Dodaj do ulubionych

Dylemat urodowy

23.08.11, 22:04
Jak zrzucę parę zbędnych kilogramów, mordę mam zażulony szczur.
Do tego biust wyschnięty i smutny....
Jak mam ładną gębę, pełną, nie zapadniętą, taką jak za starych dobrych czasów, a cycki jak należy, to mi się dołem ze spodni wylewa i dupą zahaczam o fotele wychodząc z autobusu.
Co tu robić co tu robić w takiej sytuacji?
Bo nie wiem. Schudnąć, zostawić?
Obserwuj wątek
    • joanekjoanek Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:08
      Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu.
      • oldrena1 Dziękuję [offtop] 23.08.11, 22:24
        joanekjoanek napisała:
        > Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu.

Bardzo Ci dziękuję. smile Wyryję to sobie scyzorykiem na ścianie. W robocie. Nad biurkiem.
        • joanekjoanek Re: Dziękuję [offtop] 23.08.11, 22:52

wystarczy taki plakat powiesić
          • pszczolaasia Re: Dziękuję [offtop] 25.08.11, 11:30
            umarlam normalniebig_grin musze sobie film odswiezycbig_grin
    • alexa0000 Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:16
      <to mi się dołem ze spodni wylewa

Jezusmario,przez nogawki, o kostki zahacza? To moze lepiej schudnij, rzeczywiściewink
      • mathiola Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:29
        No tak. Faktycznie. Głupio napisałam. Nie dołem a górą. Nad paskiem mam oponę.
        • alexa0000 Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:40
          E, no chciałm Cie rozchmurzyć w obliczu dylematu (całkiem sporego dla wielu z nas).

Masz trzy opcje:

1. Schudnac i wstryknąc sobie os w twarz ( tłuszcz?kolagen?kwas hialuronowy) i wszczepić implanty w cycki.
          2. Nie schudnąć i cwiczyc do utraty tchu, chodzic na bolesne, odchudzajace masaże, rolki, vacuum,endermologię, takie cos jeszcze , co to naciaga skórę i rozbija tłuszcz, zrobic odsysanie-może przypomne sobi coś jeszcze.
          3. Nie schudnac i ćwiczyć, biegać, ujedrniać, masować się.

W przypadku posiadania kasy wybieram 2 (bez odsysania), a jej braku-3.

Na pewno nie wybieram opcji 1, również w wypadku niewypełniania, czyli chodzenia z twarzą żula.
          • tomelanka Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 08:46
            albo nie schudnac i odessac tam, gdzie trzeba tongue_out
        • dziennik-niecodziennik Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:47
          polecam zdecydowanie luźniejszy pasek smile
    • figrut Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:27
      Math, w pewnym wieku odchudzanie robi niektórym gorzej, niż nadwaga . Ja też podwozie mam pokaźne, ale przy tym biust nieźle wygląda. Do tego mam mocno umięśnione ramiona, przez które kilka razy zostałam nazwana "koksiarą" (lata pracy w warsztacie samochodowym) big_grin Nie mam ochoty na odchudzanie, bo lubię siebie taką, jaka jestem akceptując fakt solidnych ud których nie mam szans zmienić. Odpowiedz sobie szczerze na pytanie, czy gdyby nie było takiego nacisku na szczupłą sylwetkę, to czy nie podobałabyś się sobie taka, jaka jesteś ? Fajnie, że wszyscy nie wyglądamy tak samo, bo byłoby nudno jak w sklepie z mundurkami bez możliwości wyboru w kolorach i fasonach smile
      • gazeta_mi_placi Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:34
        Właśnie, niech zostanie taka jaka jest.
        Dla nas, szczupłych ładnych lasek to zawsze jedna konkurencja mniej, z Tobą dwie big_grin
        • swedzamniepachy Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 07:59
          A jaka ty szczupła! Sama przyznałaś, że wybitnie pyzatą twarz masz. A pyzata twarz to zawsze z grubasem się kojarzy. Musiałabyś sobie twarz przeszczepić, żeby ktoś cię za szczupłą osobę wziął.
      • mathiola Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:34
        No ale kiedy tu właśnie o ten nacisk na szkieletowatą sylwetkę mnie dobija.......
        No ale znowu jak schudłam i byłam taka dumna ze swojej figury, że ojej,ojej, zobaczyłam swoją twarz na zdjęciach.... i padłam. Byłam BRZYDKA. Stara, wyschnięta i BRZYDKA. I ten nos wink
        • rosapulchra-0 Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 13:43
          No ja schudłam prawie 60 kg, to sporo, zważywszy, że w ciągu kilku miesięcy w sumie. No, ale to przez chorobę, szczęśliwie do dziś ten stan się utrzymuje, choć waga waha się +/- 5 kg, a to już jest widoczna różnica.
          Moje wnioski. Gdy byłam gruba i ważyłam sporo powyżej setki nie wyobrażałam sobie siebie szczupłej, ale nie dlatego, że nie dałabym rady schudnąć, ale że na pewno źle będę wyglądać, biust jak rodzynki, twarz zasuszona, skóra obwisła. Faktycznie, zaraz po wyjściu ze szpitala tak było, ale z czasem i powrotem do zdrowia sytuacja się zmieniła i to zdecydowanie na lepsze. Ani rodzynkowatych cycków, ani obwisłej skóry, nogi mi bardzo schudły i wyglądają o niebo lepiej niż rok temu, tak lepiej, że mogę spokojnie założyć mini spódniczkę.
          Obecnie, gdyby nie widoczna bardzo przepuklina, to nie zmieniałabym nic w sobie. Ubyło mi co najmniej 10 lat, pod wieloma względami czuję się super.
    • naomi19 Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:41
      Zazdroszczę, że możesz sobie tak po prostu przytyć.
      Zostawić.
    • nangaparbat3 Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:47
      Gimnastykować się w odpowiednich miejscach smile Na wadze nie stracisz, ale przestanie się wylewać.
      • mathiola Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:53
        No tak, no tak... wiem przecież.... no WIEM. Ale mi się nie chce.
        Dobra może zacznę wink
        • baba06 Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 22:58
          łączę się w bólu, bo mam ten sam problem i o ile biust jeszcze się trzyma, bo twarz zapada się masakryczniesad Różnica pomiędzy górą i dołem 1 rozmiar, a ja miałam sobie kupić sukienkęsad
    • aandzia43 Re: Dylemat urodowy 23.08.11, 23:12
      Dupsko zostawić tam, gdzie je bozia umieściła, a oponę na brzuchu rozćwiczyć. Twarz to priorytet - gruba brzydka, bo się rysy rozmaślają, ale chuda też paskudna.
      • kanga_roo Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 08:14
        jak to powiedziała jedna znana pani
        w pewnym wieku to już albo dupa albo twarz
        wybieram twarz i biust smile
        co nie zmienia faktu, że coś z oponką trzeba zrobić, ech...
    • kali_pso Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 08:14

Cóż, od września na ćwiczenia, marsz!smile
      Zobacz jak strasznie mają te nasze dzieci- do szkoły muszą wrócić za chwilę i taki 11-latek jeszcze tyle przed sobą tych lat spędzonych w szkolnej ławie, mawink
      Jak się postarsza to jednak krócej będziesz walczyć z oponą.
    • an_ni Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 11:25
      odessac tluszcz z opony
      albo schudnac i wypelnic twarz
      nie wiem co lepsze wink
    • vivyan Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 12:25
      Zostawić, twarz ważna rzecz, nawet jak ją napompujesz to będzie wyglądać nienaturalnie i tyle. A jak zaczniesz regularnie ćwiczyć to reszta się poprawi na pewno.
    • kikimora78 Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 12:34
      nie chudnij tylko kup większe spodnie
    • misia_matysia Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 12:36
      > Bo nie wiem. Schudnąć, zostawić?

Proponuję poćwiczyć zarówno nad górą jak i dołem
    • marzeka1 Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 13:21
      Catherine Deneuve powiedziała kiedyś: w pewnym wieku wybiera się: albo tyłek, albo twarz; patrząc na nią, wybrała twarz; nie jest już taka szczupła i smukła jak dawniej, ale dobrze wygląda na twarzy, a ma swoje lata.
    • anorektycznazdzira Re: Dylemat urodowy 24.08.11, 20:51
      Liposukcja...?
      wink

Chyba lepiej odpuścić de a mieć ładną twarz i fajne cycki.
    • shellerka jak mawia p. Magda Gessler 25.08.11, 11:25
      "albo twarz albo dupa"

wybór należy do Ciebie big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka