Dodaj do ulubionych

wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ;)

• malila Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 22:15
      Tusz do rzęs Naturado.
      Polski niedrogi proszek ekologiczny clever free.
      Ćwiczenia taoistyczne dla kobiet (w tym na powiększanie biustuwink).
      Kolory farb na ściany.
      Metody motywowania nastolatków.
      Cholernie wygodne buty.
      • bi_scotti Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 22:24
        Odkrylam zupelnie niechcacy, ze wygladam calkiem sensownie w legginsach i ze sa one bardzo wygodnym ubraniem na wiekszosc nie-pracowych i nieobowiazkowych okazji smile A odkrycie nastapilo na campingu, na ktory sie zle spakowalam i przyjaciolka musiala mi pozyczyc swoich legginsow zeby mnie komary nie zjadly do kosci wink No i sie okazalo, ze bi_scotti w legginsach to jest to czego swiatu bylo brak tongue_out
      • kitty4 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 12:51
        OOOO, a na zmniejszenie też?????? bo ja mam 75K i starsznie bym chciała zmniejszyć.
        Powiedz ze to jest i działa.
        • malila Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 30.12.11, 10:23
          Na zmniejszenie też są. Ale nie wiem, czy działają. To jest tak jak z okularami ajurwedyjskimi - trzeba systematycznie stosować przez długi czas, żeby się przekonać. Ale jak zadziała, to dam znaćwink
    • biotka Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 22:40
      Audiobooki (długo się wzbraniałam), ale musza być naprawdę dobrze czytane.
      Zmywarkę (prawie ją kocham).
      Dobry sklep z winami.
      Kosmetyki Ziaji z serii Sopot.
      Grupera.
      Że mam więcej fizycznej wytrzymałości niż mi się zdawało.
      Że potrafię się mocno wk..wić w pracy.
      Sposób tworzenia polskiego prawa (OMG!).
    • anel_ma Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 22:42
      a ja odkryłam Bieszczady i zamierzam do nich wrócić smile
    • papalaya Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 23:04
      fajna willa na Sardynii...
    • aleks2539 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 23:19
      Ten rok - mnóstwo zmian smile Odkryłam spodnie rurki i jestem w szoku, że dobrze w nich wyglądam. Zawsze miałam też fazę, że mam odstające uszy - odkryłam nową fryzjerkę a ta nową fryzurę - część głowy mam wygoloną a uszy nagle przestały odstawać wink
      Wczoraj odkryłam sklep Mango - bo go w końcu u mnie otworzyli smile Odkryłam Mirenę,.,, i polecam wink
      A poza tym odkryłam, że chyba kobiecie w okolicach 30 odbija wink Zrobiłam sobie rozbieraną sesję i jestem na firmowym kalendarzu big_grin
    • broffi Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 23:23
      podklad mineralny AA- rewelka! lepszy niz jakikolwiek z górnej półki, który miałam

odkryłam, że lubię, co robię. odkryłam, że UWIELBIAM studentów- pracuje na uni. odkryłam niszę, w kierunku której chciałabym się rozwijać.

odkryłam KARMĘ- spokój w życiu.
      dobry rok to był-
      • kasia191273 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 23:25
        kredka do french manicure firmy Herome
        taka:
        www.herome.nl/6/Nagelverzorging/Decoratie/39/454/Herôme_French_Liner/product_details.html
        GENIALNA!!!!!!!!
    • imasumak Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 23:26
      Oczywiście kremy BB.
      Poza tym wczoraj odkryłam jak najszybciej i najskuteczniej wyczyścić piekarnik - taką papką z sody wymieszanej z octem spirytusowym.
      • paskudek1 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 02.01.12, 12:13
        na zapieczone stare pozostałosci też działa? Bo ja juz próbowałam wszystkiego co mam a nie schodzisad
    • solejrolia Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 23:29
      Odkryłam że praca może sprawiać przyjemność, i nie musi być pasmem stresów.
    • mathiola Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 17.12.11, 23:41
      płyn micelarny
      • zajola Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 00:15
        To Forumsmile
        i płyn micelarny Biodermy
    • mika_p Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 01:31
      Odkryłam, że zawieszenie w samochodzie może psuć się stopniowo - bo dotąd myślałam, ze jak mu coś szkodzi, to od razu. A skoro nie zaszkodziło raz, to wjeżdżałam w wielkie dziury z prędkością 40 km/h. I pewnego dnia pan mechanik spytał: "W jakim rajdzie ten samochód brał udział?" A, jeździł do pracy ulicą o nawierzchni odpowiedniej dla czołgów. Seicento jednak nie jest czołgiem ani nawet terenówką big_grin
    • fajka7 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 02:27
      Odkryłam, że jak się włoży do miski albo do zlewu zakorkowanego kawał kuchennej folii aluminowej, wsypie garść soli, zaleje wrzątkiem i wrzuci różne zaśniedziałe gadżety typu sztucće, biżuteria czy coś, to po kilku minutach wyciąga się błyszczące nówki bez kiwnięcia palcem.
      Można olać szorowanie pastami do zębów i inne upierdliwe zabiegi, których osobiscie nie znoszę.
      • zajola fajka7 ! 18.12.11, 15:53
        fajka7 napisała:

> Odkryłam, że jak się włoży do miski albo do zlewu zakorkowanego kawał kuchennej
        > folii aluminowej, wsypie garść soli, zaleje wrzątkiem i wrzuci różne zaśniedzi
        > ałe gadżety typu sztucće, biżuteria czy coś, to po kilku minutach wyciąga się b
        > łyszczące nówki bez kiwnięcia palcem.
        > Można olać szorowanie pastami do zębów i inne upierdliwe zabiegi, których osobi
        > scie nie znoszę.

sprawdziłam - to działa! dzięki.
        • moofka Re: fajka7 ! 18.12.11, 16:01
          kiedys ten patent sprzedawali w tv shopie pod nazwa magiczna plytka za 100 wink
        • estragonka a złoto też można? n/t 30.12.11, 11:13
      • alpha.sierra Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 30.12.11, 23:21
        Genialne! wlasnie doczyściłam kupę srebra, ktore leżało bidne zapomniane i czekało na moją chęć czyszczenia big_grin. Mąż się ucieszy, że noszę biżuterię, którą mi kupił jeszcze na studiach big_grin.
    • haidi0111 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 09:10
      Dajcie no jakiś link do tych cudownych kremów BB, bo się tak naczytałam, że aż mam ochotę spróbować wink

A moje odkrycie to lakier pękający - małym kosztem paznokcie wyglądają jak od kosmetyczki.
      • azjaodkuchni Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 09:54
        Wpisz sobie w google kremy bb i masz czytania i oglądania na pół nocy.
        Mi się wszystko na twarzy warzyło. Więc przestałam się malować w końcu ktoś polecił mi krem bb. Kupiłam i mnie zatkało byłam 5 lat młodsza wink a najfajniejsze jest to, że nawet taka nieudziaba jak ja potrafi go położyć i nie widać różnicy gdzie skóra pomalowana gdzie nie . On się stapia ze skórą. Problem jest tylko taki, że te rzeczy są bardzo w Pl drogie i nie da się ich kupić w sklepie. Gdybym miała kupić przez net chyba bym zaufała " azjatyckiemu cukrowi"( link gdzieś wyżej) bo patrząc na ceny tych rzeczy w sklepach to ona nie zarabia wiele . Po prostu ma dobre serce i lubi kosmetyki.
        • thaures Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 10:24
          Gotowy fix do karkówki Knorra, z workiem. Mięso wychodzi genialne.
          WC-cleaner- taki niebieski płyn za grosze, który odktyłam wiele lat temu, ale potem jakoś mi umykał. Teraz zobaczyłam w jakimś kiosku i ..... wanna w pralni lśni.
          Mieszadło do różnych potraw- takie z drutu, w kształcie łzy i dodatkową metalową kulką w środku- w momencie mam wszystko połączone i poza tym doskonale się myje.
          Odkrycie samochodowe mam też- po ponad 20 latach z prawem jazdy-okazało się,że jednak należy omijać dziury, bo niszczą opony. Albo nie decydować się na autko z małymi kołami....
    • sanciasancia Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 10:48
      Otrivin i przyjemność płynąca z uczenia studentów.
      Szanowny małżonek odkrył, ze ma w domu sokowirówkę, więc robi soki, a z pozostałości piecze ciasta.
    • barbibarbi Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 11:40
      kapsułki tranu odkryłam. Łykam od maja, wszystkie smutki i depresje poszły precz, rzeczywiście wpływa na pracę mózgu i nie tylko - mojej mamie na podwyższony cholesterol lekarka zaleciła tran. Zostanie ze mną mam nadzieję na zawsze, teraz faszeruję tranem moją rodzinę.
      • i_b13 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 13:29
        w kończącym się roku rozczarowali mnie ludzie mi najbliżsi: mąż i przyjaciele
        mąż olal parę spraw, ktore należało wyjasnić, nic mi o nich nie powiedzaiał a teraz trzeba zapłacic kary
        zrozumiałam, że ludzie, których uważam za przyjaciół wcale nimi nie są
        pojęłam dokładnie o co chodzi w powiedzeniu "kto ma miękkie serce, musi miec twardą dupę"
        po raz kolejny los udowodnił mi, że nieszczęścia chodzą parami
        odkryłam ponownie uroki macierzynstwa

cienie nouba
        peeling z mango kupiony w biedronie
        lakiery wybielające z douglasa za cale 7,49
        serum olay

że lepiej mi w jasnobrązowych włosach niż w platynowym blondzie
        że cukrzycy mają trudne życie
        że nie potrzebuję wielu rzeczy, bez ktorych dotąd nie mogłam się obejść
        że mając mniej niż kiedyś potrafię jeszcze zaoszczędzić, czego nie umialam dotychczas

trudny, wyczerpujący rok za mną
        mam nadzieję, że wkrótce odetnę sie od niego grubą krechą
    • el_jot Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 14:14
      Farbę do włosów Vitalitys, a zwłaszcza pewien odcień blondu, serię Eco z Lidla- płyn do mycia łazienki i kuchni i WC, pralkę z suszarką, a także - psychiatra nie taki straszny jak go malująbig_grin
      • platynowa_kostka_rubika Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 15:20
        Takie jedno bułgarskie salami. Nigdy nie przepadałam za salami, ale to mnie po prostu uzależniło. Odkryłam też, że po 30 człowiek zaczyna się "sypać" jakoś szybciej, kiedy zaniedba pielęgnację nawet na parę dni (np. w chorobie - po tygodniu chorowania pojawiły mi się wielkie zmarchy u dołu worków pod oczami). Odkryłam również, że jestem w stanie przejść na zdrową dietę i nie umierać z powodu niejedzenia słodczy czy chipsów.
    • moofka Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 16:25
      ja odkrylam dla siebie szkla kontaktowe i nadziwic sie nie moge ze tak pozno smile
      ze maska z nafty i zoltek robi wlosom lepiej niz kallosy i loreale
      dzieci siostrze odkrylam kremy bb i fantastyczną odzywke do paznokci z formaldehydem
      wreszcie mam cos co naprawde wzmacnia paznokcie i tygodniami nie odpryskuje
      obrotowa szczotke do wlosow i fakt ze dlugie wlosy mozna ulozyc i wygladaja
      a nie tylko spiac gumka zeby nie straszyly smile
      dzianinowe tuniki i leginsy - i zawsze mam co zalozyc big_grin
      broszki w formie kwiatow
      drobiazg a ciekawy smile

• hanalui Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 18:42
      Od kilku lat używany ale niezmiennie wynalazca zasługuje na Nobla - Urban decay primer pod cienie; soda oczyszczona jako najlepszy peeling do twarzy; maści z lanolina do pielęgnacji sutek u karmiacych - używana jako najlepszy nawilzacz skory ust oraz maści gojaca na wszelkie podraznienia skory; olej z wit E w kapsulkach na skaleczenia, poparzenia; cien Club Mac'a, kredka SuperShock Avonu, skarpety Mizumo; ArmPocket i bieganie w deszczu mi nie straszne, nie boje sie ze mi tel zamoknie, mam nareszcie gdzie schować klucze, kasę; odkrylam aplikacje RunKeeper; expresowe i tanie danie - baklazana w sosie pomidorowym z mocarella; smak świeżo zlowionych makreli z grilla, z solą i pieprzem. Wiecej nie pamietam ale pewnie jeszcze coś by sie znalazlo.

Dygresja: Garnier wypuścił na rynek krem BB, widziałam reklamę w swojej tv, nie wiem czy dostępny już w PL, jeśli nie to pewnie niedługo.
      No i jeszcze jedno mnie zastanawia po przeczytaniu tego watku, jak to możliwe ze przeciętna ematka jest bez zmarszczek, wypryskow, skórę ma niemowlaka mimo nawet 40, makeupu nie potrzebuje, a jednak tyle ematek odkrylo w tym roku kremy BB w tłumaczeniu balsam na syfy wszelakie (blemish)?
    • brak.polskich.liter Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 20:49
      Przejsciowke Fotodioxa dla soczewek Nikona na E-bagnet Sony.
      Caly pakiet Trapcode (do After Effects), ze szczegolnym uwzglednieniem Particulara - odkad sie nauczylam toto kontrolowac, wielbie pasjami.
      Uroki typografii.
      Kinect.
      Kulinarne - pieprz seczuanski. Myslalam, ze nie lubie, okazalo sie, ze lubie i to bardzo.
      Kosmetyczne - swiatloutwardzalny lakier do paznokci.
      Podroznicze - w prowincji Hainan (poludniowe Chiny) zyja Aborygeni.
    • sharpless6 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 18.12.11, 20:57
      odkryłam, że mam celulit
    • rosapulchra-0 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 19.12.11, 09:26
      Nie mam w zasadzie jakichś wielkich odkryć. Ale dzięki wam na pewno się dowiedziałam o kilku ciekawostkach, które w przyszłości wykorzystam smile
      Z poważnych to też żadne odkrycie, za to satysfakcja, że radzę sobie bez zbędnej pomocy, którą próbowano mi wciskać na siłę i wmawiano mi, że jest mi potrzebna.
    • mnb0 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 31.12.11, 11:11
      Ze zycie jest do doopy i ze lepiej juz bylo...
      • annakate Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 31.12.11, 11:40
        koncepcje zmywania tłustego brudu w kuchni oliwą (sama oliwę zmywa się potem łatwo czymkolwiek, co zmywa tłuszcz)
        że moge żyć w zasadzie bez TV
        że koty brytyjskie rzeczywiście maja wyjątkowo fajny charakter i niezrównane futro (bo, że sa piekne wiedziałam juz wcześniej)
        z minusów - że wyjatkową, bezinteresowna podłość moga wykazać także ludzie, których uważa się za przyjaciół
    • feniks_z_popiolu Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 01.01.12, 07:02
      w ostatnim dniu roku odkryłam, że leżący od lat głęboko w czeluściach szaf kuchennych minirobot jednak bywa przydatny przy przygotowaniu ciasta. tiramisu wyszło genialne. na tyle, że prawie w całości zostało wciągnięte przez rodzinę, dla mnie zostawili na dziś marne resztki.
    • mimka23 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 01.01.12, 12:24
      Kosmetyki Essence (różowy tusz, konturówka wysuwana-najlepsza jaką miałam, róż).
      Puder mineralny w kamieniu z Bell - kiedyś się zraziłam do tej firmy i długo nic nie kupowałam, aż tu zaryzykowałam i opłaciło się.

Odkryłam jak bardzo trzeba uważać o czym i z kim rozmawia się w pracy.
      Odkryłam że nawet osoby, po których NIGDY by się człowiek nie spodziawał potrafią załatwić mnie na amen. Dzięki jednej takiej osobie jutro czeka mnie ciężki pierwszy dzień w pracy w nowym roku.

Tran Mullers do picia dla dziecka i w kapsułkach dla mnie.

Odkryłam jaka różnica następuje w budżecie domowym po założeniu wodomierzy.

• dolores12 Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 01.01.12, 13:18
        Odkryłam, że ładnie mi w długich włosach(ścięłam chyba z 15 lat temu) i że taka fryzura jest bardziej ekonomiczna, bo oszczędzam na codziennym modelowaniu oraz na fryzjerzesmile
    • anmoko Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 01.01.12, 15:24
      Kilka rzeczy odkrylamsmile
      M.in. ze mieszkanie w domku jest bardziej komfortowe niz mieszkanie w blokusmile,
      ze posiadanie niemowlaka to jest to czego potrzebowalam,
      ze fajnie jest miec dwie corki,
      ze w pampersie trzeba wywinac falbanki na zewnatrz smile,
      odkrylam dobroczynna moc olejow - przede wszystkim lnianego (uwielbiam!) i migdalowego (nacieram sie nim po kapieli, robie pilingi i uzywam do pielegnacji skory niemowlaka),
      przekonalam sie, ze fajnie jest gotowac jak sie ma fajna,duza kuchniesmile,
      ze lubie styl tzw. klasycznej nowoczesnosci,....
      .......
      w ogole ubiegly rok byl dla mnie pelen zmian i odkrycbig_grin
      • moofka Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 01.01.12, 16:21
        to mnie zaintrygowalo?
        co to jest klasyczna nowoczesnosc? smile
    • moofka Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 01.01.12, 16:25
      w tym (minionym juz) roku dokonalam rewolucji kuchennej w postaci gotowania w szybkowarze
      jakie to genialne big_grin
      • naumma Re: wasze odkrycia - watek luzny na kobiec roku ; 01.01.12, 22:14
        A ja odkryłam:

- jogę kundalini (baaardzo podwyższa potencjał seksualny i obniża napięcie nerwowe, polecam :-p)
        - Indie (niesamowity kraj) i Norwegię (też niesamowity)
        - soczewki jednodniowe !

W zeszłym roku odkryłam hinduskie kosmetyki do włosów Vatika (zwłaszcza olej kokosowy) i niekt mi nie wmówi, że nie można pomóc cienkim i beznadziejnym włosom.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka