Dodaj do ulubionych

do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę

02.12.11, 13:16
Nie widziałam tego programu kilka lat i ostatnio zostałam zmuszona przez moich sympatycznych teściów do obejrzenia tego programu.

Moje pytanie brzmi: Czy Wy wierzycie naprawdę w autentyczność tego programu ??
Obserwuj wątek
    • lelija05 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:23
      Oczywiście, tak samo jak w program Jerrego Springera smile

• iwoniaw Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:32
      W autentyczność w sensie, że ci ludzie naprawdę tak mają, jak opowiadają o sobie, a nie są podstawionymi aktorami? Tak, wbrew pozorom w 38-milionowym kraju trochę świrów jest. Aczkolwiek podobnie jak Ty byłam lekko zszokowana różnicą między tematyką i reakcjami widowni oraz "specjalistów" sprzed lat a obecnie gdy obejrzałam jakiś odcinek po kilku(nasto?)letniej przerwie. Chyba już wszystkie w miarę prawdopodobne tematy zostały wyeksploatowane, no i ludzi już nie szokuje to, co 15 lat temu...
      • ira_07 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 16:12
        Widownia jest akurat sterowana, nawet kolorami ją rozsadzająwink Wiem, bo bywałam na widowni w ramach dorabiania. Kilka osób na widowni jest w studiu prawie "etatowo", to one zazwyczaj się wypowiadają, znają temat dużo wcześniej. O ile przeciętny widz przychodzi na jedno nagranie, one siedzą na dwóch (są dwa pod rząd nagrywane), tylko przebierają się, wiążą/rozpuszczają włosy.
    • majowadusza Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:40
      natknęłam się kiedyś na wątek w Necie, ze jakaś amerykanka przyznała się w tego typu programie, ze wstrzykuje botox swojej kilkuletniej corce, malej Miss. Kiedy sprawą zajął się prokurator owa pani przyznała się, że scenariusz i ogólna konwencja programu zmusiła ją ( pewnie za odpowiednią ilość $ ) do opowiadania kłamstw.

A co do tego programu z tvn, to pewnie są ludzie którzy lubią się uzewnęrzniać i inna grupa ludzi która powie wszystko za pieniądze.

Tak samo jak jest liczna grupa ludzi którzy kupuje gazetę FAKT i dotlenia się artykułami typu " Zabił dla kotleta"
      • anecia88.net Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:46
        a ja wierzę,że jest to autentycznesmile
        niedawno chrześniaczka mojej mamy z tym programie była opowiadała o swoim życiu tak jak było
        były też dwie inne osoby któe znam i też było wszytsko tak jak w życiu nic zmienione
      • yoka1 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:46
        ja czasem oglądam i też mnie to zastanawia, ale jak w tym tygodniu zobaczyłam odcinek w którym pani najeżdża na męża o coś tam (nie wiem dokładnie o co, włączyłam sięw trakcie), widać było, że gra, brakowało autentycznych emocji w tym, a do tego rozpoznałam w tej pani osobę, która w którymś odcinku "RwT" żaliła się na temat ciąży urojonej, to uznałam, że niestety to reżyserowane jest zapewne w 90%. No chyba, że 1 płatny występ tak tę panią rozochocił, że postanowiła wystąpić w dodatkowych j jeszcze wciągnąć w to męża.

• suazi1 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 14:36
      Jedyna autentyczna rzecz w tym programie to peruki na głowach gości. Autentyczne koszmarki!
      • meres8 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 16:44
        Kilka lat temu wystąpił w tym programie mój znajomy byłam zdziwiona jak zmyślał historyjki i kłamał. Pewnie większość osób tak robi, program jest beznadziejny, nie wiem co ludzi pcha do wystąpienia w nim i kto lubi to wciąż oglądać. Szkoda Drzyzgi, fajna babka i mogłaby robić coś ambitniejszego ale pewnie kasa niezła.
    • eilian Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 17:06
      Kilka lat temu czasem oglądałam, teraz trafiam czasem na zapowiedzi i widzę, że poziom drastycznie się obniżył (a nigdy nie był to przecież program wysokich lotów) i stał się po prostu niewiarygodny, widać, że to jest sztuczne, wyreżyserowane. Ostatnio właśnie zauważyłam, że ta sama kobieta była też w Mieście Kobiet, ale już w innym temacie.
      Przykre, że telewizja próbuje robić z nas idiotów...
    • agniech30 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 18:42
      Mój własny, osobisty kuzyn, mąż swej żony i ojciec dwojga dzieci bardzo autentycznie wystąpił w tym programie jako ekspert. Wypowiadał się jako... ksiądzsmile
      Po jakimś czasie znowu był "ekspertem", ale już nie pamiętam, w jakiej dziedzinie, na pewno skrajnie innej i kompletnie nie mającej nic wspólnego z jego rzeczywistą wiedzą.
      Dla mnie jest to równie autentyczne, jak kiedyś "Randka w ciemno"
    • iwora32 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 23:00
      Heh- kuzynka mojego hasbenda często wystepowała tam jako publika- kiedys otrzymała telefon od nich że robią odcinek o łatwych laskach, które sypiaja z kim popadnie- zapytali czy chciałaby wystąpić i opowiadać o tym,że jest nimfomanką i bzyka się z kim popadnie. Odmówiła i już nigdy jej nie zaprosili, nawet w roli publiki...............
      • mamaemmy Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 23:21
        Powiem tak-swego czasu,czyli na wychowawczym dorabialam sobie w tvn statystowaniem do filmów,seriali,programów.Pewnie niejedna z Was zna moja facjate smile
        Poznałam wielu ludzi..i najlepsze jest to,że Ci co montują ten program,mówią ze sami sa w szoku ze ci ludzie dzwonią z takimi czasami trupami w szafie i chca u nich opowiadac za marne kilkaset zlotych.

• barbi1 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 23:29
          No co Wy, wszystko jest wyreżyserowane, ale jak najbardziej autentyczne wink
          Wiem, bo moja przyjaciółka przepracowała w tym programie kilka lat-
          zajmowała się właśnie wyszukiwaniem określonych osób do wybranego tematu,
          czasem musiała się nieźle nagimnastykować,
          żeby ktoś dał się namówić na występ big_grin
          Kilka razy też grubsza ekipa od nas z akademika jechała do programu,
          żeby sobie dorobić;
          honoraria nie były zbyt wysokie,
          ale na piwo wystarczało wink

Pozdrawiam, Piniu smile
          • zona_mi Barbi 03.12.11, 00:26
            smile
    • greca Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 03.12.11, 18:27
      Nie
Inne wątki na temat: