majowadusza 02.12.11, 13:16 Nie widziałam tego programu kilka lat i ostatnio zostałam zmuszona przez moich sympatycznych teściów do obejrzenia tego programu. Moje pytanie brzmi: Czy Wy wierzycie naprawdę w autentyczność tego programu ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lelija05 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:23 Oczywiście, tak samo jak w program Jerrego Springera Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:32 W autentyczność w sensie, że ci ludzie naprawdę tak mają, jak opowiadają o sobie, a nie są podstawionymi aktorami? Tak, wbrew pozorom w 38-milionowym kraju trochę świrów jest. Aczkolwiek podobnie jak Ty byłam lekko zszokowana różnicą między tematyką i reakcjami widowni oraz "specjalistów" sprzed lat a obecnie gdy obejrzałam jakiś odcinek po kilku(nasto?)letniej przerwie. Chyba już wszystkie w miarę prawdopodobne tematy zostały wyeksploatowane, no i ludzi już nie szokuje to, co 15 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 16:12 Widownia jest akurat sterowana, nawet kolorami ją rozsadzają Wiem, bo bywałam na widowni w ramach dorabiania. Kilka osób na widowni jest w studiu prawie "etatowo", to one zazwyczaj się wypowiadają, znają temat dużo wcześniej. O ile przeciętny widz przychodzi na jedno nagranie, one siedzą na dwóch (są dwa pod rząd nagrywane), tylko przebierają się, wiążą/rozpuszczają włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
majowadusza Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:40 natknęłam się kiedyś na wątek w Necie, ze jakaś amerykanka przyznała się w tego typu programie, ze wstrzykuje botox swojej kilkuletniej corce, malej Miss. Kiedy sprawą zajął się prokurator owa pani przyznała się, że scenariusz i ogólna konwencja programu zmusiła ją ( pewnie za odpowiednią ilość $ ) do opowiadania kłamstw. A co do tego programu z tvn, to pewnie są ludzie którzy lubią się uzewnęrzniać i inna grupa ludzi która powie wszystko za pieniądze. Tak samo jak jest liczna grupa ludzi którzy kupuje gazetę FAKT i dotlenia się artykułami typu " Zabił dla kotleta" Odpowiedz Link Zgłoś
anecia88.net Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:46 a ja wierzę,że jest to autentyczne niedawno chrześniaczka mojej mamy z tym programie była opowiadała o swoim życiu tak jak było były też dwie inne osoby któe znam i też było wszytsko tak jak w życiu nic zmienione Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 13:46 ja czasem oglądam i też mnie to zastanawia, ale jak w tym tygodniu zobaczyłam odcinek w którym pani najeżdża na męża o coś tam (nie wiem dokładnie o co, włączyłam sięw trakcie), widać było, że gra, brakowało autentycznych emocji w tym, a do tego rozpoznałam w tej pani osobę, która w którymś odcinku "RwT" żaliła się na temat ciąży urojonej, to uznałam, że niestety to reżyserowane jest zapewne w 90%. No chyba, że 1 płatny występ tak tę panią rozochocił, że postanowiła wystąpić w dodatkowych j jeszcze wciągnąć w to męża. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 14:36 Jedyna autentyczna rzecz w tym programie to peruki na głowach gości. Autentyczne koszmarki! Odpowiedz Link Zgłoś
meres8 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 16:44 Kilka lat temu wystąpił w tym programie mój znajomy byłam zdziwiona jak zmyślał historyjki i kłamał. Pewnie większość osób tak robi, program jest beznadziejny, nie wiem co ludzi pcha do wystąpienia w nim i kto lubi to wciąż oglądać. Szkoda Drzyzgi, fajna babka i mogłaby robić coś ambitniejszego ale pewnie kasa niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 17:06 Kilka lat temu czasem oglądałam, teraz trafiam czasem na zapowiedzi i widzę, że poziom drastycznie się obniżył (a nigdy nie był to przecież program wysokich lotów) i stał się po prostu niewiarygodny, widać, że to jest sztuczne, wyreżyserowane. Ostatnio właśnie zauważyłam, że ta sama kobieta była też w Mieście Kobiet, ale już w innym temacie. Przykre, że telewizja próbuje robić z nas idiotów... Odpowiedz Link Zgłoś
agniech30 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 18:42 Mój własny, osobisty kuzyn, mąż swej żony i ojciec dwojga dzieci bardzo autentycznie wystąpił w tym programie jako ekspert. Wypowiadał się jako... ksiądz Po jakimś czasie znowu był "ekspertem", ale już nie pamiętam, w jakiej dziedzinie, na pewno skrajnie innej i kompletnie nie mającej nic wspólnego z jego rzeczywistą wiedzą. Dla mnie jest to równie autentyczne, jak kiedyś "Randka w ciemno" Odpowiedz Link Zgłoś
iwora32 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 23:00 Heh- kuzynka mojego hasbenda często wystepowała tam jako publika- kiedys otrzymała telefon od nich że robią odcinek o łatwych laskach, które sypiaja z kim popadnie- zapytali czy chciałaby wystąpić i opowiadać o tym,że jest nimfomanką i bzyka się z kim popadnie. Odmówiła i już nigdy jej nie zaprosili, nawet w roli publiki............... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 23:21 Powiem tak-swego czasu,czyli na wychowawczym dorabialam sobie w tvn statystowaniem do filmów,seriali,programów.Pewnie niejedna z Was zna moja facjate Poznałam wielu ludzi..i najlepsze jest to,że Ci co montują ten program,mówią ze sami sa w szoku ze ci ludzie dzwonią z takimi czasami trupami w szafie i chca u nich opowiadac za marne kilkaset zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: do tych co oglądają na TVN Ewe Drzyzgę 02.12.11, 23:29 No co Wy, wszystko jest wyreżyserowane, ale jak najbardziej autentyczne Wiem, bo moja przyjaciółka przepracowała w tym programie kilka lat- zajmowała się właśnie wyszukiwaniem określonych osób do wybranego tematu, czasem musiała się nieźle nagimnastykować, żeby ktoś dał się namówić na występ Kilka razy też grubsza ekipa od nas z akademika jechała do programu, żeby sobie dorobić; honoraria nie były zbyt wysokie, ale na piwo wystarczało Pozdrawiam, Piniu Odpowiedz Link Zgłoś