Dodaj do ulubionych

Prawdziwe wnuki

13.02.12, 12:29
Tak mnie naszło przy wątku o dziadkach. Troszkę mnie zaskoczyła postawa mojej rodzonej babci. Jej mąż nie jest moim rodzonym dziadkiem, tak jak i mojej kuzynki. Za to matka mojej kuzynki jest siostrą mojego przybranego dziadka. W wolnym tłumaczeniu, brat mojego ojca ożenił się ze swoją ciotką. (pewnie namieszałam smile ) Tak więc usłyszałam od babci że dom zapisują synowi mojej kuzynki bo to dla nich bliższa rodzina niż ja i moja córka. Nie o tę ruderę mi chodzi, naprawdę ale o stwierdzenie że nie jestem bliską rodziną. Rozumiem dziadka ale żeby moja własna babcia tak? Tym bardziej że kuzynka z nimi kontaktu nie utrzymuje.
Obserwuj wątek
    • lelija05 Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 12:39
      Hej!
      Czy to ta babcia, która kazała Ci zwrócić pierścionek?
      • chipsi Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 12:42
        Tak, ta sama . W sumie nie powinnam być zaskoczona uncertain Ona pewnie będzie jak zostanie kiedyś sama...
        • lelija05 Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 12:45
          Nie masz lekko z rodziną.
          • chipsi Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 12:47
            Na szczęście z nimi za często się nie spotykam tyle że za każdym razem częstują mnie wszelakimi "przyjemnościami" a ja głupia przeżywam jak mrówka okres tongue_out
            Dlatego wywnętrzam sie tutaj, sprawdzam czy tylko ja taka przeżywająca jestem big_grin
        • chipsi Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 12:45
          I wtedy będzie się nazywało jakie te jej dzieci i wnuki wyrodne, biedna starszą kobieta się nie chcą zaopiekować.
          • lelija05 Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 12:49
            A starszej pani należy się szacunek, bo to babcia smile
    • gaga-sie Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 12:59
      Powiedz babci,że i tak nie mielibyście ochoty na taką ruderę, popsujesz jej przyjemność.
      • chipsi Re: Prawdziwe wnuki 13.02.12, 13:17
        Powiedziałam że nie noszę używanych majtek i używanego domu nie potrzebuję smile Nie żebym tak myślałam naprawdę ale dobiła mnie opowieściami jaki to piękny dom kupił sobie mój brat a ja na pewno się nie wybuduję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka