Dodaj do ulubionych

Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wersja)

28.02.12, 09:22
Będziecie oglądać?
ja lubie takie programy,nakręcam sie wtedy na sprzątanie.
Macie jakieś swoje ulubione triki?
ostatnio poznałam jedną dziewczynę,która sprząta po domach i nauczyła mnie,żeby na koncach narzuty,zasłon dawac parę kropel jakiegoś kwiatowego olejku-sprobowalam,faktycznie fajny efekt smile
No i motyw z myciem mikrofalówki przy pomocy wody i cytryny..
Zaczynanie sprzątania od stołu.
Znacie coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 09:36
      Ewidentnie poprawia mi samopoczucie wypolerowany kran w umywalce, bez takich zacieków...
      Moje mieszkanie pochłania entropia, ja mam takie zrywy, ale efekt nie trwa długo, zresztą wolę poczytac czy coś.
      A co daje ten olejek? Że pachnie?
      • mamaemmy Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 09:41
        tak,fajnie pachnie.
        Swietna jest frezja i kwiat bzu.
        Generalnie wystarczy kropla tu i tam.
        Potem siadasz na kanapie i czujesz delikatny zapach kwiatowy
      • moofka Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:19
        o ktorej i kto prowadzi?
        anthee uwielbiam od zawsze i zastanawialm sie kiedys czy taki program ma racje bytu w polsce
        ktora zapracowana matka polka odwazyla by sie pokazac swoje niedokurzone kąty światu, ciotkom i sąsiadom
        u nas 'gospodyni niedbała' to gorzej niz kochanka miec big_grin
        • mamaemmy moofka-dzis o 21:30 :) 28.02.12, 10:39
          Dzis pierwszy odcinek
    • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 09:53
      Ja ostatnio używam octu - dodaję do wody z płynem do mycia podłóg, czasami do prania, wlewam trochę do przegródki na płyn do płukania. No i do mycia płytek w łazience, pięknie lśnią po przetarciu.
      A na jutro zaplanowałam sobie wyczyszczenie żeberkowych kaloryferów - między żeberkami i już szukam patentu, szczoteczka do zębów się nie sprawdziła.
      • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:01
        > Ja ostatnio używam octu - dodaję do wody z płynem do mycia podłóg, czasami do p
        > rania, wlewam trochę do przegródki na płyn do płukania

Jaką funkcję pełni ocet dodany do płukania?
        • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:13
          Ponoć ma: zabijać zarazki, sprawiać, że ubrania będą miękkie i nie będą farbowały.
          • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:16
            Jak w celu niefarbowania to chyba lepiej do prania,nie płukania.
            A nie pachną później octowo?
            • joanna35 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:22
              Gryzelda nie chciałabyś widzieć moich szyb umytych wodą z octem i wypolerowanych gazetąsad
              • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:26
                A co się stało?
                • joanna35 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:32
                  No wlaśnie nie wiem. Do dzisiaj nie mogę pojąc co zrobiłam nie tak - szyby wyglądały tak jakby ktoś przetarł je niedokładnie wypłukana gąbką do wycierania szkolnej tablicy.
                  • moofka Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:35
                    sa w biedronce takie niebieskie sciereczki do polerowania z mikrofibry
                    i faktycznie w polaczeniue z octem daja lsniacy efekt
                    • joanna35 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:37
                      No wiesz, ja chciałam zabłysnąc gazetąwink
                      • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:39
                        Wiem!
                        Uzyłaś papieru kredowegowink
                  • asia_i_p Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 16:37
                    Może to nie kwestia octu i gazet z osobna, tylko połączenia? Może ocet rozpuścił farbę czy nawet częściowo papier (chemicy, proszę do mnie nie strzelać wink) i to stąd?
                    Albo było zimno na dworze. Ja kiedyś myślałam, że przy temperaturze w okolicach zera (czyli już nie mrozie) nie myje się okien tylko dlatego, żeby nie zmarznąć. Ubrałam się ciepło i spróbowałam i mazało się strasznie.
                  • dzoaann Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:05
                    a to wina gazety, nie octu... kiepkiej jakosci farba drukarska i zlazla na szybesmile
            • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:23
              Z tym niefarbowaniem to faktycznie lepiej do prania, a co do zapachu to nie czuć, a nawet jak lekko podaje po wyciągnięciu z pralki, to zapach ulatnia się po rozwieszeniu prania bardzo szybko, to samo tyczy podłogi, czy płytek.
              • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:26
                Ja od niefarbowania to chusteczki mam co to do bębna się wkłada.
                Niby z tym octem to wiadome od pokoleń,ale u mnie jakoś nie tak jak miało być.Może mam za duze oczekiwania?Bo jakoś po oczach nie daje jak zapalam swiatło w łaziencewink
                • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:34
                  Ja to mam takie parszywe płytki, jeszcze po poprzednich właścicielach - na wysoki połysk, że widać na nich każde zabrudzenie, smugi.
                  Więc w ich przypadku zawsze jest duża różnica przed i po smile
                  • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:41
                    Ja mam mat, ale nigdy u mnie te wszystkie polecane cuda nie wyglądają tak jak u innych.
              • kosmitka06 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:43
                Ja dodaję ocet do prania, nie do płukania. Nic mi nim nie śmierdzi. Do białego dodaję również 2 łyżeczki sody.
                Sedes szoruję kwaskiem cytrynowym i najzwyklejszym proszkiem do prana który kupiłam kiedyś i okazało się że z mega nowoczesnego proszku jakim miał być okazał się zwykły bubel- dlatego też go wykorzystuję również do czyszczenia wanny czy umywalki.
    • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:04
      Jak obejrzałam pierwszy raz to nie mogłam się nadziwić,że można mieć taki bajzel.
      I zawsze się dziwiłam,że trzeba aż porady eksperta,żeby wiedzieć jak złożyć ręcznik wink
      Nie przenoszę z tych programów nic na własny grunt.
      Ale pod wrażeniem,że na uczeniu porządku taką fortunę można zbić.
      • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:20
        Bajzel? To jest łagodne określenie.
        Anthei Turner nie lubię, bo mając taką chałupę i służbę łatwo być perfekcyjną panią domu, natomiast zdarza mi się obejrzeć How clean is your hause, chyba taki tytuł. Wczoraj trafiłam na odcinek gdzie czteroosobowa rodzina mieszkała w takim chlewie, że aż dziw, że nie pomarli w tym syfie. Lodówkę musieli zapakować i wziąć do kwarantanny, tak była zapuszczona.
        I dziwi mnie, jak te babki, które prowadzą ten program się nie brzydzą, biorą coś?
        • joanna35 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:24
          > I dziwi mnie, jak te babki, które prowadzą ten program się nie brzydzą, biorą c
          > oś?

Podobno pieniądze nie śmierdząsmile
          • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:36
            Podobno smile
            Ale nie wiem, czy dałabym radę grzebać w cudzym kiblu nawet za milion smile
            Wydałabym go później na leczenie traumy smile
        • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:24
          No ten program to dla ludzi o silnych nerwach.Fuj.
          • moofka Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:31
            dziendobry.tvn.pl/video/pierwsze-rady-perfekcyjnej-pani-domu,109,newest,34747.html
            to ona?
            sprobuje obejrzec
            ale nie wiem na ile ona sie spodoba przecietnej zapracowanej Polce
            dylematy ser mimolette czy gouda dla przedszkolaka to troche od czapy dylematy sa surprised
            • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:45
              Luknęłam na jaj spiżarenkę hehehe
              No ja pierwowzór w pałacyku i na szpilach hehehe
            • 18_lipcowa1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:52
              moofka napisała:

> dziendobry.tvn.pl/video/pierwsze-rady-perfekcyjnej-pani-domu,109,newest,34747.html
              > to ona?
              > sprobuje obejrzec
              > ale nie wiem na ile ona sie spodoba przecietnej zapracowanej Polce
              > dylematy ser mimolette czy gouda dla przedszkolaka to troche od czapy dylematy
              > sa surprised

totalnie od reala oderwane
              Problemy pani Rozenek to nie sa problemy przecietnej polki
              zeby nie było- ani zapracowana nie jestem, mam jedno lajtowe dziecko, w sumie to brak problemów
              a i tak jej zycie jest od czapy dla mnie
            • myga Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 12:45
              Do tego konfitury trzymane na swietle dziernnym po piec lat? To ona nie wie, ze wszystkie witaminy, a juz szczegolnie wit. C na swietle dziennym ginie? Te przeterminowane konfitury nadaja sie tylko do wyrzucenia, albo faktycznie jako ozdoby zamiast "portretow prezydentow'....
              • adwarp Re: myga 28.02.12, 22:31
                "To ona nie wie, ze wszystkie witaminy, a juz szczegolnie wit. C na swietle dziennym ginie?"

no co ty? teraz to napisałaś bzduręsad
    • graue_zone Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:06
      A o której? Bo nie mogę znaleźć.
    • lejla81 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:07
      Nie zamierzam, bo nie jestem perfekcyjną panią domu, ostatni facet z tegoż powodu nie chciał się ze mną ożenić. Pozostaje mi zatem trzymać się tego empoi wink
      Oczywiście sprzątam mieszkanie tak z raz w tygodniu, nie mam syfu, a jedynie kontrolowany chaos.
      Małgosię Rozenek znałam kiedyś osobiście i z całym szacunkiem do jej osoby (jest naprawdę bardzo miła), to ona w życiu nie ma specjalnie nic do roboty, tzn nie musi na przykład iść do pracy, żeby utrzymać rodzinę. Byc może na jej miejscu również byłabym perfekcyjną panią domu. Obecnie, podobnie jak Broceline, wolę sobie poczytać, albo coś.
      Aha, poza tym i tak nie mam telewizora.
      • lejla81 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:08
        Pardon, Broceliande, za przekręcenie nicka.
        • maga761 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:24
          Zamierzam oglądać ale dla mnie denerwujące jest to, że w tych programach pokazują jak posprzątać a ja tak naprawdę potrafię posprzątać a nie potrafię utrzymać porządku na bieżąco. I przydałyby się rady jak nie dopuścić do bałaganu (w każdym razie dużego). Choć pewnie u mnie to wynika z lenistwa. Nie chce mi się czegoś zrobić od razu a później się nazbiera.
          • mamaemmy Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:44
            maga761 napisała:

> w tych programach pokazują jak posprzątać a ja tak naprawdę potrafię posprzątać a nie potrafię utrzymać
            > porządku na bieżąco. I przydałyby się rady jak nie dopuścić do bałaganu (w każ
            > dym razie dużego). Choć pewnie u mnie to wynika z lenistwa. Nie chce mi się cze
            > goś zrobić od razu a później się nazbiera.

o to to!
            Chociaz przyznam,że naprawdę dużo dały mi pudelka/schowki /koszyki z Ikei
            Plus dodatkowe pudło takie obite materialem-oczywiscie tez z Ikei-z którym łaze po domu i wrzucam tam wszystko co jest nie na swoim miejscu.Potem łaze z tym pudlem i roznosze..wiem,wiem,moglabym od razu odkładac na miejsce..ale jakos tak jest mi lepiej,zwlaszcza sprawdza sie to pudło jak nagle ma ktos wpasc.
      • joanna35 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:19
        Małgosię Rozenek znałam kiedyś osobiście i z całym szacunkiem do jej osoby (jest naprawdę bardzo miła), to ona w życiu nie ma specjalnie nic do roboty, tzn nie musi na przykład iść do pracy, żeby utrzymać rodzinę. Byc może na jej miejscu również byłabym perfekcyjną panią domu.

Rozumiem, że praca w TVN, za którą z pewnością dostanie więcj kasy niż pani za biurkiem, dla Ciebie nie jest pracą?
        • lejla81 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:28
          Sorry, ale mogę cię zapewnić, że ona nie pracuje codziennie od 8 do 16, nie pędzi zziajana po dziecko do przedszkola, potem nie ciągnie dzieciaka na zakupy, a wieczorem nie zastanawia się, z której strony przyciąć domowy budżet, żeby starczyło do 1.
          Ja jej nie krytykuję, stwierdzam fakt, że na pewno ma więcej powera do smażenia konfitur i szorowania kranów, niż ja, bo ja tylko marzę, żeby w weekend się wreszcie porządnie wyspać.
          • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 12:23
            idąc nurtem tematu o sprzataniu codziennie po pracy, powiem Ci tak

....takie wypolerowanie kranów to raptem godzinka- no naprawdę, to nie ejst duzotongue_outPPPP
            • lejla81 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 13:08
              O, matko, co zostaje z takiego kranu po polerowaniu przez godzinę wink
              • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 14:15
                ejla81 napisała:

> O, matko, co zostaje z takiego kranu po polerowaniu przez godzinę wink

sam blask..bez kranu;D
    • lilly_about Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:21
      Z ciekawości pewnie obejrzę. Antije oglądałam sporadycznie. Dziwiło mnie zawsze, że tym programie są pokazywane domy w których jest bród, smród i ubóstwo. Cywilizowani ludzie nie żyją w takich warunkach. I o ile można dawać jakieś wskazówki, jak sprzątać (np. wymieniany tu ocet), o tyle naprawdę nie jest filozofią uporządkowanie mieszkania.
      • puza_666 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:35
        Nie cierpie takich programów. Umacniają stereotypy i nie przynoszą nic dobrego poza poczuciem winy że my nie mamy w domu tak czysto, ładnie, schludnie a w łazience koncówka papieru toaletowego nie jest ładnie złożona w trójkacik. Widziałam zapowiedz tego programu i pani prowadząca mówila o swoim osobistym życiu i tym że nalezy do wszytskich mozliwych komisji rodzicielskich w przedszkolu swojego dziecka na których omawiają min menu w bo, uwaga cytuję, : "jest to bardzo wazne i jest to ogromna róznica czy w przedszkolu dziecko dostanie ser gouda czy roquefort". Dziękuje za takie bzdety, wole książke poczytać smile smile
    • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:42
      Ojej, to ten program jednak ruszy o czasie? Bo miałam wrażenie, że nie mają wystarczająco chętnych do udziału w nim. Co trafiłam na jakiś program śniadaniowy to kilka zdań zachęcających, żeby wziąć udział, że mają jeszcze miejsca...Drugiej edycji tegoż nie wróżę, bo Polacy nie są chętni do wynoszenia problemów poza swoje cztery ściany, a już zdecydowanie wtedy, kiedy sobie z czymś nie radzą, albo mają się czego wstydzić.
      Ale oczywiście mogę się mylić i to będzie hit big_grin
      • mamaemmy Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:47
        izabellaz1 napisała:

...Drugi
        > ej edycji tegoż nie wróżę, bo Polacy nie są chętni do wynoszenia problemów poza
        > swoje cztery ściany, a już zdecydowanie wtedy, kiedy sobie z czymś nie radzą,
        > albo mają się czego wstydzić.

no blagam Cię-a Rozmowy w toku?To sa dopiero brudy smile
        Za wystep i opowiadanie o swoich problemach placili kiedys 700zl,teraz pewnie stawka sie zmienila-i najlepsze to jest to,że naprawde maja chetnych i nie jest to sciema (w 90%,bo częśc jest jednak wymyslona)

>
        • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:49
          mamaemmy napisała:

> no blagam Cię-a Rozmowy w toku?To sa dopiero brudy smile

Tam nikt nie pokazuje swojego mieszkania - swojej "twierdzy" smile
          I ma to też zupełnie inny charakter.
      • to_ja_tola Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:51
        "Polskiej "Turner nie kumam,nie kojarzę jej,ale obawiam się,że bardzo polska wersja będzie skopiowana,pewnie łącznie z zachowaniem z wersji angielskiej pani prowadzącej.
        Coż nowego może ona nam powiedzie?,skoro Anthea Turner to ta "oryginalna"pani domuwink
        Obejrzę,obejrzę....Zobaczymy coż to takiego wyjdzie.Chocicą nie ukrywam,że w oryginalnej wersji niektóre pomysły mnie drażniły.Były za mocno przesycone.No ale zobaczymy.
    • 18_lipcowa1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 10:48
      Ogladac lubie i niezmiennie mnie zadziwia:
      1. Syf jaki mają w domach ludzie, robaki, poprzyklejane do podłogi rzeczy, brud, smród i zastanawiam sie jak mozna sie tak zapuscic i nie wstydzic pokazac w tv?
      2. Idiotyczna idealna panią domu ktora ma patent na wszystko. A Pani Rozenkowa jest jeszcze bardziej smieszna, bo w takiej chacie i z takimi pieniedzmi to se mozna grac perfekcyjna pania domu, a co ma Mariola z Tczewa zrobic?

Czyli totalna skrajnosci, ale ofkors ogladac bede.
      • hellulah Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:04
        > 1. Syf jaki mają w domach ludzie [...]

Droga moja, wiesz, ile wysiłku trzeba włożyć w stworzenie tak przekonywującego planu zdjęciowego? smile
        • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:13
          hellulah napisała:

> Droga moja, wiesz, ile wysiłku trzeba włożyć w stworzenie tak przekonywującego
          > planu zdjęciowego? smile

Ale, że ktoś chce się pod tym podpisać! A potem idzie dziecko takiej pani do szkoły, a tu uczniowie "Patrz! To Kazio, u którego mandarynka czepia się podłogi od poprzedniej zimy!" big_grin
          • hellulah Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 12:16
            Oj tam, wszystko na sprzedaż, każdy ma swoją cenę, a ludzie są (przeważnie) krótkowzroczni i nie potrafią myśleć w oderwaniu od konkretu.

Poza tym wbrew pozorom sam udział w programie, w telewizji, chyba nadal nobilituje. Uuuuu jak pomyślę o naszych swojskich tok szołach... o jakichś Trudnych Czymśtam...

(Tak całkiem na marginesie - jak idę do mojego gina, zawsze trafiam w poczekalni na jakiś tok szoł albo operę sądową czy jak to zwał. W domu nie mam telewizji, takie rzeczy mnie omijają. A tu ile razy na przegląd, tyle razy cios obuchem w łeb smile i solidna dawka /no, tak z 10 minut/ sitcomu albo tok szołu smile )
        • nanuk24 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 16:44
          Zapewniam cie, ze ludzie tak potrafia mieszkac. Moja sasiadka, na przyklad, ostatni raz sprzatala, kiedy sie w prowadzala do tego domu, a wprowadzala sie, zeby nie sklamac, gdzies w latach 90. Wchodzac do niej wstrzymujesz oddechwink
          • hellulah Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 17:33
            Oczywiście, potrafią. Czy to znaczy, że wnętrza w programie są absolutnie autentyczne? Nie, te w programie nie są. Tak jak nie są autentyczne wszelkiej maści listy do redakcji itp. - może i kryją jakieś ziarno tzw. prawdy, ale są wysoko przetworzonym konstruktem, dalekim od oryginału, za to bliskim oczekiwaniom odbiorcy, i takie tam.

• graue_zone Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:11
      Ta pani jest robotem. Tacy ludzie nie istnieją. smile
      • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:18
        Istnieją, znam taką. Perfekcyjna pod każdym względem.
        A może faktycznie jest robotem?
        Nie, chyba nie, ma do tego ogromne poczucie humoru big_grin
        • graue_zone Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 12:37
          Nie ma. Jak ją uszczypniesz albo ukłujesz, to okaże się, ze to android. Mówię Ci, spróbuj. wink

A do do pani prowadzącej - za nic nie uwierzę, że ona w domu wszystko sama. I ten doktorat, i konfitury i mycie kibelka, pranie i prasowanie, cerowanie dziury itp. Nie przy takim domu i nie przy takich pieniądzach. I żeby nie było - nie mam nic przeciw pomocy domowej, ale uczciwie. Nie udawać, że ja taka Zosia-Samosia.
      • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:24
        Tu jest cała gromadka idealnych big_grin

https://agulaszek.blox.pl/resource/49085_1_300x300.jpg

Źródło: "Żony ze Stepford"
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:49
          www.youtube.com/watch?v=FCpzP7nxsxs
          jak to jest mozliwe ? i skad tam tyle chusteczek bo nie zrozumialam?
          • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:52
            No i tym pisałam wcześniej.
            Jak one mogą gołymi rekami taki syf?
            Zaczynam mieć wątpliwości, że to prawdziwe.
          • echtom Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 23:06
            Mnie fascynuje, jak można w ogóle nie wynosić śmieci.
    • dorry Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 11:53
      Sam tytuł programu mnie odrzuca. Nie chcę być perfekcyjna - z tego tylko same kłopoty.
      • antyideal Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 12:39
        Racja, zwłaszcza dla otoczenia wink
        • ledzeppelin3 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 13:10
          Program o niedojrzałych,spragnionych Opiekunczej Matki pańciach, dla cipek które dowartościowuja sie syfem w chłupie u innych
          No i nacisk na bycie perfekcyjnym, wpedzanie nieszczęsnych idiotek w poczucie winy, test paca, szorowanie śmierdzącycm octem- nie moge uwierzyc, ze ktos chce to dobrowolnie ogladać
          • ledzeppelin3 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 13:11
            test PALCA
            • dolores12 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 14:09
              Chętnie obejrzę z czystej ciekawości, ale na pewno nie będzie tam typowo zasyfionych wnętrz, tylko coś w stylu: mieszkanie pary bez dzieci urządzone jak z katalogu meblarskiego i problem z psią sierścią na sofie.
    • iwoniaw Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 15:50
      A pewnie, że obejrzę - na początek dla porównania z wersją brytyjską.
      Na razie p. Rozenek wydaje mi się sympatyczniejsza i mniej oderwana od reala niż Anthea, więc nie zapowiada się źle.
      Ciekawe, czy będą jakieś hardkory czy przeciętne polskie mieszkania wink
      I czy będą wszyscy mieć taką samą lampę z IKEA czy co tam jeszcze - jak w superniani big_grin
    • ok_pl Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 16:00
      kolejny oglupiacz dla niby inteligentnych ludzi....
      • iwoniaw Dlaczego ogłupiacz i to dla niby-inteligentnych? 28.02.12, 16:10
        Co ogłupiającego jest w zaszczepieniu w narodzie przekonania, że lepiej mieć w chałupie czysto niż syf? I dlaczego ma to ogłupić kogoś, kto nie jest prawdziwie, a zaledwie "niby" inteligentny?
    • feniks_z_popiolu Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 16:32
      Chętnie go obejrzę. Wydziwianie nad cudzym bałaganem sobie pominę; wiadomo że to fabuła programu. Natomiast z uwagą posłucham i popatrzę sobie na tricki w zakresie porządku. Co nie znaczy, że natychmiast je zastosuję. Ale po prostu..warto wiedzieć, czasami takie rady mogą i mnie się przydać.
    • asia_i_p Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 16:42
      Jak by był z Turner, to bym obejrzała, bo ją lubię, chociaż mnie wkurza. Ale tak chyba podziękuję.

Chociaż polska wersja "Jak dobrze wyglądać nago?" - pamiętacie? - nie była taka zła. Uczestniczki były jakoś mniej zahukane niż Angielki i z większym poczuciem humoru - nie zalewały się łzami aż tak ochoczo.
    • owianka Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 16:45
      Anthea to jest lajcik w porównaniu z tym:
      tinyurl.com/6wxnyco
      Na tym to się dopiero można dowartościować. Przyznam, że czynię to nagminnie smile

• aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 17:55
        how to clean your....

ostatnio widzialam jakąs starą babę
        oczywiscie mowila, ze pieknie etc i juz teraz u niej tak bedzie zawsze

le zabiło mnie cos innego- ona powiedziala ze teraz bedzie wiedziala jak sprzatac mieszkanie

baba po 60tce, z takim syfem, ze ja jak narzygam na srodku pokoju to mam czysciej

i o ile rozumiem, ze mozna nie wiedziec jak wlasciwie skladac ręczniki, jak miec idealnie czysto, ale czy naprawdę trzeba się uczyc, ze jak kibel zaczyna byc obsrany to trzeba go wyczyścic? jak smieci sie wywalają z kubla to trzeba je wyniesc?
        rozumiem, ze w domu jej tego nie nauczyli, ale gdzies zawsze mogła podpatrzec, jesli nie wiedziala w jak magiczny sposob ludzie nie maja smieci w calym domu

dlatego tez albo biorą ludzi z naprawdę mikroskopijnym iq, albo jest to mocno podrysowanesuspicious
    • sueellen Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 17:33
      Skladanie koszulek w sekunde. Nauczylam sie od Anthei:

Koszulki mojego m sa uloze kolorami idealnie, polki wygladaja jak tecza.

Rowniez od niej nauczylam sie skladania recznikow (rowniez w filmiku powyzej). Dziala w 100% polki z recznikami wygladaja swietnie a reczniki sie nie rozwalaja podczas wyciaganiu. Obecnie skladam nawet majtki w idealna kosteczke. Trwa to chwilke a efekty sa rewelacyjne.

Z tego forum podlapalam metode 5 min. W ciagu dnia 3 razy zarzadzam 5 min sprzatania. wszystko co lezy nie tam gdzie trzeba w ciagu 5 min ma byc odlozone na miejsce. najlepsze, ze moja mloda bardzo to lubi i swietnie sie bawi podczas sprzatania zabawek na czas Dziala. Mieszkanie odgracane 3 x5min w ciagu dnia jest duuuuuzo porzadniejsze i wyglada znacznie lepiej.
      • nanuk24 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 17:43
        Musze przyznac, ze nic tak idealnego nie mam, jak wnetrza moich szaf(niech bedzie, ze jestem odmozdzonabig_grin), nawet przescieradla na gumce sa zlozone rowniutko w kostke - uczylam sie sama metoda prob i bledow(tak, mam duzo wolnego czasutongue_out)
        • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:02
          nanuk
          przekonałas mnie prześcieradłami

kurna naucze sie skladaniabig_grin
          powaga

o ile umiem bez magicznego sposob skłądac całkiem nieźle ciuchy to te cholerne prześcieradła mnie tak wkurzają, że masakra

w drugiej strony jak juz sobie poukladasz, zrobisz porządek w szafie, posegregujesz- fakt, poczatkowo duzo pracy, a potem tylko pilnujesz zeby odkladac w odpowiednie miejsce to pracy wiecej nie ma- trzeba po prostu konsekwencji

i tak sobie mysle- kurde weź tu pamieja, ze tu czarne, a tu zolte- idiotyzm

ale olśniło mnie
          skoro nie jest dla mnie problemem podzielenie ciuchow na moje- meza syna

i kazdy z tych ciuchow na spodnie, swetry, sodnice i blzuki

i absolutnie nie narzekam, ze muszę oddzielac spodnie od tshirtów t moge też dziekić kolorami:]

jak znam siebie, obejrze i się wezmę za sprzataniebig_grin

a tak na dluzj, z pewnością zostaną mi babcine sposoby na dbanie o czystosc, bo staram sie jak najmniej chemii gospodarczej używac
          • nanuk24 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:51
            > przekonałas mnie prześcieradłami
            >
            > kurna naucze sie skladaniabig_grin
            > powaga

To jest bardzo proste, prostsze, niz skladanie zwyklego, bez gumki - powaznie mowie. Wystarczy wszystkie trzy rogi wlozyc do czwartego, a pozniej to juz samo idzie.
          • nanuk24 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:57
            jezeli chodzi o ubrania, to nie skladam kolorami, bo ja lubie taki misz masz kolorowy w szafie. Maz ma ulozone kolorami, ale to dlatego, ze on w jednym kolorze chodzibig_grin

I tez jestem fanka octu, sody oczyszczonej(dodaje do prania i czyszcze nia co sie da) i soku z cytryny i plynu do naczyn.
            Kupilam mop parowy wielofunkcyjny z koncowka do czyszczenia sedesu, mycia okien i prania dywanow i mycia kafelek w lazience i piekarnika i czego tam jeszcze.

A w szafach mam wywieszone choinki zapachowe do samochodow, zeby wanialowink
        • sueellen Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 10:15
          tez mam przescieradla z gumka w kosteczke, ale dlatego ze "nie mam czasu na balagan".
      • ledzeppelin3 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:34
        Dzżizass ludzie naprawdę to ogladają!
        Sueellen, naprawdę ta "perfekcyjna" baba musiała Cię uczyc skladania ręczników? Mnie matka takich rzeczy uczyła jak miałam 13 lat...
        I naprawde nie trzeba czytać forum, zeby pier..nik w chałupie ogarniać 3 x dziennie w 5 minut...
        • ledzeppelin3 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:36
          Dla mnie to program dla wiecznie odchudzajacych się, przewrażliwionych na swoim punkcie, majacych paznokietki pod kolor stroju, nudnych zakompleksionych Polek bez wyobraźni i polotu. Dokładnie dla nich.
          • iwoniaw A czemu by one nie miały mieć programu 28.02.12, 18:49
            wpasowującego się idealnie w ich potrzeby, co?
            W końcu ciekawych, bez kompleksów, za to z wyobraźnią i polotem nikt przed ekran siłą nie ciągnie, nieprawdaż? big_grin
          • mary_lu Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:57
            No cóż, pewnie połowa Twojej charakterystyki pasuje do mnie, trudno wink Ale lubię A. Turner i czesto ogladałam program, był bardzo zabawny i rzeczywiście głównie cieszyło mnie to, że te babska jakieś takie nieporadne big_grin

Z ulubionych sposobów Turnerowej - codziennie złapać ścierkę i spray ze środkiem czyszczącym, przejść się po mieszkaniu i doczyścić coś, co zwykle umyka uwadze. Kupić ładny kosz na zabawki do salonu, nie wynosić ciągle wszystkiego do pokoju dzieci. Niby takie drobiazgi, a sama akurat na to nie wpadłam.

W powodzenie polskiej wersji nie wierzę, Anthea umiała śmiać się z siebie, pani Rozenek, choć robi miłe wrażenie, chyba wszystko traktuje bardziej serio. W dodatku, nie będzie "jechania po bandzie", pewnie będzie zbyt milutko.
        • violon-czela Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 21:50
          a mnie matka nie uczyła tego i owego, gotować też nie i co? Specjalnie sie tym nie interesowałam a ona zapędów dydaktycznych nie miała wiec nie umiem tego i owego i gorsza jestem od ciebie bo zobaczę to w tv i sobie przyswoję i zastosuje. Ja czy ktokolwiek inny?

Poza tym składania ręczników to cie matka musiała uczyć a samej nie mogłaś w wieku 13 lat wpaść jak to sie robi?
        • sueellen Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 10:19
          Nie, matka mnie nie nauczyla ani skladania recznikow ani gotowania ani wielu innych rzeczy. Prowadzenia domu uczylam sie sama.
          • echtom Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 11:57
            Mnie mama nauczyła sprzątać (choć niczego więcej). Żeby było śmieszniej - mam w życiorysie epizod sprzątania zarobkowego za granicą (szefowa mnie chwaliła), ale w realiach własnego domu i życia kompletnie nie ogarniam.
            • moofka Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:23
              echtom napisała:

> Mnie mama nauczyła sprzątać (choć niczego więcej). Żeby było śmieszniej - mam w
              > życiorysie epizod sprzątania zarobkowego za granicą (szefowa mnie chwaliła), a
              > le w realiach własnego domu i życia kompletnie nie ogarniam.
              >

lol
              ja sprzatam pieknie
              tez bym mogla zarabiac smile
              niestety pie...ik robie jak sie tylko odwroce
    • imasumak Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 18:58
      Chyba obejrzę, żeby dostać jakiś impuls do wiosennych porządków wink
      • mamaemmy Zaczęło się fajnie .. 28.02.12, 21:45
        smile
        • koolair Re: Zaczęło się fajnie .. 28.02.12, 21:50
          A mnie strasznie irytuje głos prowadzacej, chociaz fajna babka z niej..
          • mamaemmy Re: Zaczęło się fajnie .. 28.02.12, 22:13
            koolair napisała:

> A mnie strasznie irytuje głos prowadzacej, chociaz fajna babka z niej..
            a ja wlasnie mialam napisac,ze mnie sie strasznie podoba smile
            Widac de gustibus non...
            • joanna35 Re: Zaczęło się fajnie .. 28.02.12, 22:20
              Jestem bardzo mile zaskoczona panią Rozenek. Wydaje się ciepłą babeczką, nawet jeżeli tylko na potrzeby programu , bo nie widziałam tego ciepełka przy okazji jej wizyt w telewizji śniadaniowejsmile
    • asia_i_p Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 21:45
      Jednak się złamałam i oglądam.
      I strasznie mi się te obie babki podobają. Ładne, bystre, sympatyczne. Prawdę mówiąc, tak to wygląda, jak by robili casting po urodzie i osobowości, a potem kazali im nabałaganić i nabrudzić w domu.
      • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 21:48
        mi się na razie całkiem całkiem
        choc psia kupa na dywanie wymiatabig_grin
      • asia_i_p Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 21:58
        Poddaję się, to jest lepsze niż Anthea. Właśnie ugotowali gąbkę do mycia naczyń w mikrofalówce.
        • best_bej Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:10
          eee niby eko, a poleca używanie ręczników papierowych zamiast ścierki.
          "i problem z głowy" jasne...
          • yenna_m Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:14
            widac, ze cif wymiata wink
            stół na przyjęcie dla dzieci - za dużo chemii
            i generalnie nieekologicznie
            • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:15
              dziewczyny, jakby wszystkie triki pokazali w tym odcinku to nie mieliby o czym krecic pozniej
              pewnie przyjdzie czas i na eko
              • yenna_m Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:19
                e, eko powinni od początku promować
                jak będą promować ręczniki papierowe, to ciekawe, kto potem będzie usuwał sterty smieci poręcznikowych w PL

poza tym ja wiem, że chlor fajnie dezynfekuje, ale jednak oczekiwalam jakiejs alternatywy wink
                • arwena_11 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 14:56
                  No była. Dla alergików polecała sodę oczyszczoną z octem?
          • mamaemmy Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:16

best_bej napisała:

> eee niby eko, a poleca używanie ręczników papierowych zamiast ścierki.
            > "i problem z głowy" jasne...
            Ale to nie jest program "ekologiczna pani domu" smile
            A od zawsze wiadomo,że HIGIENICZNIEj jest uzywac papierowych ręczników,tak samo jak chusteczek do nosa big_grin
            Mój narzeczony namietnie kupuje papierowe ręczniki,ja wiecznie sprzatam bawełnianymi podkoszulkami,ale potem je albo piorę,ale przewaznie wyrzucam smile
            • mamaemmy organizacja przyjęcia 28.02.12, 22:29
              smutne przyjęcie u Marty..tylko ona i jej tata..jakos mnie to rozczuliło..
            • best_bej Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:38
              i nie musi być eko panią domu, ale powinna. bo potem TVN style robi program jak to gwiazdy-celebryci jadą do krajów tzw 3 świata, patrzą i płaczą m.in. nad degradacją środowiska.
              Mogła by się p. Rozenek wysilić i podać sposób jak higienicznie i ekologicznie czyścić blaty.
              Myślę, że w XXI to powinno być normalne.
              • an_ni Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:52
                obejrzalam to eksperymentalnie po lekturze tego watku
                to nie moja bajka, po pierwsze bo ja nie cierpie sprzatac, ale przede wszystkim nie cierpie takich perfect piczek oderwanych od rzeczywistosci jak polska prowadzaca
                wspolczuje tej kobiecie od 4 dzieci braku wsparcia w rodzinie i braku poczucia swojej wartosci a nie balaganu!
                nie rozumiem jak dorosla dzieciata i mezata kobieta moze przejmowac sie brakiem akceptacji ze strony ojca z powodu braku czasu na sprzatanie i braku pomocy meza w sprzataniu

i przede wszystkim co rzucilo mi sie w oczy to szczerbate mlode kobiety i mezczyzni
                no dramat.....
                • gaga-sie Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:38
                  I ojciec uczestniczki, twierdzący,że można coś "olać ciepłym moczem", nie pamiętam już, w jakim kontekście.
                  • an_ni Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:33
                    to juz w ogole pomijam milczeniem
                  • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:35
                    chodzilo o to, ze córka czasem sie przjemuje domem i porzadkiem, a czesto zlewa to ciepłym moczem
                    wink
                    • moofka Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:47
                      aneta-skarpeta napisała:

> chodzilo o to, ze córka czasem sie przjemuje domem i porzadkiem, a czesto zlewa
                      > to ciepłym moczem
                      > wink

moczem i psia kupą jak widac bylo na zalaczonych zdjeciach
                      do kompletu powinien byc jeż
                      u mnie apogeum syfu to stan ktory okreslamy jako "jeszcez tylko nasrac i jeze wpuścic"
        • leila78 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:40
          z mikrofali się nie śmiej. to naprawdę działa. jak jeszcze nie było tych ściereczek z rolki to często wrzucałam kuchenną ścierkę do mikrofali. przestaje zalatywaćwink
    • adwarp Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:44
      obejrzałamsmile
      prowadząca bardzo fajna i robi dobre wrażeniesmile

p.s. co do papierowych ręczników, to uważam,że są bardziej ekologiczne niż ściereczki, które trzeba prać, więc i prąd i woda i detergent - czysta ekologiasad
      • best_bej Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 28.02.12, 22:51
        taa bo taka ściereczkę pierzesz samą jedną jedyną w pralce albo pod gorąca bieżącą wodą...
        • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 11:52
          i prad i wode ciepłą mamy dzieki weglowi
          mega nieekologicznemu
          dlatego tez w pl nie jestes ekologiczny majac samochod hubrydowy

poza tym
          w discovery ogladalam, ze smieci komunalne, nasze, prywatne to ok 5-10% wszystkich smieci

a prawdziwa plaga to smieci przemyslowe, odpady etc
          • best_bej Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:10
            toteż właśnie mówię- produkcja i uzywanie ręczników papierowych nie jest eko.
            Oczywiście produkcja ściery zapewne też- ale ta jest wielkrotnego użytku.
            • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:33
              ale sciere wielokrotniego uzytku pierzesz
              produkcja -> zuzycie wegla
              pierzesz, prąd-> zużycie węgla
              detergenty prod. utylizacja->produkcja wegla

a do tego taka sciere wyrzucasz- aby nie po 1 razie bo i tak sie zdarza, prawda?

sama mam ścierki wielokrotniego uzytku, ktorymi czyszczę bez chemii, ale uzywam tez ręczników jednorazowych- gł. w kuchni i toalecie

bo o ile szmatke po kurzu moge lekko opłukac w wodzie, to po kiblu czy resztkachna blacie czasem trudniej

do tego ile rozklada sie scierka bawełniana, a taka papierowa?
      • asia_i_p Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 00:30
        A mnie trochę wkurzała. Jak łamała ręcę nad pracującą samotną matką dwojga dzieci, że jej się nie chce skoncentrować na sprzątaniu domu i w ile to ona by nie posprzątała tego pokoju. Ta dziewczyna miała prawo być wyczerpana i robić pewne rzeczy wolniej.
    • graue_zone Dom domem 28.02.12, 23:17
      Ale jaką prowadząca ma fantastyczną figurę!!! Ogólnie piękna kobieta, tylko głos mi się nie podoba.
      • wioskowy_glupek Re: Dom domem 28.02.12, 23:36
        Nie podobało mi się Anthea 100 razy fajniejsza wink taka Bree z Gotowych na wszystko big_grin
      • elejna Re: Dom domem 29.02.12, 12:30
        Dla mnie wersja tej pani w programie jest dziwna i zaskakująca bo widywałam ja w innych programach typu babskie tok show , kilka lat temu u Młynarskiej i nie miała takiego skrzekliwego głosu ,była pełniejsza nie taka chuda i jawiła sie jako babka z klasą. To jest typ kobiety który ma to szczescie ze wygląda lepiej gdy nie jest bardzo szczupła tylko pełniejsza,takich kobiet jest mało wiec nie wiem czemu z tego nie korzysta
    • izabellaz1 Wytrzymałam pół h 29.02.12, 08:06
      w oczekiwaniu na inny program.
      Dla mnie porażka, ale ja w sumie byłam nastawiona do tego programu tak sobie.
      Odcinek z Anhteą (?) obejrzałam raz, ale mimo wszystko miało to jakieś znamiona prawdziwości.
      Tu:
      1. bardziej sztucznego programu dawno nie oglądałam (te pozy, miny, teksty, ble)
      2. miałam wrażenie, że oglądam blok reklamowy (i to jeszcze reklamami przerywany)
      3. prowadząca strojąca dziwne miny i naliczyłam się kilku błędów językowych (doktorat?)
      4. kilka innych

Generalnie - nie obejrzę tego więcej, ale przynajmniej wiem co skrytykowałam.
      • mamaemmy Re: Wytrzymałam pół h 29.02.12, 08:12
        izabellaz1 napisała:

> 3. prowadząca strojąca dziwne miny i naliczyłam się kilku błędów językowych (do
        > ktorat?)

DAJESZsmile
        Podaj przyklady,bo ja jakos przeoczyłam
        • izabellaz1 Re: Wytrzymałam pół h 29.02.12, 08:17
          I jeszcze strasznie mnie zmęczyły zdjęcia i montaż. Angielski odcinek był lepszy.

Co do dziwności językowych, to z kajecikiem nie siedziałam. Zresztą nie jest to program, który pozostaje w pamięci. Jedno śmieszne mi utkwiło "gdyby SIĘ OKAZAŁO, że nie macie w domu kuchenki mikrofalowej...(czyli możemy wrócić do domu i OKAŻE SIĘ, że była ale krasnoludki nam zdemontowały" zamiast "JEŚLI nie posiadacie" i kilka innych, może nie rażących po oczach, ale mnie to nie pasowało smile

Przy polskiej wersji programu żony ze Stepford, to pikuś! smile
          • heca7 Re: Wytrzymałam pół h 29.02.12, 09:40
            Doskonałebig_grin Muszę tak powiedzieć mężowi "kochanie , wróciłam dziś z zakupów i OKAZAŁO się, że nie mamy mikrofalówki!" - "ależ kotku-odpowie mój mąż- my nigdy nie mieliśmy mikrofalówki!?!" - "to straszne! naprawdę? i gdzie ja teraz będę odkażała swoją ścierkę do naczyń?!?" big_grin big_grin big_grin
            • moofka Re: Wytrzymałam pół h 29.02.12, 09:56
              heca7 napisała:

- "to straszne! naprawdę? i gdzie ja teraz będę o
              > dkażała swoją ścierkę do naczyń?!?" big_grin big_grin big_grin

TĄ ścierkę do naczyń big_grin
              • lelija05 Re: Wytrzymałam pół h 29.02.12, 10:00
                No aż poszłam sprawdzić.
                I co się okazało?
                Nie mam mikrofalówki!
                Nie mogę odkażać ścierek!
          • an_ni Re: Wytrzymałam pół h 29.02.12, 10:28
            ja wylapalam "wziaść"
      • to_ja_tola Re: Wytrzymałam pół h 29.02.12, 12:31
        izabellaz1 napisała:

> 3. prowadząca strojąca dziwne miny i naliczyłam się kilku błędów językowych (do
        > ktorat?)

No własnie.smile

• iwoniaw Oj tam oj tam Napieralski tez robi doktorat i 29.02.12, 13:03
          nie dość, że trzech zdań nie potrafi sklecić po polsku, to jeszcze łysieje, a pani Małgorzata R. jest przynajmniej ładna i ma porządek w chacie.
          Czepiacie się, a kobieta nie jest ani brzydsza, ani bardziej sztuczna ani mniej miła od oryginału i gdybym nie oglądała Anthei, to bym i tej wtórności nie dostrzegała (no bo powiedzcie szczerze, co jeszcze można wymyślić w temacie ogarnięcia się/chałupy poza truizmami?), a polskie nieporządne adeptki sprzątania (przynajmniej wczorajsze) były zdecydowanie sympatyczniejsze i jakieś takie bardziej pozbierane niż angielskie.
          • izabellaz1 Re: Oj tam oj tam Napieralski tez robi doktorat i 29.02.12, 13:35
            iwoniaw napisała:

> pani Małgorzata R. jest przynajmniej ładna i ma porządek w chacie.

Pewnie jest tak realny w wykonawstwie jak tu big_grin

https://pozytywka.files.wordpress.com/2009/04/gospodyni_domowa.jpg?w=468

Amerykanie przechodzili ten etap - tyle, że 60 lat temu big_grin
            • moofka Re: Oj tam oj tam Napieralski tez robi doktorat i 29.02.12, 13:42
              jaaaka cudna grafika
              i bardzo apropo
              oliwka pewnie naciera ten inox ze jej sie tak blyszczy big_grin
              • izabellaz1 Re: Oj tam oj tam Napieralski tez robi doktorat i 29.02.12, 13:55
                No, uwielbiam grafikę tej propagandy big_grin
              • aneta-skarpeta Re: Oj tam oj tam Napieralski tez robi doktorat i 29.02.12, 19:16
                oliwke do sprzatania sprawdzilam jakis czas temu
                rewelacja

makijaz tez zaczelam oliwką zmywac choc wydawało mis ię to absurdem, a jednak
          • zefirek1612 Re: A ja czekam na... 29.02.12, 14:57
            ...polską wersję Extreme Makeover: Home Edition wink
    • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 09:19
      Obejrzałam.
      I cóż nuda panie,nuda.
      Żadnych trików,jak choćby majtki zamiast maski na twarz.wink Kto domestosem sprząta w maseczce?
      Program polegał na sprawdzeniu czy panie odgruzowały chałupy i czy znały wcześniejsze porady z pierwowzoru,jak użycie szczoteczki do zebów czy patyczków do czyszczenie szczelin.
      Anthea zeszłaby gdyby zobaczyła ten dywan leżący na klatce i w przedpokoju mieszkania(rodzina z 4 dzieci).
      I te przyjęcia....Pani z Białegostoku chociaż kolegów zaprosiła,bo druga to wręcz wyprosiła córki hehehe
      Na plus,że pokazali polskie realia.Małe mieszkania i niekoniecznie urządzone Ikeą.
      • agnieszek78 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 11:48
        A ta starsza córka powiedziała, że "ma ochotę wyjść bo jest brudno", to nie mogła chociaż trochę posprzątać? Nie cierpię takich panien.
        • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:24
          Mnie też rozwaliła 18latka co to nie może ogarnąć nawet własnego pokoju.
      • agnieszek78 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 11:50
        A ta starsza córka powiedziała, że "ma ochotę wyjść bo jest brudno", to nie mogła chociaż trochę posprzątać? Nie cierpię takich panien. Ta druga to chociaż ma 4 małych dzieci no i 5 mąż.
      • best_bej Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 11:51
        Też uważam, że plusem jest pokazanie polskiej rzeczywistości. Do tej pory (m.in. w niani) miałam wrażenie totalnego odrealnienia, domy duże, ładne meble, rodzice z wyższej półki...
        Dla mnie idea przyjęcia- od czapy. ale na tym chyba polega bycie perfekcyjną panią domu.
        • to_ja_tola Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:29
          best_bej napisała:

> Dla mnie idea przyjęcia- od czapy. ale na tym chyba polega bycie perfekcyjną pa
          > nią domu.

No tak....Jaki kraj takie"przyjęcia"wink
          Uważam,że nic nowego nie pokazano.Kropka w kropkę z wersją oryginalną.Rozumiem,że taki pewnie wymóg,ale....Nawet rady identycznewink
          Poza tym....Kurczę zawsze inaczej patrzyło się na domy a inaczej na mieszkania.
          Zastanawiam się jeszcze czy naprawdę ludzie maja taki rozpi..dziaj?Te kłaki psie na dywanie u małych dzieci w pokoju?Poza tym kot bawiący się goownem.Ku..wa.Hardocore!!!i ohyda.Nie wierzę,że takie syfiary istnieją.
          Rozumiem,że ma 4dzieci,ale to nie oznacza,że psie goowno może walać się po chacie.
    • graue_zone Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 11:59
      Poza tym nie jestem w stanie uwierzyć w kupę walająca się w dziecinnym pokoju od tak, po dywanie. Tu już scenarzyści chyba mocno przesadzili.
      • gryzelda71 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:25
        Opisaną jako psia,a mieli kotawink
      • laura771 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:37
        Mnie rośmieszyło kiedyś, jak w dzień dobry TVN perfekcyjna Pani domu chwaliła się konfiturami z truskawek z 2006 bodajże roku. Skoro ich nie je, to po co roku i trzyma latami i jeszcze się tym chwali.
        • lelija05 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:38
          Bo ładnie na półce wyglądają smile
          • heca7 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:27
            lelija05 napisała:

> Bo ładnie na półce wyglądają smile
            O rety, a ja na swoje przetwory kupiłam zwykłą półkę i wstawiłam ją do pomieszczenia pod schodami w piwnicy gdzie mam pompęwink A mam czereśnie, truskawki, maliny, jeżyny, grzyby mieszane i marynowane oddzielnie , kompoty, owoce nasturcji a'la kapary, brzoskwinie, powidła śliwkowe , nie mówiąc już o przyziemnych ogórkach i przecierze pomidorowym z własnoręcznie wyhodowanych pomidorów. Może powinnam to wszystko weksponować w kuchni? Tylko mi się zawsze wydawało, że takie rzeczy lepiej przechowują się w ciemnym , chłodnym pomieszczeniu. Ale może się nie znam i nie jestem perfekcyjną panią domu suspicious
        • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 12:41
          mój mąż sie straszliwie smiał z szarfy odpowiedzialnościbig_grin

chyba weszła na stałe do naszego rodzinnego słownika

jak mu pozniej zwrocilam uwage, ze wlozyl naczynia do zlewu, a powinien do zmywarki, bo jest pusta
          to powiedział
          -iwem, no trudno nie zalsuzylem na szarfe odpowiedzialności

i tak w kółkosuspicious
        • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:37
          Ej, no myśli kobieta. Zrobi konfitury raz na dekadę i ma z głowy. Perfekcyjna jest? Konfitury są? No! big_grin
          • aneta-skarpeta Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:40
            dla mnie to masakra
            nie schodzą jej z poprzedniego roku, a robi mimo to nastepne
            ja bym powiedziala- pier.lę nie robiewink
          • moofka Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:44
            izabellaz1 napisała:

> Ej, no myśli kobieta. Zrobi konfitury raz na dekadę i ma z głowy. Perfekcyjna j
            > est? Konfitury są? No! big_grin
            >

dobry patent, znam od dawna
            jak sie ze starym pokloce to robie zupe fasolowa ktorej on z zasady nie jada
            3 dni nic nie robie
            ale obiad jest big_grin
            • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:56
              moofka napisała:

> dobry patent, znam od dawna
              > jak sie ze starym pokloce to robie zupe fasolowa ktorej on z zasady nie jada
              > 3 dni nic nie robie
              > ale obiad jest big_grin

Uwielbiam fasolową!
    • nabakier Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:48
      Hehehe, dzięki Wam uwierzyłam, że ktoś to ogląda. Ale, po co??? No dobra, już się nie nabijam, wiem, że jestem ułomna i tego nie pojmę (big_grin)
      • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 13:55
        halo halo, parę postów wyżej i wiesz i po co część oglądała. Jak się chce coś skrytykować, to dobrze się najpierw zorientować w temacie big_grin
        • nihiru Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 14:34
          znakomite podsumowanie całego wątku!smile

programu niestety nie obejrzałam, ale z ciekawością przeczytałam wątek i zastanawiam się, jak to jest, że krytykujecie polską PPD za rzeczy, na które w u angielskiej nie zwracałyście w ogóle uwagi.

Oderwana od rzeczywistości? w Wielkiej Brytanii też mało kto ma kilkuset-metrowy dom. Ojciec krytykuje zamiast wspierać? dokładnie tak samo jak w programach Anthei. I parę innych rzeczy jeszcze by się znalazło.

to mi wygląda na kolejny przykład "kompleksu polskości": jesteśmy wobec siebie bardziej krytyczni, bo co inni sobie o nas pomyślą?

Ps: i obawy, że nie będzie chętnych na pokazywanie swoich brudów to też chyba na wyrost - sukces Niani najlepiej chyba o tym świadczysmile
          • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 15:20
            Akurat kilka osób nie wypowiadało się na temat jakiegoś tam ojca.

Nie mamy kompleksów. Po prostu realizatorzy takich produkcji bardzo często partaczą zachodnie wersje.
            Do mnie po prostu nie przemawia trend, który w USA miał swój czas świetności ponad 60 lat temu smile
            • mea.may Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 15:30
              W naszych realiach perfekcyjna pani domu to taka, która potrafi z kilograma mięsa zrobić obiad na trzy dni dla czteroosobowej rodziny, zacerować spodnie przedszkolaka tak,żeby nie było widać i żeby jeszcze trochę posłużyły, zrobić sama mazidło do twarzy zamiast kremu (oczywiście tanim kosztem) ,kupić fajny ciuch w lumpeksie i znaleźć jeszcze jedno zastosowanie dla zużytego papieru toaletowego.
              • best_bej Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 15:39
                O!
                a reszta to bajkismile
              • izabellaz1 Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 15:49
                A z reklamówki zrobi sobie jeszcze kwiatka na Dzień Kobiet!
                • to_ja_tola Re: Perfekcyjna pani domu-dziś na tvn(polska wers 29.02.12, 15:53
                  Nooo i to jest polaka PPDsmile

a nie panienka na obcasach,wkładająca herbatę do bucika,żeby nie waniałwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka