26.09.11, 08:22
byłam wczoraj w kinie na filmie 'drive'
i powiem Wam, ze dawno zaden film nie wywołał we mnie tylu emocji
trailer sugeruje drugiego transportera, ale amatorzy takich emocji będą zawiedzeni

w zasadzie nic sie nie dzieje, gł. bohater nic nie mow- ale jak patrzy...ehhhsmile
rewelacyjnie dobrani aktorzy ( ona i on)-chemia między nimi aż wylewa sie z ekranu

i ta boska muzyka

myslalałm, zęmojemu gruboskórnemu męzowi sie nie spodobał, ale był rowniz zachwycony

na filmwebie film dostaje od 1 do 10

ja dawno nie obejrzałam filmu tak dobrego - dałabym 10

więc polecam

jesli ktos jeszcze na nim był to chętnie się dowiem, co mysli na ten temat
Obserwuj wątek
    • bri Re: Drive 26.09.11, 08:39
      Ja jeszcze nie byłam, ale u mojej koleżanki film wywołał obsesję na punkcie Goslinga wink
      • angazetka Re: Drive 26.09.11, 09:21
        Obsesję na punkcie Goslinga mam od lat paru wink Chemia miedzy nim a Carrey Mulligan - świetna. W ogóle film pełen podskórnego napięcia i pozornego niedziania się. Pięknie sfilmowany, ze świetnie dobraną muzyką. Nie do końca zachwyca, ale jest intrygujący. Tarantino w kinie moralnego niepokoju wink
        • aneta-skarpeta Re: Drive 26.09.11, 09:42
          i kurna mozna pokazac chemie miedzy 2 osobami bez pocałunkow, słow?
          można

nie jets to film wybitny, ale z drugiej strony, ktory jest

ale przez calutki film cos pod skórą czułam- a to niepokoj, a to ekscytacje

mila odmiana w dobie filmow, co akcja akcje akcją pogania
      • aneta-skarpeta Re: Drive 26.09.11, 09:40
        > Ja jeszcze nie byłam, ale u mojej koleżanki film wywołał obsesję na punkcie Gos
        > linga wink

ja starałam sie tego nieokazywać, ale mąż po wyjściu z kina mówi

- no jak tam? fajny taki małomówny blondyn, co nieeee?
        tongue_out

i autentycznie goraco w kinie było, mimo ze albo sie nie odzywał wcale, albo monosylabami, ale ten wzrok

poczulam sie jak małolatabig_grin
    • morgen_stern Re: Drive 26.09.11, 09:27
      Uczta dla oczu i uszu, bo, przyznajcie, że historia jest dość prosta smile ale to wszystko w połączeniu z grą aktorską działa hipnotyzująco.
      A tego Goslinga to wcześniej na oczy nie widziałam, choć ze mnie wielka kinomanka, a widzę, że tu same fanki.
      • angazetka Re: Drive 26.09.11, 09:39
        Nie widziałaś??? O matkozcórką, Morgen, nie przyprawiaj mnie o zawał od rana... No więc obejrzyj sobie "Pamiętnik", "Fanatyka", "Słaby punkt" i "Blue valentine". Taka goslingowa jazda obowiązkowa wink
        • morgen_stern Re: Drive 26.09.11, 09:47
          Fanatyka widziałam - to on grał tam główną rolę???
          • angazetka Re: Drive 26.09.11, 09:51
            Owszem.
            • morgen_stern Re: Drive 26.09.11, 10:05
              Ale ile lat temu to było... Jeszcze wtedy z niemężem na tym byłam w kinie, no cudów pamięci ode mnie nie wymagaj wink
            • aneta-skarpeta Re: Drive 26.09.11, 10:06
              ja jeszcze pamietam film ktory był dla mnie tak starsznie smutny, jakie to zycie niesprawieldiwe, a ludzie głupi, ze ehhh
              z leadgare
              candy
              www.filmweb.pl/film/Candy-2006-190369
              tez o milosci
              • zoja.pl Re: Drive 26.09.11, 23:09
                z leadgare

z kim? tongue_out
        • pszczolaasia Re: Drive 26.09.11, 10:08
          > No więc obejrzyj sobie "Pamiętnik", "Fanatyka", "Słaby punkt" i "Blue valentin
          > e". Taka goslingowa jazda obowiązkowa wink

i "wszystko co dobre". dobry aktor dobry. to mowicie warto...ok.
    • tosterowa Re: Drive 26.09.11, 22:56
      Też już widziałam i mnie rozczarował. Do połowy to całkiem dobry film, później robi się tandetnie w sposób niezamierzony, ktoś tu miał tarantinowskie inspiracje, ale zabrakło dystansu i talentu też. Reżyser pieczołowicie dobrał scenografię, kostiumy i muzykę, ale nie przykryło to treściowej pustki.
      Dobre sceny z autami w roli głównej, muzyka chwilami fajna, tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka