05.03.12, 13:34
Dla wielbicielek programów Cejrowskiego, które twierdzą, że poglądów jego nie podzielają, ale programy podróżnicze lubią. Otóż niestety rozdzielić tego za bardzo nie można:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11285776,TVN_po_raz_kolejny_wyemitowalo_program_Cejrowskiego.html
Obserwuj wątek
    • miniofilka Re: Cejrowski 05.03.12, 13:37
      Nie chcę nikogo urazić, ale Cejrowski jest dobrym przykładem fanatyka religijnego - na FB daje czadu.
      Skoro klekający przed pomnikami buddystycznymi ludzie to głupcy to kim są katolicy klęczący przed obrazem Matki Bożej Jasnogórskiej parafrazując wypowiedź Wojtka?
      Bez urazy, ale ten człowiek jest zwyczajnie głupcem
      • nutka07 Re: Cejrowski 05.03.12, 13:50
        Czytaj wczesniej nim skomentujesz

„Jedyna kwestia, która pochodziła bezpośrednio ode mnie, to słowa »głupie ludzie «. Zostały wypowiedziane o katolikach (polska wycieczka za moimi plecami), a nie o buddystach. Skomentowałem głupie zachowanie moich braci w wierze - mam do tego prawo, a nawet mam taki obowiązek jako współwyznawca. Głupie ludzie, skoro najpierw idą na pielgrzymkę do Częstochowy, a teraz dookoła stupy” - pisze Cejrowski.
        • ira_07 Re: Cejrowski 06.03.12, 14:42
          A mnie zastanawia na jakiej podstawie zaklasyfikował polską wycieczkę jako braci w wierze? To mogli być polscy buddyści, nie musieli to być katolicy ani chrześcijanie w ogóle.
        • xingxing Re: Cejrowski 03.11.21, 11:42
          Nutka07, no i co w związku z tym? Niczego to nie zmienia w fakcie, że Cejrowski to po prostu debil bez kultury.
      • potworski Re: Cejrowski 06.03.12, 09:12
        miniofilka napisała:

> Skoro klekający przed pomnikami buddystycznymi ludzie to głupcy to kim są katol
        > icy klęczący przed obrazem Matki Bożej Jasnogórskiej parafrazując wypowiedź Woj
        > tka?

Ja ci chętnie odpowiem=są to tak samo otumanieni dziwnymi mitami ludzie jak buddyści, muzułmanie i wyznawcy jakiejkolwiek innej wiary.
      • hanusinamama Re: Cejrowski 15.04.24, 19:54
        I chamem
      • shellyanna Re: Cejrowski 16.04.24, 09:45
        Tak! Ostatnio trafiliśmy na program, w którym krytykował, ze chyba w Tajlandii robią figurki mnichów i ze jak tak można, ze już nawet nie wizerunki bóstw, tylko zwykłych ludzi są otoczone kultem.
        Ciekawe co ma do powiedzenia w kwestii czczenia figurek JP2 czy Tereski.
    • mondovi Re: Cejrowski 05.03.12, 13:43
      Cejrowskiego przełączam programowo, WC kwadrans pamiętam, jego późniejsze popisy też. Są inni podróżnicy, którzy fajnie pokazują świat.
      • papalaya Re: Cejrowski 05.03.12, 13:52
        bardzo fajny program z bardzo ciekawymi komentarzami

politpoprawnym zostawiam programowe przełączanie się na relacje z manif i innych parad gejowości, tam też są ciekawe i egzotyczne wybryki natury big_grin
        • mondovi Re: Cejrowski 05.03.12, 13:56
          wnioskując z wpisu, uważasz Cejrowskiego za wybryk?
          • papalaya Re: Cejrowski 05.03.12, 14:07
            uważam Cejrowskiego za inteligentnego gościa celnie punktującego wybryki postympu, hehe...

ostatnio w kilku programach fajnie pokazywal etiopskie plemiona, szkoda że z poczuciem wyższości i obrzydzenia, nie moglaś ich obejrzeć big_grin
            • mondovi Re: Cejrowski 05.03.12, 14:20
              nie czuję wyższości ani obrzydzenia.
              • nabakier Re: Cejrowski 05.03.12, 14:22
                toż to drugi Łysiak, błeeee sad
            • langolier_maximus Re: Cejrowski 05.03.12, 14:23
              Cejrowski jest typowym przykladem kolesia majacego talent gawedziarski i pewnego rodzaju "bystrosc" i z tego wzgledu przekonanego o swoim wielkim intelekcie.Dla mnie-on jest glupi.Zero autorefleksji i refleksji w ogole.A to wyklucza taka prawdziwa Mądrość.On czasem gada duzo, nie slucha interlokutora, uszytywnia stanowisko i...i na tym to polega wink
        • methinks Re: Cejrowski 06.03.12, 16:00
          Zombie-cieśla fo' life!
      • andaba Re: Cejrowski 05.03.12, 13:55
        A ja zakopawszy uprzedzenia w kącie ogrodu wypożyczyłam sobie Rio Anakonda, z przekonaniem, że nic to, iż autorem jest Cejrowski, skoro to taki bestseller to na pewno książka fajna. No i guzik, nie fajna. Nie podoba mi się ani trochę, przeczytałam z 6 pierwszych rozdziałów, przeczytałam coś w środku, przeczytałam koniec - i... jutro jadę oddać. Nie zmogłam.
        • dzoaann Re: Cejrowski 05.03.12, 14:03
          no, wlasnie... ja zaczelam od "Gringo wsrod dzikich plemion"- ta mi sie podobala, choc podchodzilam do niej jak do jeza- ja i Cejrowski??? Rio zmeczylam, ale tylko dlatego, ze nie mialam nic innego pod reka...
          A Cejrowskiego nie lubie, nie trawie jego sposobu wypowiadania i nawet nie probuje wnikac w poglady, tylko przelaczam...
        • mathiola Gringo 05.03.12, 22:44
          jest fajniejsze.
          Tylko nie należy zgłębiać tematu, bo się okaże, że pan autor trochę konfabuluje wink
          Ale czyta się świetnie.
          Rio już gorzej, nie wciąga tak, albo może gorsze dni miałam.
      • maly_fiolek Re: Cejrowski 15.04.24, 20:32
        > Są inni podróżnicy, którzy fajnie pokazują świat
        Nie. Nie ma. Elementy które Cejrowski pokazuje są unikalne.
        Reszta podróżników skupia się na cepeliadzie. Cejrowski pokazuje real.
        Mnie urzekło, murzyńska bieda-chata skansen dla turystów, obrót kamerą o 180 stopni, a w tle bloki jak u nas.
        I tak wygląda świat.
        Po programach cejrowskiego wszystkie Discovery wydają się ... płaskie, sztuczne.
        Mnie urzekło przesłanie - ludzie wszędzie są tacy sami, a to że używa plecionki, nie ma willi z betonu - to dostosowanie a nie coś gorszego. To nie są dzikusy, to nie są barbarzyńcy. To ludzi, mądrzy, dostosowani do warunków.
        • lajtova Re: Cejrowski 15.04.24, 20:44
          Ale jeśli chcesz poooglądać podórżników to nie szukaj ich w TV tylko w Youtube.
        • angazetka Re: Cejrowski 15.04.24, 22:32
          > Reszta podróżników skupia się na cepeliadzie. Cejrowski pokazuje real.

Raczej odwrotnie. U 99% podróżników narracja "biały pan schodzi do tubylców" stanowi pieśń przeszłości.
          • kolorowa-branzoletka Re: Cejrowski 15.04.24, 23:08
            angazetka napisała:

> > Reszta podróżników skupia się na cepeliadzie. Cejrowski pokazuje real.
            >
            > Raczej odwrotnie. U 99% podróżników narracja "biały pan schodzi do tubylców" st
            > anowi pieśń przeszłości.
            >

Pozornie tylko. Fiolek ma racje. U tych obecnych 99% podroznikow jak najbardziej "biały pan schodzi do tubylcow" i przy tym ekstremalnie wrecz uwaza, zeby zachowywac sie i wypowiadac politycznie poprawnie.
    • nabakier Re: Cejrowski 05.03.12, 13:59
      Programy Cejrowskiego to istne Eldorado dla krytyki postkolonialnej. To protekcjonalne pochylenie się białego człowieka nad kulturami wiadomo jakimi i ta perwersyjna fascynacja -cuudo, mniam (rzyg)

No i druga pierwsza sakramentalna żona tego kawalera z odzysku też się mieści w formacie, trzeba przyznać tongue_out
      • sefirotek Re: Cejrowski 07.03.12, 08:31

> No i druga pierwsza sakramentalna żona tego kawalera z odzysku też się mieści w
        > formacie, trzeba przyznać tongue_out

Świte słowa big_grinDD

jakoś nie słychać, aby święty mąż się rozmnożył po katolicku big_grin I mam nadzieję że w dużej ilości przy pomocy co najwyżej naprotechnologii.

• langolier_maximus Re: Cejrowski 05.03.12, 14:14
      Kiedys tez tak mowilam ale przestalam goscia tolerowac w ogole wink.Jak zaczyna swoje dywagacje natury religijno-swiatopogladowej mam ochote pojechac do rygi.A program o buddyzmie..zenada.Ikonografie chrzescicjanska przyklada do swiatyni buddyjskiej.Brawo.Tego nawet nie da sie skomentowac.To tak , jakby pojechac do Grecji, ogladac Partenon i Zeusa zinetrpretowac jako przedstawienie Jezusa wink)), Atene Partenos jako Marie hehe.A najzabawniejsze bylo jak w "Po mojemu" krytykowal tzw.singli, choc sam do niedawna byl rozwodnikiem w srednim wieku.
      • nabakier Re: Cejrowski 05.03.12, 14:26
        a cos Ty! Żaden rozwodnik- dobry katolik nie może być rozwodnikiem big_grin On był sakramentalnie- niesakramentalnie pożeniony ino bez ślubu.
        Latami się upierał, że nie da żonie-nieżonie rozwodu-nierozwodu, bo to sakrament w duszy zawarty JEZD
        Ale potem spotkał młoda panią i nagle żona -nieżona stała się obca panią.

Ktoś wie, czy istnieje orzeczenie nieważności niesakramentu?
        • langolier_maximus Re: Cejrowski 05.03.12, 15:01
          ;-D ano! dla siebie to on najpierw byl mezem..potem chyba poprostu kawalerem wink albo cos w ten desen.na szczescie teraz znowu jest po bozemu wink
          • morgen_stern Re: Cejrowski 05.03.12, 15:28
            To takie typowe... znam takiego "głęboko wierzącego" katolika, który bardzo lubi wszystkich naokoło pouczać i oceniać, a sam usiłuje unieważnić sakramentalne małżeństwo, żeby "po bożemu" się z kolejną żoną hajtnąć. Ten sam typ.
            • lineczkaa Re: Cejrowski 05.03.12, 22:38
              morgen_stern napisała:

> To takie typowe... znam takiego "głęboko wierzącego" katolika, który bardzo lub
              > i wszystkich naokoło pouczać i oceniać, a sam usiłuje unieważnić sakramentalne
              > małżeństwo, żeby "po bożemu" się z kolejną żoną hajtnąć. Ten sam typ.
              >

Ja też znam, ja też big_grin. On nie wyzywa, bo mówiąc prawdę wyzwać nie można. Do Żydów tez nic nie ma, ale ręki temu, który ma na dłoniach krew Jezusa, nie poda, a nie-katolicy to okultyści.
              Bóg musi być szalenie dumny z takich rycerzy o Jego dobre imię wink.
              • nabakier Re: Cejrowski 06.03.12, 08:38
                wink big_grin
          • nabakier Re: Cejrowski 05.03.12, 16:15
            i to z jaką festowną katoliczką big_grin
    • kamelia04.08.2007 Re: Cejrowski 05.03.12, 14:28
      kiedys w trójce nawet dobrze sie słuchało jego audycji boso ale ostrogach, bo gadał o podrózach, a nie o swoich pogladach.
      Omijam go szerokim lukiem, od czasu jak sie chciał zrzec polskieho obywatelstwa, po drodze miał inne jeszcze burackie wyskoki. Facet jest szurniety.
      WC kwadransa nigdy nie ogladałam, za młoda byłam.
      • xingxing Re: Cejrowski 03.11.21, 11:44
        Każdy ma prawo zrzec się obywatelstwa. Nie wiem o co tu robić problem.
        Zresztą, jakiego by kto nie był obywatelstwa, i tak nic to nie zmieni, bo są ludzie i taborety.
    • 1monia4 Re: Cejrowski 05.03.12, 14:37
      A ja bardzo lubię jego ksązki.-napisane lekko i dowcipne.Sa o podróżach.Jedynie "WC podróżnik"-tam aktycznie prezentuje swoje osobiste poglądy-z którym nie muszę się zgadzać.Akurat tego konktetnego odc. nie odglądałam-te które widziałam -bardzo lubię
      • to_ja_tola Re: Cejrowski 05.03.12, 15:59
        A ja bardzo lubie oglądać jrgo programy.
    • krejzimama Re: Cejrowski 05.03.12, 16:47
      Omijam szerokim łukiem tą katolską konserwe.
      • miniofilka Re: Cejrowski 05.03.12, 16:52
        krejzimama napisał:

> Omijam szerokim łukiem tą katolską konserwe.

ja teżsmile
        On jest fanatykiem a nie katolikiem,nie obrażajmy normalnych katolików
        • xingxing Re: Cejrowski 03.11.21, 11:45
          Akurat każda religia robi ludziom wodę z mózgu i jest szkodliwa dla ludzi.
    • dorry Re: Cejrowski 05.03.12, 17:07
      Obejrzałam zalinkowany program. Uśmiałam się, bo sama mogłabym nakręcić taki sam, prześmiewczy materiał np w Licheniu. Potem tylko wyemitować go na Cejlonie i ciekawe co oni tam by sobie pomyśleli o religii katolickiej.
      Ponieważ demaskowanie miałkości wszelakich religii mi nie przeszkadza, więc zbytnio się nie zszokowałam.
      BTW zastanawiam się czy p. Cejrowski nakręci podobny odcinek o wyznawcach Mahometa?
      • ola Re: Cejrowski 05.03.12, 17:23
        Chyba nie. Pamiętam jego program z Mali albo Gabonu. Był u Imama i wydzwięk jego narracji był taki: islam przyjął się w północnej Afryce tak dobrze, bo tylko przez nakazy i ostrą dyscypline można nauczyć dzikusów higieny (nakaz mycia się przed modlitwą), higeny seksualnej (wielożeństwo i odpowiedzialnośc za zony i dzieci zamiast bezrozumnego parzenia sie na prawo i lewo), oraz wogóle nauczyć głupków pisac i czytać. W opozycji do białych ludzi, którzy do rozwoju duchowego i naukowego dążą z wewnętrznej potrzeby samorozwoju. Spojrzenie z góry, z pozycji cudu stworzenia jakim jest biały człowiek i jego cywilizacja.
        Zresztą niejaki Marcin Gawrycki napisał o tym nawet książkę. "Podglądając innego. Polscy trawelbryci w Ameryce ŁAcińskiej. To książka o tym, jak kręci się programy o dzikich w polskiej telewizji. Z pozycji oswieconego, kolonizatora itd.
        Coś nie coś o tym było u Łasiczki:
        www.tok.fm/TOKFM/0,104178.html
        • katia.seitz Re: Cejrowski 05.03.12, 18:37
          "Podglądając inneg
          > o. Polscy trawelbryci w Ameryce ŁAcińskiej. To książka o tym, jak kręci się pro
          > gramy o dzikich w polskiej telewizji.

Muszę to przeczytać, ale to koniecznie (Morgen, co ty na to? tongue_out)
          • morgen_stern Re: Cejrowski 05.03.12, 22:29
            Kochana! Nie mów mi dwa razy, zagłosuję za smile
        • nabakier Re: Cejrowski 06.03.12, 08:43
          To prawie jak niejaki Marcin Kydrynski, który tak "się pochylał" nad dzikimi żądnymi seksu czekoladowymi nimfetkami. Zwierzątkami, którym biały człowiek może ulżyć w tych prymitywnych vel dzikich potrzebach seksualnych. itd.
          • morgen_stern Re: Cejrowski 06.03.12, 08:47
            Tak! Dobrze, że to przypomniałaś! Dokładnie to samo pochylenie się z czułością i zrozumieniem białego człowieka nad dzikusami.
            Obrzydliwość.
            • malila Re: Cejrowski 06.03.12, 10:16
              Ale Kydryński zrozumiał swój błąd, przeprosił i myślę, że można dać mu szansę. Cejrowski, w przeciwieństwie do Kydryńskiego, im starszy, tym "bielszy".
              • nabakier Re: Cejrowski 06.03.12, 13:03
                heheheh, Kydrynski przeprosił, jak się zrobił wokół tego szum wywołany przez Feminotekę. na początku próbował bronić swojej dawniejszej..hm..interpretacji kultury "dzikusów". Dopiero porządnie przyciśniety wydukał owo "przepraszam".
                Ale fakt, to była faza jego młodości i potem się już z tym nie ujawniał, albo zmądrzał. jest poza tym w ogóle inteligentniejszy do WC.
    • mary_lu Re: Cejrowski 05.03.12, 17:08
      Raz jeden jedyny włączyłam TV, zeby Cejrowskiego poogladać, i trafiłam akurat na program, do którego Frytkę zaprosił.

Frytka akurat miała okres "przemiany", chciała się odciąć od dawnych wybryków i zostać powazną celebrytką wink, a Cejrowski irytującym głosikiem i z głupawym uśmieszkiem namawiał ją, żeby jednak przyznała, że jest szmatą i dziw.ą i do końca życia nią pozostanie. Biedaczka siedziała dzielnie, próbowała się trzymać, ale chyba była na skraju łez.

To by było na tyle, jeśli chodzi o pana redaktora katolika i dżentelmena. Pana podróżnika już nie mam ochoty poznać.
      • malila Re: Cejrowski 06.03.12, 10:21
        Pamiętam ten program. Nie wiem, czy widziałam coś bardziej żenującego. Cejrowski zachowywał się jak inkwizytor, który czerpie perwersyjną satysfakcję seksualną z przesłuchiwania i upokarzania kobiety, która "zgrzeszyła" przed ślubem.
        • xingxing Re: Cejrowski 03.11.21, 11:48
          Fakty są takie, że:
          1. Każda religia to trucizna dla ludzi.
          2. Nawet będąc niewierzącym, nie zmienia to faktu, że seks przedmałżeński jest po prostu niemoralny.
          3. Cejrowski to typowy przedstawiciel polskiego społeczeństwa - chamski, buńczuczny, obraża wszystkich.
    • sanrio Re: Cejrowski 05.03.12, 18:21
      ...ale on ma rację. Fakt, nie powinien mówić tego głośno w TV.
      • iwoniaw Sanrio - to ma rację czy nie powinien głośno mówić 05.03.12, 18:38
        takich rzeczy? Jakoś mi się te dwie opcje wydają sprzeczne, nie uzupełniające.
        • sanrio Re: Sanrio - to ma rację czy nie powinien głośno 05.03.12, 20:24
          dlaczego?
          Moim zdaniem - ma rację
          zdaniem milionów - swoich kontrowersyjnych przekonań nie powinno się upubliczniać, zwłaszcza w TV (aby np.nie urazić uczuć religijnych buddystów)
          • morgen_stern Re: Sanrio - to ma rację czy nie powinien głośno 06.03.12, 08:46
            Możesz napisać, w czym twoim zdaniem w tym konkretnym przypadku ma rację?
            • sanrio Re: Sanrio - to ma rację czy nie powinien głośno 06.03.12, 16:24
              Tak, ma racje mówiąc, ze buddyzm to religia bez Boga, która ociera się o szamanizm, ze w świątyni nie ma się do kogo modlić oraz w tym, ze turyści klekajacy przed tymi posagami to gluptasy.
              • ciociacesia po czym sam kleka :) 06.03.12, 16:57
                gluptas
                • sanrio Re: po czym sam kleka :) 06.03.12, 21:05
                  ale przed posągiem buddy?
                  • ciociacesia nie przygladalam sie uwaznie 07.03.12, 08:03
                    ale mowi tak: wszyscy tu przyklekaja przed posagiem buddy, to ja tez przyklekne z szacunku dla modlacych sie. oczywiscie zaklada ze tylko on taki kulturalny, reszta turystów kleka bo jest gupia
                    • sanrio Re: nie przygladalam sie uwaznie 07.03.12, 08:07
                      wydaje mi się, że nie chodziło mu o oddanie czci bóstwu i jestem pewna, że nie chodziło o przejaw kultury. Ironia, sarkazm...kumasz?
                      • ciociacesia to tym bardzej buc 07.03.12, 08:43
                        i burak
      • katia.seitz Re: Cejrowski 05.03.12, 18:46
        Ale z czym ma rację? Z tym że Dalajlama modli się do Lucyfera o posłanie katolików w ogień piekielny? Toć to bzdury, z którymi nawet trudno polemizować, bo ani w buddyzmie nie ma Lucyfera, ani nie ma założenia o monopolu na zbawienie, ogień piekielny też pełni funkcję jedynie metaforyczną (buddyści nie idą wg swych przekonań do piekła ani nieba) itp.
      • hanusinamama Re: Cejrowski 15.04.24, 19:56
        Jakich? BO jego programy są rasistowskie. Takie kolonialne podejscie białego pana do kolorowych tubylców
    • klubgogo Re: Cejrowski 05.03.12, 20:06
      NIe lubię, nie uznaje tego pana. Lubię programy poznawcze, ale w wykonaniu tego pana nie, najciekawszy kraj, najciekawsi ludzie stają się przez niego nijacy,, beznadziejni. Niech idzie precz do swojego Ekwadoru.
    • shellerka Re: Cejrowski 05.03.12, 20:12
      absolutnie uwielbiam Cejrowskiego. i z większością jego poglądów się zgadzam. zwłaszcza poglądów na tematy damsko męskie
      • morgen_stern Re: Cejrowski 06.03.12, 08:42
        Nie mów, że wspominał coś o analu za sukienkę...
      • sumire Re: Cejrowski 06.03.12, 09:18
        toż on większość kobiet uważa za dziwki, a rozstania z osobistą żoną nie chciał uznać, twierdząc, że powinna być jedna na całe życie.
        ale może uprzedzona jestem, bo nie lubię ludzi, którzy używają określenia 'feminazistki'.
        • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 09:55
          no i ?
          sporo kobiet to "dziwki", a małżeństwo dla mnie to rzecz święta. gdzie tu jakaś kontrowersja?

morgen - to już nudne.
          • sumire Re: Cejrowski 06.03.12, 10:08
            moim zdaniem nie sporo i nie mam w zwyczaju o kobietach tak myśleć. a zdaniem tego pana każdą, która uprawiała seks z więcej niż jednym mężczyzną i bez wielkich zobowiązań, można do tej kategorii zaliczyć. uważam go za mizogina.
          • morgen_stern Re: Cejrowski 06.03.12, 11:12
            Cytat> sporo kobiet to "dziwki",

Zawsze wiedziałam, że nie grzeszysz inteligencją, ale teraz przeszłaś samą siebie. Brak słów właściwie. Cóż, jaki idol - tacy fani...
            • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 11:27
              dla mnie o "inteligencji" świadczy przedstawianie wybiórczych poglądów danej osoby w taki sposób, żeby zdyskredytować tę osobę po najmniejszej linii oporu vide to twoje nieustanne przypominanie o mojej sukience a w wątku obecnym z miliona poglądów pana C. podkreślanie, że uważa że większość kobiet to dziwki, przy czym rozumiem, że odnosisz się do sławetnej polemiki owego pana z niejaką frytką.

obejrzałaś kiedyś jego program w całości? jeden, albo drugi - nie wypowiadam się o czasach WC kwadrans, bo wtedy go nie oglądałam i nie znałam.
              natomiast rzeczy które mówi i sprawy które porusza w programie na tvn style są ciekawe i zabawne.
              ma specyficzny sposób bycia i to może drażnić. mnie nie.

co do programów i książek podróżniczych - kocham, bo pokazuje niepodkoloryzowany świat, nie buja się po pięciogwiazdkowych hotelach fotografując się jak to większość celebrytów robi z biednymi dziećmi na ręku, jednoczesnie przywdziewając ciuchy od Zienia.

jest prawdziwy. i ciekawy.
              • dorry Re: Cejrowski 06.03.12, 11:53
                >> dla mnie o "inteligencji" świadczy przedstawianie wybiórczych poglądów danej os
                > oby w taki sposób, żeby zdyskredytować tę osobę

A to wypisz wymaluj własnie to, co zrobił p. Cejrowski w programie, o którym właśnie dyskutujemy, he he.
          • katia.seitz Re: Cejrowski 06.03.12, 11:19
            Hm, obawiam się, że dziwka to dla Cejrowskiego kobieta, która sypia z mężczyzną - a jeszcze gorzej, mężczyznami - bez ślubu. Tak więc, shellerko, chyba łapiesz się do tej kategorii.
            • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 11:21
              ja sypiam tylko z mężem smile
              • black-cat Re: Cejrowski 06.03.12, 11:36
                Jak masz ślub kościelny, możesz sypiać spokojnie. Jak nie, to ogień piekielnysmile
              • tosterowa Re: Cejrowski 06.03.12, 12:20
                Jak miałaś 16 lat, to też sypiałaś tylko z mężem?
                • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 12:35
                  wtedy miałam inne poglądy.
                  tylko krowa zdania nie zmienia.

smile))
                  (odpowiedziała shell z rozbrajającą szczerością )
                  • tosterowa Re: Cejrowski 06.03.12, 12:43
                    Czyli wtedy nie sypiałaś z mężem ale dziwką nie byłaś.
                    Teraz sypiasz z mężem, ale inna, która robi inaczej, to dziwka smile
                    Boskie, ale nie strzelaj sobie już więcej w stopę.
                    • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 12:51
                      nie. wtedy nie sypiałam z mężem, ale nie uważałam tego za coś niestosownego. teraz sypiam tylko z mężem i postrzegam swoje wcześniejsze zachowanie jako puszczanie się.

gdzie widzisz strzelanie sobie w stópkę?
                      • kropkacom Re: Cejrowski 06.03.12, 12:53
                        A jak się nie daj Boże rozwiedziesz to też będziesz puszczalska? big_grin Jaki ten świat fajny big_grin
                        • tosterowa Re: Cejrowski 06.03.12, 13:00
                          Wtedy zmieni poglądy i załatwione wink
                          • kropkacom Re: Cejrowski 06.03.12, 13:03
                            O, i jak wygodnie big_grin
                      • dorry Re: Cejrowski 06.03.12, 12:56
                        > gdzie widzisz strzelanie sobie w stópkę?

A jak inaczej można nazwać myślenie o sobie samej jako "dziwce"?
                        Zdrowe to nie jest, podobnie jak i to strzelanie.
                      • tosterowa Re: Cejrowski 06.03.12, 12:59
                        To znaczy, że uważasz się za dziwkę? Kuźwa, nic mnie już tutaj nie zdziwi.
                        • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 13:13
                          ach, bo ty z tych, co to nigdy do błędu się nie przyznają? smile
                          no widzisz. można.
                          niezdrowe?
                          dlaczego?
                          to, że uznaję, że nie wszystko w życiu robiłam dobrze, nie znaczy, że mam z tym jakiś problem.

uwierz, można żyć z większym bagażem przeszłości big_grin
                      • langolier_maximus Re: Cejrowski 06.03.12, 15:14
                        ej to nie zmienia faktu,ze w oczach WC dziwa na 102 z ciebie byla wink i jesli tak lubisz swojegho idola- musisz to wreszcie zrozumiec .
                        • ciociacesia a tak za darmo 06.03.12, 15:17
                          dla czystej przyjemnosci to tez?
                          ja to mysle ze 'milena to dziwka tak mowia ci co jej nie mieli a bardzo chcieliby miec'
                        • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 15:40
                          jesteś tego taka pewna?
                          bo ja myślę, że widząc moje obecne życie oraz fakt, że sama zrozumiałam swoje błędy młodości, potraktowałby mnie zgoła inaczej smile

w przeciwieństwie do ematek, które ZAWSZE pamiętają o błędach i wypominają je przy każdej możliwej okazji.

i nie wyjeżdżać mi tu z frytką, że ona się niby zmienić chciała i on ją tak potraktował.... bo to już jest poziom dna w kwestii argumentacji w tej dyskusji.

problem z cejrowskim jest taki jak ze mną. palnie czasem coś niezbyt poprawnego politycznie i ludzie dopisują sobie, wyjmują z kontekstu, ubarwiają i wychodzi z niego kontrowersyjna osoba.
                          • avoid.0 Re: Cejrowski 07.03.12, 01:54
                            Przepraszam, a z jakiego to kontekstu wyjęta jest sławetna wypowiedz Cejrowskiego pt.: "Od pedałów nie biorę bo zahivione" ? I czy przy tego typu wypowiedziach kontekst ma jakiekolwiek znaczenie ? Nie jest przypadkiem tak, że albo człowiek posiada kulturę osobistą albo nie i nie ma to nic wspólnego z poprawnością polityczną ?
          • nabakier Re: Cejrowski 06.03.12, 13:07
            To się nazywa, w uproszczeniu syndrom madonny i ladacznicy, Shellerko. Przepieprzona sprawa, oględnie nazwawszy sad
            • shellerka Re: Cejrowski 06.03.12, 13:16
              nie, wg mnie to upraszczanie. zarówno ze strony pana cejrowskiego, który upraszcza nazywając panie uprawiające seks pozamałżeński dziwkami (o ile przypominam sobie, nazwał tak jedną i to bynajmniej nie z powodu uprawiania seksu pozamałżeńskiego, tylko ogólnego jej wizerunku, wyczynów publicznych z Kenem i generalnie no frytka ostoją moralności nie była)
              jak i upraszczanie ze strony oponentów, którzy zamiast rzeczowej dyskusji, czepiają się słówek.
    • aandzia43 Re: Cejrowski 05.03.12, 20:53
      Obrzydliwość. Cejrowski to ponury bigot. Do pewnego momentu "Boso" było strawne. Moment skończył się jakiś czas temu. Rąbie gościa na starość, jak każdego ponurego bigota, coraz bardziej.
      • xingxing Re: Cejrowski 15.04.24, 18:43
        Co jest złego w bigoterii?
    • arkanna Re: Cejrowski 05.03.12, 22:27
      juz nie te klimaty. Kiedys tak, bardzo lubilam jego programy, troche ironiczne, sarkastyczne . Teraz glupie i fanatyczne. Facet ma duzy problem z innymi wyznaniami. Przegina. Nie wiem czy to wplyw jego zonki czy na starosc mu odbija.
    • mathiola Re: Cejrowski 05.03.12, 22:41
      Tak, widziałam odcinek, ciekawością pchana zaczęłam zgłębiać temat.
      Niestety zgłębiłam po wierzchu, bo wszystkie linki prowadziły do rozradowanych uczestników forów katolickich.
      A w sumie dalej jestem ciekawa, czy mu się po prostu moher przekrzywił, czy istnieją fakty dowodzące, że ma rację?

P.S. Szkoda, że ma takie poglądy, taki fajny błyskotliwy człowiek, kurcze, tyle radości człowiekowi daje, a potem tę radość zabija otwierając usta w sprawach polityczno - religijnych...
      • katia.seitz Re: Cejrowski 06.03.12, 09:53
        Nie, nie ma "racji". Wystarczy poczytać cokolwiek na temat buddyzmu, zaczynając od Wikipedii.
      • dorry Re: Cejrowski 06.03.12, 11:49
        >czy istnieją fakty dowodzące, że ma rację?

Źle postawione pytanie.
        Cejrowski pokazał buddyzm jako patrzący z zewnątrz wojujący katolik. Złapał kilka rzucających się w oczy zewnętrznych form kultu, dorzucił uproszczoną biografię Siddharthy, pierwszego buddy, a wszystko okrasił szokującą (wg niego) formułą przywołania strażnika Dharmy (Mahakali - którego imię dosłownie oznacza "wielki czarny" i w którym katolicy uwielbiają doszukiwać się szatana).
        Szydząc w tak prymitywny sposób, jedyne co w tym programie pokazał, to własne uprzedzenia.
        Poczuł się lepszy, bo on ma swojego boga, a buddyści nie? Wyśmiał formy kultu? Cóż innego mógł zrobić skoro nie zna kryjącej się za nimi filozofii? Podobnie można wyśmiać formy kultu każdej innej religii, łącznie z katolicką: padanie na twarz, palenie kadzideł, kropienie wodą, modlitwy, ofiary, figury świętych, procesje, złocone przedmioty kultu -są dokładnie takie same jak w każdej innej religii i okazuje się, że w ogóle nie ma znaczenia jaka jest warstwa treściowa. Czy to będzie odkupienie, czy oświecenie, czy cokolwiek innego, po pewnym czasie i tak obrośnie podobnymi formami kultu. Istotą religijności jest kłanianie się i modlenie do jakiegoś obiektu. Dewocja. Jak widać wszędzie przejawia się ona podobnie.

• mondovi Re: Cejrowski 06.03.12, 12:16
          > Poczuł się lepszy, bo on ma swojego boga, a buddyści nie? Wyśmiał formy kultu?
          > Cóż innego mógł zrobić skoro nie zna kryjącej się za nimi filozofii?

Myslę, że zna, ale pewnie gardzi i wyśmiewa w sposób świadomy.
          • dorry Re: Cejrowski 06.03.12, 12:33
            Myślę, że nie zna. Katolik raczej nie powinien się wgłębiać w obce religie.
            • mondovi Re: Cejrowski 06.03.12, 12:35
              no nie wiem, ciekawy świata podróżnik?
              • dorry Re: Cejrowski 06.03.12, 12:48
                ?
                Cóż, akurat w tym programie nie da się zauważyć tego "zaciekawienia światem". Jedynie chęć przedstawienia swoich racji i dowalenia innym.
                • mondovi Re: Cejrowski 06.03.12, 13:04
                  no własnie, lubi i chce dowalić, ale pewnie zna założenia buddyzmu.
                  • dorry Re: Cejrowski 06.03.12, 13:12
                    No ok, niech Ci bedzie - zna. Na tyle ile przeczytał w oszołomskich katolickich pisemkach w dziale Sekty.
        • ciociacesia bardzo ładna wypowiedz 06.03.12, 14:04
          ja proponuje nakrecic film o popularnej religii ktora pod płaszczykiem milosci blizniego promuje kanibalizm i wampiryzm a czesc najwyzsza oddaje zombie
          • papalaya Re: bardzo ładna wypowiedz 06.03.12, 14:28
            o voodoo nakręcono dużo filmów
            • ciociacesia oj tam vodo 06.03.12, 14:36
              ja mam wizje sensacyjnego filmu o setkach i tysiacach 9 latkow w białych kieckach i wielkiej pompie z okazji spozycia ludzkiego ciala po raz pierwszy.
              i ci kapleni pijacy krew ze złotych kielichów i zombie pokazujacy dziure w sercu. czad
              • ira_07 Re: oj tam vodo 06.03.12, 14:46
                Bardzo zabawne, ale dlaczego tylko o katolikach? Też masz nieco ograniczoną wiedzę na temat chrześcijaństwa big_grin
                • ciociacesia no mam przyznaje bez bicia 06.03.12, 15:00
                  akurat mi sie to tak na szybko nasuneło. łatwym celem sa tez muzułmanie
                  prostestancji na ogół czesci 'oto cialo moje' nie traktuja doslownie tylko symbolicznie, wiedc odpada zarzut kanibalizmu, ale z pewnoscia i na nich znalazł by sie haczyk. przyznam jednak ze brak mi wiedzy
                • papalaya Re: oj tam vodo 06.03.12, 15:00
                  proste, Cejrowskiemu pier..nęło w dekiel z jednej strony, ciocicesi z drugiej

jaskiniwy ateista niczym się nie rozni od mohera...
                  • papalaya przyczynek do dyskusji o agresji 06.03.12, 15:07
                    nawiedzonych ateichów

wątek dotyczy WC jedne popierają, innym się nie podoba..zupełnie neutralnie

no ale zawsze musi wyskoczyć jakieś pomiotło wyśmiewajace i drwiące z chrześcijan
                    • avoid.0 Re: przyczynek do dyskusji o agresji 07.03.12, 01:44
                      Ciociacesia pokazała swoim komentarzem jak może być rozumiane chrześcijaństwo przez reprezentanta innej kultury. Dla nas w Polsce jest oczywiste że ciało i krew Chrystusa to tylko pewien symbol, ale przeciętny Taj mógłby uciec w popłochu myśląc że oto właśnie ma do czynienia z wampirami i kanibalami czczącymi zombie. Na takiej samej zasadzie Cejrowski prezentuje Buddyzm, interpretuje pewne fakty dosłownie i wychodzą głupoty. Dodatkowo robi to z pozycji katolika zamiast chociaż na chwilę spróbować stanąć z boku i zrozumieć specyfikę tej religii/ filozofii opierającej się na zupełnie innych założeniach niż chrześcijaństwo. Widać to nawet po języku którego używa w programie, np. "dostał oświecenia", "poszedł prosto do nirwany" zamiast prawidłowo "dostąpić oświecenia" czy "osiągnąć nirwanę". Widać że nie czytał żadnej fachowej literatury na temat Buddyzmu, bo inaczej przyswoił by sobie właściwe słownictwo.
                      • dorry Re: przyczynek do dyskusji o agresji 07.03.12, 21:56
                        >Dla nas w Polsce jest oczywiste że ciało i krew Chrystusa to tylko pewien symbol

Nie nie nie! Co Ty za herezje wypisujesz?!
                        Prawdziwy katolik ma obowiązek wierzyć w przeistoczenie (inaczej transsubstancjację), a więc rzeczywistą przemianę substancji podczas Eucharystii: chleba (hostii) w ciało, a wina w krew Jezusa. Żadne symboliczne znaczenie nie wchodzi w grę!
                        Twój hipotetyczny Taj ma wszelkie powody do ucieczki.

>Widać to nawet po języku którego używa w programie, np. "dostał oświecenia", "pos
                        > zedł prosto do nirwany" zamiast prawidłowo "dostąpić oświecenia" czy "osiągnąć
                        > nirwanę".

Nie watpiłam ani przez chwilę, że akurat te określenia p. WC znał doskonale. Form przeinaczonych użył świadomie i celowo.
    • avoid.0 Re: Cejrowski 05.03.12, 23:12
      Chyba nie ma drugiego takiego katolika -będącego osobą publiczną- który z taką wielką pogardą i tak wulgarnie wypowiadałby się o innych ludziach, zarówno Polakach jak i obcokrajowcach. Oberwało się już nie raz homoseksualistom, celebrytce nie przestrzegającej katolickiej etyki seksualnej a nawet studentom filologii rosyjskiej ( bo Rusek to nasz wróg oczywiście ! ). Teraz również dostało się Buddystom, i myślę że można wreszcie pierwszy raz sensownie wykorzystać przepis o urażeniu czyjś uczyć religijnych. Myślę, że czas pokazać katolikom takim jak Pan Cejrowski że nie są świętymi krowami i ich również obowiązuje odpowiedzialność za własne słowa.
      Nie cenię Cejrowskiego nawet jako podróżnika, jego sposób odnoszenia się do ludzi z innych kultur pozostawia wiele do życzenia: pokazuje ich palcem, maca, bierze ich rzeczy bez pytania a nawet niekiedy wyrywa z rąk, wchodzi do ich domów jak do obory, żadnego proszę, dziękuje, przepraszam. Jakby przedstawiał jakieś obiekty archeologiczne w muzeum a nie obcował z żywymi ludźmi którym należy się szacunek.
      • morgen_stern Re: Cejrowski 06.03.12, 08:41
        10/10
        • blekitny.zamek Re: Cejrowski 06.03.12, 09:00
          No niestety Pan WC coraz bardziej schodzi na psy.
          Wybaczyłam mu jego wc kwadrans,po tym,jak zaczął robić ciekawe programy podróżnicze.
          Ale żeby nie było za dobrze w tvn style pojawił się jego program(nie pamiętam tytułu) w którym usilnie stara się udowodnić,że kobiety,to totalne idiotki sad
          No i teraz to,aż szkoda czasu,żeby te głupoty komentować.
      • xingxing Re: Cejrowski 15.04.24, 19:53
        Całkowicie się zgadzam z Tobą, avoid.0. Nic dodać, nic ująć.
        Tylko że skoro taki z niego podróżnik, często zachwala USA, to tym bardziej powinien szanować cudze kultury i sposób bycia. Jak widać tak nie jest.
    • poppy_pi Re: Cejrowski 06.03.12, 09:28
      Nie trawie gościa. Rozumiem, że może mieć poglądy inne od moich ale ta jego zawziętość jest dla mnie nie zniesienia.
      • xingxing Re: Cejrowski 15.04.24, 19:54
        A ja właśnie nie trawię co jest złego w zawziętości.
        Cejrowski nie jest zawzięty. Jest przykładem idioty który jest otumaniony religią. Ot co.
    • majowadusza Cejrowski - biografia 06.03.12, 11:10
      Czytał ktoś jego biografię ?
      Nabrałam szacunku do niego.
      Lubięfaceta bo lubię osoby niestandartowe które mają siłę wybić się a jednocześnie są wierne swoim ideałom.
      • to_ja_tola Re: Cejrowski - biografia 06.03.12, 11:31
        Ale przeciez nawet tu na tym forum można zaobserwować,że jak przyznasz się,że jestes katolikiem to dostanie ci sie to i owo.Krótko mówiąc tutaj w sumie każdy katolik jest uznawany za fanatyka.
        Też katolicy sa obrażani w ten czy inny sposób(co mozna zaobserwować przy okazji świąt KK)
      • myga Re: Cejrowski - biografia 06.03.12, 11:35
        > Lubięfaceta bo lubię osoby niestandartowe które mają siłę wybić się a jednocześ nie są wierne swoim ideałom.
        ------
        Podpisuje sie. Oprocz tego lubie jego programy i podzielam w wiekszosci jego poglady. Tak, jestem politycznie bardzo niepoprawna!
        • emka_waw Re: Cejrowski - biografia 06.03.12, 11:40
          myga napisała:

> > Lubięfaceta bo lubię osoby niestandartowe które mają siłę wybić się a jed
          > nocześ nie są wierne swoim ideałom.
          > ------
          > Podpisuje sie. Oprocz tego lubie jego programy i podzielam w wiekszosci jego po
          > glady. Tak, jestem politycznie bardzo niepoprawna!

No cóż, terroryści z Biesłanu też byli niestandardowi i wierni swoim ideałom - wyzwoleniu Czeczenii spod panowania Rosji. Ideał jak najbardziej wzniosły, środki jakie wybrali do jego urzeczywistnienia - odrażające z każdego możliwego punktu widzenia. Z katolicyzmem Cejrowskiego jest, niestety, dokładnie tak samo. Jestem katoliczką, a jak słyszę te jego "opinie" to mam ochotę splunąć, taki mam niesmak.
          • myga [...] 06.03.12, 11:42
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nabakier Re: Cejrowski - biografia 06.03.12, 13:11
        ekhm...te jego wierność ideałom widać było najpierw w bronieniu węzła małżeńskiego ze swoją żoną" a potem w poślubieniu nowej zony i odpuszczeniu "świętości węzła" z tamtą big_grin

Pewno "po prostu zmienił poglądy" big_grin
      • langolier_maximus Re: Cejrowski - biografia 06.03.12, 15:18
        Mozna by rzec,ze Mao tez wlasnie taki byl wink)).Ja jednak podziw rozdaje w oparciu o jeszcze pare innych cech.Cejrowski to przede wszystkim chyba kliniczny przyklad kolesia opetanego na punkcie swojej orientacji seksualnej.Wciaz podkresla,ze on nie "pedal " wink).Czy kazdy hetero chodzi i mowi "Ej jestem hetero-nie pomyslcie sobie inaczej, nie zblizac sie za bardzo osoby tej samej plci".Tak jakby sie notorycznie bal,ze mu stanie maszt przy zbyt bliskim kontakcie z innym facetem wink.
      • xingxing Re: Cejrowski - biografia 15.04.24, 19:55
        To że ktoś jest niestandardowy czy ma swoje argumenty, to nie jest powód do zachowywania się jak dziecinny idiota co każdego obraża.
    • aagnes Re: Cejrowski 06.03.12, 12:32
      Coz, niech mowi, niech krytykuje - mamy wolnosc slowa (hehe), tak samo jak ja bede kytykowac kosciol katolicki. co to w koncu za roznica w co sie wierzy i jakie obrzedy religijne sie celebruje. chyba nikt o zdrowych zmyslach, racjonalnie myslacy nie sądzi, ze dzieki temu jest blizej nieba?

Facet jest inteligentny, ma nieslychanie wyraziste poglady (dla mnie z kosmosu), ale podoba mi sie to, ze mowi co mysli prosto z mostu czy sie to komus podoba czy nie.
      • kropkacom Re: Cejrowski 06.03.12, 12:48
        Wyraziste poglądy? Jaka to dzisiaj sztuka? Żadna. Ja wiem jedno, dla Cejrowskiego wszyscy ludzie to idioci i nie inaczej traktuje swoich widzów czy czytelników. No ale jak kto lubi...
      • dorry Re: Cejrowski 06.03.12, 12:51
        >mowi co mysli prosto z mostu czy sie to komus podobaczy nie.

A ja bym chętnie obejrzała jego programy, w których mówi co myśli o swoich starszych i młodszych braciach w wierze. Są takie? Może ktoś zalinkować? czy może te tematy nie znajdują się w kręgu jego zainteresowań?
      • xingxing Re: Cejrowski 15.04.24, 19:57
        Jakoś nie widać po Cejrowskim inteligencji, a obrażanie innych ludzi za przestrzeganie innej kultury czy obyczajów, to żadna kultura. Nie mieszajmy i nie usprawiedliwiajmy chamstwa Cejrowskiego „wyrazistymi poglądami".
    • nangaparbat3 Re: Fuj n/t 07.03.12, 09:52

• xingxing Re: Cejrowski 15.04.24, 18:39
      Zdziwiło mnie to Twoje „dla wielbicielek". Tak jakby tylko same kobiety Cię czytały, co jest kompletną bzdurą.
      • 35wcieniu Re: Cejrowski 15.04.24, 19:03
        Temat cię jakoś wyjątkowo fascynuje że odkopujesz go kolejny raz w ciągu ostatnich kilku lat, chociaż wątek jest sprzed ponad dekady?
    • borsuczyca.klusek Re: Cejrowski 15.04.24, 20:41
      Ludzie kogo obchodzi Cejrowski w 2024. Przecież facet jest jak żywy, chodzący skansen 🙄
    • ivonette21ivonette Re: Cejrowski 15.04.24, 23:16
      Z 10 lat temu leciał film podróżniczy w TV w którym Cejrowski objeżdżał francuskojęzyczną Afrykę z czekoladkowym tłumaczem . Ach , jak oni sobie czule i namiętnie w oczęta spoglądali , ach , ach , aaaaach...
    • shellyanna Re: Cejrowski 16.04.24, 09:46
      Lata temu lubiłam jego programy podróżnicze. Z czasem bucostwo stało się nie do zniesienia. Cham i prostak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka