Dodaj do ulubionych

Do znawczyn Facebooka

16.11.11, 12:22
Czy mozna zablokowac wpisy jednej osoby NIE wyrzucajac jej z grona znajomych? Chodzi o to ze mam kolezanke bardzo aktywna politycznie, codzien wyswietla mi sie 10-15stu jej wpisow, sa to apele w intencji roznych sprawamniej lub bardziej naswietlonych medialnie, polityczne sentencje i kreskowki, w dodatku czesto o podtekscie majacym wzbudzic poczucie winy w kazdym kto nie stanie w szeregach walczacych o sprawe. Meczy mnie to bo musze przebrnac przez jej wpisy jesli chce zobaczyc cokolwiek innego, a blokowac jej jako znajomej nie chce bo ogolnie dziewczyne lubie, czasami tez zlecam jej grafike swojej firmy.
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Do znawczyn Facebooka 16.11.11, 12:33
      a nie ma opcji przy wpisach, żeby zablokować wpisy od tego użytkownika?
      • lipsmacker Re: Do znawczyn Facebooka 16.11.11, 12:40
        nie widze takiej opcji
        • mama_kotula Re: Do znawczyn Facebooka 16.11.11, 12:45
          Klikasz przy statusie tej osoby po prawej - taka strzałka się pojawia i rozwijane menu.
          I na samym dole jest obcja "unsubscribe from <osoba>".
    • morgen_stern Re: Do znawczyn Facebooka 16.11.11, 12:49
      Jest jeszcze jeden sposób - najeżdżasz myszką na post tej osoby i pojawia się u góry po prawej krzyżyk. Klikasz i ostatnia opcja to "ukryj wszystkie posty użytkownika...".
    • vjann Re: Do znawczyn Facebooka 16.11.11, 19:28
      musisz zrezygnować z subskrypcji. Wejdź na znajomego i po prawej stronie w jego profilu będziesz miała subskrypcję, odhacz ją i po kłopocie.
      • mamaemmy Re: Do znawczyn Facebooka 17.11.11, 07:44
        oj tez mi sie to teraz przydalo smile
    • grave_digger Re: Do znawczyn Facebooka 17.11.11, 09:36
      można blokować wszystko - od jednego posta, po całą aktywność danej osoby. ja tak mam poblokowanych kilka osób. a osoby, które nie chciałabym by widziały moją aktywność, wrzuciłam do grupy 'restricted'. są to moi sympatyczni uczniowie, którzy niekoniecznie muszą widzieć co wypisuję a których mam w znajomych, bo np. po paru latach fajnie zobaczyć jak się ich losy potoczyły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka