beataj1
21.11.11, 14:44
Danuta Wałęsa fragmenty ksiązki
Czytałyście?
Musze powiedziec że z każdym słowem tego artykułu rosła we mnie złośc. Ona z 6 dzieci z kolejnym w drodze. Tatuś niefrasobliwie bawiący się w politykę.
Ja wiem że to co oni wtedy robili było ważne ale postawiłam sie na chwilę w sytuacji tej kobiety. Koszmar.
I to co najbardziej mnie zaszokowało nie ma w tym opisie jej złości na sytuację w której została postawiona. Ot, 6 małych dzieci tatus zabrany w nieznanym kierunku i nie wiadomo kiedy wróci a ona spokojnie trwa. Ja wiem że nie miała innego wyjścia. I wiem, że poradziła sobie najlepiej jak mogła w gó...anych warunkach. Ale zadziwia mnie to że ona w ogóle nie jest/byla wściekła na męża za zorganizowanie jej tych gó...anych warunków. Za tak daleko idące zaryzykowanie bezpieczeństwa rodziny.
Bo kobieta ma trwać na posterunku....
Może rzeczywiście faceci mają teraz strasznie źle z nami kobietami bo za duzo wymagamy. Bo nie wyobrażam sobie by mój chłop postawił mnie w takiej sytuacji - by całkowicie pozostawił mnie samą z rodziną bo on stworzony do wyższych celów. Po prostu nie...