Dodaj do ulubionych

Musze sie pochwalic.

02.02.12, 20:32
Moje dziecko zlozylo dzis pierwsze zdanie po polsku,a brzmialo “mama ten pies gryzie“,zbaranialam,mowe mi odjelowinkna to moj dziec przeszedl na niemiecki i powiedzial to samo zapewne pomyslal,ze nie zrozumialam.A i jeszcze policzyl potem do 4 w obu jezykach,niemiecki i polski odpowiednik, akcent jednak ma typowy dla mieszkancow tego rejonu.
Obserwuj wątek
    • anorektycznazdzira Re: Musze sie pochwalic. 02.02.12, 20:36
      Gratulujęsmile
      To ja też się pochwalę: mój geniusz nauczył się dzisiaj wymawiać "R" wink
    • thorgalla Re: Musze sie pochwalic. 02.02.12, 20:38
      A ja dzisiaj odkryłam,że moje dziecię rozumie też trzeci język czyli ten,którym rozmawiam z mężem.
      Nie mogę się doczekać aż się rozgada więc rozumiem Twoje szczęście.
    • rosapulchra-0 Re: Musze sie pochwalic. 02.02.12, 21:33
      Twoje dziecko czyta ci forum przez ramię? wink
      Gratuluję!
    • sanrio Re: Musze sie pochwalic. 02.02.12, 21:39
      smile a jednaksmile polskie korzenie, silne korzeniesmile
    • donkaczka Re: Musze sie pochwalic. 02.02.12, 21:41
      moj trzylatek po trzech tygodniach w przedszkolu wyrecytowal caly tydzien po niemiecku, wcielo mnie z lekka, lapie skubaniec blyskawica
      • mysia125 Re: Musze sie pochwalic. 03.02.12, 10:10
        > moj trzylatek po trzech tygodniach w przedszkolu wyrecytowal caly tydzien po ni
        > emiecku, wcielo mnie z lekka, lapie skubaniec blyskawica

Zarabista radosc, co? wink a pozniej te nasze dwujezyczniaki zaliczaja testy przygotowujace do szkoly lepiej niz jednojezyczniaki z dziada pradziada i sie-wszyscy-dziwia wink

Donkaczka, a jak u was z "r"? Dziewczynki posiadaja "r" niemieckie jedynie, czy polskie tez?

--
        Kasia
        • edelstein Re: Musze sie pochwalic. 03.02.12, 11:50
          Moj jeszcze zadnegowink ale wnioskuje po akcencie,ze polskiego nie bedziewink
          “Mój takie bajki opowiadał piąte razy w miesiącu.Auto okazało się mieć na imię Kasia“ by wioskowy_glupek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka