e_madziq 03.06.04, 12:58 Co mozecie polecić do prania (plukania) firanek by byly śnieżno białe?? Bardzo proszę o rady, Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gogo0674 Re: białe firanki 04.06.04, 01:19 sól do firanek lub wybielacz do firanek ,sól wybiela i dodatkowo lekko usztywnia pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: białe firanki 04.06.04, 08:46 Dziekuję Gosiu za odp. ale mam jeszcze pytanko w którym momencie dodać sól. Firanki piorę w pralce jako "tkaniny delikatne", czy sól dodać razem z proszkiem, czy do płukania, czy z tej soli później wyplukać?? Sorrki za te moze banalne pytania, ale zielona jestem w tej kewstii. Pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś
gogo0674 Re: białe firanki 04.06.04, 14:14 ja firanki jak skonczy prać to wycisgam z pralki ,w misce mam juz uszykowana mieszanke z wody i soli i sama płucze potem do pralki tylko na wirowanie, ale Magdo musisz wiedziec ze sa rożne sposoby uzycia i na kazdym opakowaniu pisze jak dana sól czy wybielacz uzyc,zycze powodzenia i ślicznych bieluskich firanek pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś