Dodaj do ulubionych

mama liberalna

19.08.11, 09:46
Witam się cieplo!

Czy jestescie mamami liberalnymi ?Czy godzicei się na jakis szaleństwa swoich pociech -gdzie są granice rozsądku?

U nas z szaleństw -pasemko we wlosach dawno juz zeszło i druga dziurka w uchy (córa 9 Lat)
Pamiętam swoje mlodsze czasu i pewne zakazy z domu wyniesione wiem jak się to kończyło (np koleżanka kibelek w szkole igła w uchu)
jak to jest u was?
Obserwuj wątek
    • sotto_voce Re: mama liberalna 19.08.11, 16:07
      Jakoś tak mi się liberalizm niezbyt kojarzy z upiększaniem ciała i tego typu "szaleństwami". Ale pewnie jestem skrzywiona jako mama chłopców. Owszem, jestem liberalna, szanuję uczucia moich dzieci.
    • lelija05 Re: mama liberalna 19.08.11, 16:13
      Nie wiem, za małe doświadczenie, póki co, mała raz wyszła w cygańskich koralach do kolan, taki kaprys, a ja nie miałam nic przeciwko, wyglądała pociesznie.
    • figrut Re: mama liberalna 19.08.11, 16:25
      Według znajomych podobno bardzo liberalna. Ja bym tego tak nie nazwała, bo dla mnie to prawo do wolności i własnych wyborów moich dzieci, oczywiście w granicach rozsądku.
      • verdana Re: mama liberalna 19.08.11, 18:49
        Cóż, jak twierdzi moj mąż u nas w domu jest atmosfera liberalna z elementami terroru.
        Do ubioru dzieci sie nie wtrącam.
        • bi_scotti Re: mama liberalna 19.08.11, 19:27
          Poglady mam liberalne (lewackie wink ) z domieszka preferncji w temacie fiscal conservatism; dzieci zostaly wychowane na liberalow (wrecz momentami libertynow wink ) przy zastosowaniu mozaiki metod zaczerpnietych z feudalizmu, niewolnictwa, dyktatury oswieconej (az w koncu osiwialej), pruskiego militarnego drylu, hippisowskiej tradycji "dzieci kwiatow", pewnych elementow demokracji manipulowanej jak rowniez anarchii, terroru i nieustajacej wiary w to, ze jakos to bedzie. Efekty sa podejrzanie sympatyczne i poki co bez-traumowe tongue_out
          Zawsze mam szanse byc liberalna babcia big_grin
          • azjaodkuchni Re: mama liberalna 20.08.11, 13:44
            Pasemka na głowie kilkulatka dziura w uchu nie nie nie... mojej zgody na to nie ma...
            Liberalni jesteśmy jeśli chodzi o pory chodzenia spac( czasem o 4 rano) i wstawania w dni wolne o wybór filmu, rodzaj aktywności sportowej itp...
    • deodyma Re: mama liberalna 20.08.11, 13:47
      slyszalam od kilku osob, ze zapowiadam sie wlasnie na taka liberalna matke, ale to sie w najblizszych latach okaze.
      ludzie moga gadac, lecz w praktyce moze okazac sie zupelnie inaczej.
    • rosapulchra-0 Re: mama liberalna 20.08.11, 13:52
      Absolutnie nie ma mojej zgody na to, aby moje dzieci mogły decydować samodzielnie w sprawie ubioru, przyjaciół, obiadu i wykształcenia. Absolutnie w ogóle nie wchodzą w grę takie rzeczy jak kolczykowanie, mini spódniczki, spodnie rurki, długie włosy, farbowanie ich, malowanie oczu, buty na obcasach, samodzielne wycieczki na miasto, posiadanie telefonów komórkowych, ograniczony dostęp do komputera i internetu. Oglądanie telewizji tylko w wyznaczonych godzinach i zawsze z nami, abyśmy mogli cenzurować na bieżąco, co widzą. Żadnych kolegów powyżej 16 r.ż., koleżanek też.
      Jasne?
      • czarnaalineczka Re: mama liberalna 20.08.11, 13:54
        big_grin
        ja jem chcesz zebym sie udlawila , tak ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka