irminao 05.12.11, 16:47 Czy piekłyście w ciąży? Mój mąż słyszał, że nie można bo tak jak podczas okresu wychodzi zakalec. I że dziecku może coś się stać. Jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myga Re: pieczenie 05.12.11, 16:53 Moze twoj maz w ten sposob dyskretnie dba o twoja wage? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: pieczenie 05.12.11, 16:53 Dziecku może wyrosnąć trzecia noga, jak się robi galaretkę z nóżek. Ale przy pieczeniu to nie wiem, co się może stać. Może urodzić się czarne, o. Bo spalone. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: pieczenie 05.12.11, 16:54 > Może urodzić się czarne, o. Bo spalone. ------- Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: pieczenie 05.12.11, 20:19 Aha, a jak wyjdzie zakalec, to dziecko też będzie z zakalcem! Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: pieczenie 05.12.11, 18:06 Jasne. Najlepszą w życiu karpatkę upiekłam wieczorową porą, by na drugi dzień ją skonsumować. Na drugi jednak dzień, dziecko postanowiło wyjść na świat i nawet jej nie spróbowałam, ale rodzinie smakowała wybitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: pieczenie 05.12.11, 18:12 Czy urodziłaś w związku z tym zdrowe dziecko ? Czy może garbate po tej karpatce ? Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Karpatka min. raz w tygodniu 05.12.11, 18:12 Bywało, że miałam ochotę puścić pawia do garnka z budyniem... Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: pieczenie 05.12.11, 18:47 Mój mąż słyszał, że nie można bo tak jak podczas okresu wychodzi zakalec. Ale z mięsa też? I że dziecku może coś się stać. Co np? Jak byłam w ciązy nie wiedziałam,że nie wolno piec.Mąż też nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: pieczenie 05.12.11, 19:05 ja tez nie wiedzialam, ze w ciazy i podczas okresu nie mozna piec. moze dlatego nigdy nie wyszedl mi zakalec a dzieci mam zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
irminao Re: pieczenie 05.12.11, 19:44 Chodzi mi o pieczenie ciasta... zbliżają się święta i chciałabym coś upiec ale mąż mówi, że nie powinnam bo raz że i tak wyjdzie zakalec więc tylko stracę czas i składniki, a dwa to może zagrozić dziecku i nie wiem! czy powiedzieć mamie żęby coś upeikła? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: pieczenie 05.12.11, 19:46 irminao napisała: > Chodzi mi o pieczenie ciasta... zbliżają się święta i chciałabym coś upiec ale > mąż mówi, że nie powinnam bo raz że i tak wyjdzie zakalec Zapewniam, ze nie wyjdzie zakalec, tylko dziecko! więc tylko stracę czas i składniki, a dwa to może zagrozić dziecku Tylko w wypadku gdybyś dziecko włożyła do piekarnika, co jak wiadomo było głównym motywem lektur szkolnych w latach 60-70. Może mężowi one zaszkodziły? Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: pieczenie 05.12.11, 19:09 Absolutnie nie można piec w ciąży! A już murzynka to szczególnie Odpowiedz Link Zgłoś
schere Re: pieczenie 05.12.11, 19:21 Nie wolno piec, nie wolno... Poza pieczeniem bardzo szkodliwe i niebezpieczne jest robienie uszek na święta - powtórzone 25 razy zawijanie uszka gwarantuje owinięcie dziecka pępowiną . Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: pieczenie 05.12.11, 22:10 Mam dobrą nowinę - o ile pieczenie ciast faktycznie szkodzi, o tyle wskazane jest zapiekanie w różnych formach fasoli. Zostało to naukowo udowodnione, że stymuluje to wzrost fasolki. Należy jednak zwracać uwagę na gatunek, ponieważ nie każda fasola jest odpowiednia dla dzidzi napoczętej. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: pieczenie 05.12.11, 22:20 Oj małżonek cwaniuteńki, wreszcie znalazł sposób , abyś przez 9 miesięcy nic mu nie piekła. Ma chłopina okazję nie kosztować Twoich wypieków, nie narażając się zbytnio. Pomysłowy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: pieczenie 05.12.11, 22:39 > Oj małżonek cwaniuteńki -------- Tez tak pomyslalam, ze desperacko facet probuje znalezc sposob, aby chociaz przez te 9 miesiecy tych watpliwych smakolykow z zakalcem nie musial jesc, a i taktownie przyczyne cukierniczego beztalencia wynalazl. Pewnie pomyslal chlop, ze jak dziecko urodzi, to moze nie bedzie miala czasu na te wypieki , a jak troche dziecko podrosnie, to nowe sie zmajstruje i opiat' od nowa spokoj z zonkinymi smakolykami... Odpowiedz Link Zgłoś
aleska Re: pieczenie 05.12.11, 22:16 Ten wątek powinien się znaleźć na "Ratunku, Co robić?" Odpowiedz Link Zgłoś