Dodaj do ulubionych

Siedzę i cierpię

03.03.12, 21:22
Usunięto mi ósemkę. Sam chirurg stwierdził, że zabieg był paskudny, trwał prawie 40 minut (wyciągał po kawałku). Jestem mega spuchnięta, pół gęby mnie boli i cierpię sad Poza tym jestem słaba, jeść nie mogę a głodnam.
Wiem że teraz już tylko lepiej, ale cierpliwości mi brak i dobija mnie to strasznie sad
Obserwuj wątek
    • baxteria Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:27
      A lekarz nie przepisał Ci żadnych tabletek przeciwbólowych?
      Ja po wyrwaniu ósemek miałam przepisywany Aulin i świetnie działał.
      • kub-ma Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:37
        Pzrepisał, ale średnio to działa.
    • czarnaalineczka Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:31
      tytul sugerowal hemoroidy tongue_out

no a serio to wspolczuje
      moze przykladanie lodu do policzka pomoze
    • nandadevir Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:33
      mi lekarz nic nie przepisał, ale wziełam 4 pyralginy i pomogło, za dwa dni będzie bolało o wiele mniej przy jedzeniu, ja jadłam jedną stroną. Też miałam chandrę ale jadłam tą bezę z ptysiów w ogromnych ilościach i kisiel i kaszkę dla niemowląt z dużą ilością soku malinowego
      • kub-ma Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:40
        Jem właśnie kaszkę dla niemowląt i jogurty, ale nawet łyżeczkę ciężko do paszczy włożyć.
        • mika_p Re: Siedzę i cierpię 04.03.12, 00:50
          A próbowałaś kanapkę z pasztetem z puszki (ze sparzonym pomidorem, ewentualnie?), bez skórki, pokrojoną na małe kwadraty?
          Tym się żywiłam, jak mnie parapet zaatakował wespół z wersalką.
          Miękkie, gryźć nie trzeba, mozna rozmazac językiem na podniebieniu - i nie jest słodkie.
    • lolinka2 Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:38
      współczuję szczerze.
      Pozbyłam się w zeszłym roku 1/4 posiadanych ósemek i cierpiałam 2 m-ce....
      Kilka m-cy potem pozbyłam się 1/4 posiadanych szóstek i też cierpiałam 2 m-ce....
      "Taka uroda" ponoć. 2 m-ce na przeciwbólowych plus kwas acetylosalicylowy do zębodołu.
      • marzanna_2015 Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:41
        usuwałam jedyną jaką miałam 8kę, rwanie krótkie i nie skomplikowane, pobolewało mnie przez tydzień, serdecznie Ci współczuję!
      • kub-ma Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 21:42
        To nie jest mój pierwszy zabieg chirurgiczny na szczęce, ale tak ciężko to jeszcze nie było.
    • nabakier Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 22:05
      Współczuję. Mnie się goiło miesiąc. Oby Tobie nie. gdyby cie jutro bardzo bolało, dziąsło pulsowało, idź do dentysty, niech ci wsadzą w ranę miejscowy lek antyzapalny.
      • nandadevir Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 22:08
        jest jeszcze taki żel na recepte; lignocainum jelfy, działa przeciwbólowo na błony śluzowe.
    • kannama Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 23:06
      ja miałam trzy tak wyrywane- przecinane dziąsło i wyjmowanie zeba po kawałku...w pracy koledzy sie smiali, że zupa była za slona, takie since po ostatniej miałam (swoją drogą między pierwszą wyrwana a drugą minęło 10 lat, tak mi sie nie spieszylo...). Zupełnie nie zazdroszczę, ale pociesz sie, że z głowy (doslownie smile)
      Ps. po pierwszej ósemce namiętnie jadłam śledzie ze smietana...nie wiem czemu- wszak rana a to kwasne...i jeszcze ta śmietana jako pożywka dla bakterii...
    • sueellen Re: Siedzę i cierpię 03.03.12, 23:19
      spoko, jakbyś była w jukeju, dostałabyś paracetmol. Po porodzie też mi dali. Pomógł jak cholera tongue_out
    • peggy_su Re: Siedzę i cierpię 04.03.12, 02:02
      Współczuję bólu sad
      Mi lekarz po wyrywaniu osemki kazał jeść lody. Wiadomo że to to miękkie i prawie płynne więc nie urazi dziąsła, a ze zimne to pomoze na gorączkę w tym miejscu. Tak więc jutro lody od rana smile
    • mruwa9 Re: Siedzę i cierpię 04.03.12, 09:40
      Biedactwo..
      Bierz leki p/bolowe regularnie, np. ibuprofen co 8 godzin, paracetamol co 6 godzin, i tak przez kilka (2-4) dni, bez czekania , az lek przestanie dzialac i zacznie bolec.
      Zwykle najgorszy jest nastepny dzien po zabiegu (nie sam dzien zabiegu), potem juz z gorki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka