Dodaj do ulubionych

apel matki wielodzietnej

• wimperga Zawsze marzyłam o trójce dzieci 21.02.12, 19:56
      nawet czwórka mogłaby być. Teraz za późno, poprzestaniemy z mężem na naszej dwójeczce.
    • e_r_i_n Re: apel matki wielodzietnej 21.02.12, 20:14
      Zgadzam się, histeryzujesz.
      Na tym forum raczej nie potępia się w czambuł posiadania trójki czy więcej dzieci.
      Natomiast sporo osób wyraża swoje (słuszne, moim zdaniem) zdziwienie, gdy tych dzieci jest dużo, niewspółmiernie dużo w stosunku do możliwości.
    • miniofilka Re: apel matki wielodzietnej 21.02.12, 20:50
      troje dzieci to nie jest jak dla mnie rodzina wielodzietnasmile
    • kamelia04.08.2007 Re: apel matki wielodzietnej 22.02.12, 00:26
      we Francji nie bedziesz patologią, tylko normalna.
      Z francuskich rodzin nie znam takich, co by były jednodzietne, dzieci jest co najmniej 2, troje nikogo nie dziwi.
    • madzioreck Re: apel matki wielodzietnej 22.02.12, 00:34
      A tam, troje dzieci... Bidet masz? Bo jak nie, to dopiero jest patologia (żart, żeby nie było) wink
      • paliwodaj Re: apel matki wielodzietnej 22.02.12, 01:57
        e tam, przesadzasz. Sama mam 3 dzieci i jeszcze 2 zaprzyjaznione rodziny co maja po 3. A jeden dalszy kolega, tez ojciec 3 twierdzi ze dzieci nigdy za wiele ;-D.
        Patologia sie nie czuje, chociaz przez ostanie 2 tygodnie remontu kuchni czulam sie jak patologia, jak uchodzca w obozie, wiec chyba uczucie mi nie jest obce ;-/
      • selavi2 madzioreck 22.02.12, 20:23
        smile))))))))))
        Ech...Brak bidetu....Stara, dobra patologia z tradycjami...
        Dawne dzieje.
        Nie potrafiłam znaleźć tamtego wątku i o rózicach też. sad
        Wyobraź sobie, że moja córka mi ostatnio te rózice przypomniała(czytałyśmy wtedy na zmianę, bo ja smarkalam i płakałam ze śmiechu).
        Sorry, że tak na wspomnienia mnie wzięło.
        • mama_kotula Re: madzioreck 22.02.12, 23:03
          selavi2 napisała:

> smile))))))))))
          > Ech...Brak bidetu....Stara, dobra patologia z tradycjami...

To ja! to ja byłam ta z tradycjami. Stara WIELODZIETNA, żeby nie było, patologia z tradycjami i nie pamiętam, kto to napisał - chyba Dlania.
          Tyle, że wtedy jeszcze nie byłam wielodzietna, a moja patologiczność sprowadzała się do nieposiadania bidetu.
          Teraz, panie dzieju, to co innego! teraz to jestem wielodzietna i NADAL NIE POSIADAM BIDETU!!!!!!!11111oneoneone

PS. Słuchaj rózico, ona nie słucha, za dużo kurzu wlajzło jej w ucha tongue_out
    • widosna Re: apel matki wielodzietnej 22.02.12, 20:45
      Przesadzasz, tez mam 3, forum czytam regularnie i nagonki nie widzę.
    • jasisi Re: apel matki wielodzietnej 22.02.12, 22:18
      nie przeczytałam całego wątku, tylko Twój apel
      i mogę powiedzieć coś zupełnie przeciwnego,
      ostatnio wręcz zaczęla się "moda" na posiadanie trójki dzieci
      i to w tych lepiej sytuowanych rodzinach

takze takie reakcje forumowiczek są raczej patologicznewink

sama mam dwójkę, 8-latka z problemami rozwojowymi i 1,5 miesięcznego
      na razie nie czuje pragnienia posiadania trzeciego z braku sił, bo ciężko
      ale później, kto wie? nie mam córki, a postaranie się o trzecie da taką szansęwink

• mathiola Re: apel matki wielodzietnej 22.02.12, 22:40
      co jakiś czas spotykam takie posty, sama nawet żartuję, że jesteśmy patologią, ale szczerze to nie widziałam naocznie tych kamienujących postów. Tylko słyszałam, że chyba są wink
      Ja bardziej widzę posty typu: chciałabym więcej dzieci, ale nie możemy sobie pozwolić, szkoda.
    • asocial Re: apel matki wielodzietnej 22.02.12, 22:52
      nie nalezy traktowac forum jako wyroczni, od dawno jest to studnia frustracjismile. Skoro partnerki alkoholikow, posiadajace dzieci z roznych ojcow sa OK, to dlaczego nie matka szczesliwej trojki?.)
      (Swoja droga, o tym ,ze kobieta z +dzieci to patus dowiedzialam sie wlasnie stad, wczesniej do glowy by mi ne przyszlo. Szkoda, ze na forum nie zaglada juz wieczna gosia, przywrocilaby porzadek, przynajmniej w tej kwestii,)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka