Dodaj do ulubionych

fenomen Gotye

10.01.12, 21:30
znacie to?

fajny to utwór wg was? Kolejny wałkowany wszędzie, np. na FB wszyscy się nim zachwycają teraz słyszę jako tło w TVN, a ja nie rozumiem fenomenusmile
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:35
      Pierwszy raz to słyszę i nie zwala mnie z nóg.
    • demonii.larua Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:36
      Koleś ma lepsze kawałki i bardzo dobrze, ten też w sumie lubię. Ma głos taki ni to Sting ni to Gabriel - mi się podobasmile
      • toxicity1 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:38
        Lubię. Inne kawałki również.
    • wronka30 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:37
      Uwielbiam Gotye i jak najbardziej rozumiem ten fenomen tongue_out Jak pierwszy raz uslyszalam w radiu zalinkowany utwor bylam niemalze pewna, ze wyszedl spod piora Stinga.
      Poza tym ten utowr rozwalil mnie na lopatki nie tylko muzycznie ale i wizualnie:
      www.youtube.com/watch?v=le34ygtODfI
      • sanrio Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:48
        no rzeczywiście, ten jest niezły ma taką głębięsmile Ja chyba nie lubię jak wszyscy coś lubią stąd moja niechęć do Somebody that I used to knowsmile
        • ykke Re: fenomen Gotye 12.01.12, 10:10

sanrio napisała:
          >Ja chyba nie lubię jak wszys
          > cy coś lubią

Nawet nie wiesz, jak mnie to pokrzepiło, myślałam, że jestem jedyna na świecie z ta "przypadłością". smile))
          Jednak ten utwór Gotye bardzo lubię, bo nie wiedziałam, że wszyscy to lubią smile))
    • clio_yaga Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:38
      Zachwycił mnie jak usłyszałam kilka miesięcy temu w Trójce, nawet teraz jest wysoko na liście, ale faktycznie grają to wszędzie do wyrzygu i już bardzo mi się osłuchało.
      • poppy_pi Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:16
        Dokładnie!
    • kali_pso Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:22

Fajne clipy maja te jego piosenki...
    • thorgalla Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:39
      Fenomen tak ale raczej tylko jednej piosenki.
      Przesłuchałam całą "Making Mirrors" i tylko ta się nadaje do słuchania,reszta psychodeliczna (włączając teledyski do nich).
      No może jeszcze ta gdyby nie ten elektronicznie zmieniony głos
      www.youtube.com/watch?v=xWIKQMBBTtk
      Tutaj świetny cover:4 facetów,dziewczyna i jedna gitara
      www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M
      • wronka30 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:52
        Genialny jest ten cover smile
        A jeszcze lepszy pierwszy komentarz pod utworem: gotye called, he wants his fans back big_grin
      • ahnesa.m Re: fenomen Gotye 11.01.12, 00:03
        cover super!
        a w oryginalnej piosence podoba mi się głównie Kimbra, która i tak lubię wink
      • gardenia_nowak Re: fenomen Gotye 11.01.12, 00:52
        A ja właśnie dziś trafiłam na cover i oryginał nie ma szans mi się spodobać wink Fajny kawałek. Tekst mi się podoba bardzo. Też mam takiego kogoś whom I used to know, z takimi samym pretensjami. Ech. Bardzo to do mnie przemawia.
      • barbaraonly Re: fenomen Gotye 11.01.12, 04:03
        thorgalla napisała:
        > Tutaj świetny cover:4 facetów,dziewczyna i jedna gitara
        > www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M

Uwielbiam to wykonanie! Moglabym sluchac bez konca, oryginal mnie nie zachwyca.

• lelija05 Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:15
        Cover fantastyczny, widać że mają poczucie humoru smile
    • nutka07 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:59
      Nie kojarze tego, chyba pierwszy raz to slysze.
      Nawet niezle.
    • kropkacom Re: fenomen Gotye 11.01.12, 06:36
      Znamy. Lubimy. Nie katujemy się. Pewnie dlatego nadal mamy ciarki na plecach przy refrenie a nie odruch wymiotny tongue_out
      • thaures Re: fenomen Gotye 11.01.12, 08:03
        Znamy, od pierwszego pojawienia się na liście przebojów- bo mąż zwariował na punkcie tego utworu i słucha go non-stop. Właśnie wysłałam mu link do covera (u?) - mnie się bardzo spodobał.
    • deodyma Re: fenomen Gotye 11.01.12, 09:46
      nie znam, nigdy nie slyszalam, zadna rewelacja.
      mnie sie nie podoba.
      • buanitka Re: fenomen Gotye 11.01.12, 09:58
        Gotye (Somebody...) trochę inaczej ;D

www.youtube.com/watch?v=A1a1lfGGrd0&feature=related
        • deodyma Re: fenomen Gotye 12.01.12, 17:18
          tez mi sie nie podoba, nie moje klimatysmile
          po prostu nie slucham czegos takiego.
    • mika_p Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:12
      Miły.
      Pierwsze słyszę, stacje radiowe, których słucham, tego nie puszczają.
    • sumire Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:32
      piękny to jest dowód na łatwość kształtowania gustów smile
      nie podoba mi się, sądzę, że jest mało odkrywcze, a fakt, że znalazło się w trójkowym Topie Wszech Czasów, uważam za kolosalne nieporozumienie.
      Kimbra solo podoba mi się duuużo bardziej, a poza tym jest cudna.
      • mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:37
        W Trójkowym Topie Wszechczasów?
        O matko. No to już sobie przypomniałam, dlaczego przestałam słuchac Trójki.
        • kropkacom Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:39
          Top jest układany przez słuchaczy chyba...
          • mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:41
            kropkacom napisała:

> Top jest układany przez słuchaczy chyba...

...na jakiejś podstawie smile
            I - to nic nie zmienia smile
            • kropkacom Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:46
              > ...na jakiejś podstawie smile

Na podstawie tego co im się wydaje, ze warto aby w topie było? Tak poza tym, Trójka ma genialny top wszech czasów.
              • mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:49
                Możliwe, słucham innego radia po prostu.
        • sumire Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:41
          był. nisko, ale wyżej niż Prince i Queen z "Innuendo". tak ludzie głosowali.
          Adele zresztą również smile
          a mogę się założyć, że za rok mało kto będzie o Gotye pamiętał. ot, kolejny one hit wonder.
          • mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:45
            O właśnie.
            Pamiętam, jak kiedyś z namaszczeniem na kasetach Maxell nagrywałam podsumowania LPP3, zgrywałam piosenki, a listę przepisywałam na papier tzw. podaniowy (dzieci nie wiedza nawet, co to takiego big_grin). Wszelkie Tilty, Oldfieldy, Queeny, stare dobre Stingi. I tak to raczej pop był, wiadomo, taka Craven to chyba z rok na Liście wisiała.
            Jakoś teraz bardziej alternatywnej muzyki słucham niż kiedyś, gdy byłam młoda i piękna smile
            • morgen_stern Re: fenomen Gotye 11.01.12, 20:41
              Cytat> Jakoś teraz bardziej alternatywnej muzyki słucham niż kiedyś, gdy byłam młoda i
              > piękna smile

Też odnoszę takie wrażenie smile przy okazji, rozmarzyłaś mnie tym Richardem powyżej smile
              • gris_gris Re: fenomen Gotye 12.01.12, 17:15
                a mnie tą Beverly Craven... Jak ja to dobrze pamiętam!!
            • szrama_z_szarm Re: fenomen Gotye 13.01.12, 01:20
              Wiesz, ja z tamtych czasów pamiętam jeszcze dwie-może mało istotne-rzeczy.
              Kto za 10 lat będzie pamiętał o Madonnie?
              Bohemian Rapsody warto odsłuchać ale zespól na większe zainteresowanie nie zasługuje.
              Obie kwestie wygłoszone w rzeczonej "trójce", ta o Madonnie była sporo późniejsza niż ta o Queen.
              Autorytety (muzyczne) też się myląsmile
              A co do Gotye-podoba mi się, i tekstowo i muzycznie.Może dlatego, że tekst ma sens?
              • sumire Re: fenomen Gotye 13.01.12, 01:54
                Queen na większe zainteresowanie nie zasługuje?
                wielkie nieba.
                • szrama_z_szarm Re: fenomen Gotye 13.01.12, 12:16
                  Pisałam o TAMTYCH czasachsmile
                  Pamiętam, ze gdy pierwszy raz usłyszałam Bohemian-opatrzona była dobrym komentarzem ale już Queen-kiepściuchnym. Zapamiętałam,ponieważ utwór wbił mnie w łóżko i tak już zostałosmile
                  W przedpołudniowym programie "trójki" to się działo, koniec lat 70.
                  Tekst o Madonnie, kilka lat później, wygłosił muzyczny redaktor K.-no i mylił się okrutnie.
                  Nie wiadomo, jak potoczy się kariera Gotye. W obu powyższych przypadkach znawcy się mylili.
        • sanrio Mniemanologia!!! 11.01.12, 15:03
          witaj witaj, gdzie byłaś????????smilesmilesmile
          • mniemanologia Re: Mniemanologia!!! 13.01.12, 13:05
            Na FB głownie, no i w pracy. Teraz też w pracy, ale jednak co interakcja, to interakcja. Nie licząc tego, ze jak czytam forum, to marzę o takim guziku, który by mówił "przeczytałam to, ale ostentacyjnie nie chce mi się wypowiadać" smile
      • jul-kaa Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:06
        Bardzo mi się podoba, słuchamy czesto.
        A: nie słucham radia, nie oglądam tv, nie wychodzę z domu, nie słyszałam tego nigdzie indziej, niż w jutubie (gdzie sama włączam). Poznałam, bo na FB jedna znajoma wrzuciła.

W sumie zdziwił mnie ten watek na emamie, bo sądziłam, że tylko ja i mąż tego non-stop słuchamy, dziecko również zachwycone. Ciekawe zjawisko w sumie, ktoś mi powie, dlaczego nas tak wciągnęło, skoro nas nikt tym nie katował?
        • sanrio Re: fenomen Gotye 11.01.12, 15:07
          > A: nie słucham radia, nie oglądam tv, nie wychodzę z domu,

biedakutongue_out
    • mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:34
      Ładny przy pierwszym wysłuchaniu, przy każdym kolejnym - nudny i efekciarski.
    • lelija05 Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:18
      Czasy kastratów, gdzie te chłopy, no gdzie?
      Ja chcę wokalistów z męskim, niskim, silnym głosem! I żeby byli młodsi niż Cohen.
      Czy teraz mężczyźni rodzą się bez testosteronu?
      • sumire Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:21
        a Cohen ma syna, również wokalistę smile i ten syn ma głos niczego sobie, choć nie tak niski jak tata.
        też mi się nie podoba męskie pianie i skrzeczenie.
    • mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:32
      O! Nawet już sa dowcipy i takie grafiki-kolaże z Gotye wyłażącymi z lodówki.

Otwieram dziś lodówkę, a tam somebody I used to knooow!
    • belle_amie Re: fenomen Gotye 11.01.12, 15:02
      Ja doznałam dzisiaj szoku! Mąż mi wczoraj puścił tą piosenkę i mi się spodobała, nie słyszałam jej wcześniej ani razu, mąż gdzieś raz usłyszał i szukał na necie kto to w ogóle śpiewa i tak wczoraj pierwszy raz zobaczyliśmy teledysk, który nam się spodobał.
      Dzisiaj wrzuciłam na facebooka, przekonana, że nikt o tym nie słyszałsmile i od razu zostałam zjechała (nie osobiście) ale pojawił się post przeciw wrzucaniu tej piosenki bo co chwila ktoś ją wrzuca (2 minuty po moim)..no a ja ani razu jej nie widziałam, aż z ciekawości przejrzałam historię i wśród moich znajomych jedna osoba dodała faktycznie w tamtym tygodniu ale bez teledysku tylko sama piosenka więc dlatego nie zauważyłam.
      Generalnie siedzę w domu, radia nie słucham, na facebooku mam takich samych znajomych jak ja i jestem do tylu!!big_grin
      A tu jeszcze na taki wątek natrafiambig_grin Wczoraj nic nie wiedziałam a dzisiaj mnie bombardująsmile
    • sanrio musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:34
      umarłambig_grin
      • morgen_stern Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:46
        To jest najlepsza przeróbka tej sceny, jaką widziałam! Tak się śmiałam, że aż koty pouciekały big_grin
        • sanrio Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:51
          hahahaha ja oglądałam czekając w poczekalni do lekarza hahahah śmiałam się na głosbig_grin
          • morgen_stern Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:52
            Co ja p...ę, Messi - przy tym poległam.
        • thorgalla Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:55
          A moje dziecko wzięło się za pocieszanie bo myślało,że płaczę wink)))))))))))))))))))))))
          • morgen_stern Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:57
            Trójkową listę wygrał nawet Sal Solo, T'Pau i MIDGE URE! Ludzie trzymajcie mnie big_grin big_grin big_grin
            • sanrio Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:58
              przestań hahahaha bo ja już nie mogębig_grin
              • alpha.sierra Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 21:32
                A widzialyscie przerobke jak Hitler dowiaduje się o śmierci Hanki Mostowiak? Łzy mi ciurkiem ciekły big_grin.
                • joxanna Re: musicie to zobaczyć:D 12.01.12, 08:58
                  Och uwielbiam te przeróbki z Hitlerem! Nasz ulubiony to wielki melanż i pułkownik Jaszczur!
    • sarling Re: fenomen Gotye 11.01.12, 22:13
      to jest jedyna jego piosenka, która mi robi w brzuchu
      • haudrey o własnie! 12.01.12, 07:10
        ja się zakochałam w Gotye w 2006, dwie pierwsze płyty są swietne. Ale ta najnowsza to dla mnie pomyłka sad
      • maggi9 Re: fenomen Gotye 12.01.12, 07:30
        sarling napisała:

> to jest jedyna
        > jego piosenka, która mi robi w brzuchu

O! i to jest niezłe!Jak ktos napisał w komentarzu pod przypomina A Perfect Circle.Obadam te stare płyty.

A co do tego hicioru...cóż.Zobaczyłam go jakiś czas temu w tv, nie zrobił wrażenia.Takie pitu, pitu.Potem któraś z forumek się pytała o niego i dostała link.Zobaczyłam jeszcze raz...i tez nic.
        A to co sie teraz dzieje jest jakies dziwne.Wszędzie, każdy udostępnia to wideo.Jakaś dziwna mania, owczy pęd czy nie wiem co?
      • nabakier Re: fenomen Gotye 12.01.12, 09:52
        posłuchaj nowej płyty Lyncha
    • sueellen Re: fenomen Gotye 12.01.12, 09:00
      Jest ok, ale bez fajerwerków. Skąd on jest? Słyszałam go wcześniej bo ktoś na forum zalinkowal. W ogóle nie słyszałam w brytyjskim radiu. Tylko w polsce robi karierę ?
      • sumire Re: fenomen Gotye 12.01.12, 09:33
        Marek Niedźwiecki go (to znaczy ten kawałek, nie chłopa) przywiózł z Australii i zaczął puszczać w swoich programach. trafiło na listę przebojów, a później do wszystkich innych stacji radiowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka