Dodaj do ulubionych

Jak zrolowac strone?

22.08.11, 22:15
Dostalam nowego laptopa i czuje ze bede kandydatka do watku o oczywistych oczywistosciach... Czy to mozliwe, zeby w miare nowy i wcale nie taki znowu najbadziewniejszy sprzet nie mial funkcji "rolowania" strony za pomoca myszy? Chodzi mi o mozliwosc przesuniecia czytanej strony w dol i w gore przez poglaskanie w odpowiednia strone tego prostokata odpowiedzialnego za sterowanie mysza. Ja bez tego sobie nie poradze, niech mi ktos pomoze!!!
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:21
      Możliwe, że musisz coś zmienić w ustawieniach pada. Możliwe też, że reaguje na inny rodzaj głaskania. Czasami trzeba kciuk trzymać w miejscu, a wskazującym przewijać. Albo inaczej-trzeba głaskać dwoma palcami.
    • cherry.coke Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:21
      Chodzi ci o touchpad? Powinno dzialac jesli suwasz palcem pionowo przy prawej krawedzi.

Mysz to nie jest to, co sie rusza po ekranie (to jest kursor), tylko to urzadzonko na kablu, ktorym sie rusza, i ktore w laptopach zastepuje touchpad smile
      • minnie_su Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:45
        > Chodzi ci o touchpad? Powinno dzialac jesli suwasz palcem pionowo przy prawej k
        > rawedzi.

no niezle. conajmniej szesc lat uzywam tego laptopa i tego nie wiedzialam >suspicious

czego ja jeszcze nie wiem, co wszyscy wiedza?
        • cherry.coke Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:59
          > no niezle. conajmniej szesc lat uzywam tego laptopa i tego nie wiedzialam >
          > suspicious
          >
          > czego ja jeszcze nie wiem, co wszyscy wiedza?

Niektore tego nie maja smile
          • minnie_su Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 23:04
            > > no niezle. conajmniej szesc lat uzywam tego laptopa i tego nie wiedzialam
            > >
            > > suspicious
            > >
            > > czego ja jeszcze nie wiem, co wszyscy wiedza?
            >
            > Niektore tego nie maja smile

moj ma - teraz to sprawdzilam. czyli mial to od szesciu lat! a ja najezdzalam i stukalam jak alexa. no kuzwa suspicious

• cherry.coke Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 23:07
              Mrahaha. Zawsze do uslug smile
            • alexa0000 Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 23:10
              Sprawdziłam, mój nie ma. Uffsmile
    • alexa0000 Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:25
      A jak glaszczesz, kursor w ogóle sie rusza?
      • jak_matrioszka Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:30
        Kursor sie rusza, i klikanie tez dziala (wystarczy puknac touchpada), tylko to wredne rolowanie nie sad Za to jak rownoczesnie trzymam i glaszcze, to mi sie strona zmniejsza lub zwieksza (jak przy ctrl+ i ctrl-).

A tak przy okazji, bo to zawsze zapominam: jak pisze i chce cos poprawic, to mi "zjada" juz napisany tekst z tylu, jak to dranstwo zmienic na zwykle dostawianie znakow?
        • cherry.coke Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:33
          Musialas nacisnac Insert, nacisnij jeszcze raz...
        • landora Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:34
          Pewnie masz włączony "insert". Kliknij go jeszcze raz, to się wyłączy.
          • jak_matrioszka Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:41
            Dzieki!
            Ja i komputer to jak "Dzien Swistaka", ten sam problem codziennie i wciaz sie ucze tego samego rozwiazania od nowa... Insert mi lezy niebezpiecznie blisko wstecznego, wiec pewnie sie jeszcze o to bede Was pytac :p
        • alexa0000 Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:37
          > Kursor sie rusza, i klikanie tez dziala

Aa, to ok, myslałam,że twój touchpad ni ezostał "enabled",że się tak wyrażę.

>tylko to wredne rolowanie nie sad

Własnie sobie zdałam sprawę z tego, że ja nie roluję, tylo najeżdzam kursorem na te ministrzałeczkę na dole strony, po prawej i pukam palcem.Wtedy sie przesuwa.

Co do zjadania, nie wiem o czym piszesz i uciekam z krzykiem, nie pomogę, nie znam się.
          • jak_matrioszka Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:43
            Najezdzanie i pukanie to dla mnie jak powrot do maszyny do pisania, ghrrr! Ja chce rolki!
            • alexa0000 Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 22:54
              Ja albo stukam, jesli przewijam powoli, albo (szybciej) łapię lewym przyciskiem suwak , a prawą łapą przewijam go.

Nawet nie wiedziałam, że mozna inaczej bez myszy...
              • ha-ya Re: Jak zrolowac strone? 23.08.11, 00:14
                Strzalka w gore i w dol przewija szybciej i dziala jak scroll ( rolowoanie znaczy sie)
    • frau-schmidt Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 23:08
      Ja dokupiłam sobie mikromysz do laptopa. Touchpad to dla mnie za wolno i męcząco.
      • cherry.coke Re: Jak zrolowac strone? 22.08.11, 23:10
        Ja tez, bezprzewodowa. Polecam. Zwlaszcza, jesli trzeba cos przeciagac albo cos narysowac...
        • abdullah_abdullah Re: Jak zrolowac strone? 23.08.11, 03:23
          u mnie dzial to tak ze jeden palec mam polozony na padzie a drugim przesuwam po padzie i wtedy strona sie przesuwa
    • beata985 Re: Jak zrolowac strone? 23.08.11, 18:28
      nie wim o czym wy piszecie;>....ale siem domyślambig_grin
      a PgUp i PgDn próbowałyście?? ja tym przesuwam stronę...czasami trzeba klawiaturę alfanumeryczną włączyć
      • vuvuzeliusz Re: Jak zrolowac strone? 24.08.11, 11:26
        numeryczną...
    • mruwa9 Re: Jak zrolowac strone? 23.08.11, 20:10
      Strzaleczkami w gore-w dol?
      Tak w ogole to kup sobie mysz.
      Nie wiem, jak inni, ale ja dostaje szalu, jak mam uzywac touchpada. Nie cierpie. Podlaczam mysz i od razu mi lepiej smile
      • a.va Re: Jak zrolowac strone? 23.08.11, 20:19
        No pewnie że strzałeczkami. Chyba że ma się mysz (ja zawsze staram się mieć mysz, nie znoszę touchpada).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka