09.08.11, 18:53
Jakich teraz używacie?
Ja zaczęłam Liberte Cacharelle, kończę Eternity.
Ale tak mi się przypomniało, że kilka lat pod rząd na lato kupowałam Light Blue. Nadal uwielbiam ten zapach i dzięki niemu wszystko co ma trawę cytrynową w składzie.
Kiedyś spotkałam się z opinią, że Light Blue to zapach dla blachar. To prawda?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Perfumy 09.08.11, 20:35
      Light blue kocham i uzywam na zmiane z Allure od Chanel,Tresor i Flora.
    • kali_pso Re: Perfumy 09.08.11, 20:36

DKNY, na zmianę z Armani Code( mój ukochany niezmiennie od dawna zapach)

> Kiedyś spotkałam się z opinią, że Light Blue to zapach dla blachar. To prawda?

Aha, czego to człowiek się o sobie ciekawego nie dowiewink
      Lubię, chociaż w moim otoczeniu spotykało się to z niezrozumieniem...
    • 18_lipcowa1 Re: Perfumy 09.08.11, 20:42
      No to jestem blachara bo kocham LB i u mnie to podstawa mojej kolekcji.
      Oprócz tego mam zawsze 2-3 inne.
      Jakies nowosci, starości, klasykie ale to co mi sie spodoba.
      Ogolnie wybredna jestem i ostatnie nowosci to wszystko na jedno kopyto. Nie odrózniam od siebie ich.

Lubie Noa Cacharel, Eclat d Arpege Lanvin, Womanity Muglera, Premier Jour Niny Ricci, Love love Moschino czyli takie raczej delikatne z wyjatkiem Womanity ale z czyms charakterystycznym.
      • el_jot Re: Perfumy 09.08.11, 20:47
        Lubie Noa Cacharel, Eclat d Arpege Lanvin, Love love Moschino

Też lubię. Noa miałam bardzo dawno temu, jak byłam młoda i głupia i perfumy kupowałam w stacjonarnych perfumeriach, 30 ml za 150 zł. A eclat dArpege też bardzo lubię.
        • bi_scotti Re: Perfumy 09.08.11, 20:51
          Teraz akurat to Burberry Summer, najczesciej Chanel #19, czasem Burberry Touch - wiem, wiem - very old fashion wink
    • lolinka2 Re: Perfumy 09.08.11, 21:02
      ostatnio mam fazę na aqua allegoria flora nymphea Guerlain, tylko to w użyciu, reszta stoi i czeka na powrót do łask.
    • gaja78 Re: Perfumy 09.08.11, 21:06
      Gres Cabotine Moonflower
    • rybka.marcowa Re: Perfumy 09.08.11, 21:19
      Ja kiedyś miałam fioła na punkcie perfum,potrafiłam mieć 20 flaszek naraz.Od paru lat się uspokoiłam bo takiej ilości nie się nie da normalnie zużyć-większośc stoi i się kurzy.
      Obecnie mam tak:na imprezę czy ważniejsze wyjścia Coco czarną;na codzień Lolitę Lempicką i Cerruti Image,Rubylips Salvador Dali i jeszcze Coco Mademoiselle.
      Ja wogóle czasem dobieram perfumy do pory dnia/okazji a czasem do nastroju,ale zawsze musi byc zapach dopasowany do ubioru i makijażu,np czarnej Coco bym nie użyła wychodząc po zakupy bo to by profanacja byławink
      Light Blue rzeczywiście jest zapachem dość popularnym,zeszmaconym przez rozmaite podróbki,ale który nie jest?A moja czarna Coco ukochana to nie?A Mademoiselle?
      Ja mam to w nosie,sama miałam Light Blue pare lat temu i bardzo dobrze mi się nosił,trwały jak nie wiem co.
      Tak że miej to gdzieś i uzywaj tego co lubisz.
      • sliceoflife Re: Perfumy 18.12.11, 16:01
        lifeandanythingelse.blogspot.com/2011/12/zapach-kobiety.html
        Lancome Hypnose - niezwyciężony
        • yenna_m Re: Perfumy 18.12.11, 16:48
          na mnie smierdzi
          ale na mojej kolezance pachnie bosko
    • gazeta_mi_placi Re: Perfumy 18.12.11, 16:06
      Ciemnozielone perfumy z Oriflamu.
      Kiedyś używałam czerwonego Amor Amor Cacharel.
      Lubię też Coco Chanel Mademoiselle, ale to drogi zapach więc trzymam i używam go na wyjątkowe okazje.
      Ale tu widzę same burżujki na forum z samymi luksusowymi drogimi i licznymi markami perfum.
      Ja ze swoim Oriflame wychodzę na dziecko III świata.
      Niby podobno w Polsce bieda, mało osób zarabia duże pieniądze, a tutaj proszę...
      Dla przeciętnej E-mamy kilka butelek różnych perfum w cenach 300-500zł to tyle co splunąć.
      Z kolei w innym wątku okazuje się, że 1000zł dla niani rodzonego ukochanego dziecka to "bardzo duża kwota, nianie zdzierają z biednych matek co zarabiają same 1200zł"), widzę tu jakiś dysonans.
      • el_jot Re: Perfumy 18.12.11, 16:19
        Te perfumy, o których piszę nie kosztowały 300 - 500 zł. Eternity - 100 zł za 50 ml, przywiezione ze Stanów, Cacharel - 80 zł razem z przesyłką, promocja w jednym ze sklepów internetowych.
        • gazeta_mi_placi Re: Perfumy 18.12.11, 16:20
          W sklepach internetowych masz mniejszą gwarancję kupienia oryginału.
          W sklepie stacjonarnym raczej nie kupiłabyś perfum w tej cenie.
          • el_jot Re: Perfumy 18.12.11, 17:20
            Można kupić i w stacjonarnych, w Rossmanie i Superpharm są duże obniżki.
      • maggi9 Re: Perfumy 18.12.11, 17:18
        Tak to było chyba z 10 lat temu.Teraz perfumy są tanie jak barszcz.Oczywiście nie wszystkie ale sporo tych niby "droższych" marek da się kupić bez problemu w cenie nie przekraczającej 100zł.I tak mówię o oryginałach.
        Wczoraj kupiłam Contradiction Kleina za 69zł.
        Lolita Lempicka, której obecnie używam również mnie kosztowała 69zł.Nie uważam aby to było dużo.
        • maggi9 Re: Perfumy 18.12.11, 17:20
          Aha i to stacjonarnie.Pierwsze w Superpharm a drugie w drogerii Hebe.
    • 18_lipcowa1 Re: Perfumy 18.12.11, 16:15
      Jestem blacharą bo kocham LB i mam go ABSOLUTNiE zawsze.
      Dodatkowo w tej chwili mam jeszcze Aqua di Gioia Armaniego oraz Max Mara Silk Touch.
      Aha i Moschino i love love.

Zawsze mam swoje kochane LB + 2-3 inne zapachy.
      • 18_lipcowa1 Re: Perfumy 18.12.11, 16:16
        o kurka
        dopiero zajarzylam ze to stary watek i juz pisalam
        hahah
    • yenna_m Re: Perfumy 18.12.11, 16:48
      https://www.theperfumestore.in/Resources/717c7c8f-b74a-48a4-a09d-42da85540661/Images/ProductImages/Large/Euphoria-Blossom-Perfume-for-Women-by-Calvin-Klein-EDP-100-ml.jpg

https://1.bp.blogspot.com/_KnEPc1aMbWA/TLI1X_zzGiI/AAAAAAAAEuU/t4UXzPj9u7c/s1600/dkny-be-delicious.jpg

a na codzien

https://img.szafa.pl/ubrania/1/004748799/1297806997/pur-desir-bez-yves-rocher.jpg

https://img.szafa.pl/ubrania/1/006651345/1311746947/yves-rocher-zielona-herbata.jpg
      • amoreska Re: Perfumy 18.12.11, 16:54
        Najbardziej ulubione niezmiennie od lat:
        https://www.operfumach.pl/wp-content/uploads/2010/11/Christian-Dior-Poison.jpg
        • imasumak Re: Perfumy 18.12.11, 20:22
          Też używam od lat Poison smile. Nie stale, ale często do nich wracam smile
        • maggpie Re: Perfumy 18.12.11, 22:16
          Uwielbiam tę serię Diora.
          Pure Poison
          Hypnotic Poison etc.
          super smile

• ona3010 Re: Perfumy 18.12.11, 17:20
        Gazeta ty masz obsesje z tymi nianiami? :p
        od lat uzywam chanel 19, angel, lempicka, kiedys jak wyjezdzalam do wawy zapomniałam wziasc perfum i kupiłam podrubke Amor w Realu za uwaga.....20 zł przyjeło sie i na plac zabaw do piaskownicy uzywałam własnie tego. Odkrycie roku w sumie.
        Lubie mocne i słodkie zapachy i rózne rozne co nie oznacza ze codziennie pachne coco chanel tongue_out
        Teraz z racji przebranżowienia sie nie bede mogła używać dużo perfum sad
        • gazeta_mi_placi Re: Perfumy 18.12.11, 18:38
          A co to za praca gdzie nie można używać perfum?
        • imasumak "Podrubka" doprowadziła mnie łez szczęscia :D 18.12.11, 20:25
          ona3010 napisała:

podrubke
          • rosapulchra-0 Re: "Podrubka" doprowadziła mnie łez szczęscia :D 18.12.11, 21:17
            W zestawieniu z wziąść to już orgazm normalnie big_grin
            • ona3010 Re: "Podrubka" doprowadziła mnie łez szczęscia :D 18.12.11, 22:10
              oj przepraszam panie polonistki ę i ą...smile
              mało wam trzeba do tego orgazmu tongue_out
              cóż za faux pas... pojde sie wyspowiadać big_grin
              • imasumak Re: "Podrubka" doprowadziła mnie łez szczęscia :D 18.12.11, 23:16
                Oj nie denerwuj się proszę, sama czasem byki robię wink.
                Ale "podrubka" była super, nie mogłam się jej oprzeć wink
                • ona3010 Re: "Podrubka" doprowadziła mnie łez szczęscia :D 19.12.11, 00:18
                  eee luz, ja sie nie denerwuje ciut sie sama zdziwiłam ze az tak potrafie...big_grin
                  ostanio znajomy napisał do mnie... jusz.... wink
              • salinas Re: "Podrubka" doprowadziła mnie łez szczęscia :D 01.11.13, 20:21
                ona3010 napisała:

> mało wam trzeba do tego orgazmu tongue_out

E- matce wystarczy tylko wzmianka o KK i ekscytacja sięga stratosfery.
    • goodnightmoon Re: Perfumy 18.12.11, 17:06
      Średnio kojarzę Light Blue, ale pamiętam, że uznałam go za ładny.

Mam na stanie ok. 15 różnych perfum, ale uważam, że nie stworzono nic ładniejszego niż Champs Elysées (Guerlain) i Byzantine (Rochas).
      • zajola Re: Perfumy 18.12.11, 17:09
        Teraz Michael Eau de Parfum by Michael Kors. Druga butelka. Dawno nie miałam nic tak fajnego i ciągle mnie ktoś pyta, co to za zapach?

• setia Re: Perfumy 18.12.11, 17:51
      tej zimy jasmin noir bvlgari. mam też the one D&G, light blue skończyłam jakiś czas temu.
    • koolair Re: Perfumy 18.12.11, 17:59
      Light Blue to chyba najbardziej podrabiane perfumy swiata wink na rynku polskim roi sie od zamienników - chyba nawet w rossmanie jest jakas donna carina czy cuś takiego - bardzo zblizona butelka i o dziwo zapach wg mnie identyczny..sama przez wiele lat uzywałam LB ale zmeczyło mnie własnie to ze co druga kobieta pachniała tak samo (blachary tez) obstawiam ze wiekszosc własnie tymi podróbami
    • rosapulchra-0 Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 18:58
      https://i.ebayimg.com/00/s/MjI1WDMwMA==/$(KGrHqN,!n8E63WLoHU1BO1e)0P-Pw~~60_1.JPG
      • black-cat Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 19:33
        Rosapulchra, czy to edt czy edp?
        • konwalka Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 19:40
          po wielu latach niewolniczego przywiazania do Hermesa, porzuciłam go wreszcie dla demonicznej nieco i wyzywajacej vivienne westwood
          boudoir
          jest napraede fporzo
          • rosapulchra-0 Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 19:57
            No przeca sama mi pokazałaś ten zapach suspicious A teraz deprecjonujesz mój wybór? tongue_out
            • konwalka Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 19:59
              e-e
              ja miałam eau de merveilles
              a to, jak widza me starcze oczy, to ta nowa (w miare) nuta
              • rosapulchra-0 Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 20:41
                No ta nowa, OK, dla mnie bardziej subtelna, ale posiadam i tę drugą, również mi się podoba smile
            • imasumak Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 20:29
              rosapulchra-0 napisała:

No przeca sama mi pokazałaś ten zapach suspicious

Cudne Roso smile
              • rosapulchra-0 Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 20:44
                Wiem big_grinbig_grinbig_grin
        • rosapulchra-0 Re: Takie sobie wczoraj kupiłam: 18.12.11, 19:50
          EDP smile
    • black-cat Re: Perfumy 18.12.11, 19:39
      Zawsze mam Hypnotic Poison edt, moje ulubione. Od czasu do czasu Samsara edp i Shalimar edp Guerlain, 24 Faubourg edp Hermesa i Mat Chocolat (tych używam jak jestem na diecie). Dzisiaj kupiłam Crystal Rock O. Durbano, bo mi się delikatnego kadzidła i żywicy zachciało na święta.
    • asia_i_p Re: Perfumy 18.12.11, 20:40
      Elizabeth Arden Green Tea, ostatnio Green Tea Lotus, ale chyba potem wrócę do wersji klasycznej albo wypróbuję Exotic.
    • hellulah Re: Perfumy 18.12.11, 21:05
      Kilku. Najnowsze i chyba najczęściej teraz używane to Donna Trussardi oraz Torrente L'Or de Torrente oraz La Perla J'aime La Nuit. Czasami (tak, tak, nie wstyd mi, że z katalogu) Oriflame Mirage. Oraz jak co roku na Boże Narodzenie smile taka siła tradycji smile Nina Ricci Nina.

Light Blue używałam tak z dziesięć lat temu, kilka opakowań, potem się uczuliłam na te perfumy. Zapach dla blachar? Cóż, bardzo popularne, dużo podróbek, dobre dla młodych kobiet, ale nie powiedziałabym czegoś tak idiotycznie generalizującego.
    • claudel6 Re: Perfumy 18.12.11, 22:55
      na dzien Viktor&Rolf Eau Mega, na wieczór Ange ou Demon Givenchy
      • saga55-5 Re: Perfumy 18.12.11, 23:07
        Ja z tych wiernych wink i od lat jedne Chanel - Mademoiselle
        Czasem coś innego dostanę, ale tak jakoś.....bez przekonania się prysnę
    • pamelia Re: Perfumy 18.12.11, 23:19
      Uwielbiam J`adore Diora. Ale drogie są i nie występują w Superpharmah itp więc ostatnio musiałam zrobić przerwę i teraz pachnę Euphorią
      • ca.melia Re: Perfumy 19.12.11, 07:14
        www.najpiekniejsza.pl/uroda/zapachy/especially-escada.html
        te aktualnie
    • lucadimontezemolo Re: Perfumy 19.12.11, 22:12
      Mam wielką butlę Jacobsa "Pomegranate" i nie mogę jej wykończyć, na zmianę z Gucci "Guilty Intense" i Hugo Boss Woman. Light Blue miałam ale na mnie śmierdział.
    • pulcino3 Re: Perfumy 19.12.11, 22:55
      to moje deo ulubione smile
      Tekst linka
      mimo iż cerruti i jakieś ajwonowskie czy oryfleje, pałętają się po chacie to CD jest najpiękniejsze fetyszowsko przypomina mi o tym, że kiedyś byłam nastolatką big_grin
      • pulcino3 Re: Perfumy 19.12.11, 22:56
        oczywiście nie roller tylko atomizer mmmmhhh..
        • mamaemmy Re: Perfumy 20.12.11, 09:09
          Ja mam takie,w których sie jakiś czas temu zakochalam i moja milość trwa smile
          https://images35.fotosik.pl/1088/18209d0e04822d0e.jpg
          Oraz Sun z Oriflame-zapach którego uzywam od czasów L.O i z niego nie wyroslam smile
          https://images41.fotosik.pl/1221/394a6e62b3386a85.jpg
          • butterfly_33 Re: Perfumy 20.12.11, 09:27
            Ja nie mam swojego stałego zapachu. W tej chwili mam The one Dolce&Gabbana. Ślicznesmile do tego mam jeszcze CK in2u.tez mój gust....jak się skonczą to pewnie cos innego sobie znajdę
            • mamakasienki1 Re: Perfumy 20.12.11, 10:55
              to ja jakaś dziwna, mam 2 butelki na ukrzyż.
              Uwielbiam Versace Bright Crystal i mam Ange au Demon Givenchy czy jakoś tak nie chce mi się lecieć czytać do łazienki i te chętnie bym oddała bo za ciężkie dla mnie (dostałam od mamy).
              • aciok2 Re: Perfumy 31.10.13, 22:22
                Mam do sprzeedania markowe perfumy :
                - meskie

Hugo Boss
                Giorgio Armani
                Lacoste
                Dior

- damskie
                Versace

100ml, 125ml i wieksze - dobra cena, lepswza, niz na allegro

Wysylka poczta - moze byc za pobraniem i sprawdzeniem zawartosci.

aciok2@gazeta.pl
                • bloopsar Eee VIP Cosmetics nie masz? :/ 31.10.13, 22:33
                  Liiipa tongue_out
                  • kasia080178 Re: Eee VIP Cosmetics nie masz? :/ 01.11.13, 14:04
                    Armani -diamond
                • misterni Re: Perfumy 01.11.13, 19:27
                  Jasne. Pewnie chamskie "podrubki" big_grin
    • martha_marcy_may_marlene Re: Perfumy 01.11.13, 18:59
      Aktualnie mam na stanie:
      1)zielone i czerwone jabłuszko DKNY
      2)Chanel nr 5 otrzymane od byłego, rozlewane gdzieś w Monachium, ale chyba oryginalne - nie mogę skończyć tego cholerstwa, a mamie nie wcisnę, bo byłoby mi wstydwink
      3) Paloma Picasso - piękne, polecam
      4) NOA Chacharel
      5) Safari Ralph Lauren
      6) Moschino Pink Buquete - dla różowych dziewczynekwink
      7) Elisabeth Arden 5th Avenue

ufff, to chyba wszystkie
    • saszanasza Re: Perfumy 01.11.13, 21:38
      Ja uwielbiam niwą Pradę Candy. Drugi w kolejności jest Marc Jacobs i jego Daisy.
      nie przepadam za popularnymi perfumami typu Chanel czyD&G dlatego właśnie że są zbyt popularne a ja nie lubię pachnieć jak sąsiadka z góry i z naprzeciwka, choć zapachy ładne.
    • ardzuna Re: Perfumy 01.11.13, 22:10
      "Złoty Pieprz" Synesis
    • dzikafoka Re: Perfumy 01.11.13, 22:48
      ck one od zawsze. sezonowo ck one summer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka