Dodaj do ulubionych

sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :)

23.02.12, 18:31
jakie sa wasze ulubione marki, takie ktore najchetniej kupujecie i ogladacie kazda nowa kolekcje?
czy wszystko wam jedno byle w oko wpadly? ze skory czy niekoniecznie?
i na obcasie czy plaskie jednak
i co bedziecie nosic tej wiosny?
ja juz sie zaopatrzylam w dwie pary calkiem nowych - niebieskie szpilki z golym palcem do dzinsow
i czarne koturny do biegania tzw 'do wszystkiego' - nie moge sie doczekac, jak sie chociaz troche cieplej zrobi i bede mogla wyrzucic wszystkie tegoroczne skarpety - nienawidze ich smile
Obserwuj wątek
    • tosterowa Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 18:42
      Super temat big_grin
      Najbardziej lubię buty z gortza, z internetowych - butyk.
      Wiosenno-letnie założę każde, mogą się rozwalić po jednym razie,
      noszę płaskie, bo w nich da się szybko chodzić i nie stuka (mnie denerwuje to stuk-stuk-stuk...),
      Tej wiosny będę nosić ankle boots albo chelsea, ale jeszcze nie widziałam nowych kolekcji w sklepach.
    • beataj1 Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 18:48
      Latem balerinki: koniecznie bardzo kolorowe i wesołe. Wiosną zwykle półbuty na obcasie ale teraz zaciążona jestem i jakoś mi się przesunął środek ciężkości i na obcasach mi nie fajnie. Generalnie lubię byty wesołe i kolorowe nie mam ciśnienia na to by były na lata - wole kupić sobie fajne buty które po sezonie wyrzucam niż mieć takie, które będę nosić latami i będę nimi znudzona.
    • drinkit Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 18:48
      Buty musza byc ze skory,dobrej jakosci i oczywiscie ladne. Mam kilka polskich firm,u ktorych zaopatruje sie w buty,a ze kupuje online to nie zabijaja cena.
      Mam buty na rozne okazje: szpilki,peep toe,baletki,na obcasie codzienne,kozaki,martensy,oficerki,klapki,trampki,etc. Uwielbiam buty.
    • aneta-skarpeta Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 18:50
      ja jak zwykle arsenal balerinek- tak do biegania, jako kapcie etc

klasyczne szpilki na niskim obcasie karmelowe
      www.otofotki.pl/img12/obrazki/sk5301_zara%20trf%2099%20wrn.jpg
      do tego koturny
      lilis.pl/products/imageMain/244/pbv/STEPHAN-pantofle-na-koturnie-nude-JC-107.jpg
      mam ciemnobrazowe i czarne

i jakies jane na obcasie kolorowe, mam na oku chabrowe open toe, mam nadzieje ze wygram aukcjesmile
      obcas na codzien do 8 cm

a w efekcie, jak co roku bede pomykala jednych cielistych szpilkach, ktore pasują do wszystkiego i balerinach
      • moofka Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 18:55
        te karmelowe szpilki swietne
        jaka to firma?
        • anyx27 Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 19:10
          Jest napisane, ze zara wink
        • aneta-skarpeta Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 19:11
          zara
          udalo mi sie upolowac takie same na allegro, ale jeszcze mi nie przyszly
      • ale80ssandra Re: aneta 24.02.12, 13:50
        Aneta a wiesz może, gdzie kupię te na koturnie?

aneta-skarpeta napisała:

> ja jak zwykle arsenal balerinek- tak do biegania, jako kapcie etc
        >
        > klasyczne szpilki na niskim obcasie karmelowe
        > www.otofotki.pl/img12/obrazki/sk5301_zara%20trf%2099%20wrn.jpg
        > do tego koturny
        > lilis.pl/products/imageMain/244/pbv/STEPHAN-pantofle-na-koturnie-nude-JC-107.jpg
        > mam ciemnobrazowe i czarne
        >
        > i jakies jane na obcasie kolorowe, mam na oku chabrowe open toe, mam nadzieje z
        > e wygram aukcjesmile
        > obcas na codzien do 8 cm
        >
        > a w efekcie, jak co roku bede pomykala jednych cielistych szpilkach, ktore pas
        > ują do wszystkiego i balerinach
    • thorgalla Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 19:30
      Kupiłam wymarzone fioletowe martensy.
      Przymierzam się do rozchodzenia bo uprzedzono mnie,że poczatki mogą być "twarde".
      • pitahaya1 Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 24.02.12, 19:36
        Też kupowałam martensy klnąc w duchu, bo rozciągać butów na swoich nogach nie lubię. Nic mnie nie uwierało ani obcierało. Wygodniejszych butów nie widziałam.
    • edelstein Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 19:38
      Kupuje buty,ktore mi sie podobaja i sa z dobrych materialow.W tym roku chce zakupic kolorowe conversy,poza tym wszystko i w kazdych ilosciach jest mozliwe.
    • babicka_pl Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 19:53
      gdy śniegi stopnieją moją ulubioną marką jest gumofilecwink inaczej kalosz, sprawdza się najlepiej! w biurze zmieniam na modne zamszowe pantofle na koturnie.
    • anika772 Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 19:54
      Raczej skórzane.
      Zaopatrzyłam się właśnie w pomarańczowe pantofle na koturnie, koralowe baleriny z perłowym połyskiem i bardzo nudne, klasyczne brązowe czółenka na słupku.
      Nie lubię tego "przejściowego" czasu pomiędzy rajstpami grubymi a gołymi nogami. Cienkie rajstopy rujnują portfel...
    • pade Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 19:55
      mi dzisiaj przyszły takie:
      www.eobuwie.com.pl/product-pol-36560-Polbuty-RYLKO-86LF9H-Z30F.html
      i szukam jeszcze karmelowych, niższych trochęsmile
      • anika772 Open-toe 23.02.12, 19:58
        Co zakładacie do open toe? Zwykłe rajstopy, rajstopy bez palców, czy całkiem goła skóra...?
        • moofka Re: Open-toe 23.02.12, 20:00
          raczej gola skora
          chociaz jakby mi pasowalo to rozwazylabym jakas kolorowa rajstope
      • ale80ssandra Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 24.02.12, 13:51
        mam takie czarne Ryłko - są super wygodne
    • lilly_about Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:05
      Szpilki ze skóry. Najchętniej hammery.
    • broceliande Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:12
      I tak będę chodzić w glanach.
      A jak sie zrobi ciepło, to w sandałach. To moje ulubione butysmile
      Mam kilka par, na obcasie i bez, w naturalnych kolorach, to znaczy brąz lub beż, do tego pomalowane paznokcie, nie mogę się doczekać.
    • klubgogo Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:19
      Fly London, cudna marka! Na wiosnę baleriny na koturnie, w pracy mam też zwykłe baleriny i niewysokie szpilki, klasyczne, brązowe. Planuję zakup kolorowych conversów do biegania tu i tam, żeby było wygodnie, na plac zabaw itd..
      Buty muszą być dobre, czyli ze skóry, nie znoszę butów, które zdzieraja się po sezonie, w których poci się stopa, które ugniatają, obcierają i są sztuczne.
    • katia.seitz Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:24
      Lubię Ryłko. Te niebieskie open toe na beżowej podeszwie, które ktoś zalinkował, bardzo mi się podobają. Zwykle noszę obcasy, ale nie wiem, jak z tym będzie tej wiosny i lata - w ciąży jestem, i ponoć obcasy w tym okresie niewskazane ze względu na żylaki...
      • pade Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 21:24
        one są ładniejsze niż na zdjęciu
    • chloe30 Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:28
      nie mam ulubionej marki, za to rozrzut cenowy - ło hohoho
      na codzień kupuję co mi się podoba, może być plastikowe za 20 zeta - najwyżej za chwilę wyrzucę
      a jedne złote japonki to nawet za 5 zeta mam smile

bardziej wyjściowe to już skóra

a w tym roku zamierzam kupić swoje pierwsze peeptoe
      taka nie na czasie jestem
      ale to se walnę cieliste, te sa na topie smile
      • alyeska Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:43
        Nine West - 95% moich butow. Wszelakie fasony i kolory posiadam . Wiekszosc skorzana i na wysokim badz bardzo wysokim obcasie, na platformie/koturnie.
    • sokhna Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:40
      Buty.... kooooocham buty smile
      NA pewno musza byc ze skory i porzadne. Nie musza wytrzymac pieciu sezonow, wystarczy jeden (bo ja strasznie niszcze buty pomimo drobnej stopy sad )
      Wczoraj zakupilam cos takiego do biegania
      www.siemes.de/s-oliver-pumps-22280200012
      Za chwile bede zamiawiac takie, bo za miesiac wyjezdzam i musze miec cos oprocz klapek na basen i sandalkow na taakim obcasie smile www.zalando.de/essence-sandalette-olive-oil-ec111d00a-604.html?wmc=COM_11375
      Czailam sie na nie w zeszlym roku, ale sie jakos nagle lato skonczylo wiec odpuscilam smile

Poza tym mam polbuty typu baleriny na plaskim, jedne open toe czy jak to sie zwie w kolorze brazowym "naturalnym" i jedne polbuty wiazne do jeansow itp.

Buty open toe nosze zazwyczaj jak juz naprawde cieplo bo nie cierpie rajstop ani tych durnyk kolanowek wink

Jak znam zycie i siebie jak mi cos wpadnie w oko to sobie jeszcze dokupie...
      A co tam i tak mam mniej butow jak moj maz... ehhh
    • jo-asiunka Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:43
      Ja zwykle w balerinach, kupiłam sobie dwie pary na wiosnę w clarksie, jedne takie:
      ebuty.pl/damskie/buty/baleriny/un-bella,fuchsia.html
      i drugie
      allegro.pl/show_item.php?item=2084196602
      i szare na obcasie:
      allegro.pl/ecco-kiev-65-mm-ec35100302539-czolenka-nr-38-i2079815457.html
      Mam też dużo butów z zeszłych lat i na pewno będę je nosić
      • sokhna Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 21:14
        iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... (pisk zachwytu) te luziowe faaaaajne smile
    • qu_esse Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:45
      ooo właśnie nabyłam jedne na obcasie z otwartymi placami, szare
      granatowe, zamszowe botki
      fioletowe balerinki
      z jesieni mam nextowe baleriny w brązowo- fioletowo- jasne paseczki
      planuję jeszcze camelowe pantofle i ciemnobrązowe półbuty na koturnie
      bardzo sie cieszę z tej mody, koturny to mój styl, cały czas takie buty noszęsmile
      do tej pory był problem z fajnymi fasonami, moze w końcu bedzie wybór
    • kali_pso Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:49

Ryłko wypuściło fajną serię, niebieskie, zilone, pamorańczowe, przymierzałam taki turkus piptoł na szpilce- supersmile
      • kali_pso Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:53

...a na razie to se kupiłam czarne na mega obcasie, bo mi wyjściowe były potrzebne...
        • lilly_about Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 20:55
          Ja tak samo! Na lekkiej platformie.
          • kali_pso Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 21:03

..moje też na platformiewink
            • lilly_about Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 21:08
              Bo prawdę mówiąc to eleganckich szpilek bez platformy teraz nie uświadczysz.
              • paliwodaj Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 23.02.12, 21:35
                nabylam te i wlasnie w poniedzielk mam je dostac, a szkoda bo zamierzalam w niedziele wystapic w nich, kocham je miloscia szczera i prawdziwa
                www.endless.com/s/ref=topnav_sk__gw/185-6263375-5514714/?onsale=&showDesigner=&keywords=united+nude&x=9&y=8#__ie%3DUTF8%26cAsin%3DB004YHSDI6%26fromPage%3Dsearch%26sr%3D1-12%26qid%3D1330028112122%26asinTitle%3DUnited~~20Nude~~20Fold~~20Deluxe~~20Ankle~~20Boot%26contextTitle%3Dsearch~~20results%26clientPageSize%3D100%26sort%3Drelevance-fs-rank%26keywords%3Dunited%2Bnude%26asin%3DB004YHS8KO%26ref%3Dsr_1_12%26pageCode%3Dd
                te klasyczne buciki chyba kupie, light green
                www.amazon.com/gp/product/B004BS2FKU/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER
                i dzis zakochalam sie w tych rozowo-fioletowych, chociaz sa bardzo wysokie i moge miec problem z nimi
                www1.macys.com/shop/product/bcbgeneration-shoes-perries-pumps?ID=618294&CategoryID=13247&LinkType=PDPZ1
                tak jak ma z tymi ,w ktorych nie sposob sie poruszac
                www.amazon.com/gp/product/B002CZZQFK/ref=oh_o01_s00_i00_details
                • gupia_rzona Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 24.02.12, 10:37
                  te zielone przeboskie! lubię odjechane buty smile
                • jak_matrioszka Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 24.02.12, 19:53
                  Na te pierwsze, United Nude, mialam ochote kilka sezonow temu, na sieci je widzialam. Raz trafilam je w sklepie, na zywo, wniebowzieta bylam bo wciaz moj rozmiar mieli, przymierzylam i malo sie nie poplakalam: gora sterczy mi na 2cm nad stopa, wyglada to idiotycznie, ze juz nie wspomne o wygodzie. Zazdroszcze wszystkim, ktorzy moga je nosic!
    • hellulah Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 24.02.12, 14:13
      Nie mam jednej ulubionej marki. Szukam, aż znajdę. Nie odważyłam się kupować zdalnie, muszę mierzyć, bo mało które buty są dla mnie wygodne. Mam stopy w połowie rozmiaru, ni 39, ni 40, dodatkowo jedna nieco (odrobinkę) dłuższa, no i moje stopy są szczupłe i wąskie - więc np. "wypływają" z każdego jednego mierzonego przeze mnie peep-toe'a, a w 99% szpilek (jeśli nie mają paseczka czy sznurowania) nie daję rady chodzić, bo cały ciężar ciała opiera się na palcach (stopy zsuwają się do przodu). Z powodu problemów żylnych nie powinnam długo chodzić na wysokich obcasach, najchętniej szukam takich od 4 do 7 cm, o co bardzo bardzo (z niejasnych powodów) trudno. Nie przepadam za koturnami (zależy od fasonu), lubię bardzo buty na podsuwce (zniwelowana wysokość obcasa), uwielbiam wszelkie wariancje na temat oxfordów i mary-jane, ale na obcasie, najchętniej słupku, nienawidzę obcasików-kaczuszek, nie noszę całkiem płaskich. Mam sporo butów, na różne okazje, od typowo sportowych do lakierowanych na szpilce. Jeśli buty nie wyglądają tandetnie, są dość dobrze wykonane, mogą być plastikowe, chociaż wolę skórzane.

Strasznie mnie wkurza mały wybór, szybko schodzący rozmiar - podobno w danym fasonie sklep otrzymuje tylko jedną! parę 40-stek.
    • moofka Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 24.02.12, 14:24
      a nie wiecie gdzie kupie szpilki czarne z czerwona podeszwa?
      dlugo sie nie dawalam
      ale teraz chce miec
      tylko obcas zeby nie byl obciagany
      to zmora jest jakas te obciagane obcasy
      uncertain
      • agaja5b Re: sniegi stopnialy - pogadajmy o butach :) 24.02.12, 14:51
        A ja chcę szmaciane sandałki na koturnie z zakrytymi palcami ala Kate Midleton. Poluję na takie od zeszłego roku ale niestety nic nie mogę znaleźć. Poza tym marzę już o założeniu wiosennych bo moje ukochane zimowe oficerki z River Island po 7! sezonie oficjalnie zakończyły swój żywot. Ja sie w butach zakochuję i potem chodzę i chodzę a jak się rozlecą to mi naprawdę żal i chcę najlepiej takie same, bo nienawidzę niewygodnych, nowych butów, które muszę wypróbowywać czy się nadają do chodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka