Dodaj do ulubionych

Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża...

29.09.11, 02:12
w dodatku desperadzko!

Jeszcze 5 lat temu chodziłam na areobik, stepy i inne takie. Po urodzeniu dziecka przerzuciłam się na pilates. Uwielbialam te ćwiczenia, ale mój trener personalny zainteresował mnie boksem i silownią. Czułam się idiotycznie wśrod wielu napakowanych facetów i ja jedna jedyna sierota. Jednak kiedy po zaledwie 8 tygodniach ćwiczeń 3-5 razy w tygodniu nie tylko odzyskałam dawną formę, ale nawet ją poprawiłam, na areoby wiecej nie poszłam. Chodzę czasem, raz na tydzień na rowerki, ale mój trening wygląda przede wszystkim tak, ze biegnę do klubu (ok 10 min), potem jeszcze 10 min na orbitreku a potem już wyciskam na klatę, robię pompki, walę w worek i cwiczę na maszynach. Podskoki na stepach już mnie nie bawią.

Faktycznie nawet w Londynie mało jest kobiet w tej części siłowni. Kobiety preferują areoby, problem w tym że zazwyczaj ćwiczą w zwolnionym tempie jakby jechały na spacerek w dodatku jednostajnie. Nie zmieniają ani obciążenia ani nie przyspieszają by po chwili zwolnić. I tak przez godzinę. Zwariowałabym chyba.

Faceci na silowni dzielą się na przypakowanych goryli, początkujących statusiałych, albo chudzinki szczypiorki. Jest też trochę zwykłych facetów którzy widać, że wiiedzą co robią , przychodzą tak raz - dwa razy w tygodniu.

Nie, nie szukam wśród nich męża, choć czesto zdarza się że zagadują. Może to oni szukaja żony? :p
Obserwuj wątek
    • wespuczi Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 03:34
      na politechnice kobiety nie studiuja, tylko mezow szukaja..
      • mamaemmy Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 07:28
        Oczywiście z Twego postu wyciagnęłam najwazniejsze dla siebiesmileczyli,że odzyskałaś figurę po 8 tygodniach.
        To ile schudlas?big_grin
        • sueellen Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 08:18
          jakies 16kg
          • mamaemmy Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 08:23
            sueellen napisała:

> jakies 16kg

OJP smile
            Woow!
            • sueellen Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 14:48
              Oczywiście wspomagane dieta wysokobialkową
    • franczii Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 07:57
      A u mnie na silowni jest sporo kobiet. I na zajeciach kickboxing czy cos w tym stylu tez duzo widze. Wiele z nich cwiczy uczciwie choc widze kilka takich ktore spedzaja tu mnostwo czasu ale raczej towarzysko. Cos tam cwicza ale to takie rozwleczone, nigdy upocone a kiedy ja sie zapisalam po ciazy i schudlam w ciagu 2 miesiacy to zdumione mnie pytaly jak tego dokonalambig_grin Co do silowni zas to nie lubie. Chodze w okresach na koncu i poczatku sezonu kidy juz zajecia sie pokonczyly lub dopiero rozkrecaja. Dostalam trening aeroby (bez nich to dla mnie zadne cwiczenie) naprzemiennie z cwiczeniami obwodowymi i brzuchem (w koncu mnie ktos nauczyl jak prawidlowo brzuch cwiczyc) i efekty rzeczywiscie sa, zwlaszcza ten brzuch rewelacja (jednak technika swoje robi) ale i tak nie lubie bo nudne to jest. Wole choreograficzne bo przynajmniej glowe czyms mozna zajac.
      • nutka07 Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 09:15
        A co to za technika?
        • franczii Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 11:37
          Prawidlowa technika najbanalniejszego brzuszka.
          Wczesniej robilam ich setki na zajeciach w bardzo szybkim tempie i prawdopodobnie nieprawidlowo.
          Dopiero mnie instruktor na silowni nauczyl robic brzuszki w taki sposob zebym byla swiadoma ktore miesnie pracuja i wtedy zaczelam faktycznie brzuch czuc i rzezbic.
    • wuika Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 08:01
      Ale przecież Ty masz prawie męża, nie znają się tongue_out
      Właśnie - przyjęłam oświadczyny? Coś mi umknęło smile
    • jeza_bell Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 08:33
      Jest też trochę zwykłych facetów którzy widać,
      > że wiiedzą co robią , przychodzą tak raz - dwa razy w tygodniu.

Mój jest "zwykły", ale jego czas nie pozwala mu na takie fanaberie co drugi dzień w tygodniu- musielibyśmy się wcale nie widywać.
      • sueellen Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 09:14
        Eeee tam, myślę że przedzasz. 3 godziny tygodniowo każdy może wcisnąc do grafika. Zawsze mozna iśc w sobotę czy niedzielę rano a pozostałe dwie godziny gdzies się znajdą w tygodniu. Nie znajdują tylko ci ktorym się nie chce.
    • hellulah Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 09:52
      Chyba z przymrużeniem oka to piszesz, przecież w artykule/wywiadzie nikt nie twierdzi, że wszystkie kobiety na każdej siłowni szukają desperacko faceta (zobacz zresztą wpis na forum - chyba od jednego z tych trenerów) - szukanie faceta to odnośni lasek, które w ciasnych lycrach pchają się do osiedlowych pakerni. Przeciwnie, w artykule dużo o fajnym podejściu wielu rozsądnych kobiet (np. starszych wiekowo pań), które lubią siłownię z powodu korzyści zdrowotnych. Fajny artykuł moim zdaniem.

Ja tam chodzę do takiego damskiego klubu smile gdzie siłownia świeci pustkami i chyba jedynie o podrywanie orbitreków można by mnie posądzić smile
      • sueellen Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 14:47
        > Chyba z przymrużeniem oka to piszesz,

No nie chyba, tylko na pewno!
    • broceliande Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 22:04
      Jak ktoś jest samotny, to może być posądzony o szukanie.
      Mężatka w takiej sytuacji jest posądzana o szukanie kochanka. Ludziom nie dogodzisz.
      Ja biegam po parkusmile
      • sueellen Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 22:21
        To jesteś posądzona o szukanie ekshibicjonistów i gwałcicieli, czyli sama sie prosisz...
        • broceliande Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 30.09.11, 10:03
          Faktycznie...
          Chyba powinnam kupić bieżnię i przed telewizorem użytkować.
      • dziennik-niecodziennik Re: Właśnie się dowiedziałam, że szukam męża... 29.09.11, 22:37
        ani chybi szukasz psa big_grin big_grin big_grin
    • vienetta skąd ta desperaDZja ??? 30.09.11, 11:40
      Poszukaj desperaDZko słownika ortograficznego.
      No i nie mogłam się powstrzymać. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka