Dodaj do ulubionych

czy wasze matki i teściowe

21.06.11, 19:22
Czy wasze mamy i teściowe są na tyle dyskretne że macie poczucie iż wszystko co im mówicie pozostaje między wami , że reszta rodziny czy znajomi nie są częstowani historiami z waszego życia?Mam fajną teściową ale wiem że cokolwiek jej nie powiem na temat naszego życia będzie rozprawiała o tym ze swoją sąsiadką. O zgrozo moja mama jest podoba. A może to jest cecha ludzi w pewnym wieku ? Głupio się usztywniać w kontaktach z wlasną matką czy teściową dla mnie to nie jest zdrowe ale z drugiej strony nie mam wyjscia bo nie chce by obcy ludzie byli wprowadzani w moje życieuncertain niedługo dojdzei do tego że bede z tesciowa gadałą o pogodzie chyba wink
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 19:24
      > Czy wasze mamy i teściowe są na tyle dyskretne że macie poczucie iż wszystko co
      > im mówicie pozostaje między wami , że reszta rodziny czy znajomi nie są często
      > wani historiami z waszego życia?
      tak ( zreszta nietesciowej ja nic nie mowie tongue_out )
    • lila1974 Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 19:25
      Tematy, które nie mogą wypłynąc na szerokie wody zostawiam po prostu sobie, acz nie mam zastrzeżeń co do dyskrecji obu pań smile
    • anorektycznazdzira Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 19:27
      Moja mama tak, ma pewność, że nie puści w obieg niczego.
      Teściowa odwrotnie, jej czworo dzieci też się dobrze pilnuje co do niej mówi tongue_out
    • 18_lipcowa1 Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 19:30
      Jak mam wielką mega strzeżoną tajemnicę ( chociaz tak naprawde nie wiem co to jest ) to nie mowie nikomu.
      Jak mowie mamie czy tesciowej to raczej rzeczy ktore jak nawet sie rozejda do trudno.
    • hrabina_murzyna Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 19:36
      Nie nadużywam słów w stosunku do teściowej. Szkoda językatongue_out
    • iwoniaw Jeśli coś ma pozostać tajemnicą 21.06.11, 19:47
      to nie opowiada się o tym _nikomu_.
      I to bez względu na ew. skłonność do rozpowiadania.
      • kasia191273 Re: Jeśli coś ma pozostać tajemnicą 21.06.11, 19:52
        u mnie jest chyba najfatalniej jak może- matka 'przyjaźni się' z teściową, tzn. obrabiają mi tyłek wspólnie, snują domysły, wiedzą lepiej, jednoczą siły, obgadują półgębkiem na kanapie

cudnie

no ale z obiema właściwie nie mam zupełnie kontaktu, właśnie dlatego, że nie ufam
        • carmelax Re: Jeśli coś ma pozostać tajemnicą 21.06.11, 19:57
          Nie dodałam że też tak mam , matka z teściową na telefonie każdego dnia , mają do siebie darmowe minuty , spędzają razem wakacje , i przyjezdzaja do siebie , nie ma tak że wiedzą lepiej na szczescie ale radzą na nasz temat i wymieniają informacje.
      • nanuk24 Tu nie o tajemnice chodzi, kurde 21.06.11, 22:26
        Tylko o zwykle nie paplanie wszystkim wszystkiego. Bo zadna tajemnica, ze synowa/corka lupiez/zylaki czy serce leczy, ale tez i nie powod zeby z taka wiadomoscia do sasiadki leciec, bo co to sasiadke obchodzi?
    • krolowa_kier Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 19:51
      Moja mama na bank powie mojej babci. Ale babcia ma sklerozę i właściwie nie ma też komu rozpowiadać, no i skryta jest.
      Moja teściowa...mam naprawdę fajną teściową, ale jak nie podkreślę, aby nie mówiła dalej, to jest równoznaczne z tym, że mogłabym ogłosić to przez megafon. Przykład: infekcje ciążowe (zwierzyłam się teściowej, bo generalnie staram się trochę traktować ją jak mamę, bo się martwi, bo nie ma córki tylko samych synów, itp. itd.) Ale jak usłyszałam, że jakaś tam ciocia na moje infekcje poleca np. podmywanie się tym i tym, robienie i nie robienie tego i tamtego, to myślałam, że mi para uszami wyleci.
    • lilly_about Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 22:00
      Jak chcesz, żeby się miasto dowiedziało to powiedz mojej teściowej.
    • lola211 Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 22:12
      Prawdziwych sekretow nie zdradzam nikomu,nawet matce.
      Dodatkowo na ile sie da ukrywam przed nia wszelkie historie zdrowotne, bo wystarczy slowo, a ona juz ciagnie temat, stawia diagnozy- oczywiscie te najgorsze z mozliwych i ofkors stanowi to dla niej glowny temat rozmów przez najblizsze dni. Wszystkie kolezanki oraz rodzina sa na biezaco informowani.Wkur.wia mnie to maksymalnie, dlatego z premedytacja trzymam jezyk za zebami, po czym gdy w koncu sie dowie, nie kryje oburzenia, ze ja lekcewazymy, panuje zmowa milczenia i ona czuje sie wyautowana z naszego zycia.Eh..
      Tesciowa przyjmuje do wiadomosci, czasem poda dalej, ale zdecydowanie w bardziej strawny sposob.
    • zona_mi Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 22:15
      > Czy wasze mamy i teściowe są na tyle dyskretne że macie poczucie iż wszystko co im mówicie pozostaje między wami

Nie.

> A może to jest cecha ludzi w pewnym wieku ?

Z moich obserwacji wynika, że to kwestia charakteru, nie wieku.
    • baltycki Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 22:22
      carmelax napisała:

> Czy wasze mamy i teściowe są na tyle dyskretne że macie poczucie
      > iż wszystko coim mówicie pozostaje między wami , że reszta rodziny
      > czy znajomi nie są częstowani historiami z waszego życia?

Ja jestem takim ojcem i tesciem, gdy wroce po jakims czasie spedzonym u corki, jej matka obraza sie na mnie, bo slowa nie wyciagniesmile Ale mi to rybkasmile
    • figrut Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 22:29
      Teściową miałam bardzo dyskretną.
    • czar_bajry Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 22:29
      Teściowa milczy jak grób, mama ma długi język a na dodatek odwraca kota ogonem i strzela focha na wszelkie uwagi i zastrzeżenia, zresztą ona jak jej coś nie pasi to zawsze focha strzela, lepsza od nastolatki jest w te klockitongue_out
    • nanuk24 Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 22:33
      Matka dyskrecja nie grzeszy, co mi nie przeszkadza, bo i tak z nia kontaktu nie utrzymuje.

Czy tesciowa to nie wiem, bo nie znam za dobrze, ale sadzac po moim mezu(ktory dyskretny jest az za bardzo) i sadzac po rozmowach, jakie z moja tesciowa prowadza, to wyglada na to, ze papla tesciowa nie jest.
    • rosapulchra-0 Re: czy wasze matki i teściowe 21.06.11, 23:44
      Moje nie tylko są wielkimi plotkarami, one często gęsto zmyślają niestworzone wręcz historie na nasz temat, a potem my się wielce dziwimy, gdy słyszymy, że jesteśmy po rozwodzie, że dzieci nam uciekają z domu, nie kochamy dzieci, głodzimy je, ja usunęłam kilka ciąż, mam co chwila romanse z różnymi typami spod ciemnej gwiazdy itp, itd. Od wielu lat nie rozmawiamy ani z moją matką, ani z moją tfuteściową o szczegółach z naszego życia. I choć wielokrotnie się na nas z tego powodu obrażały, jeszcze większe plotki rozsiewały, to wszyscy, włącznie z dziećmi, nie udzielamy im żadnych istotnych informacji. Moja mać na podstawie jednego zdjęcia, na którym byłam ja i kolega w knajpie, ujęcie takie, że nas dwoje było tylko na tej focie, bo to było spotkanie kilkudziesięciu osób, "domyśliła się", że mam z nim romans, jestem z nim w ciąży, a on jest kryminalistą, bo ma na ręku tatuaż. Takżętego.. big_grin
      • thaures Re: czy wasze matki i teściowe 22.06.11, 00:45
        rosapulchra-0- niezłe.. Współczuję!
    • dorotakatarzyna Re: czy wasze matki i teściowe 22.06.11, 01:03
      Ja własnej matce nie ufam. Wiem, że potrafi najintymniejsze sprawy rozgadać, bo już się o tym przekonałam. No cóż, po prostu nie mówię jej wszystkiego.
      A z teściową jestem w oficjalnych stosunkach.
    • aggach Re: czy wasze matki i teściowe 22.06.11, 07:35
      Mojej mamie mogę powierzyć najskrytszą tajemnicę i wiem,że zostanie to między nami i vice versa.Natomiast teściowa...gdybym chciała zwierzyć się tej kobiecie to lepiej żebym dała ogłoszenie do lokalnej gazety-mniej kobita miałaby zachodu z lataniem i roznoszeniem plot(ale i mniej przyjemności z obsmarowywania mi d**y wink
    • poppy_pi Re: czy wasze matki i teściowe 22.06.11, 08:08
      Moja mama wygada się conajwyżej przed moim ojcem, moja teściowa-nie mam pojęcia rozmawiam z nią jedynie o pogodzie, gotowaniu i jej kiepskim stanie zdrowia.
    • chusteczka4 Re: czy wasze matki i teściowe 22.06.11, 09:29
      Z teściową nawet nie rozmawiam o wszystkim, więcej z moją mamą, wiem, że mama nie rozpowiada, teściową też nie należy do plotkar
    • lelija05 Re: czy wasze matki i teściowe 22.06.11, 10:29
      Moja mama jest ogólnie małomówna, więc nią się nie muszę przejmować, nic się z niej nie da wyciągnąć, ale niedawno zaskoczyła mnie moja babcia, która podzieliła się pewnymi informacjami rodzinie i zostały one omówione przy pełnym gremium podczas rodzinnej imprezy.
      Myślałam, że wyjdę z siebie.
    • alexandra74 Re: czy wasze matki i teściowe 22.06.11, 12:03
      niestety obie panie czasami maja tendencje do dzielenia sie moimi prywatnymi sprawami - mama z koleżanką, tesciowa ze swoją mamą, której zreszta nie znoszę (babci męza, nie teściowej wink
      Gdy lezy mi cos na wątrobie i mam ochotę wygadac się mamie, a dodatkowo zalezy mi na dyskrecji, z reguły zastrzegam, ze ma to zachowac dla siebie. Oczywiście respektuje. co do teściowej nie mam juz takiej pewnosci, dlatego wazne dla mnie informacje dozuję z umiarem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka