Taki ciekawy link znalazłam dzisiaj na Onecie i od razu przyszło mi na myśl forum. Ponieważ w wątku o ubieraniu buta przez 40 minut kilkukrotnie padło stwierdzenie, moje dziecko zachowywało się skandalicznie - ale to tylko bunt 2 latka...
No to proszę do czego może prowadzić, olany za młodu bunt...
dziecko.onet.pl/69609,6,11,zaluje__ze_moj_syn_sie_urodzil,1,artykul.html
Ale w zasadzie to jest oczywiście ekstremum i zazwyczaj dzieci z tego wyrastają. Natomiast ciekawsze są 2 linki do komentarzy pod artykułem...
Ciekawe dla tych, które klapsa uważają za katowanie, i lansują tezę o nie wiadomo jakiej traumie dziecka które zaliczy takiego klapsa...
dziecko.onet.pl/forum.html#forum:MSwyNzAsOCw5MjY3NDIzMCwyMzA0MzU5ODYsMTE3MDI5ODMsMCxmb3J1bTAwMS5qcw==
http://dziecko.onet.pl/forum.html#forum:MSwyNzAsOCw5MjY2OTcxMywyMzA0Mjc0ODUsMTE3MDI5ODMsMCxmb3J1bTAwMS5qcw==
Jakoś Ci dorośli dziś ludzie żadnej traumy nie mają, nie uważają się za katowanych a wręcz wdzięczni są bardzo rodzicom
No i trzecia rzecz w kontekście artykułu, czy dopuszczacie tak skandaliczne zachowanie swojego dziecka że przestały byście je kochać ? Ciężkie to do wyobrażenia, ale chyba nie umiała bym kochać dziecka, które tak by się zachowywało...