Dodaj do ulubionych

Leń, brak ambicji czy tchórzostwo?

10.01.12, 19:24
Co byście pomyślały o chłopaku który zamiast na maturę pojechał sobie na spacer? Wg niego "bo mu się nie chciało"... nauczyciele uważali, że dałby radę zdać (chodzi mi, że miał wystarczający zasób wiedzy).

Wściekła jestem bo mój mąż bardzo często bierze przykład z poprzedniego mądrali i po prostu zawala wiele spraw "bo mu się nie chce" (to oficjalna wersja bo jak kiedy zrobiłam mu karczemną awanturę za to że musiałam świecić oczyma przed osobą którą olał to mi się w końcu przyznał że się nie pokazał bo akurat tego nie potrafi).
Obserwuj wątek
    • kiszczynska Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:27
      o matko
      nie poszedl bo sie bal..
      • kiszczynska zamknąć watek 10.01.12, 19:27
        zamknąć watek
        • rosapulchra-0 Re: zamknąć watek 10.01.12, 19:30
          ciebie zamknąć, kiszczyńska, to będzie zdecydowanie lepsze rozwiązanie suspicious
    • czarnaalineczka Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:27
      > Co byście pomyślały o chłopaku który zamiast na maturę pojechał sobie na spacer
      > ? Wg niego "bo mu się nie chciało"... nauczyciele uważali, że dałby radę zdać (
      > chodzi mi, że miał wystarczający zasób wiedzy).
      >
      ze robil w gacie ze strachu
    • kali_pso Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:28

hehehe..tiaaa. a jak mój syn czegoś nie umie to mówi "To głupie"wink
      dziecinada i błazenada- strach przykryty maską pozornej decyzyjności- "Nie chciało mi się"...akuratwinkp
    • marzeka1 Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:28
      Nie wiem co, ale w życiu osobistym z kimś takim zdecydowanie nic mieć bym nie chciała, nie na moje nerwy, gdyby w ważnej życiowej sytuacji, nagle by mu się "nie chciało".
      • babicka_pl Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:34
        marzeka1 napisała:

> Nie wiem co, ale w życiu osobistym z kimś takim zdecydowanie nic mieć bym nie c
        > hciała, nie na moje nerwy, gdyby w ważnej życiowej sytuacji, nagle by mu się "n
        > ie chciało".

ciekawe co mówi gdy żona chce sexuwink
        Nie chce mi siębig_grin
        W ustach faceta to brzmi mało prawdopodobnie wink
    • triss_merigold6 Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:28
      Wszystko po trochu.
    • babicka_pl Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:30
      atowlasnieja napisała:

> Co byście pomyślały o chłopaku który zamiast na maturę pojechał sobie na spacer
      > ? Wg niego "bo mu się nie chciało"... nauczyciele uważali, że dałby radę zdać (
      > chodzi mi, że miał wystarczający zasób wiedzy).

To tylko sprawa tego chłopaka jest pełnoletni i to on decyduje co mu się chce a co nie,
      co bym pomyślała: jego broszkawink

>
      > Wściekła jestem bo mój mąż bardzo często bierze przykład z poprzedniego mądrali
      > i po prostu zawala wiele spraw "bo mu się nie chce" (to oficjalna wersja bo ja
      > k kiedy zrobiłam mu karczemną awanturę za to że musiałam świecić oczyma przed o
      > sobą którą olał to mi się w końcu przyznał że się nie pokazał bo akurat tego ni
      > e potrafi).

oj tam wyluzuj, świat się od tego nie zawali.
      zastanawiam się dlaczego ludzie zaprzątają sobie głowę takimi głupotami, zapewne z braku problemów.
      • atowlasnieja Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:56
        babicka_pl napisała:
        > oj tam wyluzuj, świat się od tego nie zawali.
        > zastanawiam się dlaczego ludzie zaprzątają sobie głowę takimi głupotami, zapewn
        > e z braku problemów.

łatwo ci mówić "wyluzuj"
        mąż zawala takie rzeczy których nie powinien a ja świecę za niego oczami. To znaczy świeciłam bo zrobiłam błąd i go tłumaczyłam, ale przestałam. Po prostu nas na to nie stać.
    • nabakier Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:32
      Bez oceny. Kurczę, to nieszczęście przecież dla niego, i pewno nie z głupoty (wiem, że bywa, ale nie zakładam).
      • bi_scotti Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 19:37
        Bo wielu ludziom latwiej sie przyznac do lenistwa (to takie cute "oh, nie chce mi sie" i rozkoszne przeciagniecie sie demonstrujace jak bardzo) niz do braku wiedzy/umiejetnosci. Szczegolnie gdy byl czas i mozliwosci na zapoznanie sie z tematem, nauczenie, popraktykowanie ... Bo wtedy co "jestem tuman i nie kumam"? To boli (wewnetrzenie) pewnie mocniej uncertain
    • a.nancy Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 20:09
      atowlasnieja napisała:

> ? Wg niego "bo mu się nie chciało"...

strach albo depresja.

> Wściekła jestem bo mój mąż bardzo często bierze przykład z poprzedniego mądrali
      > i po prostu zawala wiele spraw "bo mu się nie chce" (to oficjalna wersja bo ja
      > k kiedy zrobiłam mu karczemną awanturę za to że musiałam świecić oczyma przed o
      > sobą którą olał to mi się w końcu przyznał że się nie pokazał bo akurat tego ni
      > e potrafi).

j.w.
      chroniczne lenistwo też możliwe smile
    • asia_i_p Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 21:06
      Wydaje mi się, że jednak lęk. Chciał, żeby już było po wszystkim, wydawało mu się, że jak nie pójdzie, to będzie po wszystkim. A potem się okazuje, że wcale nie jest - bardzo współczuję.

Pamiętam taką uczennicę na egzaminie - powiedziała, że nie będzie zdawać. Namawialiśmy z 5 minut - nie, nie będzie i już. A potem wyszła przed salę i dotarło do niej, że wcale nie jest z głowy, że trzeba powiedzieć w domu - i po godzinie chciała wracać. Tylko, że już się nie dało. Strasznie mi było jej żal.
    • redheadfreaq Re: Leń, brak ambicji czy tchórzostwo? 10.01.12, 22:21
      Bał się.

Też tak miewałam, ze sprawami może mniejszego kalibru, ale miewałam. Bałam się porażki/problemów do tego stopnia, że wolałam powiedzieć, że mi się nie chciało lub, że "nie miałam czasu".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka