Dodaj do ulubionych

A'propos chińskich aut

30.01.25, 08:49
Przez przypadek, rzuciło mi się ogłoszenie sprzedaży MG HS, hybryda, coś tam pod 270KM.Nowy w tej specyfikacji, ok 170tys.Sprzedawany (ten z ogłoszenia :P) 2 latek, na gwarancji.....77tys.do nego.Zakładam, że za 70tys.do wzięcia bez mrugnięcia okiem.

To jakby kogoś interesowała utrata wartości. Bo o elektrykach już pisałem ale hybryda?
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 09:15
      Kupiłeś?
      • loyezoo Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 23:27
        No nie i nie dlatego, że Chińczyk.Nie interesują mnie "nowe" auta, czyli takie co mają mniej jak 20-25 lat ;))
    • bigimax4444 Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 09:47
      Opinie nie sa porywajace

Tragedia, na jeździe próbnej w salonie było ok. Odebrałem i jakby inne auto. Na początku ok ale po przekroczeniu 10tys km coś puka, tam skrzypi, hamulce wydają dźwięk jak w żuku. Silnik się poci.
    • kreinto Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 10:27
      loyezoo napisał:

> 2 latek, na gwarancji.....77tys.do nego.Zakładam, że za 70tys.do wzięcia bez mrug
      > nięcia okiem.
      Tylko, że MG chyba jeszcze nie działa tak długo w Polsce? 🤔
      • vogon.jeltz Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 10:52
        Może sprowadzony z któregoś z krajów zachodnich? We Włoszech MG widuję od dobrych paru lat.
        • kreinto Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 20:32
          vogon.jeltz napisał:

> Może sprowadzony z któregoś z krajów zachodnich? We Włoszech MG widuję od dobry
          > ch paru lat.
          Wtedy już na starcie trzeba odjąć jakieś 15-20% wartości.
        • tbernard Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 20:57
          vogon.jeltz napisał:

> Może sprowadzony z któregoś z krajów zachodnich? We Włoszech MG widuję od dobry
          > ch paru lat.

Tak czy inaczej to jeszcze produkcja czysto testowa i rozsądek podpowiada zaczekać kilka lat aż doszlifują co trzeba. Sęk w tym, że wtedy już cenowo pewnie nie będą tak atrakcyjne w stosunku do konkurentów w analogicznych segmentach i porównywalnym wyposażeniu.
          • wislok1 Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 20:53
            Jaki ma sens kupowanie czegos, co jest do d..., nawet jesli jest to bardzo tanie ?
      • loyezoo Re: A'propos chińskich aut 30.01.25, 23:25
        Możliwe, że nie.Jednak pełna faktura i ponoć gwarancja producenta. Zarejestrowany na pewno w Polsce.
    • kreinto Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 19:56
      loyezoo napisał:

Tak a' propos chińskich aut:
      www.auto-swiat.pl/testy/test-omody-e5-w-tym-chinskim-suv-ie-tylko-marka-i-cena-nie-sa-premium/9fkfm3t
      To dla tych, którzy nie widzieli a narzekają.
      • wislok1 Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 21:00
        Wyglada mi to artykul sponsorowany
        • kreinto Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 22:57
          wislok1 napisał:

> Wyglada mi to artykul sponsorowany
          No właśnie, tym bardziej robi wrażenie.
          • trypel Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 23:16
            W sensie ze autoswiat przestaje pisać za euro Niemcom i zaczyna za juany chińczykom?
            • kreinto Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 23:42
              trypel napisał:

> W sensie ze autoswiat przestaje pisać za euro Niemcom i zaczyna za juany chińcz
              > ykom?
              W sensie, że skoro wygląda na sponsorowany to doskonałe świadczy o aucie. 😉
              • trypel Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 07:01
                Ciekawe jest ze nie wymienili jedynej ale poważnej wady auta (mocno utrudniającej życie w porównaniu z konkurencja za podobne cenę- kia i skoda)
                • kreinto Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 10:21
                  trypel napisał:

> Ciekawe jest ze nie wymienili jedynej ale poważnej wady auta (mocno utrudniając
                  > ej życie w porównaniu z konkurencja za podobne cenę- kia i skoda)
                  Może dlatego, że ani Kia ani Skoda nie jest konkurencją?
                  • trypel Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 10:22
                    W innych mniej sponsorowanych tekstach właśnie są.
                • bywalec.hoteli Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 10:28
                  trypel napisał:

> Ciekawe jest ze nie wymienili jedynej ale poważnej wady auta (mocno utrudniając
                  > ej życie w porównaniu z konkurencja za podobne cenę- kia i skoda)

Jakiej?
                  • trypel Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 10:33
                    Niski Max prąd ładowania wykluczający praktycznie szybkie ladowanie w trasie. W porównaniu do kii czy skody
                    • bywalec.hoteli Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 10:35
                      Nienawidzę takich nachalnych sponsorowanych artykułów.
                      Dlatego praktycznie nie czytam gazetek i portali moto. Zwykle jest to krzykliwy tytuł „to auto będzie hitem w niskiej cenie” a potem ceny jak na Batorym i żaden hit
                    • kreinto Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 13:10
                      trypel napisał:

> Niski Max prąd ładowania...
                      To przecież dobrze, że niski. Bateria się odwdzięczy.
                      No i przecież trzeba pójść coś zjeść, skorzystać z łazienki. Przecież to główne zalety elektryków.
                      Po co kupować elektryka i pozbawiać się tych zalet?
                      🙂
                      • trypel Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 13:30
                        Jak ktoś jest na diecie to takie 3 obiady dziennie podczas podróży mogą być ryzykowne
                        Nawet jak na auto dobrze wpływają
                        • kreinto Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 14:28
                          trypel napisał:

> Jak ktoś jest na diecie to takie 3 obiady dziennie podczas podróży mogą być ryz
                          > ykowne
                          > Nawet jak na auto dobrze wpływają
                          Jak mogłeś? Główne zalety elektryków poszły w pi... 🥴
            • wislok1 Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 14:21
              Auta zchinoli sa tanie i do d...
              Auta z Europy sa Ok

Ale nienawisc do Europy jest slepa
      • loyezoo Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 21:57
        Ale co to ma wspólnego, z tym co napisałem? Po 1.Pisałem o hybrydzie. Po 2. W innym wątku, o utracie wartości elektryków (nie chińskich) Ty zapodałeś "combo". Nie dość, że elektryk, to chiński.(i nie o wartości, tylko rzekomej jakości) A, że pierwsze opinie to "ehy i ahy",spoko.Sam siedziałem w nowym MG HS. Fajnie ale zobaczymy, jak fajnie będzie po 10, 50, 100tys. km.Chociaż nie zmieni to faktu, że taką Omodę, będzie można kupić roczną, za pół tej ceny. I tak by the way. We Włoszech, bez dopłat, w salonie kupujesz taką za 135tys.Więc ktoś tu kogoś "rżnie" zdrowo.
    • wislok1 Re: A'propos chińskich aut 22.02.25, 20:38
      Najpierw trzeba auto obejrzec 2 lata stare nie oznacza, ze nie mialo wypadkow
      Albo, ze nie psulo sie co chwila
    • bolo2002 Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 09:30
      Wszystko wskazuje na to, ze ta chinska ekspansja na Europę sie nie powiedzie. A to za sprawą-jakości tych pojazdów. Jest coraz wiecej skarg na jakośc chinszczyzny- czego ja akurat sie spodziewałem. Więc wniosek jest tylko jeden-wygra Dacia i tylko Dacia, zwłaszcza jak wypuści jeszcze 500-tkę za max 75 tys zł. No i jeszcze Citroen C3 i C3 Aircross dołaczą do zwycięzców. Toyota przegra-bo staje sie coraz droższa i popełnia błąd. Chińszczyzna -tylko w barze .
      • loyezoo Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 10:41
        Tak tak. Dlatego Toyota pobiła rekord sprzedaży w zeszłym roku, sprzedając ponad 100tys.aut w Polsce.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: A'propos chińskich aut 23.02.25, 11:38
          Ciekawe jak długo uda im się jechać na ewolucji, w końcu trzeba pójść w jakaś rewolucję. Ale na ten moment trafili.
        • bolo2002 Re: A'propos chińskich aut 24.02.25, 08:33
          Ale flotowych głównie a nie prywatnych. Teraz ceny Toyot zaczynają odstraszać klientów. Porozmawiamy za rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka