzyj sobie fotki z jakichs plotkowkotkow. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:13 oczywiście, że może być sexy, nawet często gęsto jest bardziej seksowna, niż szkieletory. seksapil to nie kwestia figury. ja ostatnio nie mogę się napatrzeć na fotki K.Niezgody. Ona ma w sobie - na tych fotkach tyle samoakceptacji i pewności siebie - również na tych z plazy, niezbyt może atrakcyjnych, że aż sobie ją wyobrażać zaczęłam w "akcji" i jestem skłonna łyknąć, że Kamel może być o nią zazdrosny. tyle, że to chyba kwestia pogodzenia się ze sobą. ja bym się w jej ciele nie czuła źle, ale ja mam ogromne kompleksy i dzięki jako takiemu wyglądaniu nabieram pewności. dwa, ze ubranie większego ciała zdecydowanie więcej kosztuje. dobre ubranie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:21 Co za wyjątkowe pustogłowie się tu wypowiada... Większość komentarzy wyjątkowo prymitywna. Zapewne większość z was ma mięsień piwny większy od zakutego łba. Najpierw się waszym brzuchom od piwska i zflaczałym zarośniętym klatom przypatrzcie a potem kobiece kształty komentujcie. Totalna żenada, oczywiście że kobieta przy sobie może być sexi. Nie mówię oczywiscie o osobie ważącej 120 kg... Ale z nadwagą może być sexy. Na pewno za to seksowna nie jest panienka ważąca 45 kg przy 180... Na całe szczęście żadna kobieta czy to chuda czy przy sobie nie weźmie do łóżka przygłupa więc większość z was i tak ma małe szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
westdream Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:33 Oczywiście, że seksapil to nie kwestia figury. Na przykładzie: Nie widzę nic seksownego w osobie Pani Niezgody, ale przecież ona może nadal się czuć seksowna. Do czasu kiedy nie przelewa tej seksualności na moją osobę wszystko jest ok Jeśli o takie bycie sexi chodzi autorce, to jest na dobrej drodze;> Ale autorka sama nie czuje się sexy, więc o czym mówimy Nie musisz być szkieletorem, zrób coś dla siebie, a poczujesz się szczęśliwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 16:42 ale że ja czy autorka wątku? bo ja ani szkieletor, ani gruba Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Czy gruba kobieta może być sexy? 16.06.11, 17:37 Ale autorka sama nie czuje się sexy, więc o czym mówimy Chodzi ci o mnie? Odpowiedz Link Zgłoś