Dodaj do ulubionych

Śliczne modelki

19.12.11, 00:07
Kuzynka z UK przywozi mi zawsze VOGUE, żebym sobie wielki świat pooglądała wink

Dzisiaj "zachwyciłam" się reklamą biżuterii MIU MIU, w reklamie były zdjęcia z tej sesji:

clothesbeforebros.com/miu-miu-resort-2012-campaign
Naprawdę gorzej by się sprzedawały te rzeczy, gdyby je reklamowała jakaś ładna dziewczyna, z rzęsami, makijażem i włosami na głowie?
Obserwuj wątek
    • szyszunia11 Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:10
      te rzeczy szpetnawe powiedziałabym, więc może chodziło o to, żeby dobrze na tym tle wypadły?wink a tak na poważnie - bizuteria z mocną inklinacją w stronę kiczowatej, myślę, że celowo zastosowano zabieg ascetycznego, siermiężnego tła - czyli modelki o image'u chłopki od pługa. Coby gustownie było i nie przesadnie i w ogóle z klasąwink
    • mdro Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:18
      Osobiście sądzę, że chciano uzyskać efekt jak z renesansowych czy wczesnobarokowych portretów. A dziewczyna jest ładna.
      • mary_lu Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:22
        Też sądzę, ze chodziło o te portrety. Ale chyba kobiety na nich już przysłowiowo były koszmarne.

Dziewczyna ładna? No to całkiem się nie znam. Włosy też ma ładne?
        • dziennik-niecodziennik Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:25
          dziewczyna niezgorsza. wlosy zrobione "na siano", ale nie wątpie ze to celowy zabieg smile
        • sadosia75 Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:25
          Dziewczyna jest ładna. Zobacz jej inne fotki. Ma bardzo ciekawą twarz i bardzo ładną.
          Włosy jak to włosy. Oszpecone co by lepiej się prezentowało z całością.
        • dorry Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:37
          A masz ją tu w wersji "słitaśnej": www.allstarpics.net/0040101/015522683/guinevere-van-seenus-pic.html i już nie marudźsmile
          • mary_lu Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:39
            Tu wygląda jak zwyczajna młoda kobitka, żadna tam śliczna.
    • dorry Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:29
      > Naprawdę gorzej by się sprzedawały te rzeczy, gdyby je reklamowała jakaś ładna
      > dziewczyna, z rzęsami, makijażem i włosami na głowie?

To nie problem modelki tylko stylizacji. Wystarczyłoby tą samą dziewczynę wystylizować na "ładno" zamiast na "brzydko" i miałabyś efekt o jaki Ci chodzi.
      • mary_lu Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:37
        No dobra, wygooglałam ją sobie, może ładną bym jej nie nazwała, ale z pewnością "interesującą".

Mnie interesuje najbardziej, dlaczego taka stylizacja niby ma dobrze sprzedawać tę biżuterię? Jak fotoszopują czternastolatki, to niby dlatego, że nie kupimy niczego, co reklamuje stara baba, albo ktoś ze zmarszczką czy śladem cellulitu. A na drugim biegunie takie cuś?
        • szyszunia11 Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:41
          mary_lu napisała:
          Jak fotoszopują czternastolatki, to niby dlatego, że nie kupimy
          > niczego, co reklamuje stara baba, albo ktoś ze zmarszczką czy śladem cellulitu.
          > A na drugim biegunie takie cuś?

zauważ że fotoszop tu jest. Makijaż też!
          a stylizacja bardzo typowa dla pokazów mody.
      • szyszunia11 Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:37
        dorry napisała:

> To nie problem modelki tylko stylizacji. Wystarczyłoby tą samą dziewczynę wysty
        > lizować na "ładno" zamiast na "brzydko" i miałabyś efekt o jaki Ci chodzi.

no ja myślę, że to dla autorki wątku jest jasne. Pytanie raczej o powód stylizacji "na brzydko".
        Jakies uzasadnienie na pewno jest, może bardziej niż "wielka uroda i bez makijażu się obroni" będzie to : "wspaniała biżuteria i na nieciekawym "wieszaku" się obroni"wink
        • dorry Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:41
          No cóż, stylista tak wystylizował, dział marketingu zaaprobował, nie nam szarakom się mądrzyć.
          A na serio: takie zdjęcia mają intrygować, przyciągać wzrok, zapadać w pamięć - te spełniły widać dobrze swą rolę, skoro, aż na ematce wylądowaływink
          • barbaram1 Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:44
            Nie wiem, co na tych zdjęciach jest bardziej "śliczne" - modelka, czy biżuteria?
          • mary_lu Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:50
            Jakby tę bizuterię sfotografować na nieboszczce w trumnie, szum byłby jeszcze większy i wiecej linków na forach.

Ale czy to kogoś zachęca do kupna? Czy dopiero to działa w drugim obiegu - takie zdjęcia działają tylko na osoby związane ze światem mody, a dopiero biżuterię widzianą na nich kupią gospodynie domowe?

Bo z tego numeru VOGUE zachorowałam na pierscionek od Chanel i zegarek reklamowany przez Charlize Theron, wszystko ze zdjęć, na których modelki wygladają jak boginie.
            • dorry Re: Śliczne modelki 19.12.11, 00:57
              Wiesz, poszło na to kupę kasy, więc może ONI jednak wiedzą co robią? Chociaż pewności nie mam.
            • szyszunia11 Re: Śliczne modelki 19.12.11, 01:00

>
              > Bo z tego numeru VOGUE zachorowałam na pierscionek od Chanel i zegarek reklamow
              > any przez Charlize Theron, wszystko ze zdjęć, na których modelki wygladają jak
              > boginie.

zarzucisz linkiem?
              • mary_lu Re: Śliczne modelki 19.12.11, 01:15
                Charlize tutaj:

www.harpersbazaar.com/bazaar-blog/charlize-theron-dior-042011
                A zdjęcia "Boucle de Camelia" ring, takiego jak w gazecie, nie mogę znaleźć z działającym linkiem. W google nie wyskakuje, a na stronie Chanel tylko miga. Jest na nim klasyczna piękność z falującymi ciemnymi włosami, ubrana w coś z czarnymi tiulowymi rękawami, siedzi bokiem na krześle, ręce ułożone na oparciu, przy brodzie.
    • landora Re: Śliczne modelki 19.12.11, 01:18
      Brzydka biżuteria na brzydkiej modelce.
      Dlaczego ona nie ma brwi? To jakaś nowa moda? Wygląda to kuriozalnie uncertain
    • kropkacom Re: Śliczne modelki 19.12.11, 07:55
      Chciano uzyskać konkretny efekt. Mi przypomina to wszystko jakąś stylizację w stylu Fridy Kahlo?
    • sanciasancia Re: Śliczne modelki 19.12.11, 07:58
      a mnie się podoba.
      • tosterowa Re: Śliczne modelki 19.12.11, 10:16
        mnie też, ale ja nie lubię idealnych kobiet, i jeszcze potraktowanych fotoszopem wink
    • lejdi111 Re: Śliczne modelki 19.12.11, 10:03
      dziewczyna podobna do Tuska smile
    • a.va Re: Śliczne modelki 19.12.11, 17:43
      Myślę, że ktoś chciał osiągnąć efekt - nasze zdjęcia są Sztuką przez duże s.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka