sanrio 10.01.12, 21:30 znacie to? fajny to utwór wg was? Kolejny wałkowany wszędzie, np. na FB wszyscy się nim zachwycają teraz słyszę jako tło w TVN, a ja nie rozumiem fenomenu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:35 Pierwszy raz to słyszę i nie zwala mnie z nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:36 Koleś ma lepsze kawałki i bardzo dobrze, ten też w sumie lubię. Ma głos taki ni to Sting ni to Gabriel - mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
wronka30 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:37 Uwielbiam Gotye i jak najbardziej rozumiem ten fenomen Jak pierwszy raz uslyszalam w radiu zalinkowany utwor bylam niemalze pewna, ze wyszedl spod piora Stinga. Poza tym ten utowr rozwalil mnie na lopatki nie tylko muzycznie ale i wizualnie: www.youtube.com/watch?v=le34ygtODfI Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:48 no rzeczywiście, ten jest niezły ma taką głębię Ja chyba nie lubię jak wszyscy coś lubią stąd moja niechęć do Somebody that I used to know Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: fenomen Gotye 12.01.12, 10:10 sanrio napisała: >Ja chyba nie lubię jak wszys > cy coś lubią Nawet nie wiesz, jak mnie to pokrzepiło, myślałam, że jestem jedyna na świecie z ta "przypadłością". )) Jednak ten utwór Gotye bardzo lubię, bo nie wiedziałam, że wszyscy to lubią )) Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: fenomen Gotye 10.01.12, 21:38 Zachwycił mnie jak usłyszałam kilka miesięcy temu w Trójce, nawet teraz jest wysoko na liście, ale faktycznie grają to wszędzie do wyrzygu i już bardzo mi się osłuchało. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:39 Fenomen tak ale raczej tylko jednej piosenki. Przesłuchałam całą "Making Mirrors" i tylko ta się nadaje do słuchania,reszta psychodeliczna (włączając teledyski do nich). No może jeszcze ta gdyby nie ten elektronicznie zmieniony głos www.youtube.com/watch?v=xWIKQMBBTtk Tutaj świetny cover:4 facetów,dziewczyna i jedna gitara www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M Odpowiedz Link Zgłoś
wronka30 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:52 Genialny jest ten cover A jeszcze lepszy pierwszy komentarz pod utworem: gotye called, he wants his fans back Odpowiedz Link Zgłoś
ahnesa.m Re: fenomen Gotye 11.01.12, 00:03 cover super! a w oryginalnej piosence podoba mi się głównie Kimbra, która i tak lubię Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: fenomen Gotye 11.01.12, 00:52 A ja właśnie dziś trafiłam na cover i oryginał nie ma szans mi się spodobać Fajny kawałek. Tekst mi się podoba bardzo. Też mam takiego kogoś whom I used to know, z takimi samym pretensjami. Ech. Bardzo to do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaraonly Re: fenomen Gotye 11.01.12, 04:03 thorgalla napisała: > Tutaj świetny cover:4 facetów,dziewczyna i jedna gitara > www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M Uwielbiam to wykonanie! Moglabym sluchac bez konca, oryginal mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:15 Cover fantastyczny, widać że mają poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: fenomen Gotye 10.01.12, 22:59 Nie kojarze tego, chyba pierwszy raz to slysze. Nawet niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: fenomen Gotye 11.01.12, 06:36 Znamy. Lubimy. Nie katujemy się. Pewnie dlatego nadal mamy ciarki na plecach przy refrenie a nie odruch wymiotny Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: fenomen Gotye 11.01.12, 08:03 Znamy, od pierwszego pojawienia się na liście przebojów- bo mąż zwariował na punkcie tego utworu i słucha go non-stop. Właśnie wysłałam mu link do covera (u?) - mnie się bardzo spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: fenomen Gotye 11.01.12, 09:46 nie znam, nigdy nie slyszalam, zadna rewelacja. mnie sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: fenomen Gotye 11.01.12, 09:58 Gotye (Somebody...) trochę inaczej ;D www.youtube.com/watch?v=A1a1lfGGrd0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: fenomen Gotye 12.01.12, 17:18 tez mi sie nie podoba, nie moje klimaty po prostu nie slucham czegos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:12 Miły. Pierwsze słyszę, stacje radiowe, których słucham, tego nie puszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:32 piękny to jest dowód na łatwość kształtowania gustów nie podoba mi się, sądzę, że jest mało odkrywcze, a fakt, że znalazło się w trójkowym Topie Wszech Czasów, uważam za kolosalne nieporozumienie. Kimbra solo podoba mi się duuużo bardziej, a poza tym jest cudna. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:37 W Trójkowym Topie Wszechczasów? O matko. No to już sobie przypomniałam, dlaczego przestałam słuchac Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:39 Top jest układany przez słuchaczy chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:41 kropkacom napisała: > Top jest układany przez słuchaczy chyba... ...na jakiejś podstawie I - to nic nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:46 > ...na jakiejś podstawie Na podstawie tego co im się wydaje, ze warto aby w topie było? Tak poza tym, Trójka ma genialny top wszech czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:49 Możliwe, słucham innego radia po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:41 był. nisko, ale wyżej niż Prince i Queen z "Innuendo". tak ludzie głosowali. Adele zresztą również a mogę się założyć, że za rok mało kto będzie o Gotye pamiętał. ot, kolejny one hit wonder. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:45 O właśnie. Pamiętam, jak kiedyś z namaszczeniem na kasetach Maxell nagrywałam podsumowania LPP3, zgrywałam piosenki, a listę przepisywałam na papier tzw. podaniowy (dzieci nie wiedza nawet, co to takiego ). Wszelkie Tilty, Oldfieldy, Queeny, stare dobre Stingi. I tak to raczej pop był, wiadomo, taka Craven to chyba z rok na Liście wisiała. Jakoś teraz bardziej alternatywnej muzyki słucham niż kiedyś, gdy byłam młoda i piękna Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: fenomen Gotye 11.01.12, 20:41 Cytat> Jakoś teraz bardziej alternatywnej muzyki słucham niż kiedyś, gdy byłam młoda i > piękna Też odnoszę takie wrażenie przy okazji, rozmarzyłaś mnie tym Richardem powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: fenomen Gotye 12.01.12, 17:15 a mnie tą Beverly Craven... Jak ja to dobrze pamiętam!! Odpowiedz Link Zgłoś
szrama_z_szarm Re: fenomen Gotye 13.01.12, 01:20 Wiesz, ja z tamtych czasów pamiętam jeszcze dwie-może mało istotne-rzeczy. Kto za 10 lat będzie pamiętał o Madonnie? Bohemian Rapsody warto odsłuchać ale zespól na większe zainteresowanie nie zasługuje. Obie kwestie wygłoszone w rzeczonej "trójce", ta o Madonnie była sporo późniejsza niż ta o Queen. Autorytety (muzyczne) też się mylą A co do Gotye-podoba mi się, i tekstowo i muzycznie.Może dlatego, że tekst ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: fenomen Gotye 13.01.12, 01:54 Queen na większe zainteresowanie nie zasługuje? wielkie nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
szrama_z_szarm Re: fenomen Gotye 13.01.12, 12:16 Pisałam o TAMTYCH czasach Pamiętam, ze gdy pierwszy raz usłyszałam Bohemian-opatrzona była dobrym komentarzem ale już Queen-kiepściuchnym. Zapamiętałam,ponieważ utwór wbił mnie w łóżko i tak już zostało W przedpołudniowym programie "trójki" to się działo, koniec lat 70. Tekst o Madonnie, kilka lat później, wygłosił muzyczny redaktor K.-no i mylił się okrutnie. Nie wiadomo, jak potoczy się kariera Gotye. W obu powyższych przypadkach znawcy się mylili. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Mniemanologia!!! 13.01.12, 13:05 Na FB głownie, no i w pracy. Teraz też w pracy, ale jednak co interakcja, to interakcja. Nie licząc tego, ze jak czytam forum, to marzę o takim guziku, który by mówił "przeczytałam to, ale ostentacyjnie nie chce mi się wypowiadać" Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:06 Bardzo mi się podoba, słuchamy czesto. A: nie słucham radia, nie oglądam tv, nie wychodzę z domu, nie słyszałam tego nigdzie indziej, niż w jutubie (gdzie sama włączam). Poznałam, bo na FB jedna znajoma wrzuciła. W sumie zdziwił mnie ten watek na emamie, bo sądziłam, że tylko ja i mąż tego non-stop słuchamy, dziecko również zachwycone. Ciekawe zjawisko w sumie, ktoś mi powie, dlaczego nas tak wciągnęło, skoro nas nikt tym nie katował? Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: fenomen Gotye 11.01.12, 15:07 > A: nie słucham radia, nie oglądam tv, nie wychodzę z domu, biedaku Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 10:34 Ładny przy pierwszym wysłuchaniu, przy każdym kolejnym - nudny i efekciarski. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:18 Czasy kastratów, gdzie te chłopy, no gdzie? Ja chcę wokalistów z męskim, niskim, silnym głosem! I żeby byli młodsi niż Cohen. Czy teraz mężczyźni rodzą się bez testosteronu? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:21 a Cohen ma syna, również wokalistę i ten syn ma głos niczego sobie, choć nie tak niski jak tata. też mi się nie podoba męskie pianie i skrzeczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: fenomen Gotye 11.01.12, 12:32 O! Nawet już sa dowcipy i takie grafiki-kolaże z Gotye wyłażącymi z lodówki. Otwieram dziś lodówkę, a tam somebody I used to knooow! Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: fenomen Gotye 11.01.12, 15:02 Ja doznałam dzisiaj szoku! Mąż mi wczoraj puścił tą piosenkę i mi się spodobała, nie słyszałam jej wcześniej ani razu, mąż gdzieś raz usłyszał i szukał na necie kto to w ogóle śpiewa i tak wczoraj pierwszy raz zobaczyliśmy teledysk, który nam się spodobał. Dzisiaj wrzuciłam na facebooka, przekonana, że nikt o tym nie słyszał i od razu zostałam zjechała (nie osobiście) ale pojawił się post przeciw wrzucaniu tej piosenki bo co chwila ktoś ją wrzuca (2 minuty po moim)..no a ja ani razu jej nie widziałam, aż z ciekawości przejrzałam historię i wśród moich znajomych jedna osoba dodała faktycznie w tamtym tygodniu ale bez teledysku tylko sama piosenka więc dlatego nie zauważyłam. Generalnie siedzę w domu, radia nie słucham, na facebooku mam takich samych znajomych jak ja i jestem do tylu!! A tu jeszcze na taki wątek natrafiam Wczoraj nic nie wiedziałam a dzisiaj mnie bombardują Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:46 To jest najlepsza przeróbka tej sceny, jaką widziałam! Tak się śmiałam, że aż koty pouciekały Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:51 hahahaha ja oglądałam czekając w poczekalni do lekarza hahahah śmiałam się na głos Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:52 Co ja p...ę, Messi - przy tym poległam. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:55 A moje dziecko wzięło się za pocieszanie bo myślało,że płaczę ))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:57 Trójkową listę wygrał nawet Sal Solo, T'Pau i MIDGE URE! Ludzie trzymajcie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 20:58 przestań hahahaha bo ja już nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
alpha.sierra Re: musicie to zobaczyć:D 11.01.12, 21:32 A widzialyscie przerobke jak Hitler dowiaduje się o śmierci Hanki Mostowiak? Łzy mi ciurkiem ciekły . Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: musicie to zobaczyć:D 12.01.12, 08:58 Och uwielbiam te przeróbki z Hitlerem! Nasz ulubiony to wielki melanż i pułkownik Jaszczur! Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: fenomen Gotye 11.01.12, 22:13 to jest jedyna jego piosenka, która mi robi w brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
haudrey o własnie! 12.01.12, 07:10 ja się zakochałam w Gotye w 2006, dwie pierwsze płyty są swietne. Ale ta najnowsza to dla mnie pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: fenomen Gotye 12.01.12, 07:30 sarling napisała: > to jest jedyna > jego piosenka, która mi robi w brzuchu O! i to jest niezłe!Jak ktos napisał w komentarzu pod przypomina A Perfect Circle.Obadam te stare płyty. A co do tego hicioru...cóż.Zobaczyłam go jakiś czas temu w tv, nie zrobił wrażenia.Takie pitu, pitu.Potem któraś z forumek się pytała o niego i dostała link.Zobaczyłam jeszcze raz...i tez nic. A to co sie teraz dzieje jest jakies dziwne.Wszędzie, każdy udostępnia to wideo.Jakaś dziwna mania, owczy pęd czy nie wiem co? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: fenomen Gotye 12.01.12, 09:00 Jest ok, ale bez fajerwerków. Skąd on jest? Słyszałam go wcześniej bo ktoś na forum zalinkowal. W ogóle nie słyszałam w brytyjskim radiu. Tylko w polsce robi karierę ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: fenomen Gotye 12.01.12, 09:33 Marek Niedźwiecki go (to znaczy ten kawałek, nie chłopa) przywiózł z Australii i zaczął puszczać w swoich programach. trafiło na listę przebojów, a później do wszystkich innych stacji radiowych. Odpowiedz Link Zgłoś