17.09.11, 08:35
Często macie? Ja od czasu do czasu, dziś mnie właśnie nawiedził. No, przyznam się, że jak się obudziłam o 2 w nocy to byłam nieźle wydygana. Jeszcze telefon na stoliku migał, bo przyszła wiadomość, jak to zobaczyłam, to już myślałam, że to duchy do mnie napisały, żeby mnie dobić tongue_out
Sen był jakiś dziwny, otwierałam w nim drzwi kilka razy, a za nimi jakieś potwory, upiory i inne dziwne rzeczy, a ja w tym śnie krzyczałam ze strachu wniebogłosy. Brrr. Rano oczywiście ha ha ha, ale w nocy nie było mi do śmiechu.
Obserwuj wątek
    • klara-poisencja Re: Koszmary 17.09.11, 08:41
      zjawy i upiory mi się nie śnią
      ale dość często śni mi się,że umiera mój syn.i to jest prawdziwy koszmar,po którym budzę się dosłownie chora.
      a kiedyś,jak byłam w drugiej ciąży miałam sen,który dosłownie poderwał mnie do pionu,zieloną ze strachu.otóż śniło mi się,że moje miasto zostało zaatakowane przez olbrzymie t-rexy,wielkości mojego bloku...wiem,że to była sprawka hormonów (znaczy mój przesadzony strach) no ale pamiętam ten sen aż za dobrze uncertain
      • morgen_stern Re: Koszmary 17.09.11, 08:46
        Właśnie te potwory to chyba pierwszy raz. Na ogół w koszmarach śni mi się wojna i przerażające do szpiku kości poczucie zagrożenia i śmierci, albo jakieś świry biegające za mną z siekierą. Czyli życiowe takie smile
    • tosterowa Re: Koszmary 17.09.11, 09:33
      Mnie się często powtarza koszmar, że siedzę w liceum na polskim i wiem, że zaraz będzie wołanie do odpowiedzi, zatem otwieram swój zeszyt, a on jest... nieuzupełniony. I wpadam w panikę. Ciągle mi się ten sen powtarza, jakieś nieprzepracowane traumy ze szkoły mam.
      Sny z fabułą, czasem dziwaczną miewam, chociaż ostatnio jakby mniej.
      • czarnaalineczka Re: Koszmary 18.09.11, 17:25
        > Mnie się często powtarza koszmar, że siedzę w liceum na polskim i wiem, że zara
        > z będzie wołanie do odpowiedzi, zatem otwieram swój zeszyt, a on jest... nieuzu
        > pełniony. I wpadam w panikę.

lol
        tez takie mam
        i tez o polskim
        albo ze jest jakis egzamin ja go pisze (wszystko wiem oczywiscie)
        i wpada na sale cwiczeniowiec i krzyczy ze on mnie do tego egzaminu nie dopuszcza bo ja na cwiczenia nie chodzilam tongue_out
    • gagunia Re: Koszmary 17.09.11, 10:12
      Koszmary mam w zasadzie tylko jak kładę się spać najedzona. W związku z tym większe posiłki staram się jeść najpóźniej ok 17:30. Jak zjem później, to mam przerąbane. Dychy, babcia w roli wampira itp. Wczoraj się nażarłam z gara "bigosu" z cukini. Niby lekkostrawne, bezmięsne a i tak śnił mi się wujek, który zmarł tydzień temu...
    • guderianka Re: Koszmary 17.09.11, 10:18
      Miewam często. Totalnie porąbane i tak wyśmienicie powiązane fabułą i siecią szczegolów są jak film, tyle że emocje realne. Mąz już tylko głową kiwa słuchając opowieści. A ja...lubię te moje schizy, jest akcja, jest ruch, sa emocje, dzieje się... wink
    • demonii.larua Re: Koszmary 17.09.11, 10:22
      Miewam. Nachodzą mnie seriami i cyklicznie. Tematem przewodnim zawsze jest śmierć, pogrzeby i inne takie. Swego czasu miałam serię pt. "dziecko wypadające przez okno" miałam taką korbę po nich, że we wszystkich oknach zamontowałam klamki na klucz tongue_out
      No i tajemnicza zakapturzona postać podążająca za mną w celu zaciukania (na różne sposoby), pojawia się w moich snach od kilku dobrych lat. Miewam też krwawe sny i wampirach big_grin Ale to już nie koszmary, a efekt czytanych książek i oglądanych filmów tongue_out
    • nutka07 Re: Koszmary 17.09.11, 10:33
      Spisz przy otwartym oknie?
      Wietrz mieszkanie przed snem i zostawiaj uchylone.
    • tomelanka Re: Koszmary 17.09.11, 11:18
      Mam czasem. Najczesciej sni mi sie ze ktos mnie gdzies przetrzymuje/chce zrobic krzywde albo ze kapie sie w jeziorze, morzu, jest piekna pogoda a za sekunde pusto a woda czarna, brudna i straszna
    • nangaparbat3 Re: Koszmary 17.09.11, 11:26
      Jako dziecko przezylam okres, kiedy bylam przekonana, ze snia sie wylacznie koszmary - szczesciem z wiekiem minelo smile Czasem sie zdarzy, ale bardzo rzadko.
    • nanuk24 Re: Koszmary 17.09.11, 16:55
      Czesto nie mam, ale jak juz mam to tez dygam.
      Ostatnio mi sie snila moja babcia - nieboszczka, ktora bynajmniej nie byla pokojowo do mnie nsatawiona. Wchodze do pokoju, a ona siedzi na fotelu tylem do mnie trzymajac mojego syna na kolanach, wykrzykiwalam jej w rozpaczy 'oddaj mi moje dziecko!", a ona leb swoj odwrocila i sie ukazala - kuzwa - mordka tej dziewuszki z ringu tyle ze moja byla nieco podstarzala.

Jednak nic nie przebije jednego snu, w ktorym bylam seryjnym morderca. Zabilam jakiegos faceta i jego cialo cwiartkowalam pila do drewna.
    • czarnaalineczka Re: Koszmary 17.09.11, 17:05
      takich z potworami nie mam
      no i czesciej mam sny "thrillery " niż "horrory"
      • bi_scotti Re: Koszmary 17.09.11, 17:49
        Jako nastolatka wielokrotnie uciekalam we snie przed kims w stojacym na bocznicy pustym towarowym pociagu az dobiegalam do ostatniego wagonu, z ktorego juz nie mozna bylo uciec, bylo ciemno, duszno, i ten goniacy byl tuz-tuz ... Budzilam sie przerazona. Dopiero uczac siezawodu dowiedzialam sie jak typowe sa takie sny wlasnie u nastoletnich dziewczyn smile W jakims sensie poczulam sie wtedy bardzo zawiedziona, ze nie ja jedna - pryslo poczucie bycia special wink
        Teraz czasem snia mi sie jakies strachy odnosnie moich dzieci ale zawsze gdzies snie je w poczuciu, ze to p[rzeciez sen i powinnam tego traktowac az tak powaznie. Czasem mi zal, ze nie pamietam, co sie snilo ...
        • czarnaalineczka Re: Koszmary 17.09.11, 18:14
          no to ja jestem special wink bo nic takiego mi sie nigdy nie snilo
          • bi_scotti Re: Koszmary 17.09.11, 18:32
            Ja sie pewnie zle wyrazilam opisujac dokladnie MOJ sen. Nastoletnim pannom sni sie najczesciej motyw pogoni/zagrozenia itd. To moze byc w roznych "dekoracjach" i z roznym natezeniem. No i nie kazda pamieta dokladnie, bo nie kazdej sie powtarza ten sam sen dokladnie tak samo. Ale na pewno jestes special (w tym cool znaczeniu wink ).
            • czarnaalineczka Re: Koszmary 17.09.11, 18:37
              no wlasnie o to chodzi
              ze ja nigdy w snach nie uciekalam

znaczy raz ale jako nie mloda dziewczyna i w snie bylam facetem tongue_out
              no i na koniec rozwalilam tych ktorzy mnie scigali big_grin
              • bi_scotti Re: Koszmary 17.09.11, 18:44
                czarnaalineczka napisała:

> no i na koniec rozwalilam tych ktorzy mnie scigali big_grin

Aaaa, rozumiem - the "Relic Hunter", eh wink Znaczy sie Ty jestes taki cross pomiedzy Angelina Jolie & Catherine Zeta-Jones z ich najlepszych lat - pozazdroscic big_grin
                • czarnaalineczka Re: Koszmary 17.09.11, 18:52
                  raczej rambo bo facetem bylam w tym snie
                  a zabic ich bylo latwo bo gonili mnie po "moim " terenie czyli lasach z dziececych stron
                  i pulapke na nich zastawialm big_grin
                  habig_grin
                  a oni jakimis agentami rzadowymi byli tongue_out
                  • bi_scotti Re: Koszmary 17.09.11, 18:57
                    And the name is Bond. James Bond.
                    Wreszcie zem poniala tongue_out
      • hotya Re: Koszmary 17.09.11, 20:51
        Czarna, mialam Ci kilka dni temu napisac, ze mi sie snilo, ze Cie otrulam. To byl prawdziwy koszmar. Probowalam ukryc cialo w kosciele. Freud by zaplakal. W zwiazku z tym mam plan odwyku od emamy.
        • czarnaalineczka Re: Koszmary 17.09.11, 20:57
          w kosciele ???
          to juz nie moglas lepszego miejsca wymyslic ????

ps jak wygladalam w twoim snie ?tongue_out
          • hotya Re: Koszmary 17.09.11, 21:10
            Kojarzysz gre 'Alice: Madness Returns'? Bylas podobna do tytulowej bohaterki. To nie moja wina, naprawde! wink
            Mnie tez sie pomysl z kosciolem nie spodobal. Dzwonilam w tym snie do przyjaciolki, zeby do mine przyjechala, bo trzeba przeniesc cialowink
            • czarnaalineczka Re: Koszmary 17.09.11, 21:14
              www.pecet.org.pl/obrazki/1309087993_8263.jpg
              mam podobny noz big_grin
              i lubie niebieski big_grin
              • hotya Re: Koszmary 17.09.11, 21:22
                Nigdy nie snila mi sie zadna forumka. Nigdy nie chcialam Cie otruc. Stad mysl o odwyku od forum, ale na razie slabo mi idziewink
                • czarnaalineczka Re: Koszmary 17.09.11, 21:28
                  nie mozna tak nagle odstawictongue_out
                  delirke bedziesz miala albo cos
                  a czym mnie otrulas ?big_grin
                  alkoholem moze ?big_grin
                  • hotya Re: Koszmary 17.09.11, 21:35
                    No cos Ty! W zyciu by mi do glowy nie przyszlo, ze alkohol to truciznasmile (krzyknela znad szklaneczki piwa)
    • estragonka Re: Koszmary 17.09.11, 17:50
      ostatni taki sen mialam jaksi czas temu, i snilo mi sie ze kogos zabilam. nie wiem jak, nei wiem czemu, ale tak jakby nagle sie obudzilam (ocknelam?) i jakis mozg lezal na polce, a w wannie byl trup jakiejs dziewczyny.
      i ksiegowa z mojej pracy tam byla (nie lubie jej tongue_out ).
      i ja bylam jakas taka spanikowana bo mialam silne przeczucie i pewnosc ze to ja zabilam tego trupa z wanny, ale nie pamietalam tego (szok? pijana bylam? nie mam pojecia).
      i pamietam jeszcze jak tak myslalam ze co ja teraz zrobie, a glownym problemem bylo to KTO MOJE DZIECKO DO SZKOLY BEDZIE WOZIL.... bo mnie w ciupie przeciez zamkna... .uncertain

teraz to smieszne, ale jak sie obudzilam w srodku nocy cala mokra to wcale smieszne nie bylo..
    • gazeta_mi_placi Re: Koszmary 17.09.11, 18:00
      Rzadko miewam koszmary.
    • barbibarbi Re: Koszmary 17.09.11, 18:03
      ja pamiętam jeden, jeszcze z dzieciństwa. Śni mi się że się budzę a nade mną wisi wielki metalowy kuty żyrandol, widać że coś tam na nim siedzi, coś wielkiego i czarnego. Po chwili widzę czarne zwierzęce łapy z ogromnymi pazurami, nie mogę się ruszyć a to coś najwyraźniej zaraz na mnie skoczy......... no i się obudziłam.
    • mantha Re: Koszmary 17.09.11, 19:23
      Miewam, ale zazwyczaj nie pamietam dokladnie o co chodzilo, zostaje tylko takie masakryczne wrazenie, ze cos bylo nie tak.
      Koszmarne sny mam tylko jak spie na plecach i najem sie za bardzo przed snem - nie mam pojecia dlaczego.
    • syswia Re: Koszmary 17.09.11, 21:04
      Tak. Dzis mialam. Snilo mi sie, ze CN Tower (ktora miala postac warszawskiego Palacu Kultury) runela w dol. To byl dlugi i nieprzyjemny sen. I meczacy.
    • asia_i_p Re: Koszmary 17.09.11, 21:45
      Rzadko. I o dziwo, to rzadko są duchy - to znaczy duchy śnią mi się, jak najbardziej, ale to są długaśne filmy przygodowe, a nie koszmary.
      Do koszmarów zaliczam sny, w których śni mi się czyste zło - że ktoś próbuje zrobić mi krzywdę dla samego zrobienia krzywdy. Kiedy miałam depresję poporodową, regularnie śniło mi się, że upuszczam dziecko i dzieje się z nim coś złego - za którymś razem zorientowałam się, że ten sen zawsze mi się śnił, kiedy zasypiając głębiej rozluźniałam mięśnie.
      Trzy najbardziej koszmarne koszmary do dziś pamiętam - pierwszy, kiedy miałam 7 lat i przeczytałam w "Awanturze o Basię" określenie "rozdzierający krzyk" - śniło mi się, że wbiegałam do przejścia podziemnego i równocześnie widziałam siebie wbiegającą i krzyczałam i wszędzie wokół siebie słyszałam głośny krzyk. Drugi miałam jako nastolatka - śniło mi się, że na jakimś śmietnisku siedziały trzy kobiety w łachmanach z potwornie zaropiałymi oczami i coś do mnie szeptały i czułam z ich strony wrogość i że chcą mnie zostawić ze sobą. Budziłam się parokrotnie i zasypiałam i ilekroć zasypiałam ten sen wracał. Trzeci miałam niedługo po urodzeniu dziecka - leżałam i ilekroć zaczynałam zasypiać, ktoś mnie chwytał za rękę. Myślałam, że sama się łapię za rękę i układałam się tak, żeby to sobie uniemożliwić, ale i tak to się powtarzało. W końcu zorientowałam się, że mam to wrażenie za każdym razem, kiedy moja ręka czegokolwiek dotyka, nawet kołdry. Pomogła zupełna zmiana pozycji.
      • lalkaika Re: Koszmary 18.09.11, 01:28
        Kurcze
        Wlasnie wczoraj w nocy mialam koszmar
        Umieralam na zawal serca
        Cazzo.
        Obudzilam sie spocona jak mysz,mysz po zawale serca
        Brrr ,ale zezarlam surowe parowki przed snem never more !

• lineczkaa Re: Koszmary 18.09.11, 16:46
      Na szczęście rzadko, ale zazwyczaj ten sam. Mimo, że śniłam to wiele, wiel razy, to za każdym razem jestem tak samo posrana.

Jest dzień ,ale bardzo pochmurny, chmury są szaro-czarne, jest strasznie zimno i wieje mocny wiatr. Stoję nad brzegiem oceanu i nie mogąc się ruszyć, patrzę jak powstaje wielka czarna fala z szarym bałwanem. Huk jest tak straszny, że nic innego się nie słyszy, tylko ten przerażający szum i huk fali. Fala rośnie wielka na co najmniej 6 piętrowy blok i z impetem spada na mnie. Budzę się na kilka minimetrów przed uderzeniem. Bleeee, najokropniejszy jest ten hałas i ta zaginająca się na mnie czarna fala.
    • jowita771 Re: Koszmary 18.09.11, 17:02
      Rzadko, ale zdarza się czasem. Pamiętam, jak raz śniło mi się, że ktoś mnie napadł, to było w dzień, pod domem, a kilka metrów przede mną szły dwie bliskie mi osoby. Próbowałam do nich podbiec, ale ruszałam nogami, a stałam w miejscu, tylko liście mi się sypały spod nóg. Próbowałam krzyczeć - darłam się, aż mnie bolało gardło, a nie wydobywał się głos. Czułam się strasznie.
    • hexella Re: Koszmary 18.09.11, 17:05
      rzadko miewam, ale jeśli już to pamiętam je długo.
      Mój ostatni: uciekaliśmy z mężem i dziećmi przed tsunami, musiał być to wynik jakiejś kosmicznej katastrofy, bo w mieście którym mieszkam nie ma nawet rzeki. No więc kluczyliśmy tak między budynkami, a kiedy stało się jasnym, że ucieczka jest daremna przystanęliśmy za rogiem jakiegoś bloku i woda zaczęła nas unosić w górę. Każde z nas chwyciło po jednym synu i próbowaliśmy unieść ich jak najwyżej. Woda zaczęła wlewać nam się do ust... OJP, dalej mam ciary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka