Dodaj do ulubionych

Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów...

04.10.11, 19:09
Pytam zwolenniczki PiSu, czy wy także macie jakieś kompleksy czy lęki na punkcie Niemców i Żydów ? Czy także cechuje was taka ksenofobia i podejrzliwość, że uważacie iż wszystkie redakcje w Polsce są żydowskie albo niemieckie ?

Tak na fali dzisiejszych występów prezesa i urojeń Hoffmana o Sobieniowskiego i jego przynależność do redakcji takiej czy innej zapytuję...

Przecież to jest chore...
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 19:24
      Zaznaczam - powiedzenie, ze nie jestem zwolenniczką PiS-u to bardzo lagodne okreslenie tego, co czuję do tej formacji. Ale jakoś akurat antysemityzmu nie dostrzegłam dotychczas, co nawet mnie dziwi, bo doskonale łączyłoby się z innymi fobiami.
    • thorgalla Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 19:25
      A na punkcie czego oni fobii nie mają?

Przy okazji zapytam.Czy wyjaśniono już kto wysłał owego słynnego maila w sprawie rzekomej rezygnacji Beatki?
      • ola Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 05.10.11, 12:58
        Mail został wysłany z Arizony.
        To smutne, bo Przes bardzo liczy na to, że mu CIA i NATO rozwiąze tajemnice brzozy. A tu taka historia...
        • thorgalla Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 05.10.11, 13:10
          Z Arizony? To PIS jeszcze wojny USA nie wypowiedziało??
    • a.nancy Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 19:33
      czego się spodziewasz? że jakaś forumowiczka odpisze: "tak, mam kompleksy, lęki, urojenia i jestem ksenofobem"?
    • nutka07 Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 19:41
      Dzisiaj nic o emigrantkach Gazeto vel wioskowy_ glupku?
      Daj upust swojej fobii.
      • wioskowy_glupek Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:50
        Hmm widzę, że Ty masz fobię na moim punkcie smile I chyba nic lepszego do roboty poza śledzeniem moich wpisów na forum ?

Lecz swoje fobie robiąc mężowi zupę, albo dzieciom poczytaj...
        • nutka07 Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:52
          Nie sledze Twoich wpisow, to Ty odpowiedziales na moj zapominajac sie przelogowac.
    • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:12
      Nie wiem co powiedział Hoffman, ale akurat PIS antyżydowski nie jest, sp. Lechu był raczej znany z pozytywnego nastawienia do Żydów, byl kiedyś fajny artykuł w Rzepie na ten temat, pewnie w plusie i minusie, więc niedostępny w necie.
      Wątpię, żeby robił sobie zdjęcia w jarmułce, obchodził w pałacu żydowskie święta i wspierał budowę muzeum Żydów Polskich jakby miał kompleksy czy lęki na tym punkcie smile
      Dorn jest przecież pochodzenia żydowskiego, sp. Stefan Meller też, a oboje byli w rządzie PISu. Średnio Ci wyszła ta ksenofobiczna teoria smile
      • krejzimama [...] 04.10.11, 20:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • iuscogens Już zdążyli Cię wyciąć?? 04.10.11, 20:42
          Wiem, że wybory niedługo, ale wdech-wydech, opanuj się ;P
          • krejzimama Re: Już zdążyli Cię wyciąć?? 04.10.11, 20:55
            Za duzą sygnaturke poszlo.
            Post zawierał pytanie co robili zatem parlamentarzysci PIS u Kobylanskiego.
            • iuscogens Re: Już zdążyli Cię wyciąć?? 04.10.11, 21:00
              To sie ich zapytaj, chocbyś na głowie stawała to PISu pod antysemityzm nie podepniesz.
              • krejzimama Re: Już zdążyli Cię wyciąć?? 04.10.11, 21:09
                To ty tu robisz za pisówke to ciebie sie pytam co parlamentarzysci pisu robili u Kobylanskiego - antysemity podejrzanego o szmalcownictwo.
                www.youtube.com/watch?v=Jn9uRxSqOdw

Na jaką partię głosuje ten pan?
                www.youtube.com/watch?v=93-MbbVSNdA
                Ostatnio na podlasiu było kilka antysemickich incydentów.
                Kto tam wygrywa wybory?
      • angazetka Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:47
        Ślicznie. A co powiesz o fobiach niemieckich?
        • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:04
          Jak powiem eufemistycznie, że nie są proniemieccy to Cię to nie zadowoli?? big_grin
          • angazetka Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:20
            Tyle to ja wiem. Nie wiem tylko, why and what for wink
            • pade Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:29
              wiem ale nie powiemtongue_out
            • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:34
              Nie wnikaj, ja Cię ładnie proszę ;P
              • pade Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:02
                jeszcze mi tylko wytłumacz, ładnie proszę, czemu prezes jeździ niepolskim samochodem i to z klimatyzacją??? tongue_out
                • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:08
                  a niemieckim jezdzi???? tongue_out
                  • pade Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:19
                    nio, das autosmile
                    • cherry.coke Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:25
                      No jak to, wyrwal je z niemieckiej niewoli...
                    • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:31
                      Wspiera gospodarkę przyjaciół z Zachodu, a wy o jakiejś fobii mówicie tongue_out
                      • pade Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:36
                        ekhm, do dziś dzielni żołnierze pana prezesa na każdym kroku przypominali, że Tuskobus jest niemiecki, z klimą! i przyciemnianymi szybami! wow!
                        od jutra zaczną zapewne chwalić niemiecki przemysł samochodowytongue_out
                        • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 23:10
                          Wybacz, nie orientuję się w wyposażeniu tuskobusa, jeszcze nie oszalałam na tyle, żeby nim jezdzić tongue_out
                          Czym jezdzi prezes to ja nie wiem, to ty sugerujesz, że niemieckim autkiem smile
                          • pade Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 05.10.11, 14:21
                            ja nic nie sugeruję,
                            sugestie, insynuacje to styl prezesa, nie mój
                            ja twierdzę, że prezes jeździ limuzyną skody, która należy do grupy volkswagena

• cherry.coke Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 05.10.11, 14:27
                              To straszne. Przeciez to ateistyczna robota! Ale prezes nie moze przeciez napychac kabzy faszystom i doceniac warsztatu Czechow. On te limuzyne wyzwolil i nawrocil, jest teraz prawdziwa polska limuzyna, z rozancem na lusterku smile
                            • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 05.10.11, 14:32
                              pade napisała:

> ja nic nie sugeruję,
                              > sugestie, insynuacje to styl prezesa, nie mój
                              > ja twierdzę, że prezes jeździ limuzyną skody, która należy do grupy volkswagena
                              >

Nie wiedziałam, że jesteś tak doskonale zorientowana w tej dziedzinie tongue_out
                              • pade Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 05.10.11, 14:43
                                staram się być zorientowana w każdejtongue_out
      • cherry.coke Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:58
        Lech nie byl antysemita, jak najbardziej bral udzial w uroczystosciach zydowskich. Krazyla gdzies zreszta teoria spiskowa, ze Kaczynscy sa po matce Zydami, ktos zadal sobie duzo trudu podrozujac do jakies miasteczka czy wsi, skad sie wywodzili i robiac im drzewo genealogiczne. Moja znajoma Zydowka mowila o Marcie Kaczynskiej, ze wyglada bardzo "po naszemu".

Jaroslaw jak to Jaroslaw, traktuje sprawe czysto instrumentalnie. Jak trzeba, to sie podepnie pod Lecha, a jak trzeba, bedzie sie bratal z Rydzykiem, wezmie Macierewicza na przybocznego, a poslow wysle do Ameryki Pld na zydozercza impreze. Ja powaznie podejrzewam, ze ten czlowiek jest tak naprawde nihilista i ateista big_grin
      • lineczkaa Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 05.10.11, 14:43
        iuscogens napisał:

> sp. Lechu był raczej znany z pozytywnego nastawienia do Żydów

Nic personalnego.
        Wiem, że to tylko dobór słów, ale jak czytam takie zdania, to jakoś tak dziwnie je odbieram, albo to ja przewrażliwiona jestem.
        "Pozytywne nastawienie do Żydów" czyli co?
    • marzeka1 Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:32
      Niechęć do Niemców i Rosjan- tak; antysemityzmu- nie dostrzegam jakoś.
      • wioskowy_glupek Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:47
        Hmm no to ciekawe że nie dostrzegacie utajonego antysemityzmu w partii która jawnie sympatyzuje z RM. Radiem jak wiadomo antysemickim...
        W partii której większość wyborców to właśnie słuchacze owego radia, niedobitki LPR i innych ultra katolickich partii smile

Jak to nazwać jak nie antysemityzmem ?
        • marzeka1 Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:25
          "W partii której większość wyborców to właśnie słuchacze owego radia, niedobitki LPR i innych ultra katolickich partii "

- a JAK większość zmierzyłaś/zbadałaś? Bo mój znajomy to fan Jara, facet niewierzący z własną, świetnie prosperującą firmą?

Szukasz tego antysemityzmu na siłę.
    • kawka74 Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:53
      Na punkcie Niemców, owszem, fioła mają potężnego, ale Żydów?
      • krejzimama Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 20:56
        Poszukaj w sieci co mówią sympatycy tej parti..
        • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:06
          Czyżbyś krejzi sugerowała, że PO też cierpi na taką antyislamską fobię jak ty?? big_grin
          • krejzimama Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:12
            Każdy czlowiek analizujący to co się dziej na świecie zauważa zagrożenie ze strony islamskiej zarazy.
            Jeśli islam jest rakiem to przy nim chrzesciajnstwo jest tylko tyfusem.
            • iuscogens Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 21:21
              Ciebie to jednak łatwo sprowokować tongue_out
        • kawka74 Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:22
          Ale czekaj, sympatycy to jedno, mowa jest chyba o samym PiSie...?
    • rosapulchra-0 wioskowy głupku 04.10.11, 21:14
      W gazeciarza się bawisz?
      Słabo ci to wychodzi. Serio, serio.
      • wioskowy_glupek Re: wioskowy głupku 04.10.11, 21:37
        Następna z kompleksem Antosia Macierewicza ? Też wszędzie widzisz agentów i spiski ???
        • tezee Re: wioskowy głupku 04.10.11, 22:20
          A to prawda czy plotka że kibole jeżdzą w tym tygodniu po polsce tescobusem ? Ktoś widział na trasie pojazd ? big_grin
          • nutka07 Re: wioskowy głupku 04.10.11, 22:23
            To jakas teoria spiskowa wink
          • pade Re: wioskowy głupku 04.10.11, 22:39
            a fee, to jest Tóskobus! z kibolami!
            a na poważnie, mam nadzieję, że moje miasto ominą
    • leeloo2002 Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 22:54

> uważacie iż wszystkie redakcje w Polsce są żydowskie albo niemieckie ?

może nie wszystkie , ale ta na pewno ;P
      • wioskowy_glupek Re: Fobia PiSu na punkcie niemców i żydów... 04.10.11, 23:03
        Ale żydowska czy niemiecka ? Bo to ciekawe i nie wiem czy od tej pory się witać szalom czy guten morgen ?

To zasadnicza różnica warto rozstrzygnąć...

OJP...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka