Dodaj do ulubionych

Ja i Paranormal activity ;)

20.12.11, 13:13
Postanowilam wczoraj obejrzec.
Super.
W zasadzie nie odwazylabym się, bo jestem straszny trzęsityłek, ale
1. przeczytałam o czym film i czego się mogę spodziewać
2. nie byłam sama w domu
3. oglądałam przy zapalonym świetle
4. i w tv a nie w kinie wink

I super.
Ok. 3 w nocy obudził mnie mąż, ktory właśnie wychodził z domu, bo jechał służbowo gdzieśtam. Zostałam prawie sama w domu wink
I zaczęło się.
Przypomniało mi się, że wszystkie paranormalne zdarzenia w filmie miały miejsce między między 1 a 3.30 wink A potem usłyszałam stukanie. A potem coś runęło (tak, to koty się tłukły i urządzały wyścigi, wiedziałam o tym doskonale). Więc zakryłam się po oczy kołdrą. Dobrze, że pies spał obok, bo pewnie jajko bym ze strachu zniosła wink
Mokra ze strachu wink przeleżałam pod tą kołdrą do 4.30, przypominając sobie wszystkie co ciekawsze sceny (szczególnie finałową, która wracała mi przed oczy co rusz wink ), zanim zdecydowałam się wyjść do toalety wink
Potem udało się zasnąć smile

I teraz zastanawiam się, co mnie podkusiło, żeby ten film oglądać? W sumie nie był jakoś szczególnie przerażający, ale nocą wyobraźnia spłatała mi całkiem porządnego figla wink Nocą jakoś wszystko straszniejsze wink

Miewacie czasem takie schizy po obejrzeniu jakiegoś filmu?
Obserwuj wątek
    • ib_k Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:21
      no ja czułam się trochę nieswojo po japońskim ringu, co prawda nie szalałam ale tak ze dwa dni miałam pozapalane światła w całej chałupiesmile
    • pitahaya1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:24
      Obejrz sobie kolejne odcinkismile
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:28
        daj spokoj, slubnego do jutra nie ma tongue_out
        umarlabym ze strachu big_grin
        • pitahaya1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:37
          Tym bardzie obejrzsmile Efekty murowane. Ja trzeciej części nie oglądałam, robię przymiarkęsmile
          U mnie panowie bardziej strachliwi niż jasmile)
      • mamaemmy Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:30
        nie obejrzałam tego,ale kusi mnie od dawna..
        Ale pamietam,jak na forum przeczytalam historie(to było lata temu),jak to jakaś forumka się obudziła,bo ktos sciagał z niej kołdrę..otworzyla oczy a w dole lózka stała jej zmarła babcia z nienawiscią w oczach.
        Oj wieeeeele nocy miałam nieprzespanych przez ten post,mimo,ze na tamte czasy moja babcia żyła i miała się calkiem niezle..
        ale wyobraznia moja dzialała co noc..
        • pitahaya1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:58
          Nie nadajesz sie. Ja za Ciebie obejrzę i streszczę a Ty mi kawę zrobisz. Może być?
          • mamaemmy Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:25
            Może być smile
            latte?
            • pitahaya1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 15:35
              Może,może. Drugi rok zbieram się do zakupu ekspresu do kawy, więc i plujka może być, taka jestem wyposzczonasmile
        • tosterowa Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:33
          > Ale pamietam,jak na forum przeczytalam historie(to było lata temu),jak to jakaś
          > forumka się obudziła,bo ktos sciagał z niej kołdrę..otworzyla oczy a w dole ló
          > zka stała jej zmarła babcia z nienawiscią w oczach.

big_grin big_grin big_grin
          tak się śmieję, że posta nie mogę napisać big_grin
          • mamaemmy Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:46
            bardzo smieszne big_grin
            Ona to tak napisala wtedy,że bałam się co noc,że zobacze taką krwiożerczą staruszkę tongue_out
    • pszczolaasia Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:32
      tak.
      po 6-stym zmysle spalam przykryta mężemsuspicious
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 15:36
        po 6 zmyśle to do toalety wychodziłam pod eskortą wink

i też poszłam bez zaznajomienia się z treścią
        ot, pewnie jakiś film sci-fi (a lubię bardzo) wink

gorzej, że w ciąży poszłam smile a potem przesiedziałam cały film wbita w fotel smile pewnie hormony zrobiły też swoje wink

film uwielbiam smile i teraz się go nie boję smile
        • pszczolaasia Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 20:40
          tia..znam ten bol. z tymze ja go nigdy wiecej nie obejrzalam. nie ogladam wiecej filmow ktore z jakiegos tam wzgledu zrobily na mnie oszalamiajace wrazenie. na razie sa to:
          requiem dla snu
          tytus andronikus
          mechaniczna pomarancza
          6-sty zmysl
          opetanie
          imperium slonca

z opetaniem wiaze sie ciekawa historia. poszlismy na seans o polnocy- do biletow byl darmowy popkorn. bylo nas 5 par w kinie. my jako okularnicy siedzielismy z przodu reszta sie ulokowala po calym kinie. pod koniec seansu wszyscy siedzieli wkolo nasbig_grin
          nie schodzilam po tym do piwnicy po ziemniaki. i cieszylam sie ze mam piec w domuwink
    • joanna35 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 13:35
      Pierwsza część przeszła kompletnie bez echa, po drugiej dowiedziałam się przynajmniej o co chodzi.
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:02
        przeczytałam streszczenie drugiej części i rzeczywiście - wszystko zaczyna się kleić w spójną całość

se obejrzę chyba - pod warunkiem, że będzie tłum w domu wink
    • kota_marcowa Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:02
      Po filmie to nie, ale jak się naczytałam Stephena Kinga, to przez tydzień spałam przy zapalonym świetlebig_grin
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:13
        a na mnie King zupelnie nie dziala smile
    • izabellaz1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:14
      Ja przy tym filmie przysnęłam czekając na akcję. Jak się obudziłam, to wciąż czekałam na rozwój wydarzeń aż tu nagle...film się skończył big_grin
      • jjod Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:18
        U mnie trwale uszkodzona psychika po Smętarzu dla zwierzaków i Sekretnym oknie.
        Jeżeli chodzi o PA - najbardziej przeraziła mnie część druga, a konkretnie pewna scena, której nie potrafię w logiczny sposób wytłumaczyć, jak to mogło mieć miejsce.
        • niutaki Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:29
          powiedz jaka bo umre z ciekawosci...
          • jjod Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:32
            Jesteś zalogowana na ekinie? Łatwiej byłoby mi napisać o jakie minuty filmu chodzi, niż opisywać scene.
            • niutaki Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:38
              a nie nie jestemsad trudno, uwielbiam PA.
              • jjod Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:43
                To Ci napiszę, może skojarzysz, o co mi chodzi: dziewczyna (nie pamiętam za cholere imienia, trochę już minęło od obejrzenia, i nie mogę sobie przypomnieć) zajrzała do pokoju (bodajże tego małego dziecka) i tam przez uchylone drzwi widać było na fotelu czyjąś nogę (?), a już jak je całkiem otworzyła, to nikogo kompletnie tam nie było. Kojarzysz?
                Nie wiem czemu, ale to mnie autentycznie przeraziło, po prosu ten fakt, że przez uchylone drzwi fragment ciała było widać, po otwarciu - pokój pusty.
                • niutaki Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:54
                  obejrze i zwroce uwage, ona tam pare razy wlazi do tego pokojuwink dziekismile
                • pitahaya1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 17:29
                  W której minucie?
      • sea.sea Re: Ja i Paranormal activity ;) 22.12.11, 13:35
        Ja dokładnie tak samo smile
    • lineczkaa Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:35
      Ba! Ja po japońskim Kręgu przez miesiąc źle spałam.
      • jjod Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:37
        Ja i tak najbardziej Dextera lubię.
        I nie oburzają jego morderstwa. Czuje się sympatię do tej postaci.
        • joanna35 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:42
          A ja obrzydzenie. Nie mogę oglądać tego filmu.
          • jjod Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:46
            To w zasadzie sprawiedliwe zabójstwa.
            • joanna35 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:52
              Nie chodzi o zabójstwa. Facet jest psychopatą, lubi mordować, znalazł sobie sposób na "upuszczenie pary" i dorobił do tego filozofię. Nie zmienia to w niczym faktu, ze jest mordercą. Niczym sie nie różni od tych, których zabija.
              • jjod Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 14:58
                Czy psychopatą jest tylko seryjny morderca, ktoś, kto morduje w maniakalny sposób, bez najmniejszych emocji ludzi? Nie sądzę.
                Psychopatą jest również idiota, który zastrzelił Lennona.
                Niekoniecznie trzeba byc seryjnym, żeby miec umysł psychopaty.
                • joanna35 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 15:01
                  jjod nie wciągnął mnie ten serial i tyle.
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 15:32
        wiesz, ja z kolei na amerykański Krąg poszłam zupełnie przypadkiem
        motywacja? a bo nie było już biletów na Epokę lodowcową wink

Gdzieś tam przeczytałam, że Krąg to taki film, gdzie babeczka prowadzi śledztwo w sprawie smierci nastolatków. Tom se pomyślała, że w zasadzie fajny film, taki Holmes czy jak wink

Sie zdziwiłam wink

A potem przez miesiąc, przechodząc nocą koło telewizora mocno zaciskałam powieki.
        Niestety, i tak miałam przed oczami scenę, gdy Samara Morgan wyczołguje się z tv, żeby dorwać kolejną ofiarę... wink
    • maurra raz w życiu miałam kontakt z 20.12.11, 15:23
      z paranormal activity
      zalewałam parówki berlinki wrzątkiem w plastikowym talerzyku z Ikei, gdy nagle ten talerzyk zaczął się sam przesuwać po blacie kuchennym!
      zadzwoniłam do mojego faceta, a ten zasugerował, aby wytrzeć wodę między spodem talerzyka a blatem. I paranormal activity się skończyło suspicious
      • joanna35 Re: raz w życiu miałam kontakt z 20.12.11, 15:27
        Dobresmile Co byśmy zobiły bez tych chłopówwink Ani chybi musiałybyśmy uwierzyć w duchawink
      • kaszunia Re: raz w życiu miałam kontakt z 20.12.11, 17:24
        Ja też miałam podobne paranormal activity! Byłam sama w domu, biorę prysznic, a nagle zasłona od prysznica zaczyna się do mnie przybliżać. Myślałam, że zawału dostanę, oczami wyobraźni widziałam to:
        g.wieszjak.pl/p/_wspolne/pliki_infornext/97000/emilia_pietras_psychoza_97102.jpg
    • malwa51 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 17:57
      Ja nie mam, filmy zwykle mnie jedynie irytuja. Chyba zrobilam sie stara i zrzedliwa winkAdrenaline podnosi mi ew. realne zagrozenie, np ide szaruga przez zagajnik i slychac za mna jakies szuranie, kroki. Zaciskam mocno reke na latarce, mimo ze zdaje sobie sprawe, ze za odglosy krokow najprawdopodobniej odpowiedzialny jest jakis zwierzak. Brrr.....
    • ola Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 18:15
      Ja też oglądałam wczoraj PA. Zamiast się bać zadawałam sobie cały czas pytanie, czemu oni się po prostu nie wyprowadzą z tej chałupy, tylko daja się tak co nic szarpać demonowi wink
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 18:29
        też sie nad tym zastanawialam
        i nad tym, czemu ten gosciu prowoduje to coś...

w sumie nawet mi szkoda faceta nie było, gdy to coś mu kuku zrobilo
        • izabellaz1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 19:27
          Wy piszecie o tym jakby to było naprawdę smile
          • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 19:56
            e, bo film na niby, ale w trakcie oglądania budzi prawdziwe emocje smile
    • ola Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 19:25
      sceny usunięte znacie?
      www.joemonster.org/filmy/20520/Paranormal_Activity_usuniete_sceny_
      • izabellaz1 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 19:29
        Ekstra big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • sundry Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 19:41
      Po obejrzeniu Ringu uciekłam w nocy do łóżka mamy- miałam z 18 lat wtedysmile Od tego czasu nie obejrzałam więcej żadnego strasznego filmusmile
    • i_love_my_babies Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 20:17
      oglądam horrory wszelkie namiętnie i nigdy się nie boję, ale...

po obejrzeniu Paranormal Activity nie spałam 2 tygodnie!
      a już moja schiza osiągnęła apogeum po tym, jak w środku nocy w mojej garderobie przy sypialni zapaliło się światło... do dziś nie wiem, jak to się stało, ale na obejrzenie 2ej i 3ej części nigdy się nie odważę wink
    • loki-an Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 21:42
      dziewczyny czy to mozliwe ze PA ma dwa rozne zakonczenia? Ostatnio w tv ogladalam pierwsza czesc i dalabym sobie reke uciac ze miala inne zakonczenie niz za pierwszym . Maz tez mowi ze teraz bylo inaczej.
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 21:49
        a nie mam pojęcia wink

weź mnie nie pytaj o to zakończenie, noc idzie a ja sama z dzieciami w chałupie big_grin
        • ola Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 21:54
          a jakie było to, które widziałaś ostatnio?
          Z tego co wiem, były 3 zakończenia, ale jedno, kanoniczne, weszło do oficjalnej dystrybucji
          • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) - spojler! 20.12.11, 21:58
            to, ktore wczoraj widziałam, konczy się tak:
            dziewczyna wstaje i stoi nad facetem godzinę, w tym czasie coś ściąga z niego koc, potem laska idzie na dól, wrzeszczy, gosciu zbiega, wrzask obu, potem kroki idacej osoby do góry
            w stronę kamery coś leci (krzesło, licho wie co), wchodzi zakrwawiona dziewczyna, schyla sie do kamery i obląkańczo się uśmiecha, a potem jej twarz się nienaturalnie wykrzywa i zniekształca, i z ust panny wydobywa się demoniczny ryk... (najazd otworu gębowego laski wprost na obiektyw kamery wink )

brrrrrr......
            • ola Re: Ja i Paranormal activity ;) - spojler! 20.12.11, 22:22
              W tym o którym piszesz, na końcu pojawia się napis, ze ślad po niej zaginął.
              są jeszcze dwa - z policjantami, którzy ją zabijają i takie, że Katie podrzyna sobie gardło. Czyli w obu ginie.
              Ja widziałm film dwa razy i zawsze z tym zakończeniem, które opisałaś. Ono jedno ma sens w kontekście PA 2. Bo tam Katie wraca, więc musi przeżyć smile
      • kaszunia Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 21:51
        Z tego co kojarzę, to ma chyba nawet trzy zakończenia.
    • magda762 Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 21:55
      Od kilku lat nie oglądam horrorów i tego typu filmów. Bez tego i tak mam bujną wyobraźnię. Za bujną... mogłabym chyba pisać scenariusze filmowe.
      Nawet czytając ten wątek, myśli kłębią się po mojej głowie. A jestem sama z dzieckiem.
      Znienawidzony przez mnie film to "Miasteczko Twin Peaks" no normalnie ciary mam na samo wspomnienie. Ogladałam to jak byłam nastolatką. Tego karła to do dzisiaj nienawidzęsmile
    • loki-an Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 22:14
      to bylo wlasnie drugie. Pierwsze ze ona w szale zabija swojego chlopaka nozem i siada na podloge w amoku. Rano wpada policja z bronia, ona sie "wybudza" zdziwiona i z krzykiem biegnie w ich strone ( z nozem oczywiscie w reku) i ja zabijaja. Koniec. Po takim zakonczeniu drugiej czesci z niaby raczej nie bylo , a tu widze ze jest.
      • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 22:16
        a to wobec tego miałam (nie)szczęście obejrzeć straszniejsze zakończenie

co znaczy mieć fuksa w życiu... wink
      • loki-an Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 22:19
        ktos tu napisal ze byly nawet trzy zakonczenia wiec mozliwe. Teraz przymierzam sie do II ale nie mam z kim ( maz nie chce-cykor) ale moze go przekonam. Co rusz leci w tv wiec nagram i niech czeka na okazje smile
        • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 17.01.12, 16:34
          obejrzałam przedwczoraj dwójkę (i też zostałam sama w domu na noc wink )
          ale dwójka to jeden wielki ziew

nuda, nuda, nuda
          nie było straszne
          ni choinki

czas na trójkę, nie? wink
    • demonii.larua Re: Ja i Paranormal activity ;) 20.12.11, 22:37
      Nooo big_grin blair witch project do dziś nie obejrzę po ciemku tongue_out
      Paranormal po ciemku obejrzałam, ale tak trochę pod kołdrą, trochę z zamkniętymi oczami - mój chłop ma ze mnie bekę big_grin
      Rzeźni typu saw nie oglądam big_grin
    • yenna_m Re: Ja i Paranormal activity ;) 21.12.11, 22:10
      ha! a dzisiejszą noc przespałam snem sprawiedliwego smile
      bardzo mi ten wątek pomógł oswoić prywatne lęki smile

dzięki, dziewczyny smile
    • mellona Re: Ja i Paranormal activity ;) 21.12.11, 22:44
      miałam epizod paranormalny po obejrzeniu filmu "Egzorcyzmy Emily Rose" - oczywiście jak byłam sama w domusmile
      w filmie pada teoria że godzina trzecia nad ranem jest godziną szatana - odwrotnością godziny ukrzyżowania Chrystusa.
      no więc w noc po obejrzeniu filmu idę spać (sama) i nagle coś mnie obudziło.
      patrzę na zegarek a tu 3:00. zero zero!
      tak się zeschizowałam że spać nie mogłam.
      czekałam jak coś zacznie mi kołdrę zsuwać z łóżkasmile
    • broceliande Re: Ja i Paranormal activity ;) 22.12.11, 09:31
      Nasmieszniejsze, ze jestem całkowitą racjonalistką.
      No i pewnie dlatego uwielbiam horrory i potem boję sie po schodach do kibelka zejść.
      Mocny film, duchy tak nie straszą, film jest zwykle schematyczny, ale demon...
      • nati-5588 Re: Ja i Paranormal activity ;) 22.12.11, 11:38
        PA nie jest na seriosmile gdzies ogladalam fil z tymi samymi aktorami co w PA to zawodowi aktorzy widzialamm tez wywiad jak mowili o kreceniu PA sprobuje poszukac i dam wam linka jak znajde bo to bylo bardzo dawno.
        Tak PA ma 2 zakonczenia wyjasniali w wywiadzie wlasnie czemu ale kurcze nie pamietam co mowili dokladnie.
        Ja polecam "Illuminati przemysl muzyczny" film dokumentalny ale przerazajacy
    • foro-estupido Re: Ja i Paranormal activity ;) 22.12.11, 11:40
      Heh...miałam podobnie.Tylko,że wzięłam sobie brata do oglądania tego filmu i miał mówic,kiedy mam zasłaniac oczywink
      Ale i tak w nocy nie było lekkowink
      Po czym uznałam,(za dnia)że film,taki straszny jednak nie byłsmile
    • czarnaalineczka Re: Ja i Paranormal activity ;) 22.12.11, 11:52
      ogladalam
      czekalam az sie zacznie
      skonczyl sie ale nie zaczal tongue_out
      2 czesc to samo

ogolnie duchu wampiry demony itp
      bardziej mnie smiesza niz strasza

schizy miewam tylko po filmach o psychopatach i wojennych
    • nihiru Re: Ja i Paranormal activity ;) 22.12.11, 15:16
      ja horrorów w ogóle nie oglądam, bo potem mam właśnie schizy.
      co więcej, nie oglądam nawet "czasu honoru", bo potem w nocy zastanawiam się, co bym zrobiła w czasie wojny, gdzie w domu można się schować, jakie zapasy porobić, a jakby banda ruskich wchodziła do domu, to zabić się od razu, czy liczyć na to, że tylko zgwałcą a nie zabiją.
      To dopiero schizy.
    • aadelina Re: Ja i Paranormal activity ;) 22.12.11, 17:55
      Mi się zdarzyło cos podobnego. Urządziłam sobie kiedys senasik horrorów, najpierw obejrzałam Amityville a zaraz po tym japoński film Klątwa Yu-on, czy jakoś tak. Film był przerażający, zwłaszcza to blade dziecko, co wydawało takie dziwne odgłosy. W kazdym bądź razie około północy usłyszałam coś jakby obijanie ziarenek pisaku o drzwi balkonowe. Normalnie bym pewnie pomyslala, ze to wiatr i nie zwróciła specjalnej uwagi ale po tym filmie byłam troche roztrzęsiona i naprawdę sie bałam. Nawet otworzyłam te drzwi aby się upewnić, że nic sie nie dzieje i że nie ma wiatru. Ale parę minut później ten dźwięk wrócił i do dziś pamietam, jaka byłam zestrachana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka