Dodaj do ulubionych

Taka sobie scenka

04.01.12, 19:56
Parking przed hipermarketem, widzę że samochód wyjeżdża, daję kierunkowskaz, skręcam. Widzę, że z przeciwnej strony podjechał samochód i też chce tu parkować. Ja miałam bliżej, parkuję, tamten na mnie trąbi. Zaparkowałam, trąbi nadal. Wyszłam, kobieta na mnie wrzeszczy, że zajęłam jej miejsce, bo ona od 3 minut na nie czeka, a odjechała kawałek, by wyjeżdżającemu zrobić miejsce. Ok, mówię, przeparkuję, ale że nie widzę problemu, żeby doszła kawałek, bo jest młoda i zdrowa a parking nie przepełniony. Na to kobieta ze łzami w oczach, że jest wdową od 2 tygodni i została sama z dziećmi. Mówię, nie chciałam pani zdenerwować i mogę przeparkować. A ta na to, że jestem pi... k... i odjechała...
Głupia sytuacja, żal mi się babki zrobiło i nawet nie jestem na nią zła, że mnie słowem publicznem potraktowała.
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 20:25
      i co z tego, ze jest wdowa?
      to znaczy, ze moze ludziom ublizac, mieszac z blotem?
      bez przesady.
      pamietam, jak kiedys jedna babka sie poryczala a powodem tego bylo to, ze na nia spojrzalam.
      byla w ciazy, zaczela histeryzowac na oczach ludzi a ja sie rozesmialam i powiedzialam, ze ma nie pokolei w glowie.
      sytuacja miala miejsce dosyc dawno, bo 10 lat temusmile
    • ona_bez_ogona Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:00
      Na szczęście są ludzie tacy ja ty. Cóz kilka dni po stracie męża chyba nie każdy by był zdystansowany i opanowany. Ale żeby to zrozumieć trzeba troche soli zjeść.
      • chloe30 Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:02
        ona_bez_ogona napisała:

. Cóz kilka dni po stracie męża chyba nie każ
        > dy by był zdystansowany i opanowany.

ale nie musi być chamem, wyzywającym obcych ludzi
        • ona_bez_ogona Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:06
          Nie musi ani nie powinna. Nie wiem jak bym sie zachowywał na jej miejscu. Nie wiem i nie chce wiedzieć

Autorka wątku podeszła do tego jak człowiek przez duże C. Dobrze, że tacy ludzie jeszcze istnieją.
          • chloe30 Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:12
            na zewnątrz zrobiłabym to samo - bo by mnie zwyczajnie zatkało
            wewnątrz by sie we mnie gotowało, i tu autorkę podziwiam za zrozumienie, mnie by go na pewno zabrakło, co bym sobie w myślach poprzeklinała to moje
        • iuscogens Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:11
          Błąd w założeniu, to, ze w ogromnie stresującej sytuacji człowiek traci nerwy i panowanie nad sobą nie oznacza automatycznie, że jest chamem. Oznacza, że poziom stresu jest tak duży, że sobie z nim nie radzi. Stres i to taki można odreagować w różny sposób.
        • noemi29 Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 23:24
          " Gdyż ucisk może przywieść mędrca do szaleńczego postępowania."

• ozorek.debowy Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:10
        No właśnie kiedyś bym odpowiedziała pięknym za nadobne...
    • kroliczyca80 Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:32
      Wygląda to na galopującą depresję i brak kontroli nad emocjami. Tacy niezrównoważeni ludzie nie są rozumiani nawet w rodzinie, a co dopiero wśród obcych. Ale ich zachowanie rzadko ma na celu urażenie kogoś, wynika raczej z braku hamulców spowodowanego poziomem stresu.
    • el_jot Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 21:51
      Współczuję kobiecie, biedna. Dobrze, że trafiła na ciebie, a nie te oazy spokoju, które się tu wypowiadają
    • lola211 Re: Taka sobie scenka 04.01.12, 22:08
      Twoja wina, bo trzeba bylo zareagowac jak uslyszalas trabienie.
      Mnie tez wkurzaja tacy kierowcy z zaslepkami na oczach.
      Zwyczjnie wtrynilas sie jej na miejsce.
      • canuck_eh Re: Taka sobie scenka 05.01.12, 00:26
        A ona jasnowidz zeby wiedziala dlaczego ktos szalenczo na nia trabi?Z pewnoscia sie rozgladnela czy cos sie nie dzieje.Nic sie nie dzialo wiec zaparkowala.Skad miala wiedziec ze samochod oddalony czekal na to miejsce od kilku minut?Ilez agresji tutaj.Kobieta spokojnie powiedziala ze moze przeparkowac i nie byloby sprawy.Kobieta zareagowala jak zareagowala, zwyzywala autorke watku bo tak a nie inaczej w danej syt. potrafila sobie poradzic ze stresem, narastajacymi problemami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka