Dodaj do ulubionych

Przeryczane piosenki..

07.10.11, 23:01
"Zaopiekuj sie mna "Rezerwatu jest jedna z tych piosenek,przy ktorej wprowadzalam sie w jakis trans puszczajac ja ciagle od poczatku i ryczac..
Macie takie piosenki?
Obserwuj wątek
    • nutka07 Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:04
      Serce matki - Mieczyslaw Fogg

www.youtube.com/watch?v=oIASjAZvZCA
    • beataj1 Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:08
      Niewiele CI mogę dać Perfectu. Pamiętam jak nastolatką będąc uwznioślałam się jaka to piękna milość. Nieważne co masz ważne uczucie i takie tam. Ostatnio leciała w radiu i sobie to przypomniałam. Teraz faceta z taką deklaracją pogoniłabym na cztery wiatry bo za miłość nikt jeszcze sobie jedzenia nie kupił. Taka sie cyniczna na starość zrobiłam...
    • angazetka Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:15
      "Dance me to the end of love". Ze względów emocjonalnych wymiękam. I przy niej nie tańczę - raz tańczyłam, starczy.
      I ryczę przy "Slipiing through my fingers".
      • almaya Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:20
        angazetka napisała:

> "Dance me to the end of love". Ze względów emocjonalnych wymiękam. I przy niej
        > nie tańczę - raz tańczyłam, starczy.

Ehhhhh... Cohen,sie rozmarzylamsmile
      • nutka07 Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:22
        Jak moglam zapomniec o Leonardzie. Bardzo dawno jej nie slyszalam
        www.metacafe.com/watch/3066311/dance_me_to_the_end_of_love/
      • falka32 Re: Przeryczane piosenki.. 09.10.11, 23:05
        > I ryczę przy "Slipiing through my fingers".

Ooooo, ja też, strasznie i zawsze. I przy "Tears in heaven".
    • maurra Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:18
      przeryczane to może nie
      ale
      Breath me - finałowy soundtrack z "Sześciu stóp pod ziemią"
      www.youtube.com/watch?v=EMQ-Fpw2Ju0
    • mondovi Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:18
      www.youtube.com/watch?v=wifMmFdUxxw
    • pierwszy_poruszyciel Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:32
      "Pośród kwiatów i cieni" Artrosis, "Owoce wschodu" Closterkeller, "Kiedy myśli mi oddasz" Moonlight, to chyba najbardziej. Chociaż raczej 'dołowałam się' niż ryczałam, bo ja rzadko ryczę smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Przeryczane piosenki.. 07.10.11, 23:43
      "Dłoń" Natalii Kukulskiej. zwłaszcza przy jej kontekście.
      "Do kołyski" Dżemu. nie wiem czemu wlasciwie. jakoś mnie wzrusza.

i kicz kiczów ale...
      "un-break my heart" Toni Braxton big_grin big_grin big_grin
    • imogen0 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 00:05
      Możecie się śmiać,-Do Ciebie Mamo Violetty Villas...
    • lolinka2 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 01:31
      Co powie tata
      Życia mała garść
      Przydział twój
      Na zakręcie (Janda)
      Mały elf

to przeryczane
      Oprócz tego mam pierdylion takich, których słucham ciągle od początku, tyle że nie ryczę przy tym, a po prostu utożsamiam się z tekstem w 100%.
      • lolinka2 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 12:31
        zapomniałam, zapomniałam....
        przy opłakiwaniu pierwszej miłości słuchałam "Było nas dwoje" Skubikowskiego i "Na co komu dziś" Lady Punk.
    • gupia_rzona Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 09:01
      Robert Miles - children. Po tym jak rzucił mnie chłopak. Wyłam przy niej później już za każdym razem jak jej słuchałam.
      A jest jeszcze taki utwór Hansa Zimmera z filmu "black Howk down". Oczy mi się przy niej pocą. Mogliby zagrać ją po mojej śmierci, kiedy będą mnie spalać big_grin
      • inez21 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 10:27
        Kicz nad kiczami czyli George Michael "Czułe słówka" też z ciotką zamówiłyśmy sobie na stypęsmile)) No i Jeszcze Dżemu "LIst do M"
        • kali_pso Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 10:37
          www.youtube.com/watch?v=_RV7eq52dOc&feature=related

...najpiękniejsza piosenka GM...i zawsze , już zawsze będzie kojarzyć mi się z pewna osobą...
          • malgosiek2 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 13:00
            kali_pso napisała:

> ...najpiękniejsza piosenka GM...i zawsze , już zawsze będzie kojarzyć mi się z
            > pewna osobą...

Oo to,to właśnie.
            Może nie przeryczana, bo takich raczej nie miewam, ale takie nostalgiczne.
    • krejzimama Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 10:34
      Majteczki w kropeczki
    • broceliande Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 10:35
      Jest tak francuska piosenka "La lettre au pere Noel" Patricka Bruela.
      Dziecko pisze list do Mikołaja i między innymi prosi, żeby "mój kumpel wrócił i znowu miał włosy".
      Strasznie mnie to wzrusza.
      • asocial Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 11:16
        Wzruszam sie niezwykle latwo, jak to mawial Urban, cierpie na ¨plytka uczuciowosc¨, rycze przy futuramie (kto pamieta odcinek o psie, wie o czym mowie), reklamie coca-coli, filmach i piosenkach. Te, ktore mi teraz przychodza do glowy (bylo ich znacznie wiecej)to: ¨walking in my shoes¨ DM, ¨let´s dance¨D. Bowie, ¨space oddity¨...
        w ogole jak sie wkrecam w jakas konkretna muzyke, to rycze przy kazdym ich utworze,))) Ostatnio (Wstyd mi troche): wykonanie ¨Dziwny jest ten swiat¨ Szpaka,))). , Jak tak krzyczal ¨nie, nie, nie!!!¨...ach, jak sie wzruszalam!,)
        • mewa000 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 11:22
          Niecierpliwi
        • dolores12 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 11:25
          'Zostawicie Titanica' Lady Pank przede wszystkim, ale i wiele innych, ja bardzo łatwo się wzruszam. Z tematyki dzieciowej natomiast jest taka mało znana w Polsce piosenka country 'Let Them Be Little' której słowa całkowicie mnie rozbrajają i płaczę już na samą myśl.
          • thaures Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 12:00
            Nie mam piosenek przy których ryczę, ale nieraz jakiś utwór potrafi mnie zatrzymać, bo przypomina mi jakieś wydarzenie , wakacje czy coś szalonego. Takimi piosenkami są niektóre utwory Republiki, Róż Europy czy Red Box " For America". Ten ostatni utwór namiętnie słuchałam z chłopakiem, którego już nie ma. Zawsze jestem w stanie "wyhaczyć" tę piosenkę w szeregu innych.. Też się starzeję- bo widzę,że tak mnie nakręcają utwory stare, z młodości. Nowszym jest " Auflösen" www.youtube.com/watch?v=FHY5ss2LOV8. Słowa są dla mnie genialne. No i oni.
            I może ktoś pomoże- utwór z początków lat 90-tych- bardzo popularny- w nazwie zespołu chyba 4 i coś z blondynkami?? Też ważna dla mnie piosenka-a nie mogę jej znaleźć.
            • asocial Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 12:11
              non 4 blondies, ich jedyny hicior to ¨what´s up´

thaures napisała:

> I może ktoś pomoże- utwór z początków lat 90-tych- bardzo popularny- w nazwie z
              > espołu chyba 4 i coś z blondynkami?? Też ważna dla mnie piosenka-a nie mogę jej
              > znaleźć.
              • thaures asocial 08.10.11, 12:15
                Dzięki. Jasne,że to o ten utwór chodziło.
    • martishia7 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 11:46
      Nie wierzę, że nie padło "Don't cry" Guns'n Roses.
      • agamama123 Re: Przeryczane piosenki.. 10.10.11, 09:33
        Oooo tak, Don't cry....
        Ale Ta Przyprawia mnie o dreszcze...
    • amulka1987 Wiem, że odbiegłam od tematu... 08.10.11, 12:21
      ... ale zobaczcie- tylko z dźwiękiem i do końca! Na tym cholerstwie ryczę od 3 dni. Ja bym powiedziała I do bez zawachania smile

www.youtube.com/user/Agatka1208#p/a/f/0/Su1YLAjty-U
    • sierpniowa27 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 12:46
      eric clapton "tears for heaven"

bartosiewicz "ostatni"

kasia kowalska " a to co mam"

hanna banaszak " samba przed rozstaniem"

gepert " nie zaluje"
    • czarnaalineczka Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 13:03
      rycze na co 10 wiec nie ma sensu wymieniac big_grin
    • em_em71 Re: Przeryczane piosenki.. 08.10.11, 13:25
      www.youtube.com/watch?v=DbeVpnJ1xVo
      wpisała się w klimat

• annomalia72 Re: Przeryczane piosenki.. 09.10.11, 20:46
      Ostatnio najbardziej mnie ruszyła najnowsza (chyba) piosenka Renaty Przemyk "Jakby nie miało być". Podobnie na mnie działają - z długiej listy piosenek, które funkcjonują u mnie pod nazwą "Senty - menty" - m.in. "Both Sides Now" - Joni Mitchel, "Coffee and cigarettes" - Michelle Featherstone , "Love Is Where You Are" - Diany Krall, "Until We Bleed" - Kleerup feat. Lykke Li, "In Memoriam" - Steva Hacketta, "In My Arms" - Plumb, "Tell Me There's A Heaven "- Chrisa Rea, "This I Love" - Guns N'Roses, "Niepokonani" Perfectu (zwłaszcza w wersji symfonicznej), "Podobno gdzieś istnieje" Katarzyny Groniec, "Czułe miejsce" Anny Marii Jopek, "Co dalej" Anity Lipnickiej, "Gdy pojawiłaś się" Grzegorza Markowskiego, "Niebieska Piosenka" Grzegorza Tomczaka, "Kiedy nie ma miłości" Marysi Sadowskiej, "Polowanie na wielbłąda" Myslovitz. Słuchanie Myslovitz, nawiasem mówiąc, to dla mnie pewna droga do mega doła. I sama się w ten dół z lubością wprowadzam. Poryczę sobie, wypłaczę negatywne emocje, później sobie dawkuję muzykę, którą nazywam "muzyką do piecyka" i wychodzę z tego doła...
      • bu-zia Re: Przeryczane piosenki.. 09.10.11, 21:26
        "cudownych rodziców mam", zwłaszcza teraz, kiedy juz ich nie mam sad.
        A ostatnio Adele - Someone like you
    • bombastycznie Re: Przeryczane piosenki.. 09.10.11, 23:58
      może nie "rycząca" ale wprowadzająca w dość smętny i smutny nastrój, choć piosenka wcale nie wydaje się być smutna, ale przypomina mi okres w życiu kiedy poznałam rewelacyjnego faceta i przeżyłam z nim niesamowite chwile których do końca życia nie zapomnę, ta piosenka strasznie mi się z nim kojarzy, jak tylko jej słucham i zamykam oczy to widzę go przed sobą, niestety kontakt z tym super-facetem urwał mi się nagle i było to jak strzał prosto w serce, zabolało i cholera nie mogłam zapomnieć, a być może udałoby nam się. Niedawno znalazłam go na fejsie( pod tym względem uwielbiam te portalewink), ale nie odważyłam się napisać, obejrzałam tylko kilka jego fotek, przypomniałam sobie co nieco i tyle, mogę tylko żałować że nam się wtedy nie ułożyło.
      www.youtube.com/watch?v=gu6mcPmkNTE
      • ha-ya Re: Przeryczane piosenki.. 10.10.11, 00:45
        Slipping through my fingers
        Na zakrecie
        Hallelujah
    • zabulin Re: Przeryczane piosenki.. 10.10.11, 07:51
      Kolęda dla nieobecnych.

Pierwszy raz usłyszalam ją niedlugo po śmierci mojej Mamy, w pierwsze BN bez Niej.
      Dla mnie bardzo wzruszająca.
    • lilly_about Re: Przeryczane piosenki.. 10.10.11, 07:57
      Jolka Jolka... sentymentalnie
    • w_miare_normalna Re: Przeryczane piosenki.. 10.10.11, 13:01
      Dżem - do kołyski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka