Dodaj do ulubionych

Jak ustala się tożsamość?

25.08.11, 22:02
Może i głupie pytanie, ale trudno. Zainspirowała mnie wiadomość o pozwaniu do sądu pielgrzyma z Jasnej Góry, który uderzył w twarz dziennikarkę i uszkodził kamerę( TUTAJ). W jaki sposób ustala się tożsamość takiej osoby? Jeżeli na miejsce przyjeżdża policja to ok, wiadomo. A jeżeli jest tylko nagranie i czyjaś twarz to w jaki sposób dochodzą do tego kto to i jak szybko? Wie ktoś jak to działa od kuchni?

I dalej: ktoś mnie zaczepi/nabluzga/opluje/uderzy/kopnie psa/cokolwiek na ulicy i ucieknie. Ja wzywam policję, mówię jak wyglądał, to jaka jest REALNA szansa że go złapią? Bo czasem mam wrażenie że groźba "daj mi pan spokój bo wezwę policję" jest g...o warta.
Obserwuj wątek
    • mancipi Re: Jak ustala się tożsamość? 26.08.11, 00:54
      takimi czynnościami zajmuje się zawsze policja, a czy uda się jej ustalić-no cóż, tutaj to różnie bywa. w przypadku takiej pielgrzymki-pierwsze kroki można skierować do jej organizatora-zazwyczaj ma spis uczestników.
      co do drugiej sytuacji-zazwyczaj znajdują sie świadkowie, policja ma gotową listę podejrzanych itp. ale czesto po prostu nie udaje się ustalić sprawcy
      często bywa jeszcze tak, że policjanci zrzucają poszukiwania na pokrzywdzonego-pan przyprowadzi, pan pokaże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka