23.09.11, 14:08
Jestem przerażona, mam w mieszkaniu mysz!!!
Dzisiaj podczas śniadania przechadzała się po mojej kuchni... kurcze nie chcę takiego lokatora wink
Nie czuję się komfortowo wiedząc że ona gdzieś sobie siedzi.

Kurcze, myślałam że w bloku nie ma myszy. Mieszkam od trzech lat w mieszkaniu na pierwszym piętrze i nigdy wcześniej myszek nie było. Zachodzę w głowę jak ona się do nas dostała???
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Mysz! 23.09.11, 14:10
      Kota pozyczsmile
      Tylko takiego ze wsi bo te domowe pewnie myszy łowic nie potrafiąsmile
    • rosapulchra-0 Re: Mysz! 23.09.11, 14:14
      Mysz to pikuś. Szok przeżyłam, gdy w mieszkaniu na pierwszym piętrze nie wiadomo w jaki sposób przywędrował szczur.
      • czarnaalineczka Re: Mysz! 23.09.11, 14:17
        kiblem pewnie
    • czarnaalineczka Re: Mysz! 23.09.11, 14:16
      allegro.pl/chwytacz-na-myszy-myszolapka-lapka-pulapka-mysz-i1805948262.html
      • czekolada85 Re: Mysz! 23.09.11, 14:21
        Powiem wam, nie chciałabym stawiać żadnych "łapek" czy jak to tam się nazywa tym bardziej rozsypywać trute, bo mam 11 miesięczniaka który na bank zainteresowałby się tego typu historiami.
        Siedzę w kuchni, z miotła mam nadzieję że ją upoluje.
        • czarnaalineczka Re: Mysz! 23.09.11, 14:25
          to jest zywolapka
          stawiasz i masz zywa myszke
          i albo wynoscisz gdziesz do parku np i tam wypuszczasz
          albo kupujesz wypasiona klatke i masz mysie w domu smile
        • morekac Re: Mysz! 23.09.11, 15:17
          E tam, upolujesz... I tak ją zatłuczesz tą miotłą i ręka ci nie zadrży?
          • ma_dre Re: Mysz! 23.09.11, 17:45
            miotla? nie... nie potrafilabym. Ja zlapalam i utopilam.
    • anel_ma Re: Mysz! 23.09.11, 14:20
      > Jestem przerażona, mam w mieszkaniu mysz!!!

czemu kobiety boja się myszy?
      Co taka myszka może człowiekowi zrobić, zeby z wrzaskiem uciekac np. na stół? Nic...

Zupełnie tego nie rozumiem, sama jako kobieta nic do nich nie mam, raczej bym myszke próbowała oswoić
      pająki tez mnie nie ruszają
      • czekolada85 Re: Mysz! 23.09.11, 14:23
        anel_ma napisała:

> > Jestem przerażona, mam w mieszkaniu mysz!!!
        >
        > czemu kobiety boja się myszy?
        > Co taka myszka może człowiekowi zrobić, zeby z wrzaskiem uciekac np. na stół? N
        > ic...
        >
        > Zupełnie tego nie rozumiem, sama jako kobieta nic do nich nie mam, raczej bym m
        > yszke próbowała oswoić
        > pająki tez mnie nie ruszają

No generalnie bardziej mnie to obrzydza niż się boję... jak jej dzisiaj nie upoluje to pewnie w nocy będę się zastanawiała czy nie wejdzie mi np. do łóżka albo dziecku do łóżeczka ;/
        Skoro przylazła na pierwsze piętro....
        • czarnaalineczka Re: Mysz! 23.09.11, 14:25
          a jakby wlazla to co ?tongue_out
          duzo nie nasikatongue_out
          bardziej bym sie o kable martwila
          • ma_dre Re: Mysz! 23.09.11, 21:41
            Duzo nie ale za to smierdzaco, odchody gryzoni smierdza bardzo! Zreszta jest kilka przyjemniejszych rzeczy w zyciu, niz znalezienie mysiego g... w torebce z maka oraz zrobienie z niej ciastek dla dziecka. Poza tym myszy roznosza pare groznych zarazkow... Ja bym zabila bezpardonowo, przynajmniej sie nie rozmnozy.
      • czarnaalineczka Re: Mysz! 23.09.11, 14:23
        https://images33.fotosik.pl/30/f7e53319d6c59d20gen.jpg
        nie wiem
        cudne to
        oczka jak paciorki mieciutkie futerko
        • yenna_m Re: Mysz! 23.09.11, 15:07
          sliczne
          tylko kupki zostawia tam, gdzie żeruje i siusia

no, generalnie szkodnik

kota przynies, albo sprobuj zlapac żywołapką (to drugie rozwiązanie bardziej humanitarne)
      • ma_dre Re: Mysz! 23.09.11, 17:47
        a dlaczegoz to kobiety? Ja sie nie boje. Znam faceta, ktory jest w stanie zabic w obronie wlasnej przed mysza wink
    • dynema Re: Mysz! 23.09.11, 15:32
      Jesli ja zlapiesz zywolapka, to nalezy ja wywiezc daleko od domu, inaczej wroci.
      Mogla wejsc spokojnie np. przez otwarty balkon - teraz maja sezon i ciagnie je wink

Z miotla bym uwazala. Mi jak jedna wlazla na moich oczach z ogrodu to wlaczyl sie niestety instynkt mysliwski i niewiele myslac chwycilam rakiete tenisowa i....... mialam sciane do malowania........(tu przepraszam wszystkich jedzacych wlasnie obiad)
      • ma_dre Re: Mysz! 23.09.11, 17:48
        Wow! No to masz niezly refleks smile Ja potrafie golymi rekami big_grin
        • czekolada85 Re: Mysz! 23.09.11, 17:54
          Moja mysz zginie niestety bardzo nie humanitarnie (sorry ale zamówienie na all troszeczkę trwa po sklepach nie mam czasu szukać a nie chcę tej myszy w moim domu)

Po za tym już jedną mysz mam na sumieniu też zgięła od miotły bez żadnego rozlewu krwi.
    • aleska Re: Mysz! 23.09.11, 22:28
      Kot przywlókł mi do domu jaszczurkę. Ta zwiała i siedzi teraz gdzieś za lodówką uncertain
      • estragonka Re: Mysz! 23.09.11, 22:32
        aleska napisała:

> Kot przywlókł mi do domu jaszczurkę. Ta zwiała i siedzi teraz gdzieś za lodówką
        > uncertain

w takich chwilach tym bardziej ciesze sie ze mieszkam na 4-tym pietrze wink

i ze jedyny gryzon jakiego mam w domu to morskie prosie big_grin
        • pyzata001 Re: Mysz! 23.09.11, 22:45
          > w takich chwilach tym bardziej ciesze sie ze mieszkam na 4-tym pietrze wink

ja na 4 piętrze rok w rok miałam co najmniej jedną myszkęsmile przez wiele lat...

Teraz mieszkam w domku i mam 4 koty, które z pola przynoszą mi upolowane myszy, ale jak trafi się jakaś w domu to mają ją głęboko w d...big_grin Ostatnio łapał jedną mój m. Normalnie darmozjady hodujęsmile
          • estragonka Re: Mysz! 23.09.11, 23:07
            pyzata001 napisała:

> > w takich chwilach tym bardziej ciesze sie ze mieszkam na 4-tym pietrze wink
            >
            >
            > ja na 4 piętrze rok w rok miałam co najmniej jedną myszkęsmile przez wiele lat...
            >

o patrz a ja zadnej nie odnotowalam przez tyle lat. ale mam trzy koty, moze to dlatego ? big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka