naomi19 17.10.11, 17:11 Ja tu się urodziłam i tu płącę podatki. Jak z Wami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 18:16 serio jesteś z Mikołowa? ja też Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 21:51 Serio Jaki ten świat mały, byłam pewna, że nikt się nie wpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 22:18 naomi19 napisała: > Serio Jaki ten świat mały, byłam pewna, że nikt się nie wpisze. kiedyś dziewczyna ma pomocnych emamach zbierała dla jakiejś potrzebującej, zrobiłam jej przelew i wiesz co się okazało - że nie tylko w Mikołowie ale i na moim osiedlu mieszka świat jest mały, tak tak Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 20:51 He, he - mój pradziadek pochodził z Mokrego. Odpowiedz Link Zgłoś
martinkowa Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 20:55 A liczy się parę kilometrów od Mikołowa? Żory. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 21:29 Apropos Żor na trasie W-wa - Białystok stoi taka reklama "Manekiny - Żory" Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 23:39 attiya napisała: > Apropos Żor > na trasie W-wa - Białystok stoi taka reklama "Manekiny - Żory" a nie czasem ŻARY??? w żorach nic takiego nie ma-oprócz wystaw oczywiście...wujek gugiel też tak pokazuje Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 21:52 A liczy się parę kilometrów od Mikołowa? Niestety nie. Tak jak w wątku warszawskim liczy się tylko Warszawa. Przykro mi. Nie płacisz u nas podatków Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 22:34 Bardzo lubię Mikołów. W czasie kryzysu bywałam tam na zakupach, a ostatnio latem w kościele parafialnym na koncercie organowym. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 22:51 Ja też uwielbiam, jest to idealne miejsce do życia. Wszędzie blisko, a jednak miasteczko ma swój specyficzny klimat, zupełnie różny od pozostałych miast śląskich, nawet ze względu na wygląd i zadbanie miasta. Gdzie jeździłaś na zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 23:04 Dom towarowy, chyba jeszcze stoi. Tylko on zapadł mi w pamięć. Też podoba mi się Wasz rynek. Co do klimatu w pełni się zgadzam. Kiedyś mikołowska porodówka cieszyła się bardzo dobrą opinią, nie wiem jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw No ja naprawdę nie rozumiem, jak śmiecie pisać, że 17.10.11, 23:11 przyjeżdżacie do Mikołowa i chodzicie chodnikiem jak po swoim, że o pasieniu oczu rynkiem i przyległościami nie wspomnę - a wszak nie dość, że się tu nie urodziłyście, to podatków nie płacicie. I pewnie jeszcze macie obce rejestracje Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: No ja naprawdę nie rozumiem, jak śmiecie pisa 17.10.11, 23:13 Ale mój pradziadek pochodził z Mokrego!!! Ja MAM prawo deptać mikołowskie chodniki jak swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 23:12 Nadal posiada taką opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 17.10.11, 23:14 To się cieszę, bo ja miałam na myśli czasy sprzed ćwierćwiecza. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 18.10.11, 20:16 Tak, porodówka jest fantastyczna, trochę gorzej z oddziałem położniczym (tam, gdzie lezysz po porodzie). Rodziłam tu i czułam się jak gwiazda w najlepszym szpitalu w LA Myślę, że dzięki rewelacyjnej opiece wspominam poród jako najwspanialsze przeżycie. Także wuika- polecam Ty chyba tez ze śląska! Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 23:14 I nawet stamtąd mam lekarza Na razie jest to szpital drugiego wyboru, choć zastanawiam się mocno, czy nie wskoczy na miejsce pierwsze. Dylematy posiadam iwogóle! Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 23:54 Jeśli nie musisz, to nie wybieraj sie z babińcem tu: Centralny Szpital Kliniczny, Katedra Położnictwa i Ginekologii, Klinika Położnictwa i Ginekologii, Klinika Neonatologii ŚAM Zbyt wiele zbyt strasznych historii słyszałam, w tym od mojej kuzynki, która jest żoną wnuczka założyciela tej kliniki. I z którą tak się cackali, tak cackali, że mało nie zabili. Mikołów też ma wady, zdecydowanie. Jednak patrząc z perspektywy nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 18.10.11, 11:12 toxicity1 napisała: > Dom towarowy, chyba jeszcze stoi. Tylko on zapadł mi w pamięć. > To chyba Zgoda, obok takiego skwerku? Ja pare lat mieszkałam poza Mikołowem, wróciłam 4 lata temu i stwierdziłam, że juz mnie żadna sila nigdzie nie wyciągnie lubie tam mieszkać, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 23:37 martinkowa napisała: > A liczy się parę kilometrów od Mikołowa? Żory. seriooooo???? Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 18.10.11, 10:05 W Mikołowie są dwa zaje..te sklepy z butami, jeden na rynku, drugi na targu, jak kiedyś wygram w lotto, albo odziedziczę spadek po zaginionej ciotce z Hameryki, to wykupię tam prawie wszystko i będę mieć jak jaka celebryta wielkie pomieszczenie wypełnione ino butami. Lubię targ w Mikołowie, wszystko tam można kupić, niedawno moje dziecko mogło tam sobie obejrzeć żywą kurę z bliska, dla niej to prawie egzotyczne zwierze Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 18.10.11, 20:18 obejrzeć żywą kurę z bliska, O kurcze, że też jak nigdy kury nie spotkałam Zazdroszczę Może dlatego, że ja głownie zakupy w Tesco/ Auchan, tam rzeczywiście kur brak Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 09:34 Ja tam pojechałam z małą zaopatrzyć się w różne drobiazgi do przedszkola i tak nam się trafiło Dziecko było bardzo onieśmielone A w sumie to za to lubię targi w małych miasteczkach, za mydło, szydło i powidło, atmosferę i koloryt. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 09:46 Ze stolicy naszego wspaniałego regionu Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 11:33 Z Mikołowa to tylko Wojaczka znam. Podatków w Mikołowie nie płacę, ale czasem zostawiam pieniądze w mikołowskim Auchan - liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 11:36 Brawo za Wojaczka Ale i tak się nie liczy, wiesz, tłumaczyłam to już w kontekście warszawskim. Jesteś przyjezdna, przyjeżdżasz na obcych rejestracjach, od razu takich poznaję haha Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 12:00 No dobra, jakoś przeżyję... Przypomniało mi się, że mąż ma rodzinę na Kamionce, ale już nic nie mówię - się nie będę z moją rejestracją SK pchać, gdzie mnie nie chcą Założę sobie własny wątek, o. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 12:19 gemmavera napisała: > - się > nie będę z moją rejestracją SK pchać, gdzie mnie nie chcą > ja mieszkam w Mikołowie i mam SK juz 4 lata nie chce mi sie zmienić a na Kamionce tez mam rodzinę > Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 23:23 a na Kamionce tez mam rodzinę Ja z Kamionki Tzn tam mój dom rodzinny, teraz w centrum Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 09:04 naomi19 napisała: >> Tzn tam mój dom rodzinny, teraz w centrum a do przedszkola gdzie chodziłas? Bo ja na Kamionce własnie Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 17:59 O matko. Jeszcze powiedz, który rocznik! Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 18:15 naomi19 napisała: > O matko. Jeszcze powiedz, który rocznik! > 74 Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 18:54 No to nie miałyśmy prawa chodzić razem 10 lat różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 19:31 naomi19 napisała: > No to nie miałyśmy prawa chodzić razem 10 lat różnicy. ale ja repetowałam! Mikołów ( i Kamionka) są tak wielkie, że jakby dobrze grzebnąć mamy wspólnych znajomych na bank Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 20:14 Tak, szczególnie Kamiona Czyli wychodzi, że na forum nie rządzi już Warszawa, tylko Mikołów/Śląsk. Teraz nic, tylko tworzyć wątki pt: "Który warzywniak najlepszy?" nie wpisując miasta, bo przecież wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 20:41 naomi19 napisała: > > Teraz nic, tylko tworzyć wątki pt: "Który warzywniak najlepszy?" nie wpisując m > iasta, bo przecież wiadomo w kwestii mikołowskich warzywniaków zgłaszam sie na eksperta, ty co obstawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 22:28 W kwestii warzywniaków obstawiam własny węch. Poważnie. Wącham warzywa i to mówi, czy dobre czy nie. Szcególnie pomidory. Te z Tesco czy innych takich nie pachną, nie smakują jak pomidor. Szukam więc w warzywniakach przeróżnych, wącham Ostatnio spodobało mi się w warzywniaku obok rynku, na przeciwko cukierni, obok kosmetyczki, outletu, kojarzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 22:33 naomi19 napisała: >> ) Ostatnio spodobało mi się w warzywniaku obok rynku, na przeciwko cukierni, ob > ok kosmetyczki, outletu, kojarzysz? no kurde, wg mnie najlepszy! jeszcze w jednej budce na targu kupuję, niedaleko wejścia gdzie najdłuższa kolejka a jakbyś chciała coś specjalnego, co nie zawsze można dostać, to jedna pani sprowadza, dała mi numer telefonu i nawet wieczorem można zadzwonić, jak ci się zapomni wcześniej - warzywniak na dawnej Kanałowej, naprzeciwko Picadilly - taka zielona budka, pani jest naprawdę bardzo miła Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 12:39 gemmavera napisała: > nie będę z moją rejestracją SK pchać, gdzie mnie nie chcą ja tylko chciałam nieśmiało nadmienić, że beszczelne SMI całymi stadami po mojej ulicy jeżdżą Bynajmniej nie mikołowskiej ulicy, dodam Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 23:07 twinmama76 napisała: > ja tylko chciałam nieśmiało nadmienić, że beszczelne SMI całymi stadami po moje > j ulicy jeżdżą Bynajmniej nie mikołowskiej ulicy, dodam O to to. I na Kościuszki korki robią Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 19.10.11, 23:26 Przypomniało mi się, że mąż ma rodzinę na Kamionce To jednak zmienia postać rzeczy. Twoje szanse rosną, ja też z Kamionki. Tzn moi rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Mój mąż urodził się w Mikołowie 19.10.11, 12:29 ale to pewnie się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mój mąż urodził się w Mikołowie 19.10.11, 12:34 datków nie płaciłimasumak napisała: > ale to pewnie się nie liczy podatków nie płacił! a tylko sie urodził czy mieszkał tez? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Mój mąż urodził się w Mikołowie 19.10.11, 23:19 Mieszkał w Tychach . W sumie nie wiem dlaczego teściowa wylądowała na porodówce w Mikołowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Mój mąż urodził się w Mikołowie 20.10.11, 19:25 imasumak napisała: > Mieszkał w Tychach . W sumie nie wiem dlaczego teściowa wylądowała na porodów > ce w Mikołowie. No jak to, dlaczego - porodówka w Mikołowie ma przecież dobre opinie - poczytaj wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mój mąż urodził się w Mikołowie 20.10.11, 19:50 gemmavera napisała: > > No jak to, dlaczego - porodówka w Mikołowie ma przecież dobre opinie - poczytaj > wyżej > z tego co ja słyszałam kiedyś takie miała (i dalej ma), ale moja mieszkająca w Mikołowie mama pojechała mnie rodzić do Ligoty, do kolejowego - muszę się zapytać dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Mój mąż urodził się w Mikołowie 21.10.11, 19:56 chloe30 napisała: > z tego co ja słyszałam kiedyś takie miała (i dalej ma), ale moja mieszkająca w > Mikołowie mama pojechała mnie rodzić do Ligoty, do kolejowego - muszę się zapyt > ać dlaczego Hm, może po Kamionce poszła fama, że w Kolejowym jest lepiej? Bo kuzynka męża, oczywiście z Kamionki, również pojechała rodzić do kolejowego. Co więcej, za jej namową ja też pojechałam rodzić do kolejowego, chociaż nie z Kamionki pojechałam, tylko z Chorzowa Heh, zagmatwane są losy ludzkie... Odpowiedz Link Zgłoś
tedesca1 Re: Mój mąż urodził się w Mikołowie 21.10.11, 14:45 Ja też mikołowianka (podatki płacę a co!) Co do porodówki to też słyszałam dobre opinie, miałam rodzić w mikołowie, ale gdy w 34 tyg. zaczęły wypływać mi wody płodowe, na szybko robili mi wypis, skierowali mnie do kliniki (zamiast dziecięcej, skierowali mnie do kliniki dla kobiet) na szczęście w szpitalu do którego dotarłam dostałam zastrzyk na rozwój płuc i dziecko gdy się urodziło oddychało samodzielnie (gdyby nie to wysłaliby mi dzieciaka gdzieś do innej kliniki). Na szczęście dobrze się skończyło. niestety znam przynajmniej dwa przypadki, gdzie historia nie była już tak pozytywna.. Także przy kolejnym dziecku wybiorę raczej inny szpital. Muszę jeszcze tylko napisać, że pielęgniarki tam są naprawdę super. Pozdrawiam wszystkie mikołowianki. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mój mąż urodził się w Mikołowie 21.10.11, 22:31 tedesca1 napisała: > Ja też mikołowianka (podatki płacę a co!) Mam nadzieję! :p Wiedziałam, że ktoś, kto daje sobie najwspanialszą sygnaturkę świata musi być z Mikołowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia babcia moje exa 19.10.11, 12:31 nie tego glupiego tylko porzedniego, calkiem fajnego tam mieszka. swego czasu jezdzilam tam czesto i kilka razy na dluzsze poboty wakacyjne, fajna miescina Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 20.10.11, 20:57 Kiedys tam była fajna knajpa z pysznymi rybami Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 20:04 To i ja dodam swoje 5 groszy. Kiedyś miałam chłopaka w Tychach, który miał brata w Mikołowie. Kiedyś nawet wybraliśmy się wspólnie do tego brata (nie pamiętam imienia brata, wiem że był młodszy), miał fajną willę, taką okrągłą trochę, może kojarzysz. Bardzo przyjemne, ładne miasteczko. Niedaleko (ale chyba bliżej Tych?) był też całkiem przyjemny zalew, Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 21:50 miał fajną willę, taką okrągłą trochę, może kojarzysz. Hehe, nie kojarzę, aż taki ten Mikołów nie jest Widzę, że próbujesz się wkupić w grono mikołowianek, jednak podstawowa kwestia- rejestracje i podatki. Przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 22:04 Brat mojego byłego chłopaka tam pracował (miał nawet zdaje się jakąś firmę własną związaną z remontami/budowlanką), może go kojarzysz? Teraz będzie miał jakieś 35-40 lat. Firmę miał jakieś siedem lat temu, może i teraz ma. Szatyn. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 22:04 A skoro miał firmę to płacił tam podatki, nie? Brat byłego eks to prawie jak rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 22:12 gazeta_mi_placi napisała: Brat byłego eks to prawie jak ro > dzina nie no, jak BYŁEGO EKS to całkiem jak rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mikołowianki- skąd pochodzicie? 21.10.11, 22:25 aaaaaa.. szatyn! Jak szatyn, to już wiem o kogo chodzi. jaki ten świat mały! Odpowiedz Link Zgłoś