Dodaj do ulubionych

kiedy miałyście głupią minę?

21.07.11, 18:30
Ja opiszę dwie sytuacje, dobrze?
1.Po długich namowach wreszcie odwiedziła mnie na emigracji mama. Cieszyłam się jakby mi kto wkieszeń nasrał; postarałam sie też, by powitanie wypadło GODNIE oraz ZACNIE.
Od rana stroiłam więc kuchnię i gary.Gdy mój mąż wprowadził teściową w dom, na stole dumnie stały:zupa z bakłażanów, cytrynowy pstrąg w czosnkowych brokułach, młode ziemniaczki z masełkiem w mięcie i pietruszce, trójkowlorowy deser lodowy i wytworne alkohole do kompletu.
Zjedliśmy.
-Dziękuję corciu- powiedziała mama.-Najadłam się, że ho ho.Ja włąśnie najbardziej lubię takie proste, niewyszukane dania.Najem się tylko swojskim jedzeniem...
suspicious
2.Stare, redakcyjne czasy.Przygotowujemy numer wielkanocny gazety.Jestem na kolegium red z konieczności z moim siedmioletnim podówczas synem.My gadamy, on coś rysuje.Dyskusja, co dac na okładkę gazety; ja rzucam jakąś propozycję.
-No, to będzie dobre- mówię.-Taka metafora Golgoty...
Mój syn odrywa się od rysunku i ze zdziewieniem pyta:metafora czego?

To teraz wy i wasze miny big_grin
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: kiedy miałyście głupią minę? 21.07.11, 19:10
      big_grin uwielbiam twoja mame big_grin
      • hotya Re: kiedy miałyście głupią minę? 21.07.11, 19:29
        U mnie mama Konwalki rywalizuje o uwielbienie z Konwalki psemwink
        • konwalka Re: kiedy miałyście głupią minę? 21.07.11, 20:01
          no dobra dziewczyny smile- ale teraz prosze powiedzieć dwa słowa o swoich minach, svp...
          • hotya Re: kiedy miałyście głupią minę? 21.07.11, 23:02
            Dawno, dawno temu opiekowałam się małą dziewczynką. Bardzo chciałam być taką mądrą opiekunką, która wpoi dziecku porządny system wartości. No i zero McŚmieci, zero komercji,zero telewizji, czytanie przed snem, bajkoterapia i inne w ten deseń. Młoda byłam i naiwna. Kiedy już byłam przekonana, że moja mała bestia wie, co dobre, a co złe, weszłam do pokoju i zastałam ją przed komputerem. Mój brat pokazywał jej bajki Happy tree friends. Stałam tak w drzwiach i czekałam na jej reakcję. Spokojna, bo przecież dziecko wie, co dobre. A ona odwróciła się do mnie i krzyknęła: Ciociu, ale fajne te bajki! Tyle w nich przemocy!
            • konwalka Re: kiedy miałyście głupią minę? 21.07.11, 23:25
              big_grin
              no i widać jak na dłoni- zakazany owoc to jest to big_grin
    • minnie_su ziemniaczki 21.07.11, 23:38
      <<młode ziemniaczki z masełkiem w mięcie i pietruszce>>

konwalka, co to za przepis? tez chce! ja jak twoja mama, lubie takie proste i niewyszukane... wink
      • konwalka Re: ziemniaczki 22.07.11, 17:01
        minnie, pozwól, że wyjdę naprzeciw Twoim marzeniom o prostym, swojskim jedzeniu
        ziemniaczki kupuje się młode, ładne, kształtne, wrzuca do wrzatku nieobrane, tylko umyte jak ta lala
        odcedza się, a potem wrzuca do garnka odpowiednią ilość masła, najlepiej z solą morską (lurpak ma); bełta i podrzuca; do tego dodaje się drobniutko posiekane (ale nie miażdżone):coriander lub parsley i trochę mniej mięty prawdziwej, nie suszonej
        cudnie pachnie
        wszytsko razem pieknie sie oblepia, pachnie, wygląda...
        można wybrać wersję dla nygusów i kupić takie pyrki w folii, nakłuć i wrzucić do mikrofali
        ot, filozofia, nie?
        ps. zapomniałam dodać, że do drugiego dania był opcjonalnie szpinakowy makaron z roztopionym żółtym serem suspicious
    • dziennik-niecodziennik Re: kiedy miałyście głupią minę? 21.07.11, 23:44
      glupia mine na pewno mialam raz - kiedys na ulicy podrywał mnie chłopak, troche mlodszy i lekko wciety. najpierw sie opedzalam ale ze i tak musialam w tym akurat miejscu byc i spedzic tam jeszcze troche czasu, to i pozwalałam sie poadorowac i troche poflirtowac. no i po wymianie troche zdan kiedy juz doszlam do wniosku ze to przeuroczy mlodzieniec i w ogole, chlopię wyjezdza z tesktem " bo wie pani, ja to lubie takie babki przy kosci..."
      MUSIALAM miec wtedy glupia mine, nie wyobrazam sobie inaczej.
      • czar_bajry Re: kiedy miałyście głupią minę? 22.07.11, 00:09
        Dawno, dawno temu miałam sklep z artykułami dla dzieci a dokładniej budę na bazarze. Były to wczesne lata 90 i takie sklepy miały powodzenie. Przyszło do mnie kilkoro starszych już osób z celu zakupienia wyprawki dla noworodka a konkretnie dla dziewczynki. Wybrali dość dużo rzeczy i nadal szaleli a ja ze słodkim uśmiechem zapytałam głównego zakupowicza " pierwsza wnuczka się panu urodziła", po tych słowach zapadła grobowa cisza a potem facet zimnym głosem powiedział " nie proszę pani, córka mi się urodziła", no cóż skąd miałam wiedzieć że w w wieku lat 40( bo tyle na oko mieli ci starsi państwo) można jeszcze mieć dziecibig_grin

"Nic nie stoi na przeszkodzie, aby się dildem posługiwać tak jak radiem. Jedno i drugie służy rozrywce." — Mirosław Bańko, UW
      • czarnaalineczka Re: kiedy miałyście głupią minę? 22.07.11, 06:18
        zaplulam sie big_grin
    • kasnova Re: kiedy miałyście głupią minę? 22.07.11, 00:11
      1. W zeszłym roku w sierpniu zaprosiliśmy z mężem moją teściową na grilla na działkę. Oczywiście postarałam się bardzo: szaszłyki, skrzydełka, karczek, sałatka, ciasto i co tam jeszcze. Pod koniec wizyty teściowa oznajmiła: "Ach, muszę w końcu w tym roku iść gdzieś na PORZĄDNEGO grilla".
      2. Z wielką radością oznajmiliśmy teściowej, że jestem w ciąży (drugie dziecko), na co teściowa: "A to się nie zabezpieczaliście?????".
      • montechristo4 Re: kiedy miałyście głupią minę? 22.07.11, 16:24
        słuzbowo rozmawiałam często z jednym z dyrektorów szpitali. Wpadł kiedyś do mnie do biura coś załatwić. Wszedł do naszego olbrzymiego pomieszczenia, słyszałam, że ktos o mnie pyta. Kiedy mu pracownicy wskazali, gdzie siedzę i podszedł, powiedział "ojej, a przez telefon ma pani taki młody głos". Moja mina na pewno bezcenna smile
        Jego po chwili też smile
      • konwalka Re: kiedy miałyście głupią minę? 22.07.11, 17:02
        kasnovova teściowa wygrywa toster do kawy big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka