Dodaj do ulubionych

sasiad-pedofil

17.12.11, 08:38
www.tokfm.pl/Tokfm/1,110500,10828756,WATCH_DOCS__W_naszym_miasteczku_zamieszkal_pedofil.html
a wy jakbyście się zachowały w takiej sytuacji?
ja byłabym absolutnie przeciwna bo nie wydaje mi się,że z pedofilii można się wyleczyć-to w głowie siedzi tongue_out
a poza tym pedofil to najgorsze ścierwo bez prawa do czegokolwiek
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:09
      >> a poza tym pedofil to najgorsze ścierwo bez prawa do czegokolwiek

Każdy jest równy wobec prawa.
      Ciekawe czy moderatorki usuną taki podły post czy zostawią bo wpisuje się on
      w "społeczne poczucie sprawiedliwości".
      • izzyy6 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:26
        ale o co chodzi przeciez to prawda tacy nawet w wiezieniu sa traktowani gorzej niz karaluchy biegajace
        • krejzimama Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:32
          Co jest prawdą?
          Uważasz, że stosunki panujące w więzieniu powinny być powielane w codziennym życiu?
          • arwena_11 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:41
            dla pedofili tak. Jak dla mnie powinni mieć na czolr wypalone P, zeby każdy widział co to za łajno i mógł trzymać od takiego czegoś dzieci z daleka. Tego sie nie da wyleczyć, Pedofil zawsze bedzie pedofilem i wszyscy powinni wiedzieć z kim mają do czynienia
            • krejzimama Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:56
              Oto słowa miłosierdzia katoliczki.
              • caroninka Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 21:59
                Jestem ciekawa, Twojego milosierdzia, dla takiego zwyrodnialca, gdyby to Ciebie, nie daj Ci panie Boze, spotkala taka tragedia... Mowisz o milosierdziu dla kogos, kto krzywdzi niewinne dzieci!
                • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 13:06
                  Krzywdzenie dzieci to oczywiście straszne draństwo, ale z drugiej strony czy zgwałconą dorosłą kobietę lub np. 17-latkę można mniej żałować? To już mniejsze draństwo?
                  Gdyby ode mnie zależało za gwałty dawałabym tak samo wysokie wyroki czy dotyczyłyby 4-latki, czy 14-latki czy 25-latki.
                  Tak samo jak złodzieja co okradnie starszą osobę karze się tak samo jak złodzieja który okradnie nastolatka czy 40-latka.
                  Nie bardzo rozumiem tych stopni współczucia w zależności od wieku ofiary, im ofiara starsza (mimo, że dane przestępstwo dokładnie takie samo) , im starsza ofiara tym mniej współczucia.
          • dorry Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:42
            > Co jest prawdą?

Może to, że zgwałcił nieletnie?
            Ludzie się boją o swoje dzieci. Specjalnie mnie to nie dziwi.
            • kropkacom Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:50
              Pedofil gwałcący dzieci głupi nie jest. Pojedzie kilkaset kilometrów dalej aby nie zostać w pierwszym rzędzie oskarżonym.
              • kropkacom Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:55
                A tak szczerze uważam, że przestępstwa na tle seksualnym powinny być karane maksymalnie długą odsiadką, monitoringiem do końca życia i terapią nie wymagającej zgody zainteresowanego. Innego wyjścia nie widzę.
              • na_pustyni Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 11:38
                Niekoniecznie. Tacy ludzie nie zawsze kierują się rozsądkiem.
                • kropkacom Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 10:34
                  Trudno to nazwać w ogóle rozsądkiem. Recydywista kombinuje na innych zasadach, ale jednak będzie pilnował aby mimo wszystko do więzienia nie trafić.
    • rosapulchra-0 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:44
      Ile nienawiści.. Wy tak zawsze?
      • arwena_11 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 09:48
        A ty co ? Kochasz pedofili? JAk chcesz to zaproś takiego do siebie. Inni odetchnał z ulgą
        • rosapulchra-0 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:22
          arwena_11 napisała:

> A ty co ? Kochasz pedofili? JAk chcesz to zaproś takiego do siebie. Inni odetchnał z ulgą

Współczujem twoim dziecią!
        • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 11:26
          Co do Twojego synusia Danielka smile
          Oj znałam ja taką zwykłą niepatologiczną rodzinkę z mojego osiedla, dzieci ich chodziły do mojej szkoły, nie sprawiały problemów,
          Dzieciak (nie Danielek, powiedzmy Jasiu) jak to malowanie, ładny blondynek, grzeczny, spokojny, nie wyróżniający się niczym szczególnym, nastolatek (starszy nastolatek, ale nastolatek).
          Złego słowa nikt nie powiedział wcześniej ani o nim ani o jego rodzinie.
          Zostały zgwałcone dwie dziewczynki.
          Gdy zaczęły się plotki, że to on wiele osób broniło (w tym jedna z mojej rodziny chodząca z nim do klasy), że to nie on bo i on grzeczny i rodzina porządna, podejrzany- sprawdzą i pewnie go wypuszczą, pewnie nie jedną osobę sprawdzają w tej sprawie.
          Sprawdzili.
          Chyba nie muszę mówić kto zgwałcił te dzieci, tak?
          Nie wiesz co wyrośnie z Twojego dziecka.
          Matki gwałcicieli (nie tylko pedofilii) i zabójców też nie zawsze patologia, też patrząc na swoje słodkie niemowlę lub uroczego siedmiolatka nie wiedziały co będzie za 10-20 lat.
          I też pewnie pluły na gwałcicieli i pedofilii.
        • tautschinsky ........................ 17.12.11, 23:17
          Jest jeszcze COŚ gorszego od tego czynu.

Tym jest ZAMORDOWANIE dziecka.

Wyobraźcie sobie, że te kobiety, które
          tak buntują się przeciw zamieszkaniu
          tego gościa w swojej okolicy, mają...
          uwierzycie??????!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mają prawo ZAMORDOWAĆ swoje
          dziecko, o ile ono jeszcze się nie urodziło.

Ten mord czasami nazywają ABORCJĄ.

W III Rzeszy mordowanie Żydów
          naziści określali mianem "ostatecznej
          likwidacji kwestii żydowskiej".

Ale nawet oni skrywali ten proceder
          przed opinią - światową i przed swoimi
          obywatelami.

Tak zwany cywilizowany świat
          z mordu na nienarodzonych uczynił
          PRAWO należne człowiekowi,
          żeby człowiek w osobie kobiety
          mógł decydować o życiu i śmierci
          drugiego człowieka tylko DLATEGO,
          że ten jeszcze NIE MIAŁ szczęścia
          się narodzić.

Najniebezpieczniejszym miejscem
          dla dziecka nie jest ulica ani taki
          gwałciciel, ale brzuch matki.

Na świecie każdego roku MILIONY
          DZIECI jest w ten sposób MORDOWANE...
      • paartycja Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:00
        rosapulchra-0 napisała:

> Ile nienawiści.. Wy tak zawsze?

nie,nie zawsze
        ale jeśli chodzi o pedofilię-owszem
        i nie-nie jestem katoliczką (no ok,ochrzczona jestem tongue_out) więc katolickiego miłosierdzia u mnie nie uświadczysz.nie dla tego ścierwa
    • zebra12 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:07
      Ścierwo?
      Jezus kazał wybaczać i to nie raz, nie dwa, ale nawet 77 razy. I nadstawiać drugi policzek.
      No chyba, że ideologia chrześcijańska jest Ci obca.
      W takim razie zwykła ludzka życzliwość i kultura nakazuje troszkę empatii. Może facet chce rozpocząć nowe życie.
      • kropkacom Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:10
        > facet chce rozpocząć nowe życie.

Mimo to musi być monitowany. To jest rodzaj przestępstwa gdzie recydywa jest najczęściej kwestią czasu. Oczywiscie monitorowany przez odpowiednie instytucje. Ostracyzm sąsiadów to nic nie da.
        • rosapulchra-0 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:26
          Monitoring, chemiczna kastracja, oczywiście terapia - IHMO skuteczność zależy od ludzi zajmujących się takim pedofilem. Z drugiej strony ból matki zgwałconego dziecka i chęć odwetu jest całkowicie zrozumiała. Bolesne to wszystko..
      • edelstein Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:10
        Dlatego Jugendamt z policja chca jego bratu odebrac dziecko,bo grozi mu niebezpieczenstwotongue_out to nie zlodziej co ma wybor krasc czy nie,pedofile to wykolejency,zboczency,ktorzy maja wpisane w. nature krzywdzenie dzieci.
      • iwles Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:14

zebra12 napisała:

> Jezus kazał wybaczać i ... nadstawiać drugi policzek.

czyli, jeśli pedofil zgwalci jedno Twoje dziecko - nadstawisz mu drugie?
        • zebra12 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 13:34
          To już trzeba spytać teologów lub samego Jezusa, czy ów policzek ma w tym wypadku znaczenie: drugie dziecko.
      • noemi29 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 19:17
        empatia dla pedofila...
        też byś to napisała, gdyby twoje dziecko padło ofiarą takiego człowieka?

Jezus kazał wybaczać i to nie raz, nie dwa, ale nawet 77 razy. I nadstawiać dru
        > gi policzek.

Cudna interpretacja. Jak już chcesz cytować Biblię, to co powiesz o zasadzie "Oko za oko"?

A w kwestii policzka...hmmm, polecam zastanowić się nad poniższym cytatem:

" Jezus nie propagował w ten sposób pacyfizmu ani nie negował prawa do obrony przed fizyczną napaścią, lecz uczył, iż chrześcijanie nie powinni się mścić, oddawać wet za wet. Chciał wpoić im zasadę, według której należy unikać kłótni — nie reagować na zaczepki i nie odpłacać tą samą monetą. Kto wymierza komuś policzek, ten nie chce go zranić fizycznie, ale znieważyć lub sprowokować do walki. Jezus nie mówił więc, że jeśli chrześcijanin otrzyma cios w szczękę, powinien się podnieść i nadstawić drugą stronę twarzy. Mówił natomiast, że gdy napastnicy próbują wciągnąć chrześcijanina w walkę czy spór przez wymierzenie policzka bądź przez docinki, ten nie powinien odwzajemniać się tym samym."

• gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 19:36
          >też byś to napisała, gdyby twoje dziecko padło ofiarą takiego człowieka?

Kij ma dwa końce, zawsze jest ofiara i kat, gorzej jeśli potem okazuje się, że nasz słodki trzy letni obecnie dziubdziuś za lat 20 okaże się jednak owym katem.
          Jakoś mamuśki (czasem w odróżnieniu od żon i partnerek) zawsze latają z paczuszkami do więzień , zawsze...
      • sueellen Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 21:46
        > W takim razie zwykła ludzka życzliwość i kultura nakazuje troszkę empatii. Może

No to niech rozpoczyna, byle z dale od mojego dziecka. Gdybym miała za ścianą pedofila, rozważałabym wyprowadzkę bo czułabym się z tym bardzo niekomfortowo. W każdym razie żadnych kontaktów towarzyskich bym z nim nie utrzymywała a dzrwi do domu zawsze byłyby zamkniete na klucz, dziecko nigdy nie zostałoby samo w ogrodzie (ogród z sąsiadami mamy wspólny). Ogólnie miałabym z tym problem.
        Dla mnie taki pedofil to jak oswojony tygrys. Niby łagodny, ale nigdy nie wiesz czy nie rzuci się na dziecko gdy się odwrócisz.
        • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 13:02
          Nigdy nie wiesz co Twój sąsiad (nawet miły i dobrze wychowany) zrobił np. 20 lat temu.
          Może wyszedł z więzienia 10 lat temu, a może popełnił przestępstwo i nigdy go nikt nie złapał.
      • rainbow.rainbow Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 22:34
        > Jezus kazał wybaczać i to nie raz, nie dwa, ale nawet 77 razy. I nadstawiać dru
        > gi policzek.
        > No chyba, że ideologia chrześcijańska jest Ci obca.

Zauważ tylko, że Kościół nakazuje stawanie w obronie tych, za których życie jesteś odpowiedzialna:
        KKK: "2265 Uprawniona obrona może być nie tylko prawem, ale poważnym obowiązkiem tego, kto jest odpowiedzialny za życie drugiej osoby"
        Wybaczanie to jedno, a bezsensowne narażanie dzieci, to drugie
      • angela10086 Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 00:04
        zebra12 napisała:

> Ścierwo?
        > Jezus kazał wybaczać i to nie raz, nie dwa, ale nawet 77 razy. I nadstawiać dru
        > gi policzek.
        > No chyba, że ideologia chrześcijańska jest Ci obca.
        > W takim razie zwykła ludzka życzliwość i kultura nakazuje troszkę empatii. Może

jestes normalna? jaki jest twoj bog jesli nakazuje po gwałcie na dziecku nadstawic drugi policzek? kogo policzek? masz nadstawic swoj czy twoje zgwałcone dziecko? z calym szacunkiem, ale masz okrutna i do dupy ideologie!
        • zebra12 Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 08:06
          To nie moja ideologia, ale Wasza, katolicka tongue_out
          • joanna35 Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 10:29
            Ależ oczywiście, jak się nie ma argumentów to dobrze obrażać innych. W końcu Ty jako ateistka jesteś zwolniona z empatii i wspólczucia.
            • angela10086 joanna35 18.12.11, 12:36
              co ty gadasz dziewczyno? mam miec wspołczucie do osob ktore dopuszczja sie takich czynów? Czy pedofil gwalcac dziecko wykazuje choc odrobine wspolczucia i empatii swojej ofiarze? Otoz nie, grubo sie mylisz: jestem ateistka i mimo to wykazuje uczucia ktorych brak mi zazucasz, ale tylko i wyłacznie osoba ktore na to zasluguje. Pedofil zasluguje za odseparowanie od spoleczenstwa, a nie na wspolczucie. Mozna byc katolikiem chamem i zwyrodnialcem i mozna byc ateista o normalnych uczuciach i porzadnym człowiekiem. Wiec zwazajac na ten fakt, prosze cie nie doklejaj łat osoba ktorych niegdy na oczy nie widzialas. Amen.
          • angela10086 Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 12:27
            " wasza" do znaczy kogo? moja? mylisz sie ja tych bzdur nie głoszę!
    • edelstein Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:07
      Podziekujmy Strassburgowi,ktory nakazal wypuszczenie wszystkich przestepcow po zakonczeniu odsiadki nawet jesli sa dalej niebezpieczni dla otoczenia.Nie dziwie sie protestom,dosc niedawno jeden z takich ponownie dopuscil sie gwaltu mimo tego,ze byl pod nadzorem policji.Spoleczenstwo sluzy w tym momencie za kroliki doswiadczalne,szanowny pan pedofil albo zgwalci dziecko,albo nie.Jak zgwalci wsadzi sie go za kratki,jesli nie bedziemy zyc w strachu.Przypominam,ze ci wypuszczeni sa wg bieglych psychologow NIEBEZPIECZNI,nie ma nawroconych pedofili.
      • araceli Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:13
        edelstein napisała:
        > Podziekujmy Strassburgowi,ktory nakazal wypuszczenie wszystkich przestepcow po
        > zakonczeniu odsiadki nawet jesli sa dalej niebezpieczni dla otoczenia.

Ja się tak zastanawiam często czy ludzie czytają to co napisali zanim klikną 'wyślij'?

Strassburg nakazał???? Dobrze się czujesz???? Od czasu stanowienia prawa po odsiadce ludzie z więzienia wychodzą. I 500 i 300 i 100 lat temu też na długo przed powstaniem Strassburga. Trochę myślenia zanim użyje się klawiatury!
        • edelstein Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:22
          Jak widac powinienes przeczytac co napisales zanim wyslesz.W De Szrassburg nakazal wypuszczenie wiezniow,ktorzy juz po odsiedzeniu wyroku dalej zyli w zamknieciu poniewaz zostali uznani przez bieglych za niebezpiecznych.Czesc z nich stara sie teraz o odszkodowania od panstwa Niemieckiego.
        • moni692 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:28
          A tak to jest ze Edelstein ma racje. Niemiecki sad uznal, ze skoro ci przestepcy sa niewyleczalni, to po odsiadce maja dalej pozostac w kiciu.
          Jeden z pedofili czy mordercow zaskarzyl takie wyroki "odsiadki po wyroku" (tzw. nachträgliche Sicherheitsverwahrung) do Strasburga jako niezgodne z prawami czlowieka i wygral.

Tak ze "odsiadka po wyroku" jest tylko wtedy mozliwa jesli sad juz przy wydaniu wyroku o tym postanowi, a nie dopiero na koncu odsiadki.
          • araceli Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:42
            moni692 napisała:
            > Tak ze "odsiadka po wyroku" jest tylko wtedy mozliwa jesli sad juz przy wydaniu
            > wyroku o tym postanowi, a nie dopiero na koncu odsiadki.

Czyli masz odsiadkę bez popełnienia przestępstwa? I to przepraszam Strassburg zarządził, że nie trzyma się ludzi w więzieniu w takim przypadku czy jak zawsze mi się wydawało - takie są podstawy prawa od tysiącleci?
            • rosapulchra-0 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:45
              Też nie rozumiem oburzenia.
            • moni692 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 11:28
              araceli, nie calkiem.

jesli pedofil popelnil przestepstwo z szczegolnym okrucienstwem badz tez jest ryzyko ze w przyszlosci takie cos ZNOWU zrobi, to wtedy po szczegolowych badaniach sad moze postanowic ze po odsiedzeniu wyroku ten czlowiek dalej za kratami pozostanie.

I poniewaz niemiecki sad sie tego nie trzymal ze trzeba W TRAKCIE wydania wyroku o tym postanowic (a nie po), to zostaly te postanowienia skasowane, a pedofili i mordercow chodzacych sobie swobodnie strzeze cala armia policjantow - koszty miesieczne obserwacji wynosza cos kolo 100 tys. euro/pedofila.
          • dorry Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:46
            > Tak ze "odsiadka po wyroku" jest tylko wtedy mozliwa jesli sad juz przy wydaniu
            > wyroku o tym postanowi, a nie dopiero na koncu odsiadki.

Czy komuś się to podoba, czy nie - ma to sens.
    • schere Jezus nie był taki litościwy: 17.12.11, 10:09
      dopiero potem panowie w sukienkach dostosowali zasady do swoich potrzeb (a wiadomo, że spora ich liczba dobrze rozumie pedofili)
      Ewangelia wg. Św Mateusza:
      " Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza. 7 Biada światu z powodu zgorszeń! Muszą wprawdzie przyjść zgorszenia, lecz biada człowiekowi, przez którego dokonuje się zgorszenie. 8 Otóż jeśli twoja ręka lub noga jest dla ciebie powodem grzechu, odetnij ją i odrzuć od siebie! Lepiej jest dla ciebie wejść do życia ułomnym lub chromym, niż z dwiema rękami lub dwiema nogami być wrzuconym w ogień wieczny. 9 I jeśli twoje oko jest dla ciebie powodem grzechu, wyłup je i odrzuć od siebie! Lepiej jest dla ciebie jednookim wejść do życia, niż z dwojgiem oczu być wrzuconym do piekła ognistego".

• izzyy6 Re: Jezus nie był taki litościwy: 17.12.11, 10:36
        Takie dziecko niestety ma juz uraz do konca zycia, nie wierze ze taki wyjdzie i stanie sie dobrym czlowiekiem takie cholerstwo zawsze zostanie tym czym byl bo to silniejsze od niego, mowcie co chcecie ale jak dla mnie to takiego trzeba by przywiazac do lozka na zywca ochlastac to cos miedzy nogami i wrzucic do konca zycia so piwnicy i niech siedzi w lochach, milosierdzia we mnie nie ma
        • mirmunn Re: Jezus nie był taki litościwy: 17.12.11, 11:00
          kastracja, że tak powiem wyłacznie "fizyczna" nie załatwia tu sprawy;
          pod wpływem frustracji spowodowanej okaleczeniem i niemożnością zaspokojenia popędu taki osobnik moze stać się "oglądaczem" (oby tylko to) lub też - krok dalej- mordercą, gwałcącym przedtem za pomocą ręki lub dowolnego przedmiotu lub jeszcze gorzej

moim zdaniem sprawę załatwia tylko kastracja chemiczna (leki eliminujące popęd) + dodatkowo zestaw psychotropów czyniacych z człowieka miśka

absolutnie nie bronię pedofilów, ale nie wszyscy są dodatkowo socjopatami bez wyrzutów

jesli taki człowiek wie, ze zrobił straszną rzecz, chce przyjmować leki i zmienić się, należy mu to umożliwić, oczywiście pod nadzorem odpowiednich służb, a nie sąsiadów z kamolami

jeśli np. w tym miasteczku z reportażu zaginie na kilka godzin dziecko (bo np. poszło do kolegi i nie powiedziało mamie), ten człowiek może przypłacić to życiem lub zdrowiem
          • jowita771 Re: Jezus nie był taki litościwy: 17.12.11, 11:25
            > moim zdaniem sprawę załatwia tylko kastracja chemiczna (leki eliminujące popęd)
            > + dodatkowo zestaw psychotropów czyniacych z człowieka miśka

Zgadzam się. I to powinno być obowiązkowe i dożywotnio stosowane u osób, które były skazane za pedofilię. I to bez względu na zgodę czy jej brak głównego zainteresowanego. Tu bezpieczeństwo innych powinno być ważniejsze niż komfort pedofila.
        • gazeta_mi_placi Re: Jezus nie był taki litościwy: 17.12.11, 11:16
          A gdyby za 20 lat okazałoby się, że Twój syn nie lubi ani Pań ani nawet dorosłych Panów tylko...
          To co wtedy?
          • kkalipso Re: Jezus nie był taki litościwy: 18.12.11, 00:19
            gazeta_mi_placi napisała:

> A gdyby za 20 lat okazałoby się, że Twój syn nie lubi ani Pań ani nawet dorosły
            > ch Panów tylko...
            > To co wtedy?

To znaczy ,że twoje dziecko zostało wykorzystane seksualnie w dzieciństwie,to jest jak plaga ,im więcej wykorzystanych dzieci tym wiecej pedofili w przyszłości ,chociażby przez cheć zemsty przez te dzieci.......,wiec wychodzi na to ,że czegoś kiedyś taka mamuśka nie dopatrzyła kiedyś(w zasadzie wszyscy wiedzą,że przymknęła oko bo to tatuś ,albo kuzyn itd.).Ja osobiście mogłabym zlitować się nad naprawdę chorym człowiekiem na pedofilię za to przeraża mnie fala zboczeńców którzy to robią lub chcą robić dla roizmaicenia,nie dobrze mi sie robi i jeśli mogłabym to wybiła bym wszystkich za pornografie dziecięcą!
            • gazeta_mi_placi Re: Jezus nie był taki litościwy: 18.12.11, 12:43
              Są też wrodzone skłonności do pedofilii, pedofile to nie tylko (choć i tacy pewnie się zdarzają) osoby same wykorzystane w dzieciństwie.
              Trochę to tak jakby czepiać się człowieka, że urodził się ze schizofrenią.
        • duch_mariana Re: Jezus nie był taki litościwy: 17.12.11, 13:15
          > mowcie co chcecie ale jak dla mnie to takiego trzeba b
          > y przywiazac do lozka na zywca ochlastac to cos miedzy nogami i wrzucic do konc
          > a zycia so piwnicy i niech siedzi w lochach, milosierdzia we mnie nie ma

♪ Oto słowo Pańskieeeeee ♫♪
          ♫♪ Chwała Tobie Chrysteeeee ♪
    • karra-mia Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 10:54
      zgadzam się z Tobą.
      pedofil to nie człowiek, on nie zasługuje na drugą szansę, na żadną szansę. ktoś, kto w taki sposób krzywdzi z najmłodszych, nie mogących się obronić, nie powinien mieć prawa zacząć wszystko od nowa. te dzieci niestety od nowa życia nie zaczną, koszmar będzie za nimi się ciagnął, a takie ś.cierwo ma szansę żyć od nowa?!?
      • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 11:14
        Twój syn też może się okazać pedofilem, to nie jest tak, że tylko dzieci z patologicznego środowiska i z patologicznych rodziców zostają pedofilami. Niektórzy zapewne już się z tym rodzą (podobnie jak inni rodzą się z popędem do własnej płci), inni (z tego co gdzieś czytałam) sami wcześniej padli ofiarą pedofila zanim sami zaczęli napastować dzieci.
        Osobiście (z widzenia, to samo osiedle i szkoła, chodził z kimś z mojej najbliższej rodziny do jednej klasy) kilkunastoletniego pedofila.
        Bardzo grzeczny, zero problemów wychowawczych czy z nauką, rodzina dobra, bez patologii, nie bardzo bogata, ale i nie biedna, z pozostałym rodzeństwem też wszystko było ok.
        Nikt go by nie podejrzewał, nikt. Łącznie z ową osobą z mojej rodziny która chodziła z nim do jednej klasy.
        Z wyglądu ładny niebieskooki jasny blondyn niezbyt wysoki, taki co wygląda że nawet by muchy nie zabił.
        Ciężka sprawa, rozerwałabym na strzępy każdego który by zrobił krzywdę komuś z mojej rodziny, z drugiej strony (o ile to nie sprzeczność) rozumiem, że to kwestia choroby, pewnie wrodzonej, bez chyba większych szans na terapię (efektywną) nawet gdyby taka osoba chciała to zmienić.
        Gdzieś czytałam, że terapie dla takich osób (czy popełniły już przestępstwo czy jeszcze nie, ale już wiedzą że coś z nimi nie tak) dają nie więcej niż 20% efektywności i to też nie jest gwarantowane.
        • karra-mia Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 11:17
          no nie przekonało mnie to. Jeżeli mój syn bądź ktoś inny z mojego otoczenia okazałby się pedofilem, to nie chciałabym mieć z nim do czynienia. I gó... mnie obchodzi, ze to choroba czy coś innego niezależnego od sprawcy. Dla mnie to najbardziej okrutne przestępstwo, bo wykonane na najbardziej bezbronnych istotach.
          • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 11:29
            Znam osobę pracującą wiele lat (obecnie na emeryturze) w pewnym więzieniu dla mężczyzn jako strażnik.
            Mówił, że żony, dziewczyny czasem chodziły w odwiedziny, czasem nie, czasem całkiem odchodziły.
            Ale matki ZAWSZE odwiedzały synów, zawsze.
          • kosher_ninja Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 09:43
            Jeżeli twój syn okazałby się pedofilem z powodów wrodzonych, to byłaby TWOJA wina. To TY byś przecież wydała na świat, z własnej macicy, z własnej krwi takiego zwyrodnialca. Jeśli to byłaby sprawa wrodzona, sprawa genów, sprawa choroby psychicznej, to TWÓJ organizm byłby temu winny.
            Jeśli twój syn stałby się pedofilem z powodów społecznych, bo np. sam został skrzywdzony w dzieciństwie, to tym bardziej byłaby to TWOJA wina. Bo nie uchroniłaś, nie zapobiegłaś, nie zaleczyłaś efektywnie skutków.

Nie ma takiej opcji, że zdrowy psychicznie i fizycznie człowiek, wychowany w zdrowej, normalnej rodzinie, czujący normalny pociąg do dorosłych kobiet, pewnego dnia robi sobie na kartce spis argumentów za i przeciw i wybiera pedofilię. Pedofil musi być chory, upośledzony, musi być odstępstwem od normy.

Choćbym nie wiem jak nienawidziła mojego syna za wszelkie zło, jakie by popełnił, nawet najgorsze i najokrutniejsze, nigdy nie mogłabym zwalić całej winy na niego. To coś musiałoby wyjść ze mnie, żeby taki się stał. Analizowałabym każdą kawę wypitą w ciąży, biłabym się za to, że za dużo mm lub kp lub może za to, że spał w różowych spodniach ściągniętych z ogromnej lalki siostry męża (bo mi akurat piżamy zabrakło).

No ale widać, ze to niepopularny pogląd. Tak łatwo skrzywdzić dziecko i potem mieć w dupie, że to dziecko krzywdzi inne dzieci.
            • jowita771 Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 12:58
              > iego. To coś musiałoby wyjść ze mnie, żeby taki się stał. Analizowałabym każdą
              > kawę wypitą w ciąży, biłabym się za to, że za dużo mm lub kp lub może za to, że
              > spał w różowych spodniach ściągniętych z ogromnej lalki siostry męża (bo mi ak
              > urat piżamy zabrakło).

Nie obraź się, ale żal mi się Ciebie zrobiło.
              • kosher_ninja Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 13:00
                Możesz wytłumaczyć? Żal bo?
                • jowita771 Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 13:04
                  Bo to straszne, tak nie móc wyluzować ani na chwilę. Nie chciałabym nigdy mieć dzieci, gdybym ciągle zastanawiała się, czy kawa wypita w ciąży albo piżama w złym kolorze spowoduje, że moje dziecko zostanie pedofilem. Ze dwa lata takiego macierzyństwa i oddział zamknięty murowany.
                  • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 13:08
                    Myślę, że chyba każda normalna matka w MOMENCIE gdy dziecko okaże się pedofilem czy po prostu ciężko chore będzie analizowała co zrobiła źle, czego nie dopatrzyła, czy to będzie pedofilia czy rak krwi.
                  • kosher_ninja Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 13:12
                    Polecam czytanie ze zrozumieniem. To była odpowiedź na post.
                    Dziecko mam, w różowych portkach śpi, kawę piłam i raczej jestem wyluzowana. W tej chwili owe dziecko usilnie próbuje sprawdzić, co kot ma pod ogonem. I nie mieści mi się w mojej "niewyluzowanej" głowie, ze z mojego słodkiego, ukochanego brzdąca mógłby wyrosnąć zwyrodnialec.

Ale gdyby stałoby się coś złego z moim dzieckiem, to na pewno nie zrzuciłabym na niego całej winy, odwracając się do niego plecami i nie wycierałabym gęby czystym sumieniem. Wtedy szukałabym przyczyny pewnie z najmniej istotnych pierdołach, jeśli istotnych bym nie znalazła.
    • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 11:03
      Uważam, że tacy ludzie powinni ponosić najwyższe możliwe kary (np. 25 lat więzienia) oraz być już na wolności pod stałym dozorem policyjnym (np. konieczność meldowania się co pewien czas na policji).
      Jednakże skoro już jednak z tego więzienia za pozwoleniem sądu wyszli to mają prawo mieszkać tam gdzie im się to podoba i gdzie jest legalne (np. u brata).
      Kara już mu się skończyła i mimo wielu krzywd które zrobił chcemy czy nie może mieszkać tam gdzie mu się podoba, wynająć lub kupić mieszkanie nawet u Ciebie na klatce.
      Nie zabronisz mu tego.
      ---
      https://www.suwaczek.pl/cache/3941bda2bf.png
    • jopowa Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 12:00
      nie wiem o jakiej sytuacji piszesz,ale badzo bym sie martwila gdyby nasz sasiad byl pedofilem
    • suazi1 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 12:14
      Jakieś dwa, trzy lata temu był taki plan, żeby otworzyć w koszalińskim szpitalu psychiatrycznym oddział dla pedofili. Do dzisiaj włos mi sie na głowie jeży na sama myśl, bo oznaczałoby to dla mnie, że miałabym tych "przyjemniaczków" w dosyć bliskim sąsiedztwie(jakieś 1500 metrów od naszego domu). Całe szczęście, że do dzisiaj nikt nie podjął sie realizacji tego pomysłu.
      • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 13:27
        Jasne, chcą się leczyć- źle, nie chcą się leczyć- też źle.
        Poza tym Ty chyba byłabyś bezpieczna chyba, że masz 7 lat.
    • maurra Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 12:26
      Stanęłabym na głowie, żeby go wykurzyć z mojego sąsiedztwa a najlepiej miasta i kompletnie nie interesowałoby mnie, że się nie ma bidulek gdzie podziać oraz że chce realizować swoje prawo nowego życia.
      Pedofile powinni być obowiązkowo kastrowani a najlepiej dożywotnio izolowani od reszty społeczeństwa - z racji nieuleczalności skłonności pedofilskich takie rozwiązanie byłoby najbardziej oczywiste i skuteczne.
      • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 13:31
        Ciekawe w jaki sposób byś to zrobiła? Legalnie nie miałabyś szans jeżeli nie zakłócałby porządku publicznego i był legalnie zameldowany.
        Nielegalnie zaś gdybyś próbowała on mógłby Cię zgłosić na policję i podać do sądu.
        Pedofil na wolności ma takie same prawa jak ja czy Ty, jak go pobijesz czy naślesz zbirów tak samo ma prawo pójść na policję i tak samo złapana osoba może za to pójść siedzieć lub dostać wyrok w zawiasach jak osoba która pobije osobę nigdy niekaralną.
        Daj żyć innym.
      • jjod Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 20:40
        Bo pedofilię, skłonności pedofilskie powinno się leczyć. I każdy porządny seksuolog Wam to powie. Przynajmniej próbować.
        Ludzie ze spaczonymi skłonnościami seksualnymi rodzili się i się rodzić będą. I nikt tego nie zmieni.
        Pisanie o kastracji i wymyślnych torturach to typowe dno dna, które na dodatek puka od spodu.
        • gazeta_mi_placi Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 20:43
          Chociaż raz muszę Ci przyznać rację.
    • naomi19 Re: sasiad-pedofil 17.12.11, 22:05
      Polański brutalnie zgwałcił nieletnią i ma się dobrze. I na bankiety go zapraszają. Co za niesprawiedliwość.
      • notabelle Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 10:15
        Polanski wraca jak bumerang.
        Seks z nieletnia to co innego niz pedofilia.
        • notabelle Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 10:20
          Dla scislosci - w znaczeniu z nieletnia, ktora juz weszla w okres dojrzewania.
          • paartycja Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 10:29
            masz dzieci?
            nie miałabyś nic przeciwko temu,żeby dorosły facet bzykał twoją 13-letnią córkę?
            3- czy 13-latka-dla mnie żadna różnica.i to dziecko i to
            • notabelle Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 10:49
              Mialabym jak najbardziej. Jest to niewlasciwe i powinno byc karane. Bylabym wsciekla i zadalabym surowj kary.
              Jednakowo niewlasciwe jest nazywanie pedofilem kazdego, kto seksualnie wykorzystuje nieletnich w roznych przedzialach wiekowych (lub raczej na roznym etapie dojrzewania) - warto zapoznac sie z definicja.
              Panowie uprawaiajacy seks z nastoletnimi (nierzadko 13-letnimi) galeriankami nie sa banda pedofili, czy nam sie to podoba, czy nie.
              Czy dla Ciebie jestem lesbijka, skoro calowalam sie z kobietami dwa razy w zyciu??
              • paartycja Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 10:55
                zgodzę się,że 13-latka może wyglądać jak dojrzała kobieta albo jak dziecko.jednakowoż mentalnie jest dzieckiem-niedojrzałym,nie potrafiącym przewidzieć konsekwencji swojego zachowania,naiwnym.tym większym kurestwem jest wykorzystywanie tego przez dorosłą osobę w sensie seksualnym
                • jjod Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 11:14
                  A czy kobietę, która uprawia seks z np. 15-letnim chłopcem, również uważasz za kure**** ?
                  --
                  historia-porwania-krzysztofa-olewnika.blog.onet.pl/
                  • paartycja Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 11:26
                    15-latek w świetle prawa może legalnie uprawiać seks
                    • jjod Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 11:31
                      Fakt, mój bład.
                      To załóżmy np. 14 -latkiem
                      • paartycja Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 12:14
                        mam w domu 14-latka
                        nie wyobrażam sobie,ze bzyka się z jakąś np. ryczącą 40-tką,której się młodego chłopaczka zachciało..
                      • a.nancy Re: sasiad-pedofil 18.12.11, 12:18
                        a gdzie tu wątpliwości?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka