Dodaj do ulubionych

Facet w trakcie rozwodu

26.07.11, 21:30
Związałam się z mężczyzną w trakcie rozwodu. Jesteśmy ze sobą od kilku miesięcy, on jest ode mnie młodszy. Jego żona dowiedziała się o mnie i straszy go że jeśli on nie zgodzi się na rozwód z jego winy i niebotyczne alimenty to ona (jego żona) narobi mi wstydu w mojej pracy i w środowisku w którym mieszkam oraz złoży w czasie sprawy wniosek o przesłuchanie mnie w charakterze jego kochanki. Mój mężczyzna jest na etapie poszukiwania stałej pracy, przyznam że nie zawsze płaci alimenty a to nie powód żeby się na mnie mścić z powodu tego że rozpadło się ich małżeństwo. To ona zdecydowała o rozstaniu. Co teraz zrobić? Pracuję w szkolę i mam dobrą opinię, a boję się że ona może swoimi intrygami zniszczyć moją wieloletnią pracę, zaufanie pracodawcy i rodziców jakim mnie darzą.
Obserwuj wątek
    • na_pustyni Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:38
      Yyy, ona zdecydowała o rozstaniu, ale jeszcze nie wniosła przez te parę miesięcy pozwu? Coś mi tu śmierdzi mocno.
      • estelka1 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:51
        Nic nie musi śmierdzieć. Mój ex zdecydował o naszym rozstaniu. I pewnie, gdybym ja po 5 msc nie złożyła pozwu, to do dziś bym jeszcze była "mężatką".
    • asiaiwona_1 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:38
      taki jest ryzyko wiązania się z facetem o nieunormowanej sytuacji życiowej...
      • rosapulchra-0 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:43
        asiaiwona_1 napisała:

> taki jest ryzyko wiązania się z facetem o nieunormowanej sytuacji życiowej...

Rozumiem, że lepiej się związać z żonatym i dzieciatym o unormowanej sytuacji życiowej?
    • kawka74 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:43
      > Związałam się z mężczyzną w trakcie rozwodu.

Jak bardzo w trakcie? I skąd masz te wszystkie informacje, żona spotkała się z Tobą i powiedziała, co jej leży na wątrobie, czy przekazał Ci to ukochany?
      • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:54
        Przekazywała mu dzieci, wyładował się jej telefon i poprosiła go żeby dał jej na chwilę swój żeby mogła przełożyć kartę i oddzwonić do kogoś kto dzwonił do niej. Przyszedł do niej sms, przeczytała go i kiedy wykasowała to na ekranie pojawił się niestety sms zapisany w pamięci telefonu, ode mnie, że kocham i tęsknię. To wiem z relacji jego. Musiała zapamiętać numer sad
        Ona zadzwoniła do mnie niedawno, przedstawiła się i powiedziała żebym porozmawiała z nim na temat rozwodu i przekonała żeby w sądzie zgadzał się na jej warunki bo inaczej ucierpię ja, moja praca i reputacja.
        • izawawa Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 23:06
          W takiej sytuacji trzeba było żonie odpowiedzieć, że pan X jest osobą dorosłą, myślącą i potrafiącą samodzielnie podejmować decyzje.
          Osobiście zaś uważam, że facet nie ma jaj (bo zastanawia się czy ulec szantażowi) i ty też nie masz jaj ( bo zamiast faceta wesprzeć to martwi cię "co ludzie powiedzą"). A niech mówią co chcą.
        • kawka74 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 09:31
          Wszyscy jesteście siebie warci - pan 'jest w trakcie rozwodu', 'szuka pracy' i 'ma problem z płaceniem alimentów' (dobre, bardzo dobre), małżonka świruje, a Ty jesteś idiotką, która ładuje się w gigantyczną kakę z uśmiechem na ustach.
          Daj sobie spokój, niech załatwią swoje sprawy między sobą.
    • marzeka1 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:43
      1. Błąd 1: pan się jeszcze nie rozwiódł, na dodatek nie dziwię się, ze w takim wypadku żona chce rozwód z orzekaniem winy pana.
      2. Błąd 2: ". Mó
      > j mężczyzna jest na etapie poszukiwania stałej pracy"- może poczekaj aż będzie stabilniejszy, bo okaże się, że ze swojej pensji będziesz opłacała jego niepłacone alimenty.
      3. Błąd 3: ". przyznam że nie zawsze pł
      > aci alimenty"- i uważasz, ze ktoś taki to będzie wspaniały partner???
      • saga55-5 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:48
        Niech wróci do Ciebie jak już będzie rozwiedziony, a teraz niech sobie żyje bez Ciebie.
        Fakt ! skoro facet nie łaci na własne dzieci to niezły kandydat na przyjaciela mus być sad
    • triss_merigold6 Dzieci spać! n/t 26.07.11, 21:44
      • marzeka1 Re: Dzieci spać! n/t 26.07.11, 21:47
        Uważasz, że to troll? Myślisz, że nie ma tak głupich kobiet? Są, niestety są, niedawno poznałam podobny przypadek.
        • triss_merigold6 Re: Dzieci spać! n/t 26.07.11, 21:51
          Post jest zbyt...hm...oczywisty i bezobciachowy.
          Tak, są aż tak głupie kobiety ale większość się z tym nie obnosi. D
          • kawka74 Re: Dzieci spać! n/t 26.07.11, 22:54
            E, ja myślę, że niektóre są tak głupie, że kwestia obciachu nie istnieje ;p
          • czar_bajry Re: Dzieci spać! n/t 26.07.11, 23:02
            Normalnie spod klawiszy mi to wyjęłaśbig_grin
            Ja to już chyba skrzywienie forumowe mam, ale jak czytam taki post z nowego nicka to mi zalatuje trollemtongue_out
            • marzanka123 Re: Dzieci spać! n/t 26.07.11, 23:09
              Każdy jakoś zaczynał pisanie na forum, przykro mi że ja zaczęłam w takich okolicznościach, ale potrzeba mi opinii kogoś całkowicie bezstronnego.
              • czarnaalineczka Re: Dzieci spać! n/t 26.07.11, 23:11
                całkowicie bezstronna opinia brzmi : jestes frajerką big_grin
                • czar_bajry Re: Dzieci spać! n/t 27.07.11, 13:59
                  big_grinbig_grinbig_grin
    • czarnaalineczka Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:50
      >Co teraz zrobić?
      wziac kolo i wlanac sie w czolo

moze pomoze tongue_out
    • shellerka Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:51
      o dżizas... ale tobie się oczywiście wydaje, żę facet jest wspaniały i w ogóle świetlana przyszłość cię z nim czeka? big_grin

skąd się takie ludzie biorą?
      • ja_ga_05 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 16:40
        shellerka napisała:
        > skąd się takie ludzie biorą?
        Pewnie z seksu wink
    • na_pustyni Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 21:58
      No, ale czekaj - żona zdecydowała o rozstaniu, są w trakcie rozwodu, a ona ma zamiar złożyć pozew z orzekaniem o jego winie? Też jestem po rozwodzie i jakoś inaczej to szło.
      • na_pustyni to do estelki było 26.07.11, 21:59
      • estelka1 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:05
        Myślę, że tak jak można wycofać pozew, tak i można złożyć dodatkowy wniosek, że jednak chce się orzeczenia o winie.
      • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:05
        Pozew już jest w sądzie.
        Termin sprawy też wyznaczony, już niedługo, na początku września jest pierwsza sprawa.
    • policjawkrainieczarow Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:13
      ale co, tu oczekujesz odpowiedzi co zrobić? a co internet to wróżki, żeby wiedzieć, czy rozwód rzeczywiście z winy pana i czy czy roszczenia pani są zasadne, czy nie?
      • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:22
        Szukam porady co mam zrobić kiedy faktycznie będzie próbowała mnie zdyskredytować w mojej pracy, albo wśród rodziny.
        • czarnaalineczka Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:31
          a na czym to zdyskredytowanie ma polegac ?
          --
          "Szczęście i spokój domowy wymagają sine qua non, ażeby mąż przez sześć godzin na dzień w domu nie bywał".
          • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:47
            Nie wiem do czego jest zdolna, ale hipotetycznie, np wparuje do szkoły w której uczę i zacznie na mnie krzyczeć żebym się odczepiła od jej męża w obecności uczniów i współpracowników.
            Taki wstyd.
            Zawsze czekałam na powrót do pracy a teraz zaczynam się bać września.
            • czarnaalineczka Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 23:06
              no ale w zasadzie to jestes kochanka jej meza
              wiec tylko prawde powie tongue_out
            • kajmanik Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 09:13
              marzanka123 napisała:

> Nie wiem do czego jest zdolna, ale hipotetycznie, np wparuje do szkoły w której
              > uczę i zacznie na mnie krzyczeć żebym się odczepiła od jej męża w obecności uc
              > zniów i współpracowników.
              > Taki wstyd.
              > Zawsze czekałam na powrót do pracy a teraz zaczynam się bać września.

Wstyd bo się ludzie dowiedzą jaką jesteś hipokrytką? Jest takie przysłowie ktore mówi ze prawdziwa cnota krytyki się nie boi. A twoje obawy świadczą ze jednak wiesz ze to nie jest czysta sytuacja.
            • dziennik-niecodziennik Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 09:37
              jak się wiąże z facetem ze zobowiązaniami to się trzeba z tym liczyc.
              osobiście zawsze uznawałam za wskazane uprzedzanie tego typu faktów - mozesz chyba jakos spokojnie powiedziec rodzicom i wspolpracownikom, ze wkrótce była żona Twojego faceta zapowiedziala akcje odwetową i się zastanawiasz do czego jest zdolna, i ze jakby mieli jakies telefony etc to zeby sie nie przejmowali...
              • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 13:34
                Dzwoniła dziś do mnie znowu, ale nie odebrałam.
                Napisała więc do mnie długiego smsa o takiej treści:
                "Nazywam się XXX i z pewnością wie Pani w jakiej sprawie się kontaktuję. Nie mam nic personalnie do pani osoby, ale nie podoba mi się to że mój mąż angażuje się w nowe związki skoro nie wywiązuje się ze zobowiązań jakie ma względem swoich dzieci (6l. i 1,5l.). W tym momencie cała opieka nad nimi jest wyłącznie na mojej głowie, mąż ogranicza kontakty do około godzinnych, półtoragodzinnych spotkań z dziećmi 2-3 razy w miesiącu, nie wywiązuje się także ze zobowiązań finansowych jakie na nim spoczywają. Uważam że jest to ze strony mojego męża działanie nieuczciwe względem tak dzieci jak i mojej osoby, blokuje mi możliwość pójścia do pracy oraz rozwoju osobistego. Nie interesuje go nasza sytuacja materialna. Uważam że w takiej sytuacji powinien się skupić raczej na uregulowaniu kontaktów z dziećmi, znalezieniu stałej, stabilnej pracy i pospłacaniu horrendalnych długów jakie na nim ciążą a nie wchodzeniu w nowe związki. Pomijam pani moralność oraz fakt że związała się Pani z żonatym mężczyzną i proszę nie zaprzeczać, bo widziałam smsy, w których twierdzi Pani że, cytuję „też go pani kocha”. Skoro chce się pani z nim związać, nie zamierzam robić problemów, chyba że mąż odmówi przyjęcia na siebie winy za rozpad małżeństwa i nie zacznie w końcu brać odpowiedzialności za swoje dzieci, płacić alimentów i regularnie się z dziećmi spotykać, minimum 2-3 razy w tygodniu, wtedy niestety będę zmuszona wezwać Panią jako świadka na rozprawę jak i jego wcześniejszą kochankę która została także o takiej okoliczności poinformowana. Proszę sobie przemyśleć całą sytuację, skoro Pani deklarowała że kocha mojego męża, może namówi go Pani do wzięcia odpowiedzialności za dzieci które powołał do życia. Z poważaniem, XXX"
                Co o tym sądzicie?
                Cwaniara z niej, nie napisała nic z tego czym mnie wczoraj straszyła, narobieniem obciachu w pracy itp.
                On twierdzi że mam się nie przejmować, nie odbierać, nie czytać smsów od niej i w ogóle zapomnieć o tym, a on zajmie się sprawą.
                • kajmanik Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 13:41
                  zona pokazała klasę. a ty albo jesteś tchórzem albo jesteś naiwna. prawda jest taka ze zon/kochanek/narzeczonych mozna miec dziesiątki ale jak się jest facetem z jajami to nie zaniedbuje się dzieci. i kazdy sąd przyzna jej rację.
                • dziennik-niecodziennik Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 13:43
                  uważam ze pani bardzo ładnie i dosadnie okresliła główne trudności obecnej sytuacji jak i swoje oczekiwania względem męża i Ciebie. napisz do niej mega grzecznego SMSa że podzielasz jej zdanie odnosnie dzieci (bo chyba podzieasz? - pani ma 100% racji w tym co pisze i czego oczekuje) i ze oczywiscie postarasz się wpłynąć na waszego wspólnego meżczyznę w tym zakresie. zaś tematykę rozwodu zostawiasz do omówienia im bo to po prostu nie Twoja sprawa. jak Cie powolaja na świadka to nie umrzesz od tego. powiesz jak bylo i tyle. to tylko rozwód a nie sprawa o morderstwo z premedytacją.
                • saga55-5 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 13:55
                  Pani Ci już chyba wyjaśniła o co jej chodzi.
                  A Twój wielbiciel niech się lepiej zajmie dziećmi, a nie uspakaja Ciebie.
                  Pomyślałaś że gdybyś z nim kiedyś miała dziecko, sytuacja może sie powtórzyć ?
                  • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:40
                    Mam prawie dorosłe dzieci i nie planuję już potomstwa, więc ta kwestia odpada.
                    Ich problemy mnie nie interesują, uważam że sprawy powinni załatwiać między sobą a to że ona angażuje w to mnie jest elementem jej gry, wie że on będzie mnie przed nią chronił i myśli że w ten sposób coś ugra, tak myślę.
                    • saga55-5 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:42
                      Ich problemy mnie nie interesują

Twój facet będzie ojcem do końca swoich dni, więc nie pisz że te problemy Cię nie interesują.
                      • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:46
                        Ja partnerki mojego byłego męża nie wciągam w sprawy jego i naszych wspólnych dzieci, nie rozumiem zatem dlaczego ja mam być wciągana w sprawy mojego partnera, jego żony i ICH dzieci.
                        • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:49
                          Miało być tak:
                          Ja partnerki mojego byłego męża nie wciągam w sprawy moich i jego wspólnych dzieci, nie rozumiem zatem dlaczego ja mam być wciągana w sprawy mojego partnera, jego żony i ICH dzieci.
                          • iuscogens Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 17:49
                            marzanka123 napisała:

> Miało być tak:
                            > Ja partnerki mojego byłego męża nie wciągam w sprawy moich i jego wspólnych dzi
                            > eci, nie rozumiem zatem dlaczego ja mam być wciągana w sprawy mojego partnera,
                            > jego żony i ICH dzieci.

a twój były też nie płaci alimentów??
                            Może na tym polega ta subtelna różnica smile
                        • saga55-5 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:51
                          Ja partnerki mojego byłego męża nie wciągam w sprawy jego i naszych wspólnych d
                          > zieci, nie rozumiem zatem dlaczego ja mam być wciągana w sprawy mojego partnera
                          > , jego żony i ICH dzieci.

Bo to jeszcze jej mąż.
                          Gdyby Twój ex nie miał jeszcze rozwodu i był z kimś a dziećmi by się nie interesował, może też byś wciągnęła. Kto wie
                    • chloe30 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:53
                      marzanka123 napisała:

>, wie że on będzie mnie
                      > przed nią chronił

o boziu boziu, malusia dziewusia co ja przed złym i strasznym światem trzeba chronić
                      ŚTLAŚNE

kobieta wariatką nie jest, żebys ochrony potrzebowała, rzeczowo napisała, ty jej rzeczowo odpisz
                • lemonna Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:41
                  Zona napisala bardzo rzeczowego smsa, pokazala klase, powiedziala na czym jej zalezy i jej wywody sa jak najbardziej sluszne. Ma rację.
                  • lelija05 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:52
                    Klasę? A cóż to za klasa?
                    Takie epistoły, to powinna napisać do swojego wkrótce byłego męża, a nie do obcej baby, której nie zna.
                    Takie sprawy powinny być załatwiane pomiędzy małżonkami, angażowanie do tego osoby trzeciej jest żałosne, a nie z klasą. Autorka nie powinna w ogóle się wtrącać, to nie jej sprawa.
                    A swoją drogą niezły dupcyngiel z tego gościa i pierdoła, skoro ma już kolejną kobietę, a jeszcze się dobrze nie rozwiódł.
                    • marzanka123 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 16:00
                      Proszę nie obrażać mojego partnera, wystarczająco dużo łajna wylewa na niego jego żona, wystarczy już.
                      Liczyłam na jakieś konstruktywne rady a nie obrażanie nas!
                      • lelija05 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 16:08
                        Nie obrażaj się, miej pretensje do żony i partnera, a poniżej Mancipi ci udzieliła dobrej rady.
                        A poza tym mój post odnosił się do wypowiedzi o klasie żony, więc tym bardziej nie powinnaś się spinać na to co napisałam.
                      • kawka74 Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 16:35
                        wystarczająco dużo łajna wylewa na niego je
                        > go żona,

Ja tam jej się za bardzo nie dziwię.
                • agnieszka_monika_bernadetta Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 14:47
                  marzanka, ale ta pani ma rację.
                  Postaw się na jej miejscu, ponieważ on w przyszłości może potraktować Cię podobnie.
    • irina_katodina Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:19
      marzanka123 napisała:

> zło
      > ży w czasie sprawy wniosek o przesłuchanie mnie w charakterze jego kochanki.

Kochanki? A nie w charakterze świadka?
    • nanuk24 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 22:56
      pomachaj swojemu mezczyznie na pozegnanietongue_out
    • lineczkaa Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 23:02
      Jak mówi stare przysłowie irlandzkich pszczół: żonatego ch...a nie kładę na mój stół.
      • saga55-5 Re: Facet w trakcie rozwodu 26.07.11, 23:07
        lineczkaa napisała:

> Jak mówi stare przysłowie irlandzkich pszczół: żonatego ch...a nie kładę na mój
        > stół.

Dobre !!!!!
        Podoba mi się smile
    • attiya Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 07:27
      ona walczy o swojego męża i ojca dziecka a ty już nie mogłas sobie znaleźć wolnego mężczyzny?

jakby na świecie sami żonaci byli uncertain
      • kajmanik Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 09:08
        Ty chyba nie rozumiesz pojęcia ,,w trakcie". facet nie jest ,,w trakcie"rozwodu tylko jest zonaty. to jedno. drugie- znacznie powazniejsze- jest to ze ma dzieci i je zaniedbuje. a ty to akceptujesz.
    • morgen_stern Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 09:15
      Historyjka była dobra do momentu: "przyznaję, że nie zawsze płaci alimenty", co miało pewnie wywołać ematkową burzę smile
      • iuscogens Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 13:47
        I bardzo dobrze, za duża jest u nas tolerancja dla tych "biedaków" niepłacących alimenty.
        Nie płacenie kasy na własne dziecko to jednak dno dna.
        • iuscogens Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 13:49
          Niepłacenie of course wink
        • morgen_stern Re: Facet w trakcie rozwodu 27.07.11, 13:57
          Miałam na myśli to, że to ściema, troll wink
    • mancipi od strony prawnej 27.07.11, 15:42
      to nie ma już znaczenia, że po tym jak oni się rozeszli-czyli on się od niej wyprowadził, zaczął się spotykać z kimś innym. sąd przy orzekaniu o winie bada to dlaczego ustało pożycie, a nie że ileś miesięcy potem małżonkowie związali się z kimś innym. jeżeli zostaniesz wezwana do sądu to po prostu powiedz kiedy poznałaś faceta i tyle, to będzie wystarczające. pomijam inne rzeczy jakie on może mieć na sumieniu aby rozwód był orzeczony z jego winy.
      a co do gróźb-no to się powoli zaczyna łapać na szantaż, a już na pewno na naruszenie dóbr osobistych, w razie czego możesz tak odpowiedzieć pani.
      osoby Pana męża nie będę komentować, aczkolwiek dobrze by było aby dziećmi się zajął
    • dulcymea11 Echh zycie zycie 27.07.11, 18:48
      powiedzialabym, ze marzanka to nawet ma szczescie. Zona wie, nie stwarza przeszkod i jeszcze ladnie wyartykulowala jak wyobraza sobie dobre rozstanie. Jak w bajce...

Mojej kolezance facet opowiadal, ze pozew w sadzie i juz wlasciwie koniec jego malzenstwa tyle, ze zapomnial o tym zonie wspomniec - to dopiero byla jazda. Klamal jak z nut - obydwu paniom (zonie i mojej znajomej).

marzanko - sporo dziewczyn ma racje. Sa dzieci - male dzieci i twoj partner sam powinien wykazac poczucie obowiazku a nie zawinac sie i olac temat. Zdaje sie, ze tez jestes matka i powinnas rozumiec ta kobiete. Naprawde sadzisz, ze jest cwana, ze go naciaga? Buciki, ubranka, lekarstwa, kolonie, zajecia dodatkowe, podreczniki - czy Ty uwazasz, ze ona ma to wszystko sama sobie zorganizowac? Czy Ty naprawde chcesz pozwolic aby Twoj nowy partner spedzal z dziecmi 1 dzien w miesiacu, zeby odsunal sie i zapomnial o nich?
      A moze to Ty chcesz miec go tylko dla siebie - bez niewygodnej przeszlosci?

Nie wiem co i jak chcecie wspolnie zbudowac ale mama zawsze mnie uczyla i tlukla mi do glowy:
      pamietaj, ze nie zbudujesz szczescia na cudzym nieszczesciu

Postepuj wiec tak, jak chcialabys aby z Toba postepowano bo poki co jawi mi sie tu szczeniacka milosc i straszliwa krotkowzrocznosc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka